Roditelji narkomana - obuka za resocijalizaciju


Ресоцијализација зависника 
     од oпојних дрога

-оспособљавање родитеља-


Аутор ® 24/03, ® 06/07 и ® 20/97 «Проналазаштво» Београд
Др Драгољуб Татомировић, доктор права-криминолог и теозоф
-Кабинет за графологију, профајлерство,
теозофију и биоенергије човека
Нехруова 131, 11070  Нови Београд, Република Србија
Тел./Факс +381 (0)11 3-175-371; Моб.тел. 060-3-175-371
www.krimskola.rs; E-mail: administracija@krimskola.rs
Број  716/10; Дана 12.02.2010.г.

                                                                        Б е о г р а д



Предмет: Програм предавања за оспособљавање родитеља деце која су
                 постала (или су сумњива на то) зависна од опојних дрога или алкохола,   за предузимање конкретних мера за ресоцијализацију своје деце

В е з а:     
Садржај Практикума за излажење
     себи на мегдан
     Опојне дроге 
– насилно улажење у Више светове-
                  из 2010.г. аутора др Драгољуба Татомировића

Број часова: 
Три двочаса од по 90 минута, у вечерњим 
сатима по договору са слушаоцима, у принципу 
су то три суботе, од 17 до 19 часова.

Цена предавања/слушалац за предавања у
просторијама Аутора Програма, у Новом Београду:

* Укупно 75 Евра/шест школских часова од по 45 минута  - три двочаса од по 90 минута ( 12 Евра/час = 72 Евра + 3 Евра Уџбеник «Опојне дроге») = 75 Евра/слушалац

Број слушалаца:
*3 - 6 у једној групи за предавања у Београду, Нехруова 131, спрат 6, стан 28, Блок 44 у Новом Београду.

Могућ је договор да се цео Програм предавања реализује и за само једно-два лица у простору Аутора Програма и у том случају се та предавања наплаћују као да је предавањима присуствовало три лица (3x75=225 Евра).

Програм је могуће реализовати и:
* У простору заинтересованих лица, ако предавање прате 1-2 лица по цени као да је предавање слушало 6 лица што износи 540 Евра (Основна цена од 75 Евра увећана за 20% x 6 слушалаца) на подручју Града Београда, односно 720 Евра (Основна цена од 75 Евра увећана за 60% x 6 слушалаца) за друга подручја у Србији.
- Овако организованим предавањима свакако може присуствовати 6 лица јер се цена и формира као да их је толико било на предавањима.


Уводна објашњења Програма:

Зависност од опојних дрога или алкохола представља тежи облик асоцијалног понашања одређеног појединца, продукованог амбијентом у којем је такав појединац одрастао, школовао се и живео(и). Породица је основа у формирању личности одређених карактеристика, те се Програмом ресоцијализације акценат ставља на обуку родитеља да спрече асоцијална понашања своје деце које би се исказало као зависност од опојних дрога или алкохола, односно да првенствено родитељи буду оспособљени за предузимање одређених мера које имају за циљ да своју децу-зависнике, врате у оквире уобичајеног понашања у средини у којој живе.
Под средином у којој зависник живи, подразумева се породица настањена у Србији.

Програм предавања у највећој могућој мери узима у обзир карактеристике најбројнијег дела становника Србије - породицу Срба, али и остале уз напомињање постојања извесних разлика.

Овај Програм упућује на рационално понашање породице зависника, увек водећи рачуна да је оправдано и свако друго (друкчије од онога која прородица зависника практикује) поступање са лицима која одбијају да уложе сопствени напор за повратак у социјалне оквире, или то једноставно одбијају, како би се жртвовањем мањег спасило веће.

Програм у себи садржи схватања модерне криминологије, примењене психологије, дефектологије, теозофије и православне хришћанске религије, обрађена од стране криминолога и теозофа, др Драгољуба Татомировића, који је у овај Програм ресоцијализације уградио своје искуства криминолога - криминалисте и знања теозофа и иста примењује у сваком конкретном случају покушаја ресо-цијализације, водећи рачуна о укупној духовној структури зависника и његових родитеља.

Програм ресоцијализације који се презентује, и кроз предавања реализује, не гарантује да ће се зависник социјализовати, али гарантује да ће се породица, ако усвоји бар део знања која ће стећи слушањем предавања по овом Програму ресоцијализације, успешније супротставити незајажљивим и бескрајним захтевима члана своје породице, зависника, и спречити пропаст у коју такав зависник вуче целу породицу.

Не постоји ниједан сигуран метод излечења зависника – овај је најкраћи, најефикаснији и најјефтинији вид борбе за одвикавање зависника од опојне дроге - сопственим ангажовањем родитеља за спас своје деце!
И не треба се љутити на било кога - јер је и ово одређено решето људског рода и огледало наших поступања у односу на нашу децу. Тиче се генерација родитеља, у већини, рођених после 1960.г. и њихове деце.


Програм предавања у трајању од шест часова (три двочаса) од по 45 минута. 
Увид у Програм-непосредно код аутора.


Др Драгољуб Татомировић                                                                    
Доктор права-криминолог и теозоф

Постављено 05.4.2011.г.


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta