Zasto je belo nazvano plavim?


Зашто је бело названо плавим?!

  С(и)рбија, Сир(б)ија, Сирби(ри)ја
  - Србија, Сирија, Сибир


Као помен нашем великом научнику
др проф. Радивоју Пешићу, археологу,
филозофу, теологу и правом  Србину!
 (1931-1993.)
Слава др Радивоју Пешићу!


Србија-


Земља Беластих, Светлих људи заузимала је целу данашњу (Ј)Европу, Азију, Русију, Кину, Индију и Северну Африку. Срби се нису ниодкуда доселили, то је апсолутна измишљотина англосаксонске и дојчерске историографске школе, која је имала за циљ да целокупну историју европских народа фалсификује како би себе приказала народом домородцем, староседеоцем, којем по том основу и сада припада првенство међу народима.

Данашњи европски народи - осим Пољака, Чеха, Словака и Срба и народа насталих од Срба који се сада зову другим именима – јесу црни народи, арапског и индуског порекла - то су црни, арапски народи, најблискији рођаци Арапа из данашњих арапских држава и наших Цигана који су са Србима дошли из Индије, у време Цара Душана, али и раније, приликом повлачења Срба из Индије који се догађао у више наврата и трајао веома дуго.
Нема никакве разлике између наших,  србских, Цигана и Италијана, Француза, Шпанаца, правих Немаца – оних са масним теном и косом која је црна – они који не личе на наше Цигане су Срби које су насилно асимиловали у своју нацију.

Друг Хитлер је био много тужан што није могао да нађе праве одлике немачких Дојчера - хтео је високе и светле, а сви који су сигурно били Немци, били су црни, масног тена и косе, ниски, онакви какви и треба да изгледају потомци персијског омањег племена Дојчера или Дајчера!

Арапи који се сада у (Ј)Европи називају Германима јесу персијско племе Дојчера/Дајчера који су основали државу на србској земљи и тиме треба објашњавати оволику, и оволико дугу, ничим заслужену, мржњу Срба и Србије – мржњу отмичара над власницима земље на којој пробају да се закуће!

Настоје да униште потомке власника територије на којој се сада налази држава која се  зове Немачка. Удружују се са свим непријатељима Србије, јер им је непријатељство ка Србима и Србији основна повезујућа нит!

И они би у томе и даље истрајавали да ускоро не улазе у проблеме сопственог опстанка, а мржња је особина која највише штети ономе који мрзи!
Срби, Бог и они, Дајчери, знају Истину! Знају тројица - мало ли је?!



 Цртеж откривене алатке народа познатог као «Беласти/Пеласти» на локалитету «Јованица» у селу Љутовница код Горњег Милановца у Србији, 18.11.1991.г. који је наш велики научник др Радивоје Пешић, 1.1.1993.г. платио животом! 
Изненада умро у 62. г. живота, пошто је проналазак и објашњење обнародовано!

У питању је алатка стара око 160.000 година са србском праузбуком! Доказ који би важећу Историју ове Цивилизације учинио беспредметном - а то се није смело догодити!



Прва систематизација ознака нађених на алату старом 160.000 година-које неодољиво подсећају на нашу садашњу азбуку, која се за то време модификовала, добијала додатке и задржала се сада на овом облику у којем се препознају и слова које је идентификовао др Пешић.


Зашто се бело назива плавим?

Да ли је икада неко негде чуо да се за млеко које је беле боје каже да је то плава боја?
Зашто се бело сматра плавим само када су у питању описивања белих, белкастих, беластих људи - светлих? 
Коме је то сметало и када смо и ми у Србији прихватили да су наши Бели, Бјели, Бијели, Бељићи, Бијељићи, Бјељићи уствари Плавићи, без могућности да се то Бело и Бјело искаже и као П(ј)лаво или П(иј)лаво
Ко нас је и због чега терао да се одрекнемо фонетског богатства нашег језика?

Ко је прихватио да се наше лепе Белке и Беласте назову плавим? Шта је код њих плаво, осим, код неких, њихових лепих очију?

Како бих ја звао мог оца Драгутина, кога су сви звали «Бели», да сам био у данашњем тренду?  Морао бих да га зовем «Плави»!

Знам да су ову моду, која није мода, она је задатак, који спроводе КОМУНИСТИ – сада у Србији су они СПС и ДС - да се из употребе избаци описна боја основног србског тена - Белог, да се он заборави и лингвистичком бесмислицом претвори у Плави.


Све наше Белке и Беласте постадоше Плаве и Плавуше, сви наши Бели и Беласти постадоше Плавушани - има ли објашњења, мислим неког друкчијег од овог које ја износим?

Знам да су комунисти имали своје чланове Централног Комитета, само у Србији, које су називали «Плави», иако је сваком било очигледно да је у питању неки «Бели».

Ко су «Беласти», ко су наши «Бели»?

Сасвим је извесно, сада и применом радиокативне методе испитивања старости неке материја (Ц-14), да су најстарији до  сада откривени предмети са писаним словним знацима који потврђују постојање језика и писма прачовека, стари око 160.000 година, односно 6.000 односно 8.000 година, колико су стари нађени записи на  грнчарским посудама и камену из Винче и Лепенског Вира, у Србији - записи предака данашњих Срба.

Старе Србе су остали народи називали БеластиСветли, те су се временом и они сами почели тако представљати. То «Б» су странци изговарали као «П» па су ти Срби које су  називали Беласти постали «Пеласти» потом «Пелазги» или и других назива по нечему што их је (Србе/Беласте) издвајало од других народа. 
И што их и сада јасно издваја од других народа-изглед расног типа «Србин» и његов језик и писмо су тврђава у коју се не може неопажену ући! 

Ни силом ни прикривањем. Онај ко није Србин не може да научи србски језик!

Онај који научи србски језик и говори га као што то чине несумњиви Срби, може  бити неко из мешаног брака, може по свему личити на некога из црних народа, али у њему постоји србски језички ген! 
А где је србски језички ген ту су и остали, мада се они могу затрпати, до неприметности, како то чине са собом многи несумњиви Срби, по крви.

Беласти и Хананци

Наша омиљена и широко распрострањена, тамно црвена боја и данас се добија од биљке  «Кана» која се сада, углавном, гаји као цвеће, али се и даље може наћи да расте слободно и у дивљини.

У ову боју се фарбају одевни предмети у селима – а за добијање ове боје се користе и неке друге биљке, као нпр. бобице корова у одређеном стадијуму сазревања - од бледо црвене, преко тамно црвене до скоро потпуно црне.

Ова биљка  је Беластима/Пеластима на територијама око садашњег Израела дала и име, јер су они  ову боју врло често користили за бојење одеће, а и сама земља којом су насипали своје куће била је црвене боје, боје Кане, те су их у пределима некадашњег Израела, назвали «Кананцима»,  да би се то претворило у «Хананци», а њихова земља је названа Ханан

Откривена археолошка налазишта у Лепенском виру и у пределима Ханана су карактеристична по црвеним подовима - земља којом су насуте куће била је боје кане, црвена!

Ове карактеристике се везују за Беласте/Пеласте/Кананце/Хананце.

Хананци се ни на који начин не везују са потоњим Хебрејима, од којих су настали Јевреји – ни језиком, ни обичајима, ни црвеном бојом ни менталитетом, као ни општим физичким  изгледом, али се Хананци везују језиком за балканске Беласте/Пеластеодносно за нас Србе!

Некадашњи Беласти су Пеласти (или Срби) из данашње Палестине, која је и добила назив по тим (Б)ПеластимаПалестина од Пеластих људи!

Они, данашњи Палестинци, су своје основно физичко одличје изгубили због протока хиљада година, асимилација  и мешања са околним црним народима, па су садашњи палестински, Беласти/Пеласти, попримили тамнији изглед, сличан осталим арапским народима - али их је доста и са сачуваним изгледом некадашњих Беластих/Пеластих!

Некадашњи Беласти су били бели људи са почестим прелазом у риђе, сачувано у најсрбскијој крвној и расној оази на свету, код наших Горанаца на Косову и Метохији. И они су под присилом променили имена, неке обичаје, веру, али су сачували менталне и расне одлике Беластих/Срба!

Ментални склоп  данашњих Палестинаца и данашњих Срба, и једни и други потомци некадашњих Беластих/Пеластих, је веома сличан: Непокоран, бунтован, правичан, не заборавља своје, не предаје се и не боји се никога! Срби често једног другог храбре и саветују са «Не бој се никога до Бога!»

Asad-Ahmedinezad-527.jpg

Фотографија на којој су сиријски председник Асад и ирански Ахмадинеџад и два војника из почасне гарде, јасно указују на постојање разлика у изгледу данашњих Арапа - Асад је задржао неке карактеристике изгледа Пеласта, који су били белог и понегде светло-риђег тена, док је Ахмадинеџад карактеристични лик данашњег Арапина.
Војник на слици између два председника је са типичним арапским изгледом док је онај испред Ахмадинеџада више «наш» ликом.

Сирија-Сирбија

Ово је и нормално, јер сам назив Сирија јасно сведочи да је то земља некадашњих Срба или Сирба, она се из «Сирбија», избацивањем слова «б» претворила у «Сирија» и не треба бити много образован у лингвистичком смислу па закључити због чега садашњој Сирији ово име.

Ни Сиријци се не боје, не предају се, боре се, свесни да је против њих већа сила Израела и Америке са осталим државама, арапских европских народа (Дојчери, Гали, Италијани и други) и надају се у помоћ Бога, рачунајући, исто као и Срби, да против Њега нико не може!

И на њих, асимиловане Беласте/Пеласте, на Палестинце и Сир(б)ијце, свом својом силом нападају арапски народи Европе - Галилејци, названи Французима, су предводници, а Хебреји,  названи Јеврејима, су ти који имају жељу да се опет мало прошире, опет на рачун Пеласта-Палестинаца и наравно оних из Сир(б)ије!
То је два пута на Беласте, два пута на Србе и њихове земље - Србију и Сир(б)ију!

Си(р)бир(ија)-Сибир

Земља старих Срба на територији данашње Русије, на простору данашњег Сибира, називала се Сирбирија или Србија. Касније је назив преиначен, а када се неком промени име он више није онај од пре.

Тако је променом имена Сирбирија у Сибир избрисана одредница да је у питању србска територија - то је постало нешто недефинисано, нешто што тако кусаво не значи ништа.

Сви називи места, подручја, области, на србском језику, имају неко значење: Шумадија је предео под шумом, Мачва је предео са доста мочвара (Мачвара), Поморавље је предео поред реке Мораве, Пољска означава предео поља, Словачка је земља Словена, а шта је Сибир?

Отети градови и државе који су задржали србске називе, на језику отимача не значе ништа. Шта на данском значи Данска? И зашто толика мржња далеких Данаца према Србији и Србима? Из истог разлога нас мрзе  и Дајчери!
Да се можда и на данском за србску реч «дан» не каже исто? Ако се каже, онда ко су ти отимачи? Данска се до пре неколико стотина година звала Србија!

Сибир - на руском, на било којем језику, шта та реч објашњава, на шта указује, да ли та реч означава велика ледена или пошумљена пространства, шта то значи - ништа, јер се одредница да је то земља Сирба, земља Срба баш због тога и укинула.

Али, нема никаквог спора - Сибир је Сирбирија! 
Наша браћа Руси су то плански променили, као да је то могуће избрисати, као да безначајно може нешто да означи – брисали, петљали, асимиловали нас који смо били већи и бројнији, те нас, те тако асимиловане, прозвали Русима, а Руси су мало племе које је живело поред Раса/Срба, па су се они, као што нам то у последњих 100 година чине Црногорци, наметнули за владаре, па својим маленим именом Рус назвали и све Србе - сви постали Руси, али језик је чудо:

Руси нису имали своје писмо, преузели су га од Раса/Срба па садашња браћа Руси своју државу на свом језику зову Расија
Нема дуге историје Русије - они се нешто пресабирају од пре око 1.000 година, то од када су примили хришћанство  а стално се упињу да они буду центар Словенства! 

Не може, браћо Руси, Периферија је, ма колика била, увек, и само, Периферија!

Није србска Винча у садашњој Русији, није Лепенски Вир у Русији, није атар «Јованица» код Горњег Милановца у Русији, и није Србија у Русији – направили сте са нашом браћом, Србима, који су тамо остали на вишехиљадугодишњем повратку из Индије у прадомовину, у Србију, своју државу, надјачали сте, наденули сте им своје име и ту њихову државу преузели, и ми се на вас не  љутимо што сте велики, јаки и богати, али ми се и на вас љутимо када нисте Срби, када се не бојите Бога, када о историји Русије причате тако као да то није само историја дела Срба у садашњој Русији!

Наш неумрли Патријарх Павле Стојчевић је на питање да ли је боље палити малу или велику свећу одговарао са «Свећа је свећа!» тако и ја кажем - Центар је центар без обзира колико их је у том Центру!

Центар се не може изместити. Пробао Ататурк - изместио престо Султана из Цариграда у Анкару - било за једно време и сада се вратио Неосултан, Ердоган у Цариград, а он на самој ивици Турске, али је у центру некадашњег Србског Царства – и опет ће бити –не руског, јер оно је ново, младо, без великих дубинских жила старих само 1000 година - биће то царски Град најстаријег народа на свету – Божијих људи-Срба!

Када то прихватите, браћо Руси, кренуће вам, а сада морате да сиђете доле ради хватања залета и одбацивања са дна ка површини! О томе сам већ неколико пута писао и поручивао вам!

Ех, да сте били поштени па подупирали Србију онолико колико сте подупирали Бугарску, државу црног народа, правећи од ње на силу државу Словена, савезницу.... не иде, они вас не доживљавају као било какав род, и нисте им род - Србе сте гурали на страну и потапали их, умањивали им вредност у сваком погледу, свирали у исту жицу са старим србским непријатељима гледајући ваш интерес - а зар истородни народ може имати различите интересе? Не може, није нормално!

Сада, после Србије и Сирије, на реду је отимање Сирбирије - Сибира! 
То је казна Русима због њиховог односа према Србима и Србији, што су се одрицали Срба, што им је било жао пара које ће им пропасти у орманима и страним банкама, што су смислили Словенство у којем би они били први, што смишљају неку Евроазију - хало, не меша се вода и уље - ко то чини добије сапуницу беле боје, која је сапуница само док се меша - потом се она опет раздваја на саставне делове на уље и воду! 
Катализатор је њихов различит, и неспојив, хемијски састав! 

Не могу се спајати бели и црни народи, не могу се спајати народи који се боје Бога и они који Га се не боје!

Не гурајте од себе Белорусе, Украјинце, Пољаке, Чехе, Словаке, све су то Срби – ви нисте чисти Срби, ви сте мешавина са Србима, али вас ми, прави Срби, који носимо свој крст који произилази из тог имена, ми вас признајемо за род!

У памет се браћо Руси, Сирбирија је у опасности!

Ви немате начина да је (Сирбирију) одбраните - у толикој Русији немате ниједног човека којем се жеље испуњавају - Срби, имају целу екипу, њен део је и сада у вашој околини, надгледа ове људе којим управљају Пали Анђели, ту су, али и свугде где треба.

Заслужите да се они за вас помоле и јавите им се!

Само без гордости, они од таквих беже, за такве не моле! 

Знају у манастиру Светог Серафима Саровског, поред реке Саровке,  да је ово што вам пишем Истина - идите код њих на консултације!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 21.12.2011.г. 22,00 ч.



2 comments:

Милорад Маринковић 23. јул 2014. 22:41  

Ја сам тек сад нашао овај текст и забринуо се. Мо предак се доселио из ЦГоре из Подгорице.Тешим се јер нисам на власти. А још црње по мене а по несумњивом изгледу мом и мојиx предака припадам проклетом Динарском варијетету. На здравље ми.

Милорад Маринковић 23. јул 2014. 22:45  

Још нешто. У селу где сам рођен говорило се за жену која се фарба КАНОШЕ СЕ.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta