Metodika razjašnjavanja krivičnih dela


Методика  разјашњавања кривичних
дела анализом садржаја изјава

-Криминалистичка правила-

Повод и веза: Убиство косметског политичара Оливера Ивановића, извршено 16.1.2018.г. у јутарњим часовима

*Моја  А.Г.А. Криминалистичка школа, клик на
http://zlatnibilten.blogspot.rs/p/blog-page_15.html

У Србији је ова дисциплина (разјашњавање кривичних дела) популарна, нарочито међу аматерима из редова новинара, политичара, министара полиције, функционера полиције, али и грађана. Председник државе и председник владе се некако подразумевају као најстручнији и за те послове, ма ко то био!

Јутрос је убијен познати Црногорац са Косова и Метохије, Оливер Ивановић, политичар, каратиста, патриота, пријатељ неких политичара из Београда и после само осам часова несумњиво се може закључити све што је битно за разјашњавање смрти овог човека.

У некадашњој СФРЈ у Скопљу је основан Факултет безбедности друштвене самозаштите, за целу Југославију, било нас је студената из свих република. По први пут је професор Филозофског факултета у Београду, др Драгомир Драшковић, тамо имао катедру „Методика истраживања безбедносних појава“ – нисмо тај предмет волели, тражио је доста пажње, коришћења логике, маште у стварању хипотеза…. Једноставно је био нов и сматрали смо га и непотребним поред већег броја криминалистичких предмета. Када смо завршили тај факултет и почели да примењујемо и знања стечена и  изучавањем тог предмета, видели смо да је вреднији од многих других. Ја сам убрзо отишао из полиције, постао пензионер са навршеном 41. годином живота,  и започео са пружањем криминалистичких услуга у својству приватног лица.

Наведену Методику Истраживања безбедносних појава сам модификовао и прилагодио конкретним потребама и захтевима које су ми упућивали директори-власници управо освојених друштвених фирми које су на волшебне начине постајале приватне. Тада су нови власници хтели да уреде своје фирме по узору на фирме у Немачкој, Швајцарској, Италији.
По први пут су тражили некомунистички систем безбедности који је подразумевао спрегу унутаробавештајне активности у чувању имовине фирме са активностима спољашње службе обезбеђења. Био је то тада прави изазов! И почело је већ 1990.г., а посебно после 2000.г. када је С. Милошевић отишао са власти.

На моје полицијско криминалистичко искуство додао сам и деценију искуства у пружању услуга новим власницима фирми.

Наш највећи научник на пољу откривања сакривене Србске Историје, лингвиста и археолог, др Радивоје Пешић, после открића која су срушила важећу Германско-Нордијску Историју која је код нас и даље важећа, изненада је преминуо 7.1.1993.г. у 62. години живота. Упознао сам његову ћерку Весну и понудио сам јој бесплатну услугу разјашњавања сумњиве смрти њеног оца – није пристала, верујем да је проценила да то није паметно.

Мојом модификованом Методом Истраживања безбедносних појава, у комбинацији са још неким, такође мојим модификованим дисциплинама, могуће је не идући нигде, без увида у списе кривичног предмета, без разговора са било ким који је на било који начин умешан у истрагу неког кривичног дела, само анализом изјава које се поводом тога дају у јавним средствима обавештавања, са врло великим процентом сигурности разјаснити нескривена кривична дела.

Пре више од 20 година убијени су Начелник Јавне безбедности Србије Радован Стојичић-Баџа и неколико година после тога и Жељко Ражнатовић-Аркан. За убиство Ражнатовића  нека лица су ухапшена и осуђена, док је Стојичићев је предмет и даље отворен и незавршен.

Садашња клима за примену моје методе истраживања је много повољнија него у време до 1990.г. – сада се истрагама кривичних дела баве „Курири“, „Информери“, „Ћирилице“, министри полиције без икаквог кривично-правног или криминолошког знања, а тек председник! Државе, владе, и свега што је значајно у Србији.

Они прво саопште (жељени) резултат, а онда државни органи морају да предузимају мере да се дође до потврде таквог хипотетичког резултата.

И ја сам у својој каријери примораван да учествујем у истрази једног убиства са задатком да се убица не пронађе - нисам пристао на то, некако сам ту обавезу изврдао и потом напустио полицију, али су моје колеге то морале месецима и годинама да раде и то је остало недовршено, министар је у међувремену отпутовао…

 foto Tanjug
Савет Националне безбедности Србије заседа - foto Tanjug
(Испод заставе ЕУ у коју ће Србија ући једне године- они верују у то)

Убиство косметског Црногорца, Оливера Ивановића је, по изјавама које су доспеле у јавност, разрешено само осам часова по извршењу: „Њега су убили албански терористи, они који желе рат са Србијом, који желе…… и на крају је једна велика тачка, уз назнаку да ће Србија тражити да учествује у истрази“ Ово је и разјашњење једног криминалистички једноставног случаја, што јој оправдано неће бити дозвољено, а онда ће то бити нова муниција за приче како се то (мотиви) од Србије крије.

Најспособнија полиција на просторима бивше СФРЈ је македонска полиција јер користи методе полиције састављене од Албанаца, потом је то полиција на Косову и Метохији, а наша полиција може да разјасни свако кривично дело, ако би се са места права првенства да те истраге води, уклонили напред наведени који се баве сложеним пословима криминалистичке полиције (Курири, Информери, председник…)

Србија плаћа много њих у Институту за криминолошка истраживања, много професора на Полицијској академији и Факултету безбедности – ево им прилике да са својим студентима реше убиство Оливера Ивановића, из кабинета, ево им прилике да својим студентима покажу шта знају и науче их да зарађују плату када изађу са тих факултете. Ето прилике за Драгишиће, Трифуновиће и за експерте на Академији за дипломатију и безбедност у којој су самопрозвани експерти из УДБЕ и чији је и власник из те фирме.

Помозите нашем свезнајућем председнику, помозите да се не оптерећује случајевима којим се баве и обични криминалистички инспектори. Јер, има вас свих укупно и превише у Куририма и Информерима!

Неће Србија моћи напред док свако не почне да ради свој део посла, док свако своју плату поштеним радом не заради.

Изјављујем саучешће породици убијеног Оливера Ивановића, у уверењу да ће Криминалистичка полиција Косова и Метохије, у којој има и инспектора који су завршили моје криминали- стичке курсеве, ускоро све разјаснити.

Др Драгољуб Татомировић

Виши криминалистички инспектор  у пензији

Постављено 16.1.7526/2018.г. 19,10 ч.
___________________________________
Снимљено 16.1.2018.г. у 19,15 ч. - Велике силе, ЗБОР!


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta