Vreme otpora duše čoveka



Време отпора душе човека

-Од чега зависи дужина отпора-

Веза: Наслов на Златном Билтену од 8.12.2011.г.

Сваки човек се састоји од душе и тела, који док су сједињени чине човека, оваквог или онаквог - свеједно, али је то неки човек, људско биће, Божије створење, којем је апсолутно позната његова улога док траје та сједињеност душе и тела. Душа је снабдевена Духом, она је командант телу, тело је извршилац и оно непрекидно осликава стање душе!

Због тога никада не треба судити по ономе шта чини тело, већ превасходно како оно то чини: Ако се тело весели, треба гледати општи изглед лица тог тела, треба се загледати у очи тог који се весели – оне су прозори душе и оне никада не лажу, оне не могу да лажу – може кривац да се весели, да лумпује, да тера певачице на астал, може да разбацује паре, може да пије – али он Духом није ту, он је духом у неком мрачном  подруму у који би да се сакрије од Онога који га посматра..... и који га чека!

Нико никада није умро, чак ни у случајевима насилних и тзв. «тренутних» смрти, а да му није остављено довољно времена, ма то било и неколико секунди, увек довољног да пропусти пред очима, пред унутрашњим оком, филм свога живота, да се душа сети свог почетка боравка у телу до тренутка када се изазива њен растанак са тим телом - природно или насилно, свеједно, то растајање, та дужина пута, почетак-крај, је такође одређено од Виших сила, и ми га разумемо као одлуку преточену у Судбину.

Док се чека престанак отпора људске душе – а он се чека колико је потребно, увек до граница њене издржљивости, после којег клоне, преда се, бива тужна, али спремна на окончање отпора, а потом се донесе одлука шта се са њом даље догађа - Ако је боравак неке душе у телу које јој је додељено истекао, она одлази пред Судију, после чега се реализује одговарајућа процедура и њен смештај и боравак на месту где одлазе душе по растанку са телом у којем су боравиле, а ако је остало времена, душа се ставља у стање преиспитивања својих дела....... све се чека какву ће одлуку о својим делима донети, па када јој истекне време пошаље се Небеска Патрола, која је приведе пред Судију и потом опет све иде као и на Земљи, по одређеној процедури јој се суди, па се опет смешта на одговарајуће место.

Ово што сам рекао, познато је и већини читалаца Златног Билтена, али бих ја овом приликом да истакнем само ону дужину опирања, дужину у којој душа свесна да је грешила, одбија да призна своју грешку, покушава да се прикаже у неком другом светлу, у светлу душе која не греши, како би се показала моћнијом но што јесте, а стално у великом страху шта је чека због онога што је чинила.
Тада је душа у стању смањене урачунљивости, а временом та смањена урачунљивост прерасте у неурачнљивост, па се она понаша мимо свих и небеских и земаљски правила и критеријума.
Тада она, заправо, печати све своје грешке, јер уместо да се покајала за грешке она наставља са тим у нади да ће заваравајући људе, заварати и Онога чији је део, који све и види и зна..... и чини та душа све оно што је јасно осликава као онога који се одметнуо и од људи и од Бога. Колик то траје?
Нема правила ни шаблона у које би се уметнуле све душе. По честом догађању, опомене стигну после 2-3 месеца, отпор траје око годину дана, а потпуна предаја од узалудне борбе и отпора се свакако заврши за 1-2 године – овај рок је у зависности од снаге душе, а снага душе зависи од задатака који су јој одређени пре сједињења са телом, од величине грешака, од мрскости њених дела Ономе који је гледа, од сједињености душе са оним које се назива Зло, од уживања у чињењу онога што је у супротности са задатком који је примила – ми Срби би рекли, од снаге за инаћење!

Пре 13 месеци на Златни Билтен, поставио сам један, свакако посебан, наслов, било ми је веома жао што један Србин - у ситуацију када су са шестог спрата једне зграде у Београду скочили отац, мајка и трогодишње дете – изјавио, а изјавио је «Да је то била њихова заједничка одлука!» - Поставио сам му неколико питања, ИВИЦИ ДАЧИЋУ- који је предмет и овог наслова и он је тај који је иницирао да напишем о овим општим правилима када је у питању отпор душе човека.

Свако може бити пророк: Говорити да ће се оним који чине добро добрим враћати и оним који чине лоше, лоше и вратити! И нема промашаја.

Тај који је сагледаван пре 13 месеци, налази се на самом крају свог отпора - снажан je, паметан, лукав, школован за комбинаторике, био у најближем окружењу њему сличном – Слободану Милошевића, чија је дела усавршио и модернизовао – видите шта чини: самостално уговара онакве Тв емисије са глумицом која глуми новинара  и у цео свет оде  резултат те његове одлуке; самостално одабере саветнике који га саветују овако како и ради; самостално за шефа кабинета постави човека за кога се говори да није пришао уобичајене провере које се спроводе за пријем у службу сваког полицајца; самостално (а ја верујем по наговору) контактира са бизнисменима везаним за кријумчарење опојних дрога.....; самостално се бори да на месту директора полиције буде онај који га вероватно држи у шаци..... - бори се, а ја рекох да му се спрема уклањање, да је на Политичкој Гиљотини, после које иде законска.

Ово изношење податка о умешаности у криминал, представља типична догађања када се нека криминална организација саморастура, увек уз помоћ са стране – када се нека криминална организација доведе у стање у којем су сада они који располажу подацима о умешаности у криминал својих противника, који су до недавно били саучесници и о чијим се делима ћутало, за криминалисте је ЖЕТВА!

Жетва стиже, шта ћеш сада самостално одлучити Призренац?!

Знаш, Призренац, Бог постоји – а стално си у то сумњао.

Ускоро нам ДЕА-Америчка служба за дроге, доводи Мајстора и Начелника, Дарка Шарића!


Браво за ДЕА-у!


И хвала, ово је овако морало и требало! Ми сами нисмо имали ни памети ни снаге, нити нам је било ко хтео да стварно помогне – остали су причали, по обичају, и обећавали - само сте ви радили.

Бог са нама - Пристани Боже!


Драгољуб

02.02.2013.г. у 14,10 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta