"Na Karteč!"


"На Картеч!"

-Тенк као лек-


Веза:  Наслов на Зл. Билтену

           «Размрсити не можеш – сећи не смеш»
           «Бацај ствари – спашавај брод!»

Последња могућност онога који командује артиљеријским оруђима је издавање команде «На Картеч!» - што значи опредељивање на часну војничку смрт у борби, којом приликом војници користе посебна артиљеријска зрна за то (специјална пуњења слично патрону ловачке пушке) која се расипају на малој удаљености од оруђа, левкасто, како би се ватром више усмерених топово покрио наступајући фронт противникове пешадије.
Тада официр већ држи револвер у руци, спреман да и лично пуца на противничку пешадију!
После ове команде «На картеч!» преостало је само командовање «Скидај затвараче са топова и повлачи се!».

Ми сви у последње време слушамо такве команде политичара широм света - овде ће се обратити пажња на начин изговарања те команде, у Србији, Русији и Маџарској, као примера који су нам блиски, односно примера Србије који нас се најнепосредније тиче:

Србија:

-Председник, психолог по струци, већ месец дана полагано припрема оне који живе у Србији, да је време за команду «На Картеч!», односно за команду «Скидај затвараче-повлачи се!», али он ту команду не жели да изда лично - било би то признање да је лоше процењивао и командовао, да се непријатељ приближио до самих топова, да нас може опколити и запленити топове, нас заробити, заузети брањену територију…. И чинити све друго што се у ратном праву сматра правом победника.

Због тога србска команда «На картеч!» заправо гласи
«Затворите прозоре - олуја наилази!» или по србски «Мили моји куд који», или «Спашавајте се како знате и умете» или «Од мене не очекујте никакву ни помоћ ни савет!» - ја нисам крив за олују, ја нисам крив што кућу нисам поставио у заветрину, што је нисам утврдио, што је нисам напунио резервама хране и воде, ја нисам крив што нисам умео да проценим када ће олуја стићи у Србију.
Ја сам чуо  њен хук, чуо сам њену тутњаву, али сам мислио да се то нас не тиче - ја сам психолог, ја сам имао најбоље намере, уосталом и другима прети иста оваква олуја, и она ће, можда, за пар година и да прође, али мене не мењајте, бољих од мене и мојих ортака нема, и не умишљајте на неку буну!
Више у Србији улица никада неће правити власт нити одређивати политику, онај који је хтео «да Милошевића обеси као керу о бандеру» сада је мој ортак, сада је он власт и немојте мислити да он оне који би се сада побунили не би тако овешао, «као керу о бандеру» - он је у Новом Саду, а то је ту, тенком ћу га довести у Београд за два сата.

Мој предходник и сународник, Црногорац који се писао као Србин, а рођени брат му Црногарац и ћерка му Црногорка, Милошевић,  довозио је оне који су били спремни да у Београду заводе ред, чак из Книна - то су они који су онако јуначки побегли испред Хрвата и сви су они сада у Београду - па захваљујући њима Београд је са једног милиона нарастао на два милиона становника. Један милион су ти храбри из Книна и они су ми сви на располагању, пазите се шта радите, пазите се и од лоших помисли - то са освајањем власти на силу - последњи пут је искоришћено 2000.г., - онда када је Веља Илић са својима дошао и на силу заузео  Скупштину - за она паљења нисам одговоран, чак ми је и жао - отишао сав изборни материјал  а могли сте се уверити да сте били за смену цара Милошевића - па нисте ви ни криви и нисте ништа ни изгубили: опет сте за цара добили Црногорца, ко би вама наивним и неспособним Србима управљао?


Шта би ви тако неспособни радили,  да се, например, ми ускопистимо, ми Црногорци, и да одбијемо да вас тако слепе и ћораве и ћопаве и ћалаве, водимо, ко би вас водио овако лепо?!

Ово нам је наш цар Борис - психолог - како и доликује једном народу који се понаша као да је ретардиран, па има психолога за цара - изрекао преко нижих официра, последњи је био Гувернер Народне Банке Србије, Шошкић, који је прихватио да замени у овом командовању свог сународника, Црногорца, Бориса Тадића, који, као и сваки Црногорац, то никако не би препустио Шошкићу да су прилике да му се аплаудира и кличе!

Сви Црногорци су добри оратори, добри глумци, јер глумац мора да буде талентован за преваре - јер он је успешан глумац колико успе да се уживи у лик који глуми - а Тадић још и психолог!

Али, ми Срби и сви остали који живе у Србији, треба да знамо да тумачимо речи нашег Цара Бориса, симболе, поруке које нам шаље заузимајући различите позе док говори, намештајући гримасе на лице, подешавајући интонацију гласа, машући рукама, кршећи прсте једне руке другом руком, претећи његовим чувеним кажипрстом, држећи руке прекрштене преко полног органа, као фудбалери када праве живи зид окренути противницима….
Не можемо рећи да нам он није упућивао сигнале, и нико нам није крив ако их не разумемо, или ако се правимо да их не разумемо. Сво његово владање Србијом је један сигнал - једно јасно обавештење о путевима на које нас води и планинама за које нас заводи!

Наш цар је Црногорац, од њега нећемо доживети да нам лепо, србски и човечански каже «Да је представа завршена!» - он ће се измаћи, а споредни глумци ће нас замајавати све дотле док сваком не буде јасно шта нам је хтео рећи - шта је цар хтео да нам каже.

Ми и сада цара Бориса разумемо, али се правимо да нам није најјасније, јер нам не одговара оно што нам прича, нити оно у шта нас је увео, па ћутимо…. И исто као и он, као да се ништа и не догађа.

Маџарска:

Њихов цар се труди да стално потврди да је та држава најтешње повезана са Немачком, па иако кинески Манџури, по менталитету би да буду Германи - он све решава законима! 
Као када окупирају Србију – иде добошар, сада би имао и мегафон, и прочита шта нам «Окружна Команда Веееликог Немачког Рајха» поручује – па ко чуо-чуо!

Издао је маџарски цар закон по којем ће се сваки бескућник сматрати скитницом а свака скитница ће бити кажњена на  лицу места са 440 Евра или затвором – опасна је полицијска гарда маџарског цара – на њеним џиповима пише «Ренџери» - и  то су решења!
Платиш лепо казну зато што немаш кућу - у том закону се не говори како се догодило да толики Маџари напрасно постану бескућници - не објашњава се улога њиховог цара који их је увео у ЕУ у НАТО, који је полицијску гарду крстио са «Ренџери», који  је Маџарима омогућио да преко страних банака подижу кредите које, због уништења маџарске привреде, више не могу да отплаћују - активиране хипотеке на станове и куће, Маџари постали бескућници, цар направио места за 10.000, њих има  много више - е ти прекобројни ће да плате казну или иду у затвор!
Лако, немачки, ХАЛТ, ХАЛТ! Па или рафал или затвор, или када год га ухвате извади 440 Евра па настави да ужива као бескућник!

Браво за цара Маџарске – то се сигурно свиђа маџарској националној мањини у Србији, која се нешто у последње време ућутала, а сви хтели да иду да се лече и школују у Маџарској, а онда се досетили да је лакше да се Бачка и Банат припоје Маџарској, да им Маџарска буде ту у селу, код куће….. лепа замисао, и чудим се што од ње одусташе - мислим на лечење и школовање - јер замислите срећу: 
У џепу маџарски пасош, слобода кретања, слобода запошљавања у целој ЕУ, а у Србији кад год их неко попреко погледа они јаве маџарском цару, а он припрети да нас неће примити у ЕУ и дотури нам списак својих жеља, а његових се тиче, овде у Србији! 
Његових који не желе да говоре србски у Србији!
Ех, шта ти је сила припадности једном тако важном народу! Каква је то привилегија!

Русија:

После 12 година радног стажа на месту Цара Русије, наш брат Путин Владимир  обавештен је да «има нешто труло у држави Данској» - обавештен да Русија може пропасти због курупције, мита, криминала….
Па сада, на само два месеца до поновног покушаја да му Руси продуже радни однос на месту Цара Русије, декретима шаље своје бивше КГБ другове да то стање реше - е, мој брате Владимире, ни ти, као ни наш Србски Цар Борис, да размрсиш не можеш - да сечеш не смеш! 
А питање је да ли би могао и да смеш - уплело се уже од милион струка, знаш када се нешто плете и ојачава целих 12 година, па 10 година пре тога када је Русијом управљао твој друг Борис Јељцин, онај који те је прогласио наследником, као да је стварно био Цар Русије, а ти његов син. Мада, није важно оно физичко, важан је менталитет!

Брате Владимире, твоји другови и браћа - Србски цар и његови ортаци не смеју да решавају једну минијатуру од проблема, у односу на ваше проблеме, не смеју да нареде да се србски Рударски комбинат «Колубара» доведе у ред, применом закона-не могу, па где да ударају на себе и своје другове - а како ти мислиш, брате Владимире, када је Русија 200 пута већа од Србије?

Како ти мислиш да вратиш паре са Кипра, па и наше, србске, паре су тамо пропале, а пропале би да су биле било где, јер све паре пропадоше!

Царе и брате, Владимире, ово што чиниш је артиљеријска команда «На Картеч!»- и часна политичка погибија или контрајуриш и победа!

Ако војска хоће да после 12 година твог сређивања стања, јуриша на твоје команде и ради твојих идеја!

Знаш, брате Владимире, деца која су рођена 1990.г. сада имају 21 годину – како ћеш их убедити да сада имаш план завођења реда у држави?
Где су до сада био, шта си до сада радио, зашто си био тако мек брате Владимире? Зашто ….. зашто брате Владимире да тенкови буду лек?!


Тенк као лек!

Ово моћно ратно средство је у суштини немоћан лек за државну болест која је смртоносна и која се зове КОРУПЦИЈА
Сва предходна царства и све цивилизације су умрле од ове болести!! 
Од ове болести сада умире Грчка, цела ЕУ, са све Немачком која се нешто гица, као да је здрва - дошла Црна Ангела, последњи(!) немачки цар, и извршила смотру немачке војске у Србији и рекла Шиптарима да им је Косово и Метохију  трајно доделила - као својим пријатељима са којим је пријатељство исковано на мржњи Срба и Србије!

Сви они који су то моћно оруђе користили за лечење државне болести, погрешили су и симболично, а некада и стварно, завршили под гусеницама тенкова. 
Није тенк лек!

Тенкови у Либији, Египту, Тунису, Сирији, Русији…. А ми Срби смо то испробали још у време нашег Цара Милошевића - тада је његов одани министар полиције Радмило Богдановић, специјални педагог за ресоцијализацију, смиривао демонстранте оклопним возилима, борним колима и тенковима… све се самохрабрећи и самоуздајући у тај лек….. и није сачувао ни себе  ни државу, а тај који се на то определио, тадашњи министар полиције, сво потоње време се правда како ту одлуку није донео он, све нас упућујући на Милошевића, који је одсутан и неће се враћати овде!

Видели смо, на улицама Москве и околини, много тенкова и борних кола у току избора у Русији….питао сам, у једном наслову на Златном Билтену, садашњег министра србске полиције, духовног сина С. Милошевића, да ли и он има довољно тенкова да их, као што је то чинио и његов тата Милошевић, искористи када затреба, а он био у Русији, да надгледа законитост избора, вратио се  отуд а да нам ништа о тој изборној процедури није рекао, док се у самој Русији подноси на десетине хиљада притужби на законитост… сигурно је видео руске тенкове, вероватно му је било топло око срца - само је било допуштено комунистима да на силу дођу на власт и да је силом и крвљу бране, осталима је то забрањено!

Браћо Срби, и ви остали у Србији
Наш цар Борис Тадић нам је послао јасне сигнале и јасне поруке – да размрси не може - да сече не сме, нити може да баца ствари са брда који тоне - не може да се определи које би бацио, јер после ствари долазе и људи - његови ортаци у овом тешком патриотском владалачком послу.

Избацивачи су, изгледа, још у штрајку, мада им је, по свему судећи, њихов министар рекао нешто врло важно - намеравају да тај штрајк ћутом прекину под изговором «Да више нема разлога за исти» не обавештавајући шта им је обећано - верујем да им је обећано лако давање отказа - једини лек који ће спречити србску полицију да мисли да је ово време Тита или Милошевића!

Брате Владимире, царе Борисе – немојте се опет преварити - Тенк није лек!
А лек постоји - државе, наше две србске државе се могу спасити – он се зове ПОШТЕЊЕ!
Ако га имате на располагању, искористите га, не чекајте!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 20.12.2011.г. у 14,20 ч.


1 comments:

Zlatni bilten 21. децембар 2011. 14:47  

Драгољуб Павловић, Социјалне правде у србском друштву нема, и не само да је нема, него чак није извесно ни да ли има жеље да се она успостави. Oвај модел који се у Србији данас примењује у Европи превазиђен још у предпрошлом веку. Потпуна несвест људи на положају на свим нивоима, а не само што је у питању сиромаштво, доприноси да се спроводи оваква погубна политика, диктирана искључиво од болесних моћника са запада (мада и њима «неки», зна се који диригују у апсолутном смислу, јер они и не требају да имају моралне и људске особине). Овај режим је до-упропастио и онако упропашћен систем вредновања радног човека. Измислили су нове облике институција да би упослили своје људе, наравно нестручне, без икаквог искуства, али подобне за манипулацију и одржавању стања безнађа. И да не причам испричане приче о нашем стању у држави, једноставно рећи, неће се ОВИ макнути без добро осмишљеног отпора, јер су превише застранили, а решење за излаз немају. Образовање и демократија су нераздвојни. Наше садашње друштво је потпуно несвесно, нехумано, у тешкој цивилизацијској и културној регресији, функционише као особа која се у клиничкој психологији и медицини зове идиот. Oвакви друштвени системи теже да буде што мање образованих људи. Зато, дајем пуну подршку писању Драгољуба Татомировића, нека га послужи здравље и срећа, јер такви људи нам требају у овој упропашћеној (мислим економски) србијици (јер су нас вековима смањивали и кратили...ДОКЛЕЕЕЕЕ). Умножиће мо се ми на овом сајту у то сам сигуран, не треба да претерано бринемо. БОГ с нама и у нама. Хвала Татомировићу на оваквом писању.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta