Zna Đura.....


Зна Ђура.....

-Шта спремају Ваљевци?-


Веза: Наслов  «Један Зоран и два Александра»

Кажу, у недостатку неког бољег објашњења, да је град Ваљево добио назив од Хваљево, па се временом прво слово-сугласник изгубило и остало Ваљево.....
Изгубило се слово али не и особина која краси ове наше Србе из западне Србије, досељене пре 300 година из Црне Горе и са Косова и Метохије – сваки од њих је речит ко прави Црногорац, паметан, разуме се у много што-шта, уме да саветује како би гребало, нерадо се прихвата неког посла осим колико се мора и један такав рођен одмах после Другог Светског рата, започео своју каријеру, како је то под комунистима и ред, од пионира, омладинаца, акцијаша, младих горана, извиђача, планинара, а чланство у Савезу комуниста се подразумевало, послали га у Београд да заврши факултет и он то учинио, потом прошао уобичајен пут младог и одгајеног «кадра» био и у УДБИ а потом са места председника општине Ваљево, успео истог једног таквог, Црногорца, да превесла на своју страну, тако што је организовао «Ручак на трави» за њега када се однекуда враћао преко Дивчибара.....

Одмах потом је постао политички фактор, партнер, бизнисмен, љубимац којем се веровало, да би он без трунке кајања или гриже савести одмах по свргавању тог који је превеслан «Ручком на трави» постао демократа и власт, постао експерт за свашта и министар полиције, одмах тражио да му донесу његов досије који је годинама за њега водила УДБА, која или није смела да га процесуира као сарадника стране обавештајне службе, или је то било позитивно код Милошевића.
Видео шта му је требало, одбијао да врати досије па га УДБА тужила и догађало се све оно што се догађа при разводу и подели брачне тековине непоштених партнера.

Одмах потом се здесило да је убијен Зоран Ђинђић – и Ђура, како су га звали инспектори ГСУП-а Београд, јер се он самопрогласио експертом за разбијање тзв. «Земунске мафије» у којој је неку улогу имао и извесни Ђура Мутави, којег је овај Ђура често истицао као неког битног, па тако и сам зарадио име «Ђура Мутави».

Овај наш Ђура, експерт за свашта, непосредно је водио полицијски део истраге око убиства Ђинђића, при том, као сваки који има више комбинација у исто време, засадио велику и густу шуму како би сакрио неколико важних дрвета – за месец дана ухапсио 12.000 Срба, омогућио нам да видимо УДБУ у издању послератне ОЗНЕ, све тражећи ко је убио Зорана.... и кола се сломила на њих неколико, учесника на неки начин, вероватно, чак по пресудама које су изречене битних учесника,  названи су и организаторима, похапшени и смештени у затвор, део их је у том ванредном стању лишен живота, имовине, кућа са базенима је срушена експлозивом, све да се уништи могућност упоређивања снимака који су склоњени на више места (тако сваки паметан криминалац и сада ради) са стањем на лицу места – кућом, базенима, салама, точиониоцама, билијар салама.....

Сада се наш добри, и прилично забринути, Ђура, секира због наводног угрожавања јединог преосталог од оне тројице из мог наслова «Један Зоран и два Александра» па опомиње на будност, зна ваљда, његов друг из Ваљева је шеф кабинета тог преосталог из наведене тројке, и није нормално да експерт Ђура не буде консултован од стране тог шефа кабинета који се очински брине за безбедност овог преосталог....
Све се наместило да Ђура, ако би хтео, а не верујем да хоће, опет има увид у дешавања.

Кога Ваљевци чувају и воле, догађаји указују да он завршава или као Ђинђић, или са најлон кесом на глави и рукама са лисицама на леђима, као Милошевић...... жао ми је, сигурно има много добрих, поштених и поузданих Ваљеваца, али их ја не познајем и нису такви имали прилику да се покажу као неки битни фактори у власти, све од проте Матеје Ненадовића до Алексе Јокића - верујем да су прота Матеја и Алекса у овој групи поштених и добрих, али их ја лично не познајем, а за проту Матеју сам некако био и мали, па га се не сећам баш најбоље.

Ђуру сам упознао, чак ми је одговорио на једну моју пословну понуду, али га знам одлично, прочитао сам све оно што је свима било доступно из његових «Повленских магли» у којима је хтео да себе прикрије маглом, али није у томе успео, па следи њихов наставак, он неће моћи да отпутује док се не исповеди!

Поручујем му: Код мене не долази, неки дан сам одбио једног битног из те ваше ДОС опозиционе групе која је докрајчила онај дивни посао који је започео Милошевић..... нисам ни свештеник ни психолог, не желим да на себе примам ваше терете, а ви већ од њих посрћете – растеретите се, има више начина, определите се, а новац ми не треба, имам га увек довољно, чак ми и претиче да могу да уделим онима који га уопште немају и не чудите се да неко не жели да чује нешто ексклузивно о чему мора да ћути.

Ђуро, геније, експерте за полицијске истраге, миљениче Мире и Слободана Милошевића, значи да је пригустило: Опомињеш наследника Ђинђића, да се чува и пази и истичеш «да се надаш да надлежни органи знају где је проблем», да не траже могуће атентаторе на овог преосталог, међу бахатим или нервозним жандармима – а ко зна како је то било, никако да нам одмотају филм од почетка, већ од тренутка када жандарми ударају невиног и добродушног брата овог преосталог, као да се то десило без разлога, као да су жандарми били надувани кокаином, па им дошло тако...... а то никада не иде тим током, увек постоји разлог, постоји узрок и не може се последицом прикрити узрок!

Ђура зна!

Из Ђурине дубоке потсвести излази и део истине - која га изгледа много плаши, а несаница је страшна казна - чак велика истина: није требало кривити ондашње жандарме, узрок је био негде другде.....
Ђура је тада био надлежни орган па је знао, или је требало да зна-свеједно, одакле је дувао ветар који је оборио Ђинђића, тада није смео да каже све што је начуо око тога што се догодило «његовом пријатељу Зорану», а могао је да ћути и трпи, а да не каже, сада га тежина тога што, вероватно, зна обара ка црној земљи и он заправо сада говори оно што је требао рећи пре 11 година.

Браво за Ђуру!

За толике године мука – ко зна Ђуро, да ли ће ови експерти из полиције и УДБЕ ово твоје опет разумети – једним је шеф трговац компјутерским компонентама а другим адвокат, он, адвокат, сигурно штрајкује па неће ни видети ово твоје признање, умотано у Повленске магле - штета Ђуро, ни ти не можеш баш све да предвидиш! А адвокат ће ускоро опет бити само адвокат – нашао се на том месту на којем је сада, по основу стицаја неких околности и интереса.

Ех, Ђуро, да сам ја на месту оних које би требало да занима убиство З. Ђинђића, предложио бих ЈТ да се истрага поведе против оног дрвећа сакривеном шумом од 12.000 стабала – сакривеном са 12.000 безразложних хапшења, наравно ти би им тада био на челу, по функцији и улози коју си присвојио у току истраге, цела истрага би се завршила за недељу дана, свима бих вам поделио по један лап-топ и после неколико дана би ствар била завршена......, али ови којим је то посао немају таквих манира, немају ни слобода, за све морају да консултују адвоката и трговца компјутерским компоненатама, уместо само закон – али они увек, и само, штрајкују због плата, никада што им не дају да раде по правилима и законима, па се ова твоја изјава, као благонаклоно и добронамерно упозорење има сматрати само као сигурносни вентил који се отворио да не експлодираш – као онај на експрес лонцу -  али то стање ће ти се опет поновити, пази шта радиш, може да у Србији изникне, или се открије, и један инспектор и један ЈТ који ће учинити оно што бих ја учинио!

Немој Ђуро,
замериће ти шефови што извлачиш тему из нафталина, ниси ти Вук Драшковић, човеку је дозвољено, или се он за то изборио, да у сваком систему буде опозиција – остави се тога, ти си извршилац, ниси ти тај који одлучује, ко зна где је онај који одлучује, можда чак у Босни, можда у Црној Гори, у Немачкој, Америци..... ти знаш своја и права и обавезе, ако су иоле у праву они што су ти оформили «Британски Досије» - ако су погрешили, опет ћути, људи ће помислити да си нешто крив, да си нешто негде о томе начуо, немој Ђуро да поквариш онај ужитак шефу кабинета овог преосталог, знаш га добро, ужива, ради предано, риба све оне који не показују довољно љубави за његовог, и њиховог, шефа..... прави (Х)Ваљевац!

Шта те брига, ко ти шта може у онаквој вили на Дивчибарама, са свом оном безбедносном техником, ваљда су ми добро рекли, мада  дозвољавам и пропусте,  у питању су жене које воле добар коњак, које су неки водили у неку од суседних вила да им праве друштво.

Знаш Ђуро, све што радиш и све што радите иде увек кроз једно сито, кроз један левак, на једно решето и ви немате увид шта се где разврстава – несрби агенти наших непријатеља су у стању блиском паници и лудилу, распитај се и сам шта ко од њих чини, неке умирите, раде на своју и вашу ДОС-овску штету, а то значи и на штету Американаца и Енглеза, а они су рационални и ефикасни.
Ја их уважавам, јер захваљујући томе они владају оваквим светом!

За онога који брине да неко не убије његовог шефа:

Шта чиниш шефе кабинета?
Шта прича овај Ђура?
Којим поводом?
Или Ђура зна, ваљда ти је дојавио и друге детаље, ја овако незнатан се интересујем и информишем само преко јавних средстава информисања..... пази, Ђура је геније, он за једну истрагу ухапси 12.000 људи, он се свети убицама, он не жели да примени закон.... чувај се Ђуриног физичког здравственог стања, може бити да се натоварио више него што може да носи!

За престалог из описане тројке:

Чувај се пријатеља из окружења, сети се како су јефтино издали и продали Милошевића, чувај се оних из првих редова, оних који најснажније и најдуже аплаудирају и на твоје обичне мисли, ако ти уопште имаш и таквих, обичних, мисли.
Штета што ниси задужио неког експерта који брине о твојој безбедности, ма он био и музички продуцент, керамичар, продавац компјутерских компоненти..... или твој добродушни и мирни брат, да прочита онај наслов у којем су два Александра и један Зоран – наравно нисам ја пророк, али на основу историјских догађаја и аналогије амбијената извлачим закључке па ти шаљем упозорења, да не дође до панике, хаоса, свађа.... то наши непријатељи само чекају!
Пази да ти се неко од тих, игром случаја, не налази на списку пријатеља.

Унапреди и награди све оне који ти замерају, ако такви постоје, који те не воле, али који се држе речи и договора.
Бавиш се опасним послом у којем је љубав лажна, а држање речи условљено различитим интересима и комбинацијама.

За Жандармерију:

Не позивајте се сада на законе, на правила, на поштење – верујем да не знам(о) како вам се догодило да подлегнете провокацији која има за циљ налажење оправдања за ваше расформирање - о томе сте требали да мислите када сте са претходним шефом ишли да обављате послове који су у интересу наших непријатеља - на Северни део Косова мислим.
Ви знате врло добро шта се догађа искоришћеном презервативу, онај који дозволи да буде у тој функцији нека се не жали и нека не очекује изнанадно неки друкчији третман!

За полицију:

Догодило вам се оно због чега сам вас саветовао да поступате друкчије – нисте добили ништа од траженог, правили сте проблеме грађанима и нисте задобили њихове симпатије, а то је опасно, јер када вам буде неопходна њихова подршка они ће имати у виду разлоге због којих сваки пут ступате у штрајк!

Неки од вас су за време штрајка били на послу – ревносно су радили, мене су, у Мионици, зауставили због неупаљених средњих светала, била упаљена само позициона, опростили ми казну од 3.000 динара, која ако одмах платим вреди 1.500 динара, на начин да сам накнадно тражио да ме казне, али су као држали до СВОЈЕ РЕЧИ да ми опраштају..... било ми је мука два-три дана и када их будем видео тражићу да тај новац узму, оставио сам га по страни.

Очекујем(о) од вас, из свих полиција, да се држите и да имате СВОЈУ РЕЧ када су у питању средства којим су вам везане руке да радите и остале послове – лако је са нама који на ваш знак дисциплиновано станемо – шта чините са «Аудијима» и «Џиповима», окренете ли некада главу правећи се да их не видите, или како је практиковао мој некадашњи колега, који је као такав догурао до генерала полиције, његови иницијали су Д.И., да увек застане и веже пертлу како не би био на челу када се иде на нешто што није баш безбедно.

Браво за Ђурин сигурносни вентил!
Браво за оволико бриге за безбедност владара Србије – нисте ли мало претерали и да се некако из потаје не надате тако нечему?!
Браво за показивање саосећања за претрпљене болове његовог брата – али батине је, изгледа, добио само он!
Браво за ону коју је рибао шеф кабинета због слабог саосећања са оним што се догодило брату, која је на све рекла само «Свашта!».

Браво за оволико полтронства, увлакаштва и показивања поданичке, а издајничке, свести, у свему што се тиче доласка нашег брата Владимира на Војну параду, у току пропутовања на састанак у Милано - могао је све то ваше од чега се човеку гади, да види и бацајући поглед из авиона, да уопште не силази међу вас такве!
То што радите згадиће се нашем брату Владимиру, али ако, да зна са ким има посла - браво за којекакве уштве које су одрасле у крилима наших мајки!
Мука ми је од свега, то баца право светло, мада је то велика љага, на намеру коју сте хтели да уновчите и прикријете своју подлу душу!
Како би рекли наши Срби из Црне горе: Мрш свима! Узалуд вам је труд! Обавештени су о вама на време!

Свима вама, од мене оволико! Узмите, или баците.

Драгољуб

Постављено на Дан Светог Јована Богослова, 
9.10.2014.г. у 15,17 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta