Ko je, i zašto, ubio dr Zorana Đinđića?


Ко је и зашто убио др Ђинђића?


Шта је уствари «политичка позадина» убиства?


Одмах по убиству др Зорана Ђинђића, Председника Владе Србије, био сам под правом окупацијом позива од стране новинара, посебно новинарки, јер су оне упорније, по природи ствари и маштовитије, спремне на разне жртве да добију нешто ексклузивно, то је њима много значајно, бар оне тако мисле - питање је било поједностављено и отприлике је гласило:
"Знате ли ко је и зашто убио Зорана Ђинђића?"

Одговарао сам да знам и упућивао их на мој роман «Хеклером бушим повољно» на страну 147 на којој сам дао одговарајуће објашњење, и то тако што сам у објашњење уградио хипотетичку могућности страних утицаја на кадровску политику једне државе, знајући каквим се методима служе стране, и наше,  обавештајне службе. Део моји хипотеза је потврђен и одређеним сазнањима из контаката са многобројним лицима која су ми се обраћала за правну помоћ до 2000.г. у тренуцима када су упадала у различите клопке па настојала да се из њих извуку са што  мање штете.
Када је роман био одштампан неки моји познаници су се препознавали у ликовим главних јунака и тражили по већи број примерака које су поклањали уз напомену «Ево, читај, то је мој друг писао о мени!» Некима које су терали да читају «Роман о њима» често је то била и прва и једина књига коју су у животу прочитали - али су морали, због хијерахије која је владала у таквим групацијама.

Поклањао сам им по примерак тог романа, који је , заправо, део моје докторске дисертације, а будући да тог романа нема у продаји, што је било то сам поклонио, видим да се појављује као антикварна књига у «Интернет продавницама књига», па ћу то са 147. странице, обележено болдираним словима преписати, јер је то могуће и права позадина убиства Председника Владе, Зорана Ђинђића.
Ово што се у протеклих 7-8 година провлачи као тзв. «Политичка позадина», није то у том значењу тог појма, већ је то оперативна разрада његовог убиства са циљем да се до праве «политичке позадине», никада не дође, а да се за исту, по први пут (Србија је одређена да се у њој све по први пут догоди), осуде и нека лица из круга оперативних извршилаца - а оперативно је све сем саме валидне одлуке о нечијој ликвидацији. 
У овом случају под "валидном" се подразумева поседовање моћи да се замишљено и реализује.

Препис изјаве «Гроздане», женског лика у роману, у вези мог питања из поглавља «Наши методи у раду-Уопштено» - методи оних који преузимају стварну власт у држави - ово је писано 28.2.1998.г. у време када се «Фирма» из мог романа спремала да преузме власт од Слободана Милошевића, друго издање је штампано 2002.г. и имајући у виду да је ово јавно штампана и растурана књига, постоји низ подударности у екипи која је оперативно урадила део посла око саме ликвидације Зорана Ђинђића. И они су своју организацију назвали «Фирма», чиме је потврђено да сам за објашњења догађања из моје докторске тезе имао саговорнике из праве средине. Много је подударности у овом роману и збиљи која је иза нас.
Указујем, такође да се на крају овог романа налази прогноза припаднице те романске «Фирме» о догађањима у Србији по преузимању власти од Слободана Милошевића, када су на власт дошли Коштуница, Ђинђић и остали.

Госпођа која је лекторисала овај роман, уплашена оним што је прочитала, питала ме је «шта ће бити са нама», ја сам је упутио на завршни део књиге који је лекторисала, јер је тамо наведено све, нашта ми је одговорила «Ма пустите, то су будале, криминалци-шта Ви мислите». Овај роман је преведен на енглески, нуђен је једној енглеској издавачкој кући, било је све договорено, али се запело око међусобних односа аутор-издавач, те тај посао није урађен.
Они који хоће сада да разјашњавају «политичку позадину» убиства др Ђинђића, имају све написано у «Хеклеру бушим повољно» - то је део моје докторске дисертације, писано је у време С. Милошевића у форми «Прозног записа» који личи на роман, јер се тада нисам хтео упуштати у саопштавање сазнања о намерама, које су биле веома невероватне, али хипотетички могуће, на неки други начин, а сада када су потврђене, нико им не брани да ово користе, ако и сада хоће и смеју. Имају примерке у Народној Библиотеци Србије, у тужилаштву, у антикварним продавницама. Имам сачувану припрему на паусима, па је могуће поновити тираж, ако то неко сматра интересантним, за разјашњавања самог догађаја или за неки други циљ.

Стр. 145

.......... «Ми, способни, смо преузели све оно што је од значаја за нас и наше бизнисе. До овог рата полиција и други државни органи су организовали целокупно одвијање свих послова у држави. Полиција је била мач те организованости. И ми, који смо се на неки начин у ранијем периоду огрешили о законе неспособних и поштених, били смо у ситуацији да трпимо уцене и да извршавамо, често врло глупа, наређења те исте полиције. Али, када је дошло стани-пани, полиција се показала у правом светлу неспособности. Није ништа могла да уради мимо шаблона, односно без нас способних, али смо и ми способни видели да је дошао тренутак за промену наших позиција - одбили смо дотадашњу сарадњу са полицијом, царином и другим.
Тражили смо јасне и чисте рачуне - не више да ми обављамо опасне и прљаве послове из патриотских побуда, а они, државни чиновници, који су као неке патриоте, убирају плодове нашег рада и труда. Тражили смо јасне односе и НОВАЦ!

Рекли смо да наше ангажовање кошта. Шта с могли до да признају да је то тако и пристану на наше услове?
Али, многи из државних служби су нам почели завидети и заборавили су на своју улогу, почели су да се препиру са нама и боре се за што већи део колача. Дозволили смо, али су они морали пристати на промењене улоге! Више они нису били ти који планирају, наређују, оцењују, награђују или плаћају. Сада смо ми били ти који смо тражили обезбеђење одговарајућих услова и гаранција за реализацију одређеног посла. Они су сада имали нашу некадашњу улогу. Извршавали су наше захтеве и потом нам давали договорени део колача. Наравно, ми њима не верујемо!

Најсумњивији су они кој се праве да су пoштени! Они су чак гори и сумњивији од правих поштених - прави поштени су глупаци, причала сам ти о томе. Ови који се праве да су поштени, заправо су лицемери и покварењаци и они су фела од које се треба чувати, чак посебно чувати! И ми смо их се чували тако што смо их имали у шаци по основу докумената и других доказа о срадњи са нама, у којој су добијали колач на штету државе. То је за њих била брњица на основу које смо их свих ових година користили за своје потребе, онако како смо то ми мислили да треба.


 Болдирано-147. страна-страна на коју  сам упућивао новинаре да траже одговор на питање "Ко је, и зашто, убио др Ђинђића?":



"Ако ме питаш како се то глобално одражава на нашу државу или шире - ја о томе могу да ти говорим, јер сам позајмљена од једне стране групе да овој овде, БГ групи помогнем. Могу ти са сигурношћу рећи да се све догађа по плану већих. У овом случају је предвиђено да ова БГ група прво буде подређена, а потом да уђе у састав веће стране групе, а преко утицаја који се остварује преко таквих група, остварују се глобални планови држава које су такве групе организовали. О томе овде не мора да зна велики број људи - довољно је један и план ће бити реализован. 
Велике силе уопште не занима која је личност на челу Србије - важно је да је кооперативна, да не прави превише проблема, и наравно, да противничкој страни, некој другој великој сили, не чини веће уступке или јој не ствара повољнији амбијент за овладавање простором.
То су велики планови и велике игре!"

Србија је размеђе, овде своје интересе имају све четири силе и пета која се придиже. Ове четири се боре међусобно и све заједно против пете. Треба бити жонглер. Али, за то смо ми способни - и биће све  реду. Наравно,  ако нас буду слушали! А, ако не буду, рећи ћемо коме  треба, па ће слушати.
Корупција је наш мото у раду. И то иде - у једном случају, у овом због кога сам се овде оволико дуго задржала, има извесних проблема, јер је у питању некако необичан Србин, као да није Србин, а знам да јесте. Али трудимо се сви скупа да га сломимо да почне да ради као и други.
А, и ако буде изузетак, и то је добро, са њим ћемо реализовати неке друге планове које смо мислили са другим. Не пуштамо ми лако онога који нам треба! Овај још није заиграо са нама - када заигра то му је крај слободе, крај у сваком погледу. Постаје део сложене машине без могућности да се самодемонтира било када. Имаће све друго - што Срби, обично, желе - новац, кола, злато, куће, телохранитеље, али неће бити слободан!

Значи, укупно гледано, у постојећем амбијенту ми смо без неких већих потешкоћа заузели места оних којим командују. Небитно је што је команда и даље код оних код којих је и била. А ако се понекада забораве, ми им на врло јасан начин скренемо пажњу на потребу сталног уважавања њиховог стварног места, и то иде. Мада се  стално понеко покушава извући - некада неко због формалне власти која му припада, стеченог капитала, некада због изнанада увећаних политички амбиција. Покушавају се осамосталити или створити паралелне центре моћи, формирати неке своје БГ  или неке друге групе - јер сасвим је свеједно у којој је држави нека група. Тада се обично организују сахране са извесним, или комплетним, државним почастима! Посао је то, шта ја ту могу? Ко има очи нек гледа, ко има уши нек слуша».

Имајући у виду сва објашњења која сам добио поводом разрада теза за докторску дисертацију, у целости сам испоштовао процедуру штампања књига - Окружно Јавно тужилаштво у Београду је добило своја три примерка у рукопису, нико ово није уочио, користио ни забранио, и то је ишло у штампу.

Неки, паметни, из филмске индустрије имали су намеру да по овом роману сниме серију, није било новца и од тога се одустало. Део тога сада користим како бих указао на сегменте које треба гледати у великом замаху, ко зна од кога иницираног, да се истражи «Политичка позадина убиства».
Моји некадашњи канцеларијски другови, колеге са факултета  радили су на разјашњавању овог убиства-они су стручни и способни да све истерају до краја, ако им се то стави у задатак и ако им се омогући да раде свој посао.
У крајњем, у Србији има пуно добрих приватних криминалистичких истражитеља, и нико држави не брани да и њих ангажује, по уговору, ако јој је ово баш толико, и изненада, важно.
Неком другом приликом, на основу ових романских информација, можда ће бити, хипотетички, објашњено и како је само убиство изведено, како се судило и пресудило и где су неистражени детаљи. А, сви криминалистички случајеви се решавају тако што се прво поставе хипотезе, потом се иде у провере.... добро постављена хипотеза је добар пут ка доласку до истине
Можда би хипотеза коју бих ја поставио била од користи, уз све друге, ако би се равноправно сагледавала уз друге.

Добар криминалиста мора да прати укупна збивања у својој земљи, у региону, у свету, да прати геостратешка надметања, политичке промоције, економске ратове, утицаје различитих секти, вера, организација..... осим ако се хватају џепароши по београдским трамвајима!

*О обуци за приватне криминалисте има више информација на овом блогу под "Кримскола"
  
*О различитим другим  догађањима - на овом блогу www.zlatnibilten.blogspot.com

Др Драгољуб Татомировић

Доктор права-криминолог и криминалиста

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta