SRBSKA TAJNA!



Србска Тајна!

-Троструко скривање Србске Тајне-


Веза: Наслови на «Зл. Билтену»
          *Ко нас свађа са Русима
          *Кожни мантили
          *Осматрачница Србија!


У славу, и као помен, преподобног Архимандрита СПЦ
др Благоја-Јустина Поповића-свештеника, теолога,
филозофа, теозофа и писца!

У више наслова сам децидирано наводио «Да Срби знају Тајну»-наравно и не само ја већ и други Срби који су се бавили том Тајном!
После више од 250 наслова који су указивали на различите теме, на проблеме и могућа решења, данас, уочи Божића, по свему судећи време је да се о томе каже и нешто више и нешто конкретније:

У мом коментару - одговору  на коментар  читаоца из Ниша на наслов «Осматрачница Србија!» навео сам:
           
             Zlatni bilten 03. јануар 2012. 16.13  
Драгољуб Татомировић: Ех, г. Милосављевићу, када би Србска црква рекла оно што зна и показала оно што има писала би се друга историја и цркве и света-али они имају неку обавезу да о томе ћуте, а ми се нервирамо-не треба. Све ће изаћи на видело! Па и ово што нам је сада невероватно, може се, лако, показати тачним! Зар се све од времена ИХ не заснива на преварама, фалсификатима, сили, окупацији, отимањима, зар нисмо недавно бомбардовани и зар нам и сада на наше очи не отимају наше Косово? Бог са нама-Пристани Боже! Свако добро Вам жели-сада и убудуће - Д. Татомировић

Шта је то због чега се Србска Тајна овако дуго и овако добро чува – од Исуса Христа па до данас? Ко и због чега то чини? Каква је улога Срба у том скривању Тајне?

У мојим књигама, првим таквим са таквим хипотезама и аргументима «Заштити силом читану реч» - (доступна за преузимање из наслова «Књиге»), и «Јеванђеља-Фалсификати», обе из 2004.г. говоре о првенству Срба и њихове цркве међу народима, јер је Србска Црква основана од браће светих апостола, односно брата самог Исуса Христа (Јакова, Петра, Павла, Епенета, Андроника, Иринеја и других - страна 59 у «Јеванђеља-Фаслсификати».

И то је суштина «Србске Тајне»!

Велика је то Тајна -  ко год је почео да је открива «изненада» је умирао (Историчар Милош Милојевић, Др Радивоје Пешић) или бивао скрајнут у својој  струци на периферију са које није могао да Тајну разоткрива даље (др Благоје-Јустин Поповић).

Када би се она (Србска Тајна) разоткрила морала би се писати Нова - Права Историја овог света и Хришћанске цркве, односно Срби би заузели место које им по свему припада, односно разоткрило би се да су непријатељи Срба, странци и Срби, војници Божијег противника, под маском србских институција и маском Србина!

Србску Тајну чувају три институције:

-Србска Православна Црква
-Србска Академија Наука и Уметности
-Тајна полиција Србије (раније и све три Југославије)

*У наслову «Ко нас свађа са Русима» објаснио сам и аргументовао односе масонерије и СПЦ и из тога није тешко закључити да они имају одређене обавезе према тој организацији, која делује јавно али су им циљеви тајни;

*У наслову «Кожни Мантили» објаснио сам генезу стварања и одржавања тајних полиција Србије, систем регрутовања, задатке и остало, из чега није тешко извести закључак да она увек ради за конкретне људе који руководе Србијом, а опште позната је ствар да на избор сваког руководиоца Србије, од Немањића до Бориса Тадића несумњиво значајну улогу имају странци. 
Ова организација «Кожних Мантила» располаже свим подацима од Карађорђа  до данас, као и многим из времена пре тога!

*Опште је позната чињеница да је САНУ, Србска само што се то садржи у њеном имену - то је организација која се бави собом, која не даје никакве савете нити прогнозе-она прежвакава старо и познато и ствара уверење да је ова садашња лажна Србска Историја права историја, па се не требе превише трудити да се закључи да она не ради у интересу Србије, а ако то не ради таква установа, коју Србија плаћа и тетоши по свим питањима, онда она нерадом ради против Срба и њихове државе Србије;

*Све податке о којим овде говорим поседује СПЦ, у архив СПЦ се не може ући без дозволе самог Патријарха(!), таква дозвола се не може добити, а у захтеву је потребно навести шта се жели видети, због чега и чиме се већ располаже, па се онда захтев разматра и одбије, због чега  се не може говорити о већој тајности Архива Ватикана од Архива СПЦ!
Руска црква и држава су активно радиле на уклањању свих старих књига-доказа о «Србској Тајни» тако што су у времену одмах по ослобођењу од Турака непосредно трагали за старим књигама по целој Србији, а из Библиотеке Хиландара су однели на стотине најстаријих рукописа и «заборавили» да их врате! И они су нашли свој интерес како би се због своје величине наметнули као најважнија хришћанска православна црква на планети! Само, не иде им то никако, Истина увек избија на светло!

Они су измислили  или прихватили назив «Словен» уместо Србин, јер се на тај начин стварају предуслови да се Србија учини небитном. 
Не могу Руси да превале преко уста да су Руси заправо Срби, да је постојало мало племе Руса које се наметнуло Србима за владаре, а на позив Срба да им помогну у организацији владања јер се Србима свидело како се било организовало то мало племе Руса  (као што нам то, од Карађорђевића до Бориса Тадића, раде Црногорци) - а онда су они са позиција власти све Србе подвели под назив Руси! 
То су урадили и са Србима које је у Русију одвео Чарнојевић, а сада би да помогну Србима са Косова тако што би их иселили у Русију, поставили као тампон између Руса и кавкаских племена када би Срби опет постали Руси. 
Хвала вам браћо-небраћо, Руси на оваквим помоћима и предлозима! 
И не знам због чега се толико, ви, Руси, чудите што вам Украјинци  негирају и словенско порекло! Негирају им заправо Србско порекло, јер су и Украјинци Срби - а они Руси који јесу Срби (Словени) према ДНК анализама су само Срби који се називају Русима. 

Ја сам у својој књизи «Заштити силом читану реч» на страни 19 констатовао да је србско становништво Србије,  староседелачко, неиндоевропско и несловенско, а на страни 42 указујем да ми не припадамо Русима ни Бугарима јер нису Срби настали од Словена већ су се Руси назвали Словенима, док су Бугари монголско-татарско-турско племе који са нама немају никакве везе осим што су узели наше писмо, језик и веру - али нису постали Срби иако су живели у Србији која се тада простирала на много већем простору од данашњег!
Али, без обзира на величину бале вуне у којем се налази грумен злата - само је тај грумен важан и вредан - вуна је у овом смислу безвредна, па је само Србија и само су Срби вредни у оквиру разјашњавања Словенства! 

Систем чувања тајни преко недоступних евиденција и података:

-Овај систем је познат одавно и он се и сада се примењује у полицији - досијеа значајних лица нису у редовним евиденцијама, нису доступни на уобичајен начин већ се, од онога који иначе има сва законска права да им приступи траже, посебне изјаве са: Зашто, због чега, чиме се већ располаже - да би се водила евиденција ко је и хтео да се са тим упозна, а није могао - јер се захтев одбијао, тако се чувао у ССУП-у досије једне значајне криминалне личности Србије и СФРЈ – чији се досије могао видети уз предходне услове, а чувао га је инспектор који је по доласку ДОС-а на власт био и Конзул у једној европској земљи - онда је био посебно поуздан човек савезне УДБЕ, а сада је посебно поуздан човек «демократских» власти.

Ово треба у целости разумети као настављање истог, комунистичког, посла под другим називом, јер су садашњи тзв. неокомунисти, СПС, ДС и и све остале странке попуњене синовима и унуцима комуниста и они користе исте методе које су користили њихови очеви и дедови!

Последњих 12 година се диже повремена галама од једних из «демократских» власти  који траже «отварање  свих досијеа УДБЕ» и других који их лепо упозоравају да ће од тога и они сами имати више штете него користи, па настане тишина, па се онда поново неко огласи.... а тамо нема ништа друго осим онога што би ових 1.000 на власти у Србији могло да погоди - остале Србе то не занима!

УДБА се бавила, углавном, прикупљањем информација  о противницима лица која су владала Србијом, увек и личних податаке ради могућег компромитовања тих противника, ради додворивања владарима, ради стварања утиска како је та служба свемоћна и веома потребна.... ма лако је у Србији све држати под контролом, раније и сада:

Сви криминалци, бизнисмени и новинари су бивши, садашњи или будући, сарадници УДБЕ, сви бивши и садашњи политичари почевши од ранга одборника у општинској скупштини, председника Месне Заједнице, управника сваке поште, ТТ механичара било које поште, сваког писмоноше, сваког шефа дистрибуције поштанских пошиљки, сваког руководиоца Јавне безбедности,  сваког управника хотела, сваког шефа рецепције у хотелу, сваког радника рецепције било којег хотела, собарице у хотелу, радника на телефонској централи хотела и сваког предузећа, председника синдиката.... председника кућног савета.... да не дужим јер ћу сигурно нешто пропустити - једноставно: Ко год је запослен у Србији он јесте био, јесте сада или ће бити убудуће нека врста сарадника УДБЕ, и тако ће бити све док има више радника него радних места, јер је претња отказом она која даје највеће и најбрже резултате!

Молим да ми верујете на реч: И сам сам се служио овом методом док сам се бавио организовањем сузбијања кријумчарења и фалсификата у Србији, као и после тога када сам као физичко лице - стручњак за послове безбедности, организовао интерне обавештајне службе у одређеним компанијама - то се тако ради, није срамота, друкчије не може, овде само објашњавам како то функционише, да бих доказао како се чува «Србска Тајна»

И сада тврдња неког од политичара Србије да је он био ван тог система, у сваком случају, је горко смешна.

Сви они који су у било којој организацији Срба у иностранству, укључивши и СПЦ у иностранству, јесу подупирани или на други начин везани за «СЛУЖБУ»!
Ко није био у систему који сам навео није могао да напредује - исто је било и у Цркви!

Ко је у својој професији хтео да се служи недотераном истином био је онемогућаван на најразличитије начине! Укључивши у то и пензионисања оних који имају 40 година живота!

Масонерија је измислила Комунизам, она је разрадила систем функционисања тог комунизма и он је дао ово о чему сам говорио.

Просто је: Шеф државе масон, министри масони, нижи руководиоци државних органа масони, епископи масони - а они доле нису ни битни!

Шеф државе или министар је потчињен шефу масонске ложе којој припада, а дао је заклетву...... и он мора да га слуша, макар овај био и обућар!
Па онда, ко заправо управља неком државом?!
Ако масонерија не иде до најнижих нивоа контроле у једној држави - а не иде, ту је тајна полиција, организована по истом принципу - шеф је масон, остали нису битни, али сви морају да чувају тајну!

Управник Народне Библиотеке Србије  је стипендиста СОРОШ Фонда, био је истакнути члан једне овдашње «невладине» организације, а потом је та организација заузела библиотеку. Народном Библиотеком Србије управља стипендиста Сорош Фондације, а сами се распитајте ко управља Историјским Архивом Београда, Србије...

У Народној Библиотеци Србије се и данас чувају књиге издате 1941-2. године у Хрватској (у време када је она била НДХ и у рату против Србије на страни Хитлерове Немачке), ја сам видео три књиге огромног формата сигурно 60 са 60 цм у којем се нпр. о нашем великом историчару и патриоти, Милошу Милојевићу говори као о шарлатану, нестручњаку који измишља историјске податке, док се о непријатељима Срба  певају оде.... то је само један од примера, и те књиге се и данас користе за образовање Срба!
Браћо Срби - овако ми губимо оно што на пушку ослободимо јер ми ништа не освајамо, све је било наше, ми само можемо да повратимо!
Изгубимо преко библиотека, архива, евиденција, цркве, школа....

*Свети Архимандрит СПЦ др Благоје-Јустин Поповић (6.4.1894 - 7.4.1979.г) никада није  могао да постане Епископ иако један од најпаметнијих и најобразованијих Срба уоште, а свештеника сасвим сигурно - јер је изневерио чување СРБСКЕ ТАЈНЕ - писао о Историји Хришћанства онако како би то требало радити - он је преподобни, нема га у календару СПЦ као свеца, док је масон Николај Велимировић доживео невиђене посмртне фараонске почасти - његови другови масони му саградили храм у Лелићу
Одредили му дан када се он слави и остало што се чини када се неко ко  се држао заклетве, посмртно жели истаћи за пример онима који чувају Тајну! Да је не открију.

Др Јустину Поповићу је замерано што се сматрао и теозофом - а теозоф је секташ који је  најомраженији у СПЦ!
Они сваког теозофа подводе под секташа и сврставају га у организацију Хелене Блавацке која је теозофију изучавала на одређен начин и која се сматра утемељивачем теозофије - а теозофију нико никада, није и не  може утемељити.

Не постоји школа за теозофе, не може се неко произвести у теозофа, као што СПЦ или Војска производе свештенике, потпоручнике и воднике - али је ТЕОЗОФ онај који је Спознају Бога искусио на личном примеру - ма он био најобичнији занатлија! 

Па зар Исус Христ није и столар и утемељивач Теозофије, зар Он у новијој историји ове Цивилизације није тај који је лично спознао Бога!?

Због чега СПЦ сматра да се то није десило иако Библија врви од описа Његове Спознаје самог Бога!
И да ли је и Он, Исус Христ, секташ, теозоф?!

Шта СПЦ крије?

Она крије могућност постојања теозофа (оних који су спознали Бога), мимо њене бранше, мимо њених редова, мимо припадника тој цркви која се обавезала да СКРИВА СРБСКУ ТАЈНУ!
И каква је то црква која сматра да се нека тајна може сакрити? Колико је она, у суштини, хришћанска када говори да ће се све тајне открити, а делима својим чува једну од највећих тајни - Србску Тајну!

И зар Спознају Бога није доживео столар - Исус Христ?
А није био неко значајан по ондашњим и садашњим критеријумима који важе за људе и њихова занимања?
И зар Бог тиме није хтео да каже да је Он тај који одлучује о Божијим Изабраницима, а не црква?

*Много смо црквених великодостојника имали од Немањића до данас – и сви су чували Србску Тајну! Па и сам Патријарх Павле Стојчић, којег смо волели и уважавали због његове онолике скромности.
Али, он је замерао Владики Николају Велимировићу што је пушио и најмање једном слагао када је био преводилац тадашњем Србском Патријарху на свечаности у Паризу, после Првог Светског рата - слагао је Владика Николај бар још једном  када је прећутао своја сазнања о масонерији, слагао је и када је чувао Србску Тајну, и када је уништавао Богумилску веру Срба  и када је стварао Народни Богомољачки Покрет који је требао да преузме оно Богумилско, али и Патријарх Павле је знао за Србску Тајну и о њој је ћутао!

*Много смо шефова тајне полиције имали од Немањића до Тадића и сви су ћутали о постојању Србске Тајне!

*Много смо владара у Србији имали од Немањића до Тадића, и сви су ћутали о постојању Србске Тајне!

*Много смо научника и академика имали (неговали их и добро их плаћали) од Карађорђа до Милошевића и Тадића, и сви су ћутали о постојању Србске Тајне!

Али, Истина не трпи таму, Истина је сам Бог, она је суштина Бога и Она је изашла на видело!

Слава Светом Архимандриту Јустину Поповићу, хвала Богу што сам пре осам година поучен како треба написати књиге «Заштити силом читану реч» и «Јеванђеља-Фалсификати», хвала поштеним и паметним историчарима - Србима, Милошу Милојевићу и Радивоју Пешићу!

Хвала др Јовану Деретићу на онаквом излагању у Петрограду, које је ових предбожићних дана поновио и у Нишу!

Прилог: Излагање др Деретића, које ми је послао мој познаник, масон високог ранга, који се на мене нешто наљутио због прогноза које се остварују а тичу се активности Групе «Србих-888» о којим сам писао и чије неке чланове познајем, па се ево и једном  масону захваљујем, у нади да ће сви људи, ма које вере и ма које организације, доживети и схватити Истину!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб, на Бадњи дан 2012.г. у 09,00 ч.

Свима вам желим срећан Божић-Христос се роди!

Постављено 06.01.2012.г. у 13,30 ч

 

wd: vazno je, procitajte, DR.Jovan Deretic - Hristos je propovedao na srbskom tj. sarabejskom /aramejskom/ jeziku...apostoli su propovedali do Sremske Mitrovice...

Примљене
x

20.43 (пре 15 сата(и))

коме: мени
>Date: 2012/1/2
UZ CESTITKU TEKST KOJI POTVRDJUJE TVOJE TVRDNJE. POZDRAV B.B. Subject: vazno je, procitajte, DR.Jovan Deretic - Hristos je propovedao na srbskom tj. sarabejskom /aramejskom/ jeziku...apostoli su propovedali do Sremske Mitrovice...
To: 

ПОЧЕТАК ХРИШЋАНСТВА КОД СЛОВЕНА

Излагање др Јована И. Деретића на II међународном конгресу о преткириловској писмености и претхришћанској култури код Словена одржаном 12 – 14. маја 2009.год у Петрограду, ГЛУ Александар С. Пушкин.  

         Хришћанство, као нова религија, појавило се у оквиру Римске империје, у пределима са мешовитим становништвом, који су дуго времена били под утицајем србске културе и србског језика. Моћна империја Сурбија (Асирија) је дуго времена била господар Блиског Истока и Централне Азије. Званични језик ове империје био је србски који искривљено називају арамејским, старији назив јесарбејски“. На том језику је Христос проповедао и сви његови ученици. На том језику је написана прва верзија Старог завета. То нам може послужити као путоказ зашто се у Хришћанству, као новој религији, налазе бројни елементи старог прехришћанског србског веровања. Може се с правом говорити о сербском хришћанском и прехришћанском православљу. Не ради се само о спољним појавама које би се могле назвати старим обичајима или верским фолклором које је, према сведочењу епископа Еузебија, увео цар Константин да би приближио хришћанство народу, него и о неким теолошким поставкама. Не треба се много питати одакле је Константин узео те народне обичаје које је увео у Хришћанство, узео их је из свог родног места града Низе, данас Ниша.
         Многи подчињени народи, прво у Сурбијској империји, а потом у Римској империји исповедали су веру својих господара, а полагали наду у Бога да ће им послати месију који ће их ослободити и издићи на виши степен живљења. Њихова надања су се испунила појавом Исуса Христа као сина Божијег и намесника на земљи. Он испуњава све што су од њега очекивали, побеђује смрт и после погубљења устаје из гроба. У политички и морално декадентном Римском царству тежње за новим схватањима и веровањима су захватиле у првом реду обесправљене и осиромашене друштвене слојеве.
         У Еванђељу по Матеју, глава десет, описано је Христово упуство својим ученицима како да иду међу народ и проповедају хришћанство. Они су морали ићи боси, без постола. Постолом су стари Срби називали обућу, а постолар је још у средњем веку називан обућар. Апостол је човек без обуће, онај који је ишао бос да проповеда веру Христову.
         Први од апостола, први од њих 12, који је кренуо међу народ да проповеда хришћанство био је свети Јаков Забедејев, брат Јована Богослова. Кренуо је из Палестине за Панонију. (Фарлати, I ст. 251.) Свети Јаков је допловио лађом од Палестине до Епидауруса (данас Цавтат) главне римске луке на источној обали Јадрана, а одатле римским путем до Сербиума, данас Сремска Митровица. Римски пут је водио од Епидауруса до града Сербиума (Сирмиума), важног стратегијског центра на реци Сави. Тај пут је водио преко Требиња, Билеће, Автовца, Фоче и Лознице коју су тада називали Аб Дринум, то јест На Дрини. У свим овим местима су постојале мезулане, прихватне станице за путнике. У свим тим местима Свети Јаков је оставио проповеднике, а у Сербиуму подигао је цркву и поставио Св. Андроника за епископа 34. године. (Фарлати, I ст.252.) Св. Андроник је био његов ученик кога је довео из Палестине. То је била прва хришћанска црква и први епископ у васељени. Зато је примогена хришћанска црква србска, односно словенска.
         Свети Јаков се вратио истим путем у Јерусалим где га је посекао мачем краљ Ирод Агрипа I 45. год.  Био је први од апостола који је погубљен за рад Христа.
         Други апостол који је дошао у Србију (под Србијом се овде подразумева у то време цело Балканско полуострво осим Грчке, то јест предео од Олимпа до мора.) био је Св. Петар 42. године.(Фарлати I ст.238.) Св. Петар је дошао истим путем којим је дошао Св. Јаков. Проповедао је и организовао Цркву на пределу римске Далмације у току 42. године. Следеће 43. године Св. Петар је отишао у Рим да и тамо организује хришћанску цркву.  Поставио је свог ученика Лина да га замењује на челу римске цркве. Када је цар Клаудије протерао из Рима хришћане и Јевреје, сматрајући их за тајне организације, Св. Петар је избегао у Равену и одатле прешао у Србију. Није ишао у Далмацију него у Панонију.
         Св. Петар организује цркву у Панонији и поставља Св. Епенета за поглавара Цркве за префектуру Илирик 49. године. (Др Јустин Поповић, Житија Светих, Јун, ст. 653.) (Фарлати, I ст. 240.) Св. Епенето је имао положај архиепископа Илирика. Од тога времена постоји архиепископија за Илирик, односно Србију, у Сербиуму (Сремска Митровица). Архиепископија за Илирик је остала у Сербиуму до времена Атилиних ратова, када је, под изговором опасности, премештена у Солун на територију Ромејског царства. Због тога је 530. године успостављена нова архиепископија за Илирик (Србију) у Солину. Тада је епископ Онорије III подигнут у чин архиепископа. То је био један од главних разлога што је цар Јустиниан повео рат против Србије 535. године и тада је преместио архиепископију за Илирик из Солуна у Јустиниану Приму.
         Србска, то јест словенска апостолска Црква је примогена Црква у васељени. Она је вишеапостолска јер је у Србији боравило и проповедало седам апостола. То су:
         Свети Јаков, дошао 34. године. Успоставио прву епископију.
        Свети Петар, дошао 42. године. Организовао Цркву у Далмацији, а затим успоставио прву архиепископију 49. године у Сербиуму. Проповедао је у Панонији, Мезији, Тракији и међу Србима у Малој Азији.
         Свети Андрија Првозвани, дошао 52. године. Св. Андрија је Петров брат који је проповедао у Тракији, Македонији, Новом Епиру, Зети, Мезији, Подунављу, Криму, код сарматских Алана на Кавказу, у Абхазији, Скитији и Херсонезу и у Русији на пределу Кијева и Новгорода. (Др Јустин Поповић, Житија Светих, Новембар, ст.827.)
         Матej, дошао 56. године. Проповедао у Мезији (централна Србија)
         Свети Павле, дошао 57. године. Проповедао у Македонији, Дарданији и Далмацији.Најдуже је боравио у Херцеговини, Требиње.
         Свети Лука, дошао 58. године. Проповедао у више покрајина у Србији, боравио дуже времена у Требињу.
         Свети Марко Евангелиста. Проповедао у западним покрајинама Србије, Јаподија, Истра и Норик.
         Поред седам апостола у Србији су живели и проповедали и њихови ученици. Међу главним апостолским ученицима ми ћемо навести њих девет.
         Свети Епенето,
         Свети Тит Јазиг,
         Свети Домно,
         Свети Ермија,
         Свети Климент,
         Свети Тимотије,
         Свети Аполинар,
         Свети Епифанио,
         Свети Крескенс. 
        Седам апостола и девет апостолских ученика су поставили и учврстили хришћанску Цркву код Срба, односно Словена. Ни једна друга земља, ни један други народ није имао тако бројне апостолске посете. Ни једна друга Црква нема такав примат у хришћанском свету. Ни један део од тог огромног ауторитета није искоришћен. Темељи цркве Св. Јакова стоје под ведрим небом и чекају обновитеље, док православље бледи и пропада. Време је за обнову и јединствену словенску цркву.
         Употребио сам у наслову име Словени уместо Срби, с погледом на садашње време. Словени се помињу у историји тек од половине шестог века и то као једно србско племе. Име Венета се губи на разне групе и места, углавном се зову Словени и Анти.» (Јордан: Гетика, 35).Пре тог времена сви савремени словенски народи се помињу као Срби, јер је то било заједничко име за све Словене. Под именом Срба подразумевају се сви Словени још у 9. и 10. веку. Ибн Рустех: „Од Атлантика до земље Гога и Магога“ су Срби. Масуди: „Срби запремају простор од централне Азије до Пиринеја. Срби су и народ Андалузије“. Под Андалузијом подразумева Шпанију. Од савремених словенских народа помињу се, пре шестог века, још и Руси, али само у оквиру Срба. Зато што су то била имена прва два, односно два главна сталежа. Помињу се још и данас Власи, професионални сточари, али се то име не односи ни на један савремени словенски народ. Име трговачког сталежа Венети је нестало. Помињу се још Боји и Рутени, али само као србска племена. Анонимус Равенатис међу Србе убраја и египатског цара Птоломеја и напомиње да је пореклом из Македоније.
         Следствено томе све што се у античком времену помиње под именом Срба припада данас свим словенским народима, па су у савременом смислу имена Срби и Словени синоними. Не може се данас озбиљно говорити о неком народу под именом Словена, о њиховој историји, вери и култури, а да се чак и не помене њихово матично име Серби, под којим су били познати неколико миленијума и под којим су остварили највећа достигнућа на пољу историје, културе и цивилизације. Нико данас и не помишља да би се савремени словенски народи требали називати Сербима. Али нико не може да оспори њихово србско порекло. Ово су добро знали учени слависти још у деветнаестом веку.
         Не признавајући своје србско порекло сви словенски народи се искључују из великог античког историјског и културног богатства. Пошто нема никаквог заједничког словенског деловања и повезивања, предлажем један заједнички празник, који би требали да усвоје сви словенски народи. Дан календара.
         То је празник календара који почиње 5508. године с.е. и слави се 14. септембра.

 ИСПОЛЗА
›»Др Јустин Поповић: Житија светих, за јуни страна 653. Издање Манастира Св. Ћелије, Београд 1975.
»Ravenatis Anonymi: Cosmographia, Otto Zeller, Aalen 1962.
›»Daniele Farlati: Illyrici Sacri, Sebastianum Coleti, Venetus 1751.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta