Umorni konji slepih jahača!


Уморни коњи слепих јахача!


-Куда их терају слепи јахачи-

*Веза:
http://komanda-540.blogspot.rs/2016/04/anestezija-kao-operacija.html


Од свега највише се чује топот коњских копита, од Јапана, Русије, Турске, до Немачке, Канаде и Америке…. И сви би тим топотом да ставе на знање да се крећу, да су живи и да негде путују, одбијајући да себи и другима кажу куда су се запутили, којим послом и на које време. Слепи су јахачи уморних коња – коњи застају, не могу више а и сами виде и осећају да не могу сарађивати са оним који их јаше, а када коњ и јахач нису једно, када поступају без поштовања на непојмљив начин постигнуту сагласност о заједничком циљу – коњ да јахача негде однесе а јахач да обави нека посла, мислећи и о себи и о коњу, и посебно о оним у чије име је негде кренуо.

Народи су коњ, јахачи су његови председници, краљеви или цареви и они као и случајевима када јахач негде путује на правом коњу,  очекују да знају где иду, докле, где се застаје, где се одмара, пије вода, где се узима храна, где се ноћива, како ће се са њима поступати – у супротном, прави коњи одбијају послушност, јер они не желе да слушају бахате или луде јахаче који их терају незнано куда и због чега.

Коњ је паметна и врло племенита животиња, која разуме све јахачеве потребе, он трчи или галопира, иде мирним ходом, опрезан је, уме да клекне и учини јахача невидљивим, уме да ћути или се оглашава својим ржућим језиком и ко тај  језик научи добио је немерљиво вредног сарадника ј послу на који су они кренули - коњ и јахач – а уколико коњ утврди да је јахач недостојан његовог коњског труда, он га збаци са себе и од у правцу у којем ће моћи да задовољава своје сталне коњске потребе, или јахача прецизним ударцем задње ноге у слепоочницу учини за њега небитним, некада то изведе зубима и зајахивањем предњим ногама, када се улоге промене па јахани постане на кратко јахач, после чега је бивши јахач за свагда онемогућен да било кога узјаше… да, дружење и сарадња коња и јахача су дуга и никад окончана прича.

Када би они који су у улози јахача и гонича народа-коња, имали бар мало знања о коњима и њиховој употреби многи тужни догађаји у свету би били избегнути:

*Косиром потсечене државе се урушавају
, у страшне проблеме иду највеће државе света, оне које је Косир непосредно потсекао, али и многе које зависе од тих великих држава…..Кина је задовољна што за сада држи под контролом инфлацију, а инфлација је звер која се не може вратити у кавез, али и таква сања о обнови некадашњег „Пута свиле“ не пазећи ко ће ту „свилу“ куповати у Европи која ће бити ускоро иста као Косово и сама Турска, у Русији предлажу смањење иначе малих плата „док Русија не изађе из кризе“, и истовремено њен један минијатурни део са устројством на муслиманској религији, преговара да од Сауди Арабије прими инвестицију од око 10 милијарди долара, чиме ће Чеченија постати најразвијенија област у Русији, после чега следе остали захвати из познатог муслиманског арсенала.

Сауди Арабија
која је у расулу по свим питањима, а тим расулом управља Америка која убацивањем 10 милијарди петродолара Сауди Арабије у Чеченију, забија чеченски нож у леђа Русије, што је легитимна операција некадашњих великих  руских партнера – из времена бомбардовања Србије -  Турска постројава легионе избеглица које ће усмерити, као неватрено оружје, ка Европи, рањивој и неспремној, насељеној људима без опреза и било какве храбрости, и јутрос је један од тих које је Турска послала у Немачку, сам самцит, само ножем, избо пет људи, један је умро, остали су у болницама, после чега се показала „моћ“ немачке државе, све су уредно оградили тракама на којим пише „Полиција“ и где као озбиљни криминалистички техничари нешто снимају и нешто скупљају, Немачкој спаса нема, она ће бити покорена без да пружи отпор, они су се удембелисали јер су добрим животом успављивани у протеклих 5-60 година, сама Турска би да присвоји нафтна поља суседног Ирака и Сирије, Европа тапка у месту, не зна шта са Грчком ни шта сама са собом, враћају контроле на националне границе, па тако илузија о Немачкој као Четвртом 
Рајху, иде ка свом пројектованом крају.

Британија је капа над управом над оваквим светом, Америка оперативно управља светом преко својих многобројних организација, заправо је Америка држава тих тајних и јавни јавних, тајних и полутајних, организација које светом владају трговином утицајем, претњама, уценама и поткупљивањем безвредним доларима који су и даље реперна вредносна валута света, што показује какав је остатак тог света. 

Британија је у кадровском дефициту оних који управљају светом, због дегенерације проистекле из хиљадугодишњих бракова блиских сродника
(Ближе у наслову Лесков прут - Ко управља светом на овом блогу), а сама Русија би да се упусти у светску борбу за поштење, пре него што то учини у својој земљу – јуче су парадирали, али их данас чека оно што је неминовно…. Сумњиво је и на много што-шта индикативно да руски председник више скоро и да не путује у и иностранство, да побољшава сопствени систем безбедности, да се стварају моћне снаге унутрашњих трупа којим ће он лично командовати, а и сама најава сукоба са тајном организацијом која влада светом, „Илуминатима“, је сасвим неочекивана, будући да је он на власти у Русији већ 16 година, па сада одједном прогледао!

Ми у Србији од могућег избора „Или-Или“ изабрали „Или“ – да не оперишемо већ само да се стављамо у стање продужене анестезије….

То ће потрајати све до октобра, када нам Русија најављује долазак свог председника Владе, ради договора….

Тај рок је предуг и злослутан, нешто се предуго ишчекује, неко се чека, неко са ким ће се овде моћи разговарати, а мене подилази језа од познате руске ефикасне и јефтине спољнополитичке доктрине „Што горе - то боље!“ када се стрпљиво сачека да се стање у некој земљи учини рушевним па све само падне и без икаквог дрмања као зрела крушка на слабом поветарцу,  а неко буде у близини те крушке па је само узме, а ако се разбије, онда се чека друга година, уз надзор над дрветом.

Јуче сам примио информацију да се у по питању хране стабилној мачванској општини Богатић спрема организовање Народне кухиње, која ће храну разносити по селима…. Тога до сада у миру, у Мачви, није било и ово није политички маркетинг већ страх од тог стања које се постепено и тамо шири, јуче сам посматрао шта се догађа око комбија „Црвеног крста Србије“ у порти бежанијске цркве „Свети Ђорђе“, којом приликом се створила поприлична гужва око поделе хране, свратио сам да купим неке ситнице у једну од великих продавница из система „Родић“ и  уочио да прелепа млада девојка, пристојног изгледа, одеће, понашања и остатка неког облика отмености, купује векницу хлеба од 300 грама и једну паштету у цреву, све кошта 98 динара, имала је 200 у новчанику, примила кусур и отишла, живи се већ на таквој храни у Новом Београду, један од чланова Организације „Комада-540“ који се бави приватним бизнисом није сигуран да ће доћи на планирано дружење чланова организације крајем маја, јер је то дружење издатак од 1000 динара, за превоз и ручак – мораће да руча и код куће, али не за 500 већ за 98 динара као она млада девојка…а малопривредник!

Ми смо изабрали „Или“ – да они које смо изабрали и даље не оперишу већ само да нас анестезирају. Слепи јахач тера уморног коња…. Коњ ће у стању одлуке да не угине или се одржи у животу понашати као коњ којег сам описао, имајући поприличног и личног искуства са правим паметним коњима-животињама.

Хеј јахачу
, слепи или који се правиш да си слеп, чини оно што се мора - што ће бити јесенас, нека буде вечерас!

А ви јахани, уморни и бедни, ћутите и трпите, тражили сте само да вам се појача анестезија, а на операције нисте пристајали иако вас се нису непосредно тицале, треба оперисати само неколико хиљада Срба и ствар би се довела у ред.
____________
Нов наслов на Команди-540 "Очевина се не купује!"
http://komanda-540.blogspot.rs/2016/05/ocevina-se-ne-kupuje.html
__________________


Нико није нудио тако нешто, али сте их и поред тога изабрали – Јахачу, слободно преполови пензије које им сада дајеш, без бриге, изабрали су те већ три пута, увек ће, само их мамузни, а и корбач ти је при руци! 

Цене нафте падају, план је да падну на 10 долара/барел, Јахачу повећај цене на бензинским пумпама, и не брини, цене живих свиња су 105 дин/кг, смањи слободно на 70 динара/кг и не брини, ћутаће, храниће свиње и сваки пут ће да гласају да их ти јашеш, мио им твој корбач и твоја мамуза!

Шта са уморним коњима и слепим јахачима?! Ово што се чини.

Драгољуб
Постављено 10.5.2016.г. у 13,25 ч.


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta