Revizija!


Ревизија!

-Ревизија у циљу повратка на одређено-


У законским прописима који се тичу судских поступака, мера Ревизија је најпривилегованија у смислу протока времена од окончања судског поступка до примене права које проистиче из ревизије.
Ревизија је само, и увек, условљена доласком до таквих сазнања, доказа или другог нечег, што би, да је било познато у време трајања судског поступка, битно утицало на друкчију одлуку суда.

У међународним односима веома су ретке ревизије процеса, углавном политичких договора на међународним конференцијама,  који су успоставили одређене међународне односе, укључив у то  и постојање успостављених граница између држава као субјеката међународног права и међународних односа.

Иако су међународни односи међу најстаријим правним односима, уопште, не могу се похвалити ни континуитетом нити поштовањем правних принципа.

Право је у сили. Сила одређује право – она је гарант неког успостављеног права, ма оно било и ново и засновано на кршењу старих правних принципа, јер сила твори принципе који важе док је та сила у стању да буде гарант успостављених принципа или односа у међународној заједници, коју чине појединачне државе.

Дужина сваког мира је једнака дужини важења постојећих принципа и успостављених односа.

Рат на међународном нивоу, тзв. светски ратови увек се окончају изнуђеним миром и изнуђеним пристанком на нове околности и нове принципе  у међународним односима – границе су увек очигледне слике тих нових принципа.

Будући да не постоји неки стварни гарант успостављених међународних принципа  и односа, може се, практично, говорити да су ти принципи флуидни, променљиви, таман колико и сила  којом располажу они који успостављају нове односе међу државама – увек запечаћене успостављеним границама међу државама.

Границе: 

Границе би требало да оивиче територију на којој живи одређен народ и то би било поштовање етничко-територијалног принципа, чијим би се поштовањем обезбеђивали дуги периоди мира, јер би рат изгубио сваки смисао самом околношћу да се њиме не могу освојити и трајно задржатио нове територије – овај принцип би елиминисао право победника да у неком рату да наруши целовитост и присвоји територије неког народа.

Али, чему би онда служила политика, дипломатија, пактови, завере... ако не би било рата, освајања, пљачкања, нових поданика, ако се неки обични, мали и јадни појединци међу људима не би на овај начин чинили Богом?!
И то Бог  који стално тежи да постане једини Бог на целој планети Земљи.

Сада, 68 година од завршетка Другог и скоро 100 година од завршетка Првог Светског рата, као да би сви да искористе право на РЕВИЗИЈУ успостављених међународних односа, као средства права које би требало да успостави и ПРАВДУ, чиме се и директно указује да су и пре 68 и пре 100 година гажени неки, тадашњи, међународни принципи.

Они који заговарају Ревизију успостављених граница од пре 68 или 100 година, веома воде рачуна да не затраже ревизију граница од пре 300 или 1.000 годинајер би им применом тог принципа, биле одузете и државе и територије - а оне теже увећању територија.
Али, колико силе, толико и права!

Сада се удружују државе чије су територије после Првог и Другог Светског рата припајане великим силама, тада савезницама које су се договориле да њихове одлуке творе ново: Право, принципе, границе.... – тада оштећене, поражене државе, којим је одузет део територија, сада се удружују са другим великим силама, јер су стари савези великих држава нестали, чиме је нестао и гарант односа које је такав савез успоставио, и уз њихову помоћ настоје да поврате оно што им је одузето пре 68 или пре 100 година – што некој великој сили не смета, свог новог и верног савезника платиће њеном некадашњом територијом коју ће сада одузети од свог старог, али некадашњег, не садашњег, савезника.
Платиће новог савезника његовим које ће одузети од треће земље и бити на добитку!

Ова комбинација силе и права, односно новог успостављања правних принципа и односа, не тера у задирање у старије односе, у старије принципе, у старије границе - новим принципом се не остварује ПРАВДА већ тренутна политичка корист.

У оквиру ревизија они који поседују силу као гаранта кварења старих и успостављања нових граница, као слика нових принципа, у међународним односима користе различите принципе, увек оне који остварују њен циљ.
Некада је битан територијални принцип – даје се (враћа се) некој држави нека територија која јој никада није припадала, која јој је некада, или било када, било колико дуго, и без обзира на узроке тог припадања,  припадала.
Уз обазложење да се туђа територија не сме дирати, да је то светиња! И јесте светиња, колико им је и сам Бог светиња!

У другом случају се територија неке нове, или постојеће, државе одмери раширеношћу неког народа на одређеној територији – и тада је важан народ, а не шуме, ливаде, реке, па се том народу омеђи нова држава или прошири постојећа, на територији друге државе када претходно коришћени ТЕРИТОРИЈАЛНИ принцип буде занемарен.

Србија је у последњих 1.000 година применом овог ЕТНИЧКОГ принципа, са величине која се простирала на целу Европу, Русију, Азију, половину Индије, део Кине и део Северне Африке, доведена на садашњу величину која ничим није гарантована, а применом овог етничког принципа она се може изделити на више целина,  да би се потом применом права народа, права грађана, права човека, она, Србија,  њиховим изјашњавањем  могла одвојити од садашње Србије и припојити некој од суседних држава.

Да нема издајника не би било окупације!

Да нема сарадника из народа који се окупира и сада би државе биле у приближно истим облицима као пре 1.000 година. 
Да није похлепе, сујете, жеље да се влада људима, да није лепих жена које се подмећу издајницима, злата, шарених мундира, звања, чинова....
  
Русија се пре више од 1.000 година прогласила државом Руса на некадашњи  територијама Србије (Сирби, Сирбирија) и носи име РАСИЈА (Русија) по народу Расана чија је то територија и била - а сада се удружују околне мале државе и народи из саме садашње Русије захтевајући примену правног института РЕВИЗИЈЕ, како би се стање државних територија и граница вратило, за неки период, који  им одговара, како би се оне поново оформиле у некадашњој величини.
Наравно, ни ове мала државе не желе да се ревизијом иде у неку даљу прошлост, не желе оне ПРАВДУ, оне, као и Русија у претходна два века и пре 1.000 година, желе корист!

Хоће мали народи из Русије и из малих околних држава да од Руса преотму оно што је она отела од Срба!

Русија се узда у своју војну силу, али она стрепи! Зна како је она постала тако велика, плаши се да ће на исти начин бити смањена до безначајности, на коју је сада сведена територија Србије, мада је то тешко упоредиво због значаја Србије у нетериторијалнoм смислу - а како нема никаквих доказа да јој ово што користи и припада по принципу ПРАВЕДНОСТИ, реагује на сваки шушањ из муслиманских покрајина на својој територији, на намере прибалтичких држава да захтевају новчану надокнаду за период у којем су принудно биле у саставу СССР чијим се следбеником сматра данашња Русија, стрепи од Пољске, од Украјине, стрепи чак и од Грузије!

Стрепи Русија што се на државном факултету, Руско-Америчком, у Иркутску студентима за Семестарске радове дају теме «Како одвoјити Сибир од Русије» или како неку област одвојити од Русије – у суштини како, применом садашњих права која проистичу из права и слобода грађана, етничких скупина, историјских  територијалних права, права која проистичу из насељености једне етничке скупине на одређеној територији, придобити те територије за ту етничку скупину.
И буде ли слаба Русија, а јаке државе које би гарантовале новоуспостављену «Реалност на терену» разделиће се Русија!

На нашу, посебно и на моју велику, жалост, јер ће нестати сада највећа и најважнија преостала држава која својим именом  признаје да је припадала Србима, нестаће Расија-Русија!

Молимо се Богу да се то не догоди! Јер Руси су Срби, али због своје садашње величине то не признају, мада се никоме не гарантује била каква величина, што се може гледати директно на Србији!

Није добро што се велике земље не позивају на Правду коју твори Бог, већ на границе коју су у свакој прилици успостављали људи, насилно!
А силом што се задобије силом се и изгуби!

Велика царства, импeрије, државе – од Постања до данас, пропадале су због корупције, разврата, неумерености и очигледних намера да се преузму Божије Ингеренције на Земљи!

Волео бих да Русија, држава Срба-Расана, опстане, али ако се у њој не елиминишу услови који су доводили до пропасти других царстава, она ће се распасти!
 «
Хоме » 2011 » Децембар » 18 »МУП:" Крај света - не искључује '


19:17

Мнистарство унутрашњих послова: "Крај света - не искључује '

                                                          
Руски МУП предвиђа погоршање ситуацијe у земљи, по питању криминала у наредних 3-5 година, из разлога: опадања ауторитета државне власти. 

Ово је наведено у Нацрту програма стањa Руске Федерације "Осигурање јавног реда и борби против криминала", који је објавило Министарство унутрашњих послова.  
Нацрт је предвидео «да ће у наредних 3-5 година, бити  неповољан развој криминогених факторa кроз даље јачање угрожавања становништва, повећан број злочина почињених на јавним местима, раст појединих врста кривичних дела против имовине, као и против лица,  алкохолизам и наркманија становништва, раст корупције"-
Документ Министарства унутрашњих послова је позвао да  се размотри да ће се после кризе и опоравка нестабилног стања социо-економске ситуације у Русији највероватније доћи  до јачања утицаја постојећих и стварање нових криминогених фактора. Ово укључује растућу инфлацију, високу стопу незапослености, задржавање и одлагање исплате зарада, повећање сиромаштва, повећање друштвене неједнакости, ширење маргиналних криминалних група, раст социјалних тензија. Као и: "Раст социјалних тензија  пројектованих због смањења надлежности државне власти, које се односе углавном на висок ниво корупције, као и површне и декларативне мере да се обезбеди правнa контролa политичке и економске елите". Игор Соловеи, Москвa. 18. децембар 2011.»


Стање у ЕУ, Британији  и Америци је истоветно, док се Кина брани од ове смртоносне болести (корупције) повременим јавним стрељањем већег броја лица која буду ухваћена у овим кривичним делима.

Србија, као  да се више и не труди да врати оно што је за последњих 12 година опљачкано, она, као да је се ништа од тога не дотиче, седи на трибинама, спрема се за изборну кампању, и гледа догађања у светској арени!

И због овога чиме је угрожена Русија, распашће се ЕУ, Британија  и Америка – и Кина одмах затим.

Бог ће са своје стране учинити што је потребно, и све велике силе ће падати једна за другом, јер неће Он  допустити да људи Његову Правду замењује неком имитацијом своје правде! Примениће Он своју Ревизију!

Ово што се сада догађа, започело је распадом СФРЈ 1991.г. која је иницирана и изведена уз помоћ Немачке и Америке.

И потом се догодило и догађа се:

Протекло 20 година – учињено у свету што је учињено, а 16.9.2011.г. отпочео распад овако уређеног света!
Ово што тече је оно што је измолила србска Група «Србих-888» - отпочео распад овог непринципијелног света.
На силу људи ударено другом, моћнијом, силом.

На дан 16.3.2012.г., који је значајан за неке из ове србске групе, а после шест месеци пропадања, све ће бити видљиво и онима који и сада сумњају да ће се свет изменити до непрепознатљивости, а тек је почело, јер ће све, опет као када су Србију држали под санкцијама,  трајати 3,5 године, рачунато од 16.9.2011.г.

Од 17.11.2011.г. у «Откоманди» је  један део ове Групе који надгледа припреме за активирање и стварног експлозива који ће урушити овакав свет – сви  принципи оваквог света  засновани су на новцу и нафти и по том принципу је и ударено, остало иде само од себе.
Свет се лажно клео у Правду и у оно што ту  Правду твори и подразумева, а чинио све супротно - виђено, закључено, мољено, одобрено па се види!

Свет је ударен по овако уређеним међународним финансијама - пара нестаје и падају државе као и свака кућа што падне и пропадне без пара, а пре тога отуђила и потрошила оно од чега се могло живети.

Либија, Ирак, Иран, Арабијске државе, Русија, живеле од нафте и гаса – уцењивале остатак света, стално и без икаквих разлога повећавале цену нафте, која је пре 10 година била 12 долара/Барел, да би сада стигла на око 105 долара/Барел, а да би нас све остале заплашиле и натерале на одустанак и од размишљања и питања «Зашто тако скупо?» било је дана када су је догурале и на 170 Долара/Барел. Сада када су је скинуле са 170 на 105 то  му дође као врло јефтино, а ако се питамо може ли то јефтниније, прогнозирају раст на 300-400 Долара/Барел, па се све веселе приходима који их чекају....

Сада ми у Србији плаћамо један литар нафте, без државних дажбина, са 3-4 кг пшенице/кукуруза, а са државним дажбинама 7-8 кг/литар!

Али, потражња опада, пропадају сви они који уцењују свет, али и свака појединачна држава која уцењује своје грађане.... Србија је међу њима.

Срби су, из познатих разлога, уништили своју слободу, одрекли се било какве сточне вуче, све је пребачено на погон на нафту и када је не буде било или буде толико скупа да се не  може куповати, стаће Србија, стаће пољопривреда, стајаће паркирани атомобили за које смо давали своје богатство, своја наследства и свој рад..... јер се нисмо држали принципа скромности и основног и свеобухватног Принципа Заштитника од зависности од нафте и свега другог -  Принципа Довољности!

У последњих неколико година, руски политичар, Владимир Путин, стално је опомињао остатак света «Да је време јефтиних енергената прошло!» - зашто брате Владимире, шта ћеш сада када си све засновао на приходима, које ми остали треба да ти створимо по основу цена нафте, сада када ми више не можемо да је плаћамо? 
Када ми више нећемо и не можемо да задовољавамо твоје финансијске апетите? Шта, брате Владимире, још нудиш на продају, осим авиона и тенкова и коме то сада треба?

Чиме ћеш плаћати храну коју не производиш, чиме ћеш плаћати оне које плаћаш из буџета? Зашто ниси сузбио смртоносну државну болест - корупцију?

Либија:

Ударио је Бумеранг цена нафте – изгубила државу, краља, паре, храну, јер је уцењивала Божијим даром!

Иран:

Нема резерве новца, хране, меса, млека, ни за једну годину. Понашао се као бахати посредник који је левом руком примао огромне суме новца за нафрту и гас, а десном скидао потребне количине хране и друге робе са полица у самоуслузи, све мислећи да је то бескрајна трака која се никада неће зауставити - трговао Божијим даровима, правио авионе, ракете, бродове, који ништа неће помоћи - не сме се Свет уцењивати оним што је Бог подарио, требало је развијати индустрију хране, штедети, имати резерве па бити спреман за одбрану, али она би била успешна само ако би и Бог помогао, а Он сада неће помагати - пустиће вас све у међусобни сукоб да сви, у исто време, пропаднете!
Да, и превише се, новцем и још по нечим, мешао на Косову и у Босни! Није се то смело, а када је учињено - заслужила се казна!


ЕУ:

Умислила да њеној сили и времену трајања нема краја – ругала се Богу, отимала територију од Срба и поклањала Шиптарима – обухваћена молбом Срба и прима плату по заслузи својој!

Резиме:

Ова неправедна кућа оваквог Света ће се урушити! Мора се све испочетка и ако успоставимо Принцип Довољности – има наде! Само уз тај услов!


Напомена уз «Србија»:

Све сам већ рекао и објаснио, колико сам знао и умео, не сматрајући да то многи не умеју и лепше и боље од мене
Бацају се на мене дрвљем и камењем, кажу да не волим људе, да сам лош човек, да не обраћам пажњу шта људи о мени мисле – а ја им овако узвраћам - да, и не волим оне који су заборавили на принципе скромности и довољности, штедње, јер се због непридржавања тих принципа, овај свет и урушио. Божија Ревизија увек показује да је отето-проклето!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 23.01.2012. у  17,45 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta