Šta su nam uradili "prijatelji" iz NATO-a?


Подсећање на оно што с нам урадили
пријатељи наших власти-оних из НАТО-а:

Србијанска власт саучесник у геноциду над Србима!


Ево, нашла др Мирјана Стојановић, доктор биотехничких наука, запослена у Институту за технологију нуклеарних и других минералних сировина у Београду, кључ од ормана у којем су подаци од општег значаја - стављам их на увид и коришћење свим читаоцима «Златног Билтена», а све грађане Србије подсећам на оно што су нам урадили они са којим су наши владари у пријатељским, скоро братским, односима - ово да се сетимо када се будемо одлучивали какву ми Србију заправо хоћемо, и ко ће да је води!
Браћо Срби, сетите се ко је владао Србијом 2004.г. и ко је утицао на одлуку о одбијању Пројекта деконтаминациjе Србије! Хоћемо ли их и даље трпети? Јер, ко су они до само саучесници у геноциду који су извршили њихови пријатељи из НАТО-а, то су претежно оне државе из ЕУ која за Бориса Тадића нема алтернативу – па иди Борисе, не увлачи нас у своје обавезе, жеље, грешке..! Не наводи нас на брод који ће ускоро потонути, а када се то деси, када Шиптари нестану, онда ће наше Косово и Метохија бити овим научним техникама очишћени!
Ово научно објашњење у целости је потврдило мој наслов "Смртовница за Шиптаре" под "Шиптари као оружје Немачке и Америке"

Захваљујем др Стојановић, на указаном поверењу да овај материјал буде ексклузивно објављен на «Златном Билтену», блогу који, полако али сигурно, постаје озбиљан начин информисања озбиљних читалаца - сваког дана око 150 читалаца!

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права - криминолог и теозоф


Постављено на Видовдан 2011.г. 




ПРИМЕНА БИЉАКА У  ЧИШЋЕЊУ ЗЕМЉИШТА КОНТАМИНИРАНОГ УРАНОМ
- ФИТОРЕМЕДИЈАЦИЈА-

ДА ЛИ ЈЕ КОСОВО ДРУГА ХИРОШИМА?


Познато је да је наша држава заказала у спречавању последица осиромашеног уранијума које су сада неизбежне и несагледиве. Покушаји да се загађено земљиште заштити оградама и бодљикавом жицом и тако сачека боље време за деконтаминацију су пропали јер су сељаци врло брзо ограде уклонили и ту напасали стоку, тако да је овај радиоактивни отпад преко млека и меса пронашао свој пут до људи.

Подсећам да је за време НАТО бомбардовања седам локација на југу Србије "обогаћеноса више од 15 тона осиромашеног уранијума и  то више није тајна.

Повећана радиоактивност забележена је на локалитетима Пљачковица, северно од Врања, “Боровац” (две локације), јужно од Бујановца, Череновац (две локације), југозападно од Бујановца, Братоселце, североисточно од Прешева и Рељан, источно од Прешева у Србији. С друге стране, најинтезивнија дејства овом муницијом била су у областима око Призрена, Ђаковице, Дечана, Урошевца и Ђураковца. На неким локацијама (Пљачковица), забележена је 1.100 пута већа радиоактивност од природне. У Врању је зрачење  и данас снажније него у Винчи.

Ни после једанест  година од НАТО бомбардовања не постоји ниједно валидно домаће  истраживање на ту тему, бар када је реч о југу Србије.

НАТО је, за време бомбардовања, користио муницију  са осиромашеним уранијумом и из разлога - да би се ослободили отпада из нуклеарних електрана. Само у Америци има више од сто хиљада тона овог отпада и исто толико у остатку света. Пошто нема више места за његово депоновање, Пентагон се досетио да га "спакује" и пошаље неком другом. Последице коришћења осиромашеног уранијума су тешко доказиве, а радиоактивност није његова најгора особина, већ његова јонизујућа својства која су погубна по људски организам. Читаво становништво места Хаџићи у Босни збрисано је са лица земље, јер су скоро сви из тог места помрли од малигних болести после само неколико година од бомбардовања осиромашеним уранијумом.

На Косову је непосредно после бомбардовања требало  сакупити багерима контаминирано земљиште и депоновати га у хангаре у Винчи. То тада није урађено, па се осиромашени уранијум "увукао" у ланац исхране, подземне и површинске воде и тако проширио на читаву територију. Остаје нам да будемо опрезни са медом, раним воћем и поврћем и да схватимо да ће тако остати вечно ако се нешто не предузме.

Последице не бриге државе су евидентне: драстичан број поремећаја у развоју трудноће, чији је однос у Европи и Америци  један према 4.000 порођаја у корист нормалног развоја трудноће. А код нас тај однос је 70 према 1.600, што говори да је степен учесталих побачаја, превремених порођаја као и аномалија новорођенчади драстичан. Истовремено, имамо податке о повећању малигних обољења коштаног системагде се највише таложи радиоактивни уранијум.У Србији се дневно региструје једно новооболело дете од карцинома, до 10 година старости.

Са овим доказима  је већ јасно да ће 60 наредних генерација живети са последицама бомбардовања, које личе на биолошки геноцид, на трагедију народа са незамисливим епилогом.

Да ли је Косово друга Хирошима? 
Зашто се ћути о епидемији карцинома као потврду  да је НАТО извршио биолошки геноцид над српским народом.

А шта предузети?  
Србија има уважене научне раднике који су развили технологије и процесе  за трајно уклањање уранијума из контамираних земљишта, који су  економски исплативи и на бази домаћих сировина. Оно што је хит у свету је примена биљака за чишћење локација и та технологија се зове ФИТОРЕМЕДИЈАЦИЈА.

Познате су  биљке ”хиперакумулатори”, способне да из земљишта и отпадних вода акумулирају  својим кореновим системом и до 1000 пута више урана од других биљака, при том показују отпорност на његову токсичност и достишу пуну зрелост. Ове технологије се успешно користе у свету више од двадесет година. Тако сунцокрет за 24 сата  може потпуно да пречисти отпадне воде од уранијума. Слична својста има кукуруз, различите врсте купуса, топола, грашак и пасуљ.
Биљке се саде на претходно припремљено земљиште у које се уорава   зеолит и/или  апатит (руда фосфора – лежиште Лисина, Босилеград). Пројекат  комбиноване фиторемедијационе технологије за чишћење земљишта контаминираног ураном у Бујановцу, реномираног београдског института, (Институт за технологију нуклеарних и других нуклеарних сировина Београд)србско Министарство за науку и животну средину одбило 2004. год., без образложења.  


Цена фиторемедиационе технологије  обухвата следеће трошкове: физибилити студију, избор биљних врста, припрему земљишта, сејање, сађење, контрола технологије, исхрану биљака, контрола кретања контаминирајућих материја у систему земљиште-биљка-ваздух, технологија уклањања контаминиране биомасе и др. 
Колика је разлика у технологијама најбоље се може видети из примера у коме уклањање контаминаната из земљишта класичном технологијом кошта $160/тона, док је применом   фиторемедиације, цена  $13/тона.

Срби ће живети све краће ако се нешто не предузме. Осиромашени уранијум се увукао у ланац исхране, подземне и површинске воде.

Није још све изгубљено, имамо знање и ресурсе. Потребно је да неко у влади само чује вапај народа, лекара и научника, а средства за чишћење Србије од уранијума,  много су мања него што  је коштао вијадукт код  спортске хале "Арена" у Београду!



У Београду, на Видовдан, 2011.год.                             

  др Мирјана Стојановић
                                                                                      Доктор биотехничких наука

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta