KUD "PREVRTAČ" SRBIJA



КУД «Превртач» Србија


*Позоришна представа: «Кривоклетници»
  
*Театар            Народна Скупштина и 
                        «Саборна Црква» Београд
*Завршни чин: Кабинет Мирослава Гавриловића
*Пратња:         Одговарајуће штампане и 
                        електронске новине
*Маркетинг:     Агенције за испитивање јавног 
                        мњења из «круга двојке» у Београду

*Главне улоге:   -Томислав Николић као 
                             «Тома Неверни»                          
                            
                            -«Мали од Палубе» у улози 
                              наследника     Слободан Милошевића
                            
                            - Мирослав Гавриловић
                              у улози Патријарха СПЦ

Спонзор Представе:  Борис Тадић, као Отац нације

*Почетак:     16.4.2011.г. у 12 часова
*Завршетак: На Ускрс у 12 часова

*Улаз: Бесплатан за све они који могу да гледају овакву позоришну представу



Кривоклетници:

1.      Борис Тадић, заклео се на поштовање Устава, па то заборавља;

2.      Томислав Николић, "Tома Неверни", одрекао се заклетви Богу датих у Цркви, кумства, идеологије, зарад опипљивијих ствари које проистичу из власти;

3.      «Мали од Палубе» погазио верност свом политичком оцу - напустио све оно што је наследио осим онога што чини материјални део наследства;
(Детаљније у наслову овог Блога 
«Зна то Мали од Палубе»)

4.      Мирослав Гавриловић, црквено «Иринеј», заклео се на верност Исусу
Христу, а сада ватрени заговорник Екуменизма, уједињења са онима који се Христа јавно одручи, речју и посебно делом.
(О овом кривоклетнику има више 
детаља и аргумената у
наслову овог Блога «Ко нас свађа са Русима»)


Томислав Николић, грађевински техничар из Крагујевца, и већ вечити претендент на место Председника Србије, хвалио се пре годину-две у једној веома гледаној емисији РТС-е да поред својих гласовних и певачких могућности (певао на микрофон у тв студију) има велики дар измишљања (србски: лагања), која претвара у приче које веома личе на истините догађаје са њим као главним учесником у тим измишљеним догађајима, те да је знао да радницима са којим је радио на изградњи пруге Београд-Бар, знао сатима да држи пажњу.
Томислав се заклео у цркви на верност политичкој странци на чијем је челу др Војислав Шешељ, који је од градитеља железничке пруге направио јавну личност-политичара, којем је, као и себи, обезбедио и титулу Малтешког витеза, место у скупштинским телима, односно којем је обезбедио да у Влади Србије у време Слободана Милошевића буде један од многобројних потпредседника те владе.

Потом је са Трга Републике у Београду, уз свирку трубача и србске родољубиве песме, испратио др Шешеља у Хаг, обећавши му верност и вођење странке «као да си и ти брате Војо, овде» - био је, заједно са Вучићем, у Тиму за одбрану др Шешеља пред судом у Хагу, и потом пре две године, званично изјавио да више не жели да буде «роб губитничке политике др Шешеља», да он хоће у власт, одвојио 20 посланика-издајника и мимо свих прописа о изборима народних посланика оформио нову странку и нову парламентарну групу «Србија напред!»- учинио исто оно због чега је бизнисмен Богољуб Карић, под претњом затвором, отеран из Србије, када је он у «раскринкавању» Карића био најгласнији и најубедљивији - Тома Неверни, глумио наjвeћег верника!

Постао Тома Неверени пожељан опозиционар Бориса Тадића, добијао време да пева на Првом програму РТС, да прича, измишља, обећава, критикује, свађа се и све друго што чини добар глумац у одређеној улози, у позоришној представи.

Анкете га учиниле «лидером» "најјаче" политичке опозиционе партије, трећи човек новостворене странке постао менаџер павачица, Зоран Башановић - коме је венчани кум постао Александар Вучић, заменик Томислава Николића и претендент на његово место и приправан да када то буде потребно и ту њихову новостворену странку подели на бар два дела.

У оквиру политичког србског позоришта, Тома Неверни на дан 16.4.2011.г. заиграо је, до сада, своју најважнију ролу-ролу сопствене пропасти, као политичара - ступио у наводни штрајк глађу и жеђу, после 12 часова већ смештен у унапред припремљену приватну болницу у Београду и онда су своје улоге одигравали и остали глумци: Тадић га молио да  не гладује баш до смрти, јер биће избора и биће довољно власти за све, Епископ Амфилохије га обишао као жестоког верника и указао му да можда не би ни отишао у Рај, који је свим србским политичарима гарантован због праведности и савесности којом обављају део Божијих послова на Земљи, ако умре од глади - намерно одбијајући да једе, обилазили га и други политичари, а потом се преко посредника, као и у сваком «високом бизнису» договорио са Мирославом Гавриловићем, тренутно на месту Патријарха СПЦ, да узима воду све до Ускрса, а да се потом причести и ваљда као новоокупани човек, којег је окупао Дух Свети који долази на онога у којег Мирослав упери прст, започне нову борбу за спас Србије – заједно са Мирославом и другим, овде набројаним главним глумцима.


И би тако. 


«Мали од Палубе» Слободан Милошевића, који се одрекао Слободана и његове политике  али не и од политичара насталих од Арканових «Тигрова» - наоружане војне јединице која је учествовала у ратовима на подручјима бивше СФРЈ, нити  објеката Савеза Комуниста које је присвојио Слободан Милошевић стварајући свој СПС, у пратњи министра вера, отишао је као Претходница код Мирослава Гавриловића, ради  Генералне пробе позоришне  представе коју је започео Тома Неверни, осам дана раније.

Завршница позоришне представе одржана је на Ускрс, један час касније од одласка Претходнице код Мирослава Гавриловића, када је Тома Неверни, блед, са глумачким мученичким изразом лица приступио «светој руци» Мирослава Гавриловића -  причестио се, а  Мирослав звани Иринеј, навео Светог Духа - јер му (Светом Духу)Мирослав није рекао да у Нишу подиже тзв "Крст помирења" односно "Крст Предаје" отпадничкој Римокатоличкој цркви, а он, Свети Дух, не зна за Мирослава и његове договоре са Ватиканом - да окупа «новомученика Тому Неверног» завеса се спустила, глумци своје одиграли, и чекају се резултати које је «Мали од Палубе» већ знао, а они су: Николић побољшао рејтинг своје странке, Борис Тадић учврстио своју државничку позицију, а он, «Мали од Палубе», опет доказао да је на политичкој позорници Србије и даље незаобилазан фактор и да ће то бити и у свим у новим позоришним комадима који су у припреми за публику  Србије.

Томислав Николић, Тома Неверни, одрекао се Бога у тренутку када је погазио заклетву дату у Цркви Божијој – изашао испод кишобрана Онога коме је одрекао заклетву и постао слободна ловина онога који сачекује оне који се одричу Бога, те их «награђује» по своме, а он зна због чега му је новодошли приступио! Бог своју вољу врши и преко оних које не воли, дозвољавајући да једни друге уништавају.
Тома Неверни је пристанком на режирану позоришну представу, коју је и режирао и био и главни глумац, њеним окончањем започео и издржавање досуђене му казне-нестанка са политичке сцене!

«Освета је моја!» - ово је Бог рекао људима, не што Он воли да ради те послове, већ што су људи преки, што не умеју да ударе где највише боли - људи често сматрају да су батине највећа казна, или лупање нечијег аутомобила, или паљење куће - Бог допушта да се удари по ономе због чега је отпадник пристао да се одрекне Бога. Ако је то  новац, удара се по новцу, по слави, по политичким функцијама, по ономе што је претегло при доношењу одлуке за отпадништво!
Неверни Тома је све стекао политиком, ударено је по томе, друга казна ће сама да проистекне.

Пример:

Један мој бивши колега, у почетку исти у рангу - ја сам потом отишао, а он догурао до генерала - у време док сам радио у полицији, имао је неодољиву жељу да напредује -то је и нормално, ако не прелази у «по сваку цену» - дошао из мале србијанске варошице  директно у Републички СУП, што је било врло неуобичајено и представљало прескакање степеница. Одмах се ангажовао у свим могућим комисијама, Партији, радним групама, за кратко време постао незаобилазан и веома познат - и док је спроводио тај свој наум, смршао је и постао прави костур, те смо мислили да се разболео. Чим је постао то што је хтео, вратио је килажу на 120 кг, потом опет комбиновао, смршао, напредовао, вратио се на 120 кг и тако више пута-постао и један од тзв. «Полицијских генерала» које је Милошевић производио из одређених разлога, превасходно да због тог чина буду слепи код очију и глуви код ушију - сада, када им Слободан Милошевић-«Тата», како су га звали, није на власти, мој бивши колега је опет у неком  проблему ишчекивање краја неких судских поступака, и поново је спао на стање «живог леша», који својим пријатељима, у поверењу, изјављује да би волео да умре!

Упоредите килаже Томе Невернога са његовим политичким улогама, у време од одвајања дела Српске Радикалне странке за себе, па сами закључујте! И не заборавите: као што мој бивши колега чека окончање неких овоземаљских судских поступака, тако и Тома Неверни, дрхтури док чека да др Шешељ пристигне у Србију. Истовремено је за претпоставити да ће Борис Тадић успети да себи прекрати муке у позоришту са много глумаца - да ће се са братом, Малтешким Витезом, др Војиславом Шешељем, договорити око будуће политичке сарадње, без обзира ко ће бити у опозицији, у интересу Србије, јер они само у Србији могу да остварују своје жеље, а тада су Неверни Тома и «Мали од Палубе» сувишни, док су разне «Палме», «Веље» и остали њима слични, на ветрометини, и без икакве заштите! 
----------------------------------------

На дан 18.4.2011.г. када су се неки медији посебно бавили «тужном» Николићевом судбином и «жртвом»«за спас Србије», неки читаоци мојих чланака на овом Блогу, питали су ме и «шта ће бити са Николићем»

На крају чланка под «Зна то Мали од Палубе»
штампао сам им одговор у вези питања о 
Николићу-овде га само понављам:

Одговор на питање: Шта ће бити са Томиславом Николићем, који је започео штрајк глађу и жеђу?

"*Ништа, решиће се то брзо и ово му је потез самоискључења из политичког живота-околност на коју је он рачунао када је видео 50.000 људи испред говорнице на којој је био, јесте лажна околност-то су довежени сиромаси из целе Србије и тек нешто оних који још нису чули ово што је објаснио друг Ивица Дачић, да су све србијанске странке исте, те да гласајући за Српску Напредну странку они уствари гласају за Томислава Николића, а тај Томислав се показао у већем броју одела у последњих неколико година, тако да нико и не сматра да се он определио за неко, носи по потреби и договору.
Никога не критикујем, нисам љут на било кога, само указујем!
Желим вам свако добро,

Ваш, Драгољуб Татомировић"
Постављено 18.4.2011.г.

Ето, у Србији не треба бити никакав пророк  ни чаробњак, довољно је само о сваком догађају трезвено размислити и одговор је ту!

Др Драгољуб Татомировић,
Доктор права-криминолог и теозоф


Постављено 26.4.2011.г.

1 comments:

Анониман,  26. април 2011. 23:40  

Браво, ово је хит!
И мали Вучко је имао споредну, али веома запажену улогу у овом драмском комаду. У емисији "Утисак недеље", водитељка прочита најновију вест да је Николићу позлило, Вучко устаје, достојанствено се поздравља са осталим гостима и одлази. Да ли се огласио неко од познатих психоаналитичара да је можда приметио да Вучково понашање указује на то да није био много изненађен и да је очекивао? Или је он увек такав?
Но, добро, и ово је прошло, Николић изгледа одморније и свежије...

Врати се, Павле!

Тања Мрвошевић

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta