Zasto politicke stranke ne smeju da organizuju unutrasnju Sluzbu informisanja

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права –криминолог
Пословно-обавештајна служба ® 21/97
Нехруова 131/28, 11070 Нови Београд               Пословна тајна-поверљиво!
 Тел/факс 011-3-175-371; 061-135-04-11
www.krimskola.co.nr
Број 118/08, 12.07.2008.г.
Б е о г р а д

Предлог за формирање Сектора за информисање, пропаганду и безбедност у политичкој организацији – државном органу -објашњење-

У Србији не постоји политичка странка организована по правилима по којима се организују организације које претендују да преузму и потом задрже добијену власт у неком дужем периоду у  држави. Чак ни Савез комуниста или ЈУЛ нису имали ову организованост али су послове информисања, пропаганде и укупне безбедности за њих обављали УДБА и полиција, јер су у питању били једнопартијски системи са једним партијским интересом.
Од времена увођења вишестраначја, политичка полиција је строго водила рачуна да се не догоди да се нека опозициона странка организује по правилима по којем се иначе странке и организују, јер би дошла у опасност њихова лака контрола, разбијање, манипулисање и друго, што се без икаквих тешкоћа чини странкама у Србији од 1990.г. до данас.



Странка хоће да преузме власт у једној земљи. Она мора да има припремљене кадрове за руковођење главним институцијама које обезбеђују опстанак на власти. Ти кадрови се обучавају и припремају у странци која у својој организацији има Одборе који су имитација будућих ресорних министарстава. Одбор за безбедност би требао да буде одбор који окупља, школује и проверава будуће кадрове у службама безбедности. Ни у једној странци он не врши ту функцију - он углавном ради сегмент безбедности у кампањама, без знања какао би стање у делокругу безбедности требало побољшати предузимањем конкретних мера, па стога  и нема никакве разлике у сегменту безбедности било које странке.
Мој заштићени пројект нуди организовање Сектора за информисање, пропаганду и безбедност који би био око  и ухо целе странке/државног/државних органа и који би обављао следеће функције:

*Унутрашње информисање у странци/државном органу;
*Информисање о збивањима у странци/државном органу када се та информација даје спољашњем свету
*Снабдева потребним информацијама делове Сектора који се баве пропагандом и безбедношћу;
*Прикупља податке и ради провере за кандидате своје странке за посланике и ниже структуре, и спречава издају странке у било којем тренутку;
*Прикупља податке о посланицима/припадницима државних органа из других странака како би се по основу истих остварили конкретни интереси сопствене странке;
*Ради сондаже јавног мњења и даје руководству одговарајуће информације и сугестије, ради на пропагирању идеја странке и окупља чланове од угледа који могу да подупру те идеје;
*Обавља део активности из специјалног медијског и психолошког рата у интересу странке.


Једном речју странка барата валидним информацијама, зна се да је озбиљно организована, рачуна се на њу и њене информације, чланови такве странке су кандидати за функције у службама безбедности, прилазе јој садашњи и бивши полицајци чиме је у позицији да зна много више од других, те у случају преузимања власти ни у једном тренутку не зависи од затечених кадрова већ поставља своје и остварује своја програмска опредељења.

Државни органи организовани по овом принципу раде у складу са законским прописима и интересима странке којој припадају, водећи увек рачуна да то буду и државни интереси.

Овај Сектор се може инсталирати и пустити у погон за 6 месеци. После тога му је потребна помоћ и известан надзор до навршетка годину дана када је способан да даје све што је пројектовано.
Спреман сам да га формирам, израдим сва нормативна акта, обучим потребан број чланова странке/државног органа  и ставим га у погон за 6 месеци, уколико се о томе договоримо, те да извесно време будем у статусу саветника за контролу рада формираног Сектора и помоћ у његовом ефикасном раду.

С поштовањем,
Др Драгољуб Татомировић


Постављено 06.12.2010.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta