Kako se sve zasluži kazna?


Како се све заслужи казна?

-Шта се, и што се ово, догађа Чачку и Ваљеву-


Веза: Наслов «Освета је моја!»

Бог не дозовољава да Му људи својим оценама, проценама, одлукама и делима сметају у спровођењу Његове Воље - јер је Његова Воља увек у функцији одржавања или и стварања Правде и Праведности, и увек је то и у функцији поуке осталима да се не понашају тако да заслуже казну!
Срби убијају своје владаре - сами, или у сарадњи са странцима - те тако онемогућавају да се владари искажу у целости свог схватања функције на коју су дошли.

Убијени су: Карађорђе, Кнез Михајло, Александар Обреновић, Александар Карађорђевић, Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, у неким новинама се позива  на убиство Бориса Тадића.....

*Убиством Карађорђа, Милош Обреновић учвршћивао своју власт у Србији, убиством Кнеза Михајла завереници зауставили развој Србије под вођом који је имао и добре намере и добар план, убиством Александра Обреновића враћена на власт породица Карађорђевића. 
По завршетку Првог Светског рата, када се Србија могла оформити у својим етничким и историјским границама, Александар Карађорђевић, уместо тога, стварао Југославију у коју је укључио Хрватску и Словенију - касније је он убијен од њих самих, али је пропала историјска прилика да се оформи Србија.

Србијом је после Другог Светског рата, све до 1980.г.,  до своје смрти, управљао странац неутврђене биографије, по његовј смрти, и после 10 година увода у хаос, ниодкуда, а из Америке, дошао је Слободан  Милошевић, који је био у прилици да постигне договорно раздвајање са онима које је са неким, за Србе непознатим, циљем уз Србију залепио убијени Александар Карађорђевић, или да се раздвајање изврши ратом, којом приликом је на страну Хрватске стала Немачка, а потом и Америка, како би се даље од Србије одвојили Косово и Војводина – он, Милошевић, се определио за ово горе решење, изгубили смо Косово, Војводина се спрема, Рашку област својата Турска, па је Борис Тадић, несрбин на власти у Србији по други пут у последњих 100 година, сада у позицији да исправља и спашава што се спасти може, али у лошем амбијенту, када је на страни Србије само Бог!
А, он (Борис Тадић) није Србин по крви - пише се у биографији као Србин, али му је отац Црногорац а мајка Хрватица. Какав је његов мотив борбе за Србију, то је сада тешко закључити.

Све друге државе су против Србије, јавно или тајно. Околност да је уз Србију Бог је најзначијанија околност која се Србији могла десити, а ја овде сагледавам шта све Срби раде на своју штету - на штету државе Србије, на штету области из које потичу одређени Срби и на своју личну штету.

Судбина једнoг народа и државе везује се за судбину њено владара.

Судбина једне области у једној држави везује се за судбину људи на власти који потичу из те области.

Судбина је унапред, грубо одређен животни пут једног човека, односно она зависи од задатака душе које се налази у телу које заједно са душом чини човека. Детаљи зависе од истрајности, послушности, дисциплине, добрих намера и добрих дела које твори одређена душа – сагледавањем њених дела још за живота тог човека,  души се мења судбина, што ће рећи да сваки човек поред грубо, или оквирно, одређене судбине има безброј могућности, да радећи по Вољи Бога, утиче на своју судбину. У позитивном или негативном смеру.

Ја ћу овде покушати да објасним судбине извесних људи од којих зависе судбине области у којима су рођени, првенствено сагледавајући њихову делатност у смислу кварења судбине која им је била додељена, јер нису прошли искушења на која су стављани!

Чачак:

Седиште једне омање области у Западној Србији, налази се на црвеној листи Осигурања «Делта»!
Зашто је ово важно, могао би се запитати свако, пре него што прочита  ово објашњење.

-Чачак је после Другог светског рата имао више значајних људи-комуниста који су уз странца, Јосипа Броза Тита, владали на штету Србије и србског народа, који су лично доприносили да се донесу закони о постојању аутономних покрајина, само у Србији, као припреми за њихово одвајање када се стекну повољни услови - они се стекли па остајемо без тих србских области.

-Доласком Милошевића на власт, неки Чачани су му постали опозиција, повезали се са страним обавештајним службама, непосредно били егзекутори његовог смењивања са власти и успостављања власти која је у целости била зависна од иностранства - чак се на проглашење Војислава Коштунице за новог председника СР Југославије (читај: Србије) чекало два  сата, док се нису обавиле консултације Америке и Русије.

-У Влади Србије коју је предводио Војислав Коштуница налазио се Велимир Илић у својству Министра за капиталне инвестиције - то му је била награда за свргавање Милошевића.

-Пред убиство Зорана Ђинђића у Чачку су боравили они који су непосредно припремили и извели убиство.

-По убиству Ђинђића чачански политичари су се привили уз Коштуницу, и били у власти за његова мандата.

-По одласку Коштнице са власти, чачански политичари су му окренули леђа и пришли Томиславу Николићу који се припрема на сарадњу са Борисом Тадићем, после следећих парламентарних извора у Србији.

-Чачак је сада познат и по недавно изабраном Патријарху СПЦ - Мирослав Гавриловић, црквено Иринеј,  је из околине Чачка, и одмах по заседању на Трон Патријарха предузео је низ мера које се негативно одражавају на поверење верника у СПЦ, чиме је углед Цркве и свештенства довео до нивоа да се Срби опредељују за контакте са Богом, без посредства свештеника на чијем се челу налази овај Чачанин!

-Чачански криминалци у иностранству држе значајне позиције и баве се кривичним делима у којима се насиље подразумева.

-У Чачку не успевају привредници из било ког краја Србије, па ни из суседних градова.

Чачак је на црвеној листи Осигурања «Делта» које је својим анализама утврдило да је, осигуравајући пољопривреду у овој области, на чистом губитку, а «Делта» је комерцијална фирма која мора да води рачуна и о својој заради. Зашто?
Због тога што се у последњих неколико година у тој области, као својеврсна опомена, дешавају несреће у фабрикама, непогоде у пољима и воћњацима.... и на свм другим пољима од којих зависи живот становника ове области.

Рекао сам да судбина области, и народа те области, зависи од људи из те области који су у власти. Бог опомиње Чачане због недела - вероломства, отворене издаје, сарадње са странцима на уклањању једних и постављању других за владаре Србије, за лоше руковање државном имовином, за грамзивост, за негостољубивост, за немање става према вери, цркви и народу, због затворености у некадашње племенске оквире, због насилништва у остварењу уговорених послова са странцима, због патријарха који заговара Екуменизам, који своје другове који га не подржавају истерује из цркве, који је нескроман, који не демантује информације о његовом недоличном понашању као човека и свештеника... због тога што у Чаку постоје људи који су служили Ј. Б. Тита, потом Милошевића, издали Милошевића и приклонили се оним који су га убили, сада служе Тадића и спремају се да га издају.

Постоје породице којим се у више генерација пружа шанса за покајање - они их не користе, казна их чека - а репертоар казни је обиман, одлазак у заборав се  подразумева као казна тој породици и поука свима другим!

Зашто се све ово догађа у Чаку?

Чачак и околина је, претежно,  насељена Србима из Црне Горе, пре око 200 година, који су се, некада и насиљем и убиствима староседелаца, размештали на путу од Црне Горе до Бранковине код Ваљева. Дошли су на нове територије, не купљене већ заузете и том приликом су добили и осећај живота на туђем, на отетом, на, на силу добијеном стављањем, тада,  крхке србске власти пред врло тежак избор - да се сагласе и прећуте то што ови чине или да ступи у рат са народом који се изјашњава, и који се сматра, србским народом. Прећутало се!
У њихове  гене се тада усадило осећање да се силом може много што - шта, сила се укоренила као начин остварења планова и циљева, како тада-тако и сада. Тако се то јавно и јасно испољило у  организованом походу на рушење Милошевића, 2000.г., када су Чачани без дискусије, или било каквих опомена, шамарали оне који су им се нашли на путу - потерали су тешке грађевинске машине са собом, примили новац од странаца и кренули.... потом су славили као и сви победници! И били хероји, отпор им нико није ни пружао, јер је Милошевића издала полиција на чијем су челу били Срби који нису рођени  Србији, а војска се правила да не разуме команду!

Та племенска солидарност, та затвореност проистекла из осећаја да могу на туђем, отетом или на други начин задобијеном, само не купљеном, опстати само ако су опрезни, затворени, спремни на употребу силе.... због тога су најнасилнији криминалци из Србије они из чачанске области. Они  нису донели одлуку да буд такви - они су такви, то су они, они који силу подразумевају.

Ова затвореност чини да се у чачанском крају - насупрот Шумадији, у којој живе претежно староседеоци, мада се сада то квари запоседањем власти од стране избеглица са Косова и из Босне и Хрватске - не осећа гостопримљивост, у кућу се ретко позива странац осим ако се од њега очекује нека корист, странац се угости у кафани, обави се разговор, искористи се прилика да себе прикаже у најповољнијем светлу и готово - узвратна посета је посета у кући када се у целости потврди да су они «Весели гости а тужни домаћини».
Чачани се боје својих жена, оне по старим црногорским обичајима командују домаћинством, а паметне и јер знају истину, дозвољавају мужевима да причају како су они праве «паше» у својим кућама!
Чачанин  ни у сну не сме, без дозволе своје жене, довести или примити било кога у своју кућу! 
Позиви за посете се упућују на довољно јасан начин да се не прихвате!
Због свега наведеног, Бог јасно опомиње чачанску област и њене становнике, због тога црвена листа «Делте» - ова борба нема неизвесности, увек побеђује Бог, Он је стрпљив, Он чека, гледа и по потреби појачава опомене! А оне могу бити и много жешће!

(Х)Ваљево:

Становништво, менталитет, обичаји... идентично као код Чачана. Отворени и жестоки комунисти за време Ј. Б. Тита, на камену урезане петокраке, на свим јавним установама, које се сада премазују жутом бојом! Али, по потреби, црвена боја је у приправности! Били листом уз Милошевића, потом га издали, били против Цркве и вере, а потом изненада саградили Храм «Владике Николаја Велимировића» у Лелићу, иницијатор и организатор угледни члан масонске организације - све што се могло новцем - урадили, али нема чуда у храму новопроглашеног свеца Николаја, члана масонске организације и великог поштоваоца Лава Толстоја, којег је (Толстоја) Руска Православна Црква избацила из цркве, који је сахрањен неопојан и ван гробља, који је и сада «Црвена икона» комуниста у Србији! (Детаљи под «Ко нас свађа са Русима?)

Правили муницију и гранате у 12 година дугом Иранско-Ирачком рату, и за једне и за друге! Уживали од крвавих плата! Срушена им фабрика, незапослени, сиромашни, жале за «добрим старим временима» када «нису били запостављени», скрајнути, увучени у планине, а у равнице нису смели ни хтели.... таворе, трпе казну због издаје, вероломства, грамзивости, лицемерја, злоупотребе дара ораторства, негостољубивости, осим  ако очекују корист..... са свадабама са по 800 званица, па је за њих Енглески Двор прави сиромашак са 300 званица.... боре се са Богом.... исход је познат - пораз! 
А њихов главни, на планини, пише књиге како би се некако оправдао, али без правог покајања! Бог не уважава приче Он тражи и сагледава само дела!

Сада се Ваљево упиње из све снаге да успостави сарадњу са словеначким «Горењем» - фирмом из државе која нам је убијала младе голоруке војнике при насилном отцепљењу Словеније. 
И опет сметају Богу! 
Словенија је презадужена држава, не може да опстане, осуђена од Бога на пропаст, и сада се Ваљево појављује да је преко «Горења» спашава! Треба ли то чинити?

Ето, два слична града, која примају Божије Опомене, видљиве свима само њима, повезаних очију, невидљиве.... а ова моја прича, нека послужи као обавештење и као шаблон за сагледавање других области у Србији! Не заборавите да у овај шаблон ставите и целе покрајине Косово и Метохију и Војводину!

Када сагледавате Крагујевац и Краљево не сметните са ума Србе са Косова који су своја имања продали и пробали да се закуће у градовима - чобани и сељаци постали радници у «Застави», Бог угасио «Заставу» а они штрајкују! Заборављају како су и зашто су ту дошли.

Бог је и неке библијске градове у свом гневу заобилазио само што је у неком од њих живео и неки човек који је радио по Вољи Божијој - сада се то нама догађа! Не пази Бог на Србију због Мирослава Гавриловића зв. Иринеј!  
А она ће бити сачувана, мада би ми сви заједно могли у томе да будемо Богу од много веће помоћи!

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права - криминолог и теозоф

Постављено 04.6.2011.г.

1 comments:

Анониман,  5. јул 2014. 16:41  

Немањићки манастир Св. Архангела Михајла ће изгледа бити, жалосно је и рећи шта, у Ваљеву! Како се може помоћи да се то не деси? Касније кајање ће бити касно, касно!
Верица Стојиљковић, Ниш!

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta