Građevine od magle!




Грађевине од магле!

-Какви стубови, таква грађевина-


 "Твоје грађевине од магле, Бог руши благим поветарцем!"
(Под 4 у мојој књизи "Души Човека")

"Када се почнеш понашати као да си неко, Бог ће обзнанити да си нико"
(Под 5 у мојој књизи "Души човека")


Улазећи у стан, моја ћерка, тада студенткиња, узбуђено нас је питала «Хајде, можете ли да погодите коме сам уступила место у тролејбусу?» - наравно нисмо могли да погодима, а она је наставила, «Паји!», и даље: ушао дедица онако мали и мршав, на задња врата и ухватио се за вертикални држач, баш је симпатичан и веома необичан, нас неколико је одмах устало и понудило му своје место. Ја сам му била најближа, погледао ме је и рекао "Хвала кћери!" И сео на моје место, узео неку малу књигу и почео да чита.... И шта је даље било? -питали смо је. Ништа није било, почели сви који су га видели да му прилазе, љубе му руку, а он је свакога благословио, направио се ред у тролејбусу, постао тролејбус црква. Ја сам потом изашла али су људи и дање ишли ка њему и цео аутобус је причао о нашем Паји, нашем Патријарху.

Да, тај «Паја» кога су београдска деца ословљавала и са «Пајо-Мајсторе», виђан је на свим местима на којима и обични људи, његовом појавом тролејбус се претварао у цркву, омладина се такмичила ко ће да му уступи место, они који су га сретали на улици препознавали су га издалека, прилазили му руци, он застајао, благосиљао, коментарисао, и свуда стизао. Био са студентима на демонстрацијама против Милошевића, критиковао своје потчињене, указивао нама обичном народу на оно што треба мењати, понашао се као прави Србски Патријарх!
И отишао-испратили га сви, они који нису верници јер су га ценили због његовог поштења и скромности, верници који су предосећали да је отишао последњи прави Патријарх, какавог вероватно никада више нећемо ни имати, испратили га они који су му аплаудирали са «Пајо-Мајсторе!», као да је фудбалер, испратила га војска, полиција, политичари.... оставио неизмерно богатство: О њему и његовим делима се прича!
Прича се са жаљењем што један такав више није са нама, са уважавањем на истрајности, са прекором његовим наследницима, који се никада не могу срести у јавном градском превозу, на улици, у демонстрацијама против власти или друге неправде.... и наравно, легенда се увећава као грудва снега која се котрља низбрдо!

*Држава чији народ не сматра да она треба да опстане у таквом облику, неће бити брањена ако то затреба, и нестаће!

Да ли србски народ, као већински народ у Србији, који нема других, тзв. матичних држава, може имати поверење у носеће стубове државне грађевине - у цркву, војску и полицију?

Црква се делегитимисала као носећи стуб одмах по одласку Патријарха Павла, ушла у расправе, у реорганизације, у дељење Епархија, у новотарије, ушла у објашњења да је потребно уједињење са отпадничким крилом Хришћанске цркве - Римокатоличком црквом..... оне који се томе противе избацује из редова свештенства са намером да их бришу и са списка верника, све под одлукама тзв. «Светог Синода» - који када се окупи у Београду, око Патријаршије буде паркирано скупоцених возила за неколио милиона Евра! Исус Христ је за њих био нико и ништа - сиромах, слепац невиђени, пешачио и јахао магарца, а они јашу по 300-400 магараца одједном, затворених у њихове шестоцилиндричне моторе џипова!

Србија је платила преко 120 милиона Евра за измену докумената за грађане Србије, како би их "Рај на Земљи" - Европска Унија, пуштала у своје задње двориште. Мало-мало па се чује да је ухапшена група полицајаца која издаје србске пасоше на лажне податке Шиптарима са Косова и Метохије, за новац наравно, сада се тај њихов резултат укупно сагледава кроз могућност да нам оних 120 милиона евра буде бачено у ветар, да нам и са тако модерним документима забране улазак у ЕУ!

Од вајкада је познато да за штету које направе овце не одговарају овце, већ чобанин, односно власник оваца - власник надоканади штету, чобанин буде замењен или кажњен, још нико никада није наплатио штету од оваца!

Најодоговорнији за рад полиције Србије, који има специјалног саветника са грађевинском занатском школом, значи и оних делова који продају пасоше, који фингирају саобраћајне незгоде како би се од Осигурања наплатила штета, и оних који без икаквих разлога, бахати или уплашени, или неспособни, убију грађанина приликом неке рутинске контроле у саобраћају или интервенције по позиву родбине чији један члан прави неред, не да се не осећа одговорним, напротив, он то покушава да капитализује тако што се он појављује да објасни шта су предузели према таквим у редовима полиције!
Не каже да је крив јер је неспособан, нестручан, да је толерантан када је поштење полицајаца  у питању, односно да је и сам непоштен без снаге да каже да ради нешто што не зна, а не зна - то је савим видљиво, са искривљеним схватањем сопствене улоге... не, он се поноси, јер, Боже мој, он је открио и уклонио неку групу криминалаца из редова полиције, то што је дозволио да се она створи, то га не погађа.

Одбегли криминалци из Србије појављују се као организатори кријумачрења опојних дрога у главним државама света, за остатак света - а када буду у тим државама похапшени и када о томе министар полиције буде обавештен - он опет покушава да капитализује туђи резултат, да присвоји рад америчке службе за дроге, и то тако што наводи да су они познати као кријумчари!
То што није знао где су и шта раде, о томе ни реч!

Војска: Нека свако пажњивије погледа када путује било којим магистралним правцем кроз Србију, на шта личе војна возила - таквих, и доста бољих, има на сваком аутоотпаду у Европи - они возе камионе старе 30-50 година, неофарбане, запуштене, неупотребљиве, касарне су несређене, војска је укинута, а начелник Војске Србије, један тип коме нико не може да упамти име и лик, као папагај понавља «Да се прави официри не боје суда» - ваљда указујући да сви треба да буду отресити као он, а он изгледа тако као да га је неки десетар мало пре рибао због нечега! Или да чека пред тоалетом, хитно му, а гужва...

Министар Одбране, машински ижењер, разуме се у војна питања боље од школованих официра, па се питам шта ће Србији војне школе, доста је Машински факултет, а тек каква одела и ципеле носи! Код њега све под конац! И то су та три стуба.

Као онај који синхронизује рад тих стубова, на добробит државе и народа, односно онај који је председник државе са таквим стубовима је човек који за себе каже да је «просрпски» председник! Хеј, он је «просрпски», он није србски председник, он није Србин, он је и Србин и Хрват и Црногорац, он иде у све цркве, он честита свима на исти начин, он веома пази да се не изјасни да је Србин, православне вере, да ће бранити интересе Србије и свог србског народа.... он се мање залаже за Србију од било ког поштеног странца којег би Србија платила да њоме управља на одређено време за одређену плату!

Значи: Србска грађевина од магле стоји на три стуба која је црвоточина нагризла до самог пуцања - црвоточина је неморал, непоседовање било које етике - националне, религијске, па и универзалне - људске етике.

И шта очекивати од народа? Од оваквог србског народа, којем и сам припадам.

Ништа!

Србски народ се предао и он чека да се неко појави који би грађевину преуредио - тај неко није дефинисане националности, расе или вере - он би требао само да је поштен!
А може и непоштен, али да обезбеди да се лепо живи и мало ради!  Од дроге? - Може!

Сада у Србији нема, проверено(!), ни 1.000 људи од око 8 милиона њених становника који би се сопственим ангажовањем и улогом од око 100 паклица цигарета на годишњем нивоу борили за спас србске грађевине и сопствени спас!
Не, Срби ће радије да 100 дана имају по једну кутију најјефтинијих цигарета!

Није могуће увек кућу поправљати - могуће је мењати боју зидова, понешто замалтерисати и зафарбати, променити цреп, столарију..... али дође време када је најисплативије кућу срушити па од пробраног и додатог материјала направити неку нову, ма била и мања али да буде тврда, да не прокишњава и да буде удобна - Србија је у таквом стању.

Државна администрација, тј. оваква држава са стубовима: Дачић, Мирослав Гавриловић, црквено Иринеј, води се на радном месту Патријарха СПС, Епископа Нишког и ваљда Америчког, Драган Шутановац, Борис Тадић, и још њих 10-12, кошта Србију округлих 10 милијарди евра годишње! 
Телеком се може продати за једну милијарду, Ђердап за две и онда нам остаје дивна могућност коју увелико користе Американци: Задуживање за текуће потребе!  И наравно, пропаст!

Срби се, то је сада ваљда сваком јасно, неће предузети ништа све док се њихова уштеђевина предата страним банкама «на камату» не прогласи несталом, тада ће рећи «знали смо», тада ће тражити своје паре и тек тада ће се поставити питање власти.... али ова власт је добра, она је добра колико је добар и сам народ који је упорно бира. Народ бира Вељу Илића, чији су сви блиски потчињени у затвору, народ је одушевљен Аркановим другом Палмом, чији се блиски сарадници хапсе због проневаре на терет Србије, чији син је у «бизнису» са Колубаром, народ кука за Коштуницом - то је онај који је свом претходнику дао тврду реч да то неће чинити-погазио дату реч, ставио му кесу на главу, везао му руке на леђа, и на Видовдан га испоручио у Хаг, народ бира Дачића који се јавно одрекао свог духовног оца - Милошевића, али се није одрекао пословних простора и осталог што му је Милошевић оставио, народ бира Динкића који га је слагао пре само 4 године да ће сви добити по 1000 евра а потом им дао по 15 евра.... значи: Срби имају Цркву какву заслужују - обредну цркву у коју тешко да наврати Дух Свети, због чега се цркве и праве, имају полицију која продаје лажне пасоше, војску која је скоро без икаквих средстава који једну војску чине војском и политичаре који не смеју да кажу да су србски већ «просрпски»!

Наравно, околина, укључујући и велике државе, улази у проблеме који је воде у пропаст, али то нама не треба да буде утеха - то се догађа Вољом Бога, а не нас, ми треба да гледамо шта ће са нама бити, како ћемо, са ким ћемо, са чим ћемо.... овај чанак ће постати празан, неће бити новца, неће бити плата, пензија...

Мера за пропаст осталих држава је њихов однос према Србији, а мера пропасти Србије је њен однос према Правди, Богу, моралу...

Ко брани да се од ове године бар 100.000 Срба почне бавити пчеларством - инвестиција је минимална, плац од 10 ари, помоћна просторија, кошнице и пласман је сигуран, ко брани да се почне радити оно што се може, ко брани да се на десетине хиљада неудатих градских девојака удаје у села Србије, ко брани из села  одбеглим сеоским девојкама да се врате у села, ко брани пензионерима са малим пензијама да своје станове мењају за сеоске куће, ко брани учитељима и полицајцима да дају отказ већ прете штрајком да им се да више, иако и сами виде да нема одакле да им се даје, ко нам брани да се у осами сусретнемо са собом - са делима и мислима, покајемо се, признамо какви смо и молимо за спас? Нико - а то је излаз! Ако ми будемо, претежно поштени, изабраћемо поштеног цара, он ће нас водити ка спасењу - не учинимо ли то, чекајмо и видећемо!

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права-криминолог и теозоф 

Постављено 08.5.2011.г.   

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta