Pozdravljanje kao slika duše


Шта се све може закључити кроз 

обично поздрављање ?



Поред тема које су свакодневне, које се налазе и на неким другим местима, у знак захвалности за указано поверење и непрекидни раст посета «Златном Билтену», одлучио сам да, почевши од данас, у неколико наредних наставака штампам поједине делове из моје књиге-уџбеника за обуку графолога-профајлера (профилиста) «Рукопис – слика душе», у нади да ће вам бити од користи у свакодевним али и посебним ситуацијама.


Др Драгољуб Татомировић
Доктор права – криминолог и теозоф
(Аутор уџбеника)

Постављено 30.6.2011.г.




1.1.            Стисак руке при поздрављању:

Ако су очи прозори душе а руке печати, онда је стисак руке при поздрављању својеврсно печаћење тог прозора и слике која се кроз прозор јасно види.
Руке са милионима нервних завршетака одвајају се од тела у висини срца у којем се налази душа, несумњиво верно одсликавају стање наше душе и нерва вагуса који повезује мозак и срце (душу која је у срцу и ум – дух који је у мозгу човека).


Руке су савршени инструменти којим се свирају ноте задате из душе која је под надзором духа! Пажљиви посматрач ће видети све што се догађа у души посматраног лица, а да није никакав ни чаробњак ни астролог ни видовњак. 
Заправо, ако смо пажљиви сви ми постајемо видовњаци – видимо оно што други не виде, али нашим земаљским оком које иначе само делимично користимо. А све је ту, на дохват ока!


Рука носи у себи целовиту информацију о психо-физичком стању лица којем припада, о вези душе и духа, о раду срца (титраји душе), о страховима и очекивањима, о намерама, о одлучности у намерама, о страховима о спремности на сукоб и ризик, о стању знојних жлезди и коначно о задовољству/незадовољству што нам стиска руку!

А очи? Шта оне тада раде?


Оне кроз екран-зеницу отварају канал кроз који се може видети слика створена у души онога са којим се поздрављамо. Погледајте има ли синхронизације тона и слике – онога што вам се говори и онога што се створило у његовој души. Глас и слика морају да чине једно. Ако се тај са којим се поздрављате ни на који начин не претвара. У супротном, опрез!

  
Погледајте:


У ситуацијама када су тон и слика несинхронизовани, а онај сa којим се поздрављамо увек зна за ту несинхронизованост па покушава да то прикрије – увек се «екран-очи» уклањају са правца из кога их гледамо, како би обмана успела.
Региструјте то неприметно, не реагујте бурно због сазнања да имате посла са неким који би да вас обмане. Чините супротно од сопствене, муњевито створене, жеље и од потајног очекивања онога са којим сте у контакту - правите се да нисте ништа приметили. Опустите га, нека настави са претварањем, потврдите прву слику. Задржите његову руку секунд - два дуже од уобичајене дужине стиска руке при поздрављању, или је благо продрмајте или његову руку, као знак посебног задовољства, покрите на кратко вашом другом руком.

Гледајте!:


Његова рука је већ испружена, изашла из позиције стиска, благо је повлачи и враћа поглед, али не на вас већ на своју руку која га чини вашим заробљенком. Чујете немушта обавештења о журби, о задовољству што вас је видео, па уз оно «јави се», одлази са руком коју извесно време, као туђу, држи одмакнуто од тела – а она је туђа јер се на њој још извесно време налазе трагови (енергије) туђе (ваше) руке са којом се нежељено спојила у стисак као поздрав. Некада ће тај, којег још видите, узети марамицу и брисати своју руку – то је знак - потврда да је све оно што сте запазили и закључили апсолутно тачно. Он брисањем руке симболично за вас а стварно за њега, уклања трагове сусрета и настоји да уклањањем трагова тај сусрет у целости избрише из меморије. Овде се пластично одсликавају жеље душе које руке испуњавају. Руке су инструменти, зар не?

Гледајте даље – али све у оно кратко време стиска руке у знак поздрава: каква је то руке – мала, велика, груба, негована, са накитом или без њега, са траговима посла којим се бави, са неодрезаним ноктима, да ли је влажна, да ли је чврста или млитава, да ли осећате стисак те шаке или је то само додир. Закључујте:

- Млак стисак са скоро правом шаком, као даском, која се скоро и не савија да вам обухвати руку, влажна и млитава рука која се муњевито извлачи из «опасности» - стиска ваше руке, говори о човеку који живи у страху, који је преварант, лицемер, који ће платити сваку цену да би постигао оно што жели – ако ви треба да будете жртвовани, бићете жртвовани без икакве гриже савести!

Ако вас је поздравила влажна и млитава рука – очекујте да вас упути на неког другог да заврши непријатни део посла који је смислио власник те руке. Потом ће власник такве руке због нечега негде да оде, да телефонира, или да почне да листа неке «веома важне» папире. Ви не постојите! Односно, он би желео да вас нема у његовој близини. Овога и оваквога немојте одмах послушати – спремајте се пар секунди, пакујте педантно све оно што сте ставили пред себе или оно што вам је дато и баците поглед на власника млохаве руке – он не сме да вас погледа, невешто се изговара глупостима, као «па наврати, биће дана, јави се и сл.»
Ако претерате у дужини паковања сасвим је сигурно да ће он позвати некога и трудити се да се понаша као да ви више нисте присутни. И знајте, у његовој души вас више и нема – физички сте присутни, али је то небитно – то упамтите и идите од њега!

- Наизглед мушки стисак руке са мирном шаком и померањем руке у пределу лакта или у самом рамену, говори да се поздрављате са неким ко је желео да вас избегне али у томе није успео, те да очекује да га што пре пустите и изгубите се из његове близине.

- Руковање уз «мафијашки» загрљај најбоље говори шта би вам се могло догодити од тога који се диви мафијашима и упражњава мафијашке манире - још док сте у позицији поздрављања уз загрљај, њему пролеће кроз главу филм: «Да нећу имати штету што се са овим поздрављам?». Ово је у зависности од места на којем се на овај начин поздрављате, ко је то видео, да неко није снимио техничким средствима и сл.


Када се сретну двојица из мафијашких редова онда је при самом сусрету јасно показана хијерахијска позиција сваког од њих на њиховој лествици вредности, па је увек онај пасивни на вишој лествици, а онај који се упиње да покаже задовољство сусретом, на нижој. Он из све снаге истиче «братски» загрљај као знак припадности тој фели људи, али и као потврда своје привржености томе са којим се поздравља.


Мафијашки шефови било ког ранга никада не устају да се поздраве са нижим од себе. Они некада невољно пруже руке у правцу онога који би да се поздрави, тек да их тај придошли може додирнути или целивати. Пољубац у главу је израз оданости и спремности на свако трпљење у име те оданости. 


Наравно, војници су ти који целивају у руку и главу. Један прави поздрав неког непознатог са њиховим мафијашким шефом је знак да је тај непознати вредан сваког уважавања «чим се газда са њим тако поздравио». Зато мафијашке газде и воде рачуна са ким се, како, када и где поздрављају. Тај поздрав је за његове војнике целовито обавештење. Обратите пажњу како се мафијашки газда са вама поздравио. Ти поздрави су и наредбе различите врсте!


- Чврст, мушки поздрав, са два-три цимања руке горе-доле, брзо повлачење руке и енергично показивање места на које треба да седнете/станете, говори да сте позвани и поздрављени и да се очекује да мирно примите причу-наредбу-обавештење и да поступите у складу са тим.
Ако је то уобичајени стисак руке онда ни «екрани» са сликама душе неће бити уклaњани са правца из кога их гледате. Тад ће само усне–издајници, превремено наговестити шта вам је спремљено.

- Одбијање поздрава, одбијањем прихватања пружене руке, или кратко куртоазно поздрављање уз вику увек говори о страху од вас, од онога што сте учинили и шта (му) можете учинити.

Лек: Смирено, лепим речима, указивати на ваше другарство, на осећања пријатељства која гајите према њему, покажите неверицу да он о вама тако мисли, укажите да има погрешне информације и лоше информаторе, да ви хоћете оног другог, оног доброг – њега у оном другом издању, те да вас он у овом издању и не изненађује јер то није он. Са оним другим ви никада нисте имали проблеме. Питајте како је он, како му је породица, какво му је срце, притисак, треба ли му каква помоћ, можда новац и сл.
Не одговарајте на садржину вике – реците да ви «тога» уопште не слушате и не памтите шта прича, да чекате оног «другог», правог – и гледајте:

Ерупција!:


-Гађа вас нечим и сплашњава;
-Сплашњава, тражи цигарету и нуди пиће;
-Тражи раме за исповест

Безопасни су они који вичу и прете. Безопасни су они који се позивају на друге људе који ће «то» урадити уместо њих.

Безопасни су они који прете самоубиством да би избегли оно што им се не свиђа, јер заправо они претњама настоје да неко други уклони препреку или проблем који је за њих претежак.Они претњама или мирном причом да ће у неком критичном тренутку извршити самоубиство активирањем бомбе коју пре тога месецима носе о појасу, самоубиством из револвера, бацањем са нечега и сл. , себе храбре да ништа од тога неће морати да учине – такви се на крају предају без икаквог отпора у смислу «па могли сте да ме ухапсите тако што би ме позвали телефоном да дођем!»

Опасни су они који ћуте, а оно што у наумили саопштавају кратко, равним гласом, или једва чујним – претећим или шиштећим гласом!

Они који намеравају да изврше убиство/самоубиство, о томе ћуте, врше потребне припреме, завршавају одређене послове, напишу, запечате и учине што су наумили.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta