Kožni Mantili

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права-криминолог
21.02.2011.г. Б е о г р а д

Кожни Мантили

За оне који не знају: Ово је била страшна реч у Србији, од 1944. па до свргавања Милошевића са власти. Поново је уливала страх, посебно у Београду и већим местима у Србији, у току полицијске акције «Сабља», организоване у време наводног трагања за убицама др Зорана Ђинђића, Председника Владе Србије, која је у својој суштини имала за циљ да страховладом утврди крхки режим тзв. ДОС-а који се у држању власти у целости ослањао на кадрове из времена Јосипа Броза Тита /Слободана Милошевића. «Кожни Мантили» су били од коже и били су верна копија и имитација кожног мантила комунистичке иконе Лењина и других бољшевика у Русији. Преко тог «Кожног Мантила» обавезно је ишао опасач са револвером/пиштољем у футроли, или је тај мантил ношен откопчан а футрола са револвером/ пиштољем морала је да се види, буде на дохват руке и њом се та футрола непрекидно додиривала, у ходу, у месту, приликом седењу, у сваком тренутку се тим гестом, као бројаницама, исказивала верност свом богу, својој икони - Титу и свим оним који су у његово име терорисали Србију!
«Кожни Мантили», су име и презиме онога који га носи и зато то почињем великим словом - овако ћу ја називати и оне који су их носили, ишли су удвојено, возили су руске џипове «УАЗ», и били су прави црни гаврани, праве птице злослутнице, били су претходница губитка: имовине, слободе или и једног и другог, уз, врло често, и губитка живота.
«Кожни Мантили» су долазили без најаве, углавном увече па се од тада до данас каже «Омркнућеш, али нећеш осванути» што преведено значи: Долазе «Кожни Мантили» и одводе кога хоће-обично домаћина и нико не сме ни да се распитује шта је са њим, буде ли се распитивао и њему се исто може догодити.

Е, те озлоглашене Мантиле  комунисти су давали сеоском и градском олошу-сиротињи, онима који нису хтели да раде, а своју имовину су пропили и прокоцкали, онима који су завидели свакоме који је имао било шта - они су прво дојављивали Кожним Мантилима о догађањима у свом окружењу, потом су указивали ко је «народни непријатељ», ко је «буржуј», «ко је сумњив», «ко не воли друга Тита и нашу власт» и друго, зависно од имагинације олоша обученог у Кожни мантил.
Замислите: Голаћи, сиротиња, нерадници, без школе, без икаквог знања или поштења-обувени у дубоке чизме, или цокуле, обучени у Кожни мантил-униформу тајне службе Нове Југославије, са пиштољем о појасу, замислите их када су били власници живота Срба и свих других који су у Србији живели, без да било коме на било који начин положе рачуне, осим својој Испостави УДБЕ, односно суду своје Партије! Ови и овакви убили су само у Србији између 100.000-260.000 грађана Србије-већина их је бачена у масовне необележене гробнице, које се ни сада не истражују јер су на власти и данас у Србији, синови и унуци "Кожних Мантила", који имају свој "Храм" на Бањици у Београду.

Е, то је оно што сам ја као мали дечак, па основац, потом ученик, потом радник, потом криминалистички инспектор, па доктор права-криминолог, непрекидно слушао и са  јако малог растојања посматрао. И то је разлог који је претегао при одлучивању како да крстим ово што намеравам да објасним. Којим крстом да некрста означим!

Наравно, од 2000.г. када су на власт дошли Зоран Ђинђић и компанија, народ помислио да је време Кожних Мантила прошло-одахнуо народ, мислећи да ти Мантили одлазе у историју! Али, као и сваки необавештени народ, погрешио. Ђинђић није имао припремљене своје Кожне Мантиле, знао је да је на силу и паљевином после злочиначког бомбардовања Србије од стране његових ментора из Немачке, дошао на власт, плашио се да се тако добијена власт, коју врши као свака доведена, квислиншка власт, не изгуби па се ослањао на Кожне Мантиле Слободана Милошевића, које је овај наследио од свог духовног оца, Јосипа Броза Тита. Поставио је Ђинђић за министра полиције и Кожних Мантила, једног од Кожних Мантила из Ваљева-Душана Михајловића, и одмах са њима (Мантилима)  постигао договор-да наставе да служе и њему-Ђинђићу!
Они пристали, наоко.
Он, Ђинђић, постао Шеф Кожних Мантила - СДБ се издвојила из Министарства унутрашњих послова, постала  Владина агенција, па по природи ствари он им је био шеф.
Наравно, Кожни Мантили не воле Ђинђића, они не воле никога ко би да их на било који начин спутава «у раду». Стицајем познатих догађаја, Шеф Кожних Мантила бива убијен 12.3.2003.г.
«Мантили», односно њихови власници, осећају погодан ветар-ваде праве Кожне мантиле, гланцају их, облаче и тражећи, наводно тражећи, убице Зорана Ђинђића, хапсе 12.000 грађана Србије!
Поново се вратио страх у Србију-поново Кожни Мантили деле правду, поново је и сумња доказ, поново би стражари у Окружном затвору у Београду, и свим другим, да успоставе скраћену процедуру пресуђивања: Пред строј, стрељање и ствар је готова!

Цела 2003.г. је искоришћена за утврђивање позиција оних који су наследили Зорана, да се нико не упита, не побуни, не супротстави распродаји и пљачки - и успели: Србија је разоружана страхом, разоружана и Законом о оружју којим се грађанима брани ношење оружја за које поседују дозоволу - раздвајају се дозволе за држање од дозвола за ношење оружја.
Дозволе за ношење оружја се дају само «достојним» о чему и даље пресуђују «Кожни Мантили» чиме се добио ненаоружан народ који се не може бранити од било кога. Ни од криминалаца ни од било кога, који не сме однети ловачку пушку на њиву да убије врану која чупа кукуруз или вука који напада стоку, или да се одбрани од разбојника који упадају на приватне поседе.... наравно,  такав нрод не представља  никакву претњу ни за власт нити за Кожне Мантиле.
Ово је предложила Мира Марковић и њен Председник Одбора за безбедност у ортодоксној комунистичкој партији званој  ЈУЛ, мој бивши колега, господин Марко Ницовић, а касније су новокомунисти из Демократске странке ово спровели!
Бојала се Мира наоружаног народа, а њен Слободан пао без испаљеног метка! Бојала се другарица свог народа!

Кожни Мантили су битно утицали, и утичу и даље, на измену слободарског генома у менталитету Срба, под њима је нестао генетски запис слободног Србина из времена Царства Цара Душана, који је у свом Законику прецизирао низ казнених одредби које прецизно регулишу кажњавање злопуотребе оружја, што ће рећи да је народ био слободно наоружан. Срби су носили оружје под Карађорђем, под Милошем Обреновићем, под Турцима, подобни и под Титом, а Мира и њен Слободан су то хтели да укину, док су Ђинђић и компанија то и остварили!
Ђинђић и његови су ово питање усагласили са «напредним» ставовима које пропагирају НВО у Србији те су питање оружја свели у оквир поседовања средства за злочине!
Када се једном народу оштети или укине геном слободе, а то је један од најважнијих састојака Божије Честице, онда је он подобан да буде поробљен, да буде нерелигиозан до атеизма, онда он трпи, не сме да се буни ни да се супротстави, не сме да разјури власт коју је изабрао на основу лажних обећања која је давала, не сме да се осећа сигурним у свом стану, кући, викендици, шуми, имању - оружје сме да носи само полиција, Кожни Мантили и њихови сарадници, опет из полусвета, како је то комунизам  уредио пре  67 година!
Народ који живи у страху је народ који све види али се ничем не супротставља.
Још и данас се у Србији сматра да је неко у проблему «јер је негде нешто лануо»-Размислите: лануо, лајао као пас(!), неко чуо па дојавио коме и где треба. Некада се кажњавало лајање на Тита, на Милошевића, сада на Тадића, Дачића на Европску Унију, на Америку, на причу противно уједињењу са онима који су нас вековима уништавали, на причу о лоповима из власти..... такав народ, народ који живи у страху, и пристаје да тако живи, постаје народ-крпа, постаје народ чији се нестанак неће ни приметити!  
Имајући у виду дужину живота под страховладом комуниста-социјалиста-демократа, што су различити називи за исти метод владања, јер су садашњи владари Србије синови Кожних Мантила или оних који тај начин владања посебно цене, па у Србији имамо следеће:

Држава не верује свом народу!


*Полиција би да што више послова буде под њеном управом или под непосредном строгом контролом;

*Само се у Србији, од свих европских држава, возачки испит, који се припрема у Ауто-школи коју је основао саобраћајни инжењер, полаже пред саобраћајним полицајцем који је по занимању тесар, монтер парног грејања, или је завршио неку средњу школу; Ово због тога што је инжењер непоуздан у смислу поштења, а полицајци су несумњиво поштени;

*Само у Србији грађани морају да своја возила региструју непосредно у полицији, уместо да полиција има евиденцију тих возила, а техничку страну да обављају Аутосервиси и Технички прегледи. Пазите: Технички преглед може да утврди да је возило исправно, али печат на то мора да стави полиција;

*Само се у Србији, због непрекидне сумње у поштење својих грађана, низом правних ограничења онемогућава да власник возила, послове око регистрације возила, те за њега неважне операције, пребаци на специјализоване услужне агенције које ће одвести возило на технички преглед и уз поштовање свих процедура том власнику донети оверену саобраћајну дозволу и полису осигурања;

*Само се у Србији када се купи возили са другог регистрационог подручја Србије, регистарске таблице не могу предати полицији у месту пребивалишта купца како би их она проследила надлежној полицији по месту пребивалишта продаваца - не, у Србији мора да се регистарска таблица врати полицији која ју је издала, да она то овери и потом се може добити таблица новог подручја. Чему компјутери, чему полицијска база података, па овако се радило и пре 50 година. Чему, чипови, биометријска документа, чему то служи осим бацања прашине у очи? 
Зашто Србија није једно регистрационо подручје? Зашто се у Србији не купују возила са регистарским таблицама којом приликом продавац уноси податке о купцу и доставља их полицији за њене потребе, због чега продавац новог возила не може да изда саобраћајну дозволу и изврши уплате које су прописане у име купца?
Па из којих докумената се уписују подаци у полицији, од стране необучених службеница које са возилима немају никакве везе, нити поседују било каква знања о њима-само зато што су поуздане(?)!

*Због чега полиција издаје лична документа? 
Зар то не може да ради неки управни орган, зар у другим органима нема никога ко би научио тако сложену опарацију узимања отиска десног кажипрста, већ су за то способни само полицијски службеници? Зар у управним органима нема поштених, већ су сви поштени запослени у полицији и код Кожних Мантила?


*Због чега се лична документа не могу добити у било којој полицијској станици у Србији, ако је систем умрежен и ако се гледа иста база података у Мионици и у Београду?

*Због чега се полиција трпа у свакодневни живот грађана, и омета их у слободном располагању својом имовином и својим временом, већ их стално гура пред своје шалтере? Па ако је народ тако непоштен, треба овај наш Дачић (који на свом сајту пише да је рођен 1966. у Призрену (СФРЈ) не наводећи да је то Аутономна Покрајина Косово и Метохија,  у Србији - да се не протумачи да и он сматра да је Косово део Србије), са свом својом поштеном полицијом не одсели, нпр. у Кину, Либију, Чад или у неку њима (комунистима) драгу дестинацију, а нас овако непоштене, њихове бриге недостојне,  не оставе на миру?

*Због чега полиција у Србији инсистира да се у Закону о приватним детективима и приватним службама обезбеђења, у оквиру контроле њиховог рада, тражи право полицајаца да им ови приватници у сваком тренутку стављају на увид све оно до чега су дошли вршећи послове за грађане, за новац тих грађана?

*Због чега Србија не допушта да жена коју вара муж плати приватног детектива да провери кретање тог њеног мужа и да тај резултат буде тајна - не, полиција хоће и такве податке. Она хоће помоћне јединице од приватних служби обезбеђења и приватних детектива. И ко ће ове и овако спутане приватнике ангажовати?

*Због чега полицију Србије не занима што ће без посла остати 10.000 радника различитих услужних агенција које су радиле за грађане, којима се укида право рада без, у суду, овереног овлашћења грађанина. Агенција сву услугу наплаћивала 1.000 динара а овера овлашћења кошта 2.000 динара и уз то давалац овлашћења мора да иде у суд или да иде у ред у полицијску станицу-послови грађана су неважни, само је полицијски посао, и то онај који је у целости административне природе, битан!?

*Због чега се само у Србији Министар полиције бави непосредним увидом у истраге, када је за то неовлашћен и свакако нестручан?

Одговор:
Због менталитета који су обликовали Кожни Мантили! Због тога је Зоран Ђинђић имао идеју да медицинска хитна служба буде у оквиру МУП-а, Ватрогасна већ јесте, због тога се пишу компликовани закони из којих врви неповерење у грађане - од здравствених докумената, возачких, саобраћајних, матичних књига, регистрација возила, оружја и др.
И са тако преуређеном регулативом, Ђинђића убила УДБА, односно њена оружана формација, која је основана без икаквог законског упоришта, али која је постојала и која и сада вероватно обитава у неком облику.

**Овај менталитет је изродио право да се прислушкивањем бави полиција, БИА, Војна служба безбедности, стране службе то раде уобичајено, као и сви они који имају 500.000 Евра да купе одговарајућу израелску опрему! Која је добра, то знам.

Такав систем је изродио страх код оних који се баве нашом безбедношћу - министра полиције прате увек најмање два аутомобила са по три-четири човека, зашто?

Зна наш народ да о поштењу најчешће говоре курве-па ово треба прилагодити и користити и за објашњење разлога зашто наши политичари сматрају да им  је народ преварантски и склон криминалу. Пројекције сумњи и страхови увек потичу од нас и из нас.

Кожни Мантили су убили или поприлично оштетили наш геном слободе, они су створили овакве партије, они не дозвољавају - Мантили и политичари - да се отворе досије а УДБЕ/БИЕ , а ту би се видело колико их је, сада демократа и противника комунизма, подупирало тај комунизам - од председника Месних Заједница, преко свештеника у селима, до Епископа, тада би се видело и колико  је народног новца улудо бачено. Јер, шта су Кожни Мантили спречили - ништа, увек су служили режиму, гледајући своје интересе.

Потврда ове тезе:
Када је пао Милошевић, икона полиције и Кожних Мантила и икона свих војних подофицира и официра, који је пао њиховом издајом, нико од њих није дао отказ, дао оставку, од милицајца до генерала војске и полиције - сви су примили увећање плате од 30% и наставили да служе кријући се под «Ми смо професионалци», заборављајући да човека поред стручних знања чине и достојанство, част, поштење, верност......


Ја никако не кажем да су само Кожни Мантили без генома слободарства - такав је цео народ наш - на жалост, то је тачно!

*Нама прети министар из СПС да ће повећати цену струје за 60%, ми слушамо о пљачки у Колубари и настављамо да плаћамо по новима ценама;
*Нама одреде дупло веће порезе на куће и станове и ми плаћамо;
*Нама одређују цене бензина по слободном нахођењу и ми плаћамо;
*Нас терају да данима и сатима стојимо у редовима у полицијским станицама за документа и ми то прихватамо;
*Нама, о нашем трошку, мењају регистарске таблице, под потпуно лажним разлозима, и ми чекамо у редовима за њих;
*Нама могу да уђу у куће, обљубе ћерке и жене, мада су сада они активнији ка мушкарцима, и ми ћутимо!

Шта да радимо?

А ја питам: Шта ће човеку живот који проводи у страху?

-Прекинимо да плаћамо струју, телефоне, да купујемо бензин, да мењамо лична документа, да купујемо нове таблице-возимо масовно без дозвола, без таблица, без личних карата, принудимо државу да схвати да је она ради грађана, да је она организација коју су основали грађани и да она мора њима да служи. Полиција мора да ради викендом, празницима, лети, по подне - да тамо одемо када нам је згодно да завршавамо нека посла.

Зашто је Богатић са 50.000 становника, на нивоу општине, добио регистарску ознаку а Београд са 1,5 милион грађана има само једну регистарску ознаку? Зашто ја, који живим у Новом Београду, морам ради добијања докумената да идем у Младеновац, где је гужва скоро прошла, а у Новом Београду неће проћи ни у наредне 3-4 године?

Зашто се информатичари у полицији петљају у послове саобраћајаца, криминалиста, лингвиста, зашто Ивица Дачић нема одговарјућег саветника, односно зашто се петља у оно што му није посао и зашта нема никаква знања?

Ето, размислимо, ово око Кожних Мантила.... није ово само прича, ово је узрок!
Узрок који је продуковала НЕГАТИВНА КАДРОВСКА СЕЛЕКЦИЈА, она је рак који изједа Србију, од времена Александра Карађорђевића до Бориса Тадића.

Ми морамо наћи, нашег или странца, поштеног и ствар ће се средити. Ако је могуће да у Србији такав не постоји, распишимо конкурс, платимо 100.000 Евра месечно неког Швајцарца, Дика Мартина, или неког као што је био наш велики пријатељ и србски патриота, др Рудолф  Арчибалд Рајс и молимо га да управља нама све док нам се не поврати геном слободарства!

Размислите.

Ваш,
Др Драгољуб Татомировић                             Постављено 21.02.2011.г


2 comments:

драгослав павков 5. март 2011. 22:28  

Подржавам у целини и појединостима.

Милорад Маринковић 24. јул 2014. 14:29  

Мома Селић, кога су принудили да угаси свој сајт, тј.
провајдер је обавесто Мому да не може да одбрани сајт због необично јакиx и специфичниx напада, ,,Српски лист,, а због погађања у мету тј. њих, каже да полицијска пракса оваква каква је потиче још од Милоша Обреновића. Но ,,спаса нам нема пропасти нећемо,,.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta