Rob ne živi, on samo postoji

    
   webtarantula.com


Роб не живи, он само постоји!

-Издаја као пут у ропство-



«Слободан живи, а роб постоји!»
-Руски свештеник, старац Антоније-

У више наслова потенцирао сам нашу погубну заразну, менталну, болест – склоност ка издаји, ради евентуалне мале користи, ради штете која би се нанела некоме, ради показивања и доказивања како је ИЗДАЈА врлина која одмах и видљиво буде награђена, ради утирања пута онима који се двоуме да ступе на тај пут, или који су већ крочили на пут издаје – да се не плаше, да гледају њега, издајника, и лично се својим  очима увере, ради указивања да се било која етичка норма од којих је саткан морал сваког појединца и сваког народа не мора поштовати, да је он, морал и цео етички кодекс и штетан, јер не помаже пoјединцима или и народима да се видљиво окористе од живота који се води по супротним одредбама .

Када сам био млад, зарађивао сам плату као криминалистички инспектор који је у оквиру разјашњавања улога сваког појединца у кријумчарским групама, био у ситуацији да гледам како се преко издаја одлази у пакао! Често су то биле групе родбински повезаних Шиптара са Косова и Метохије, или других области настањених овим народом, када сам примењивао правила Криминалне психологије, која је утирала најбржи пут ка добијању материјалних доказа о учињеном делу, имао добре резултате у том послу и нехотице скупљао капи неморала који је предамном исказиван у циљу ублажавања укупне ситуације ухваћених кријумчара  опојних дрога или оружја. Оне, те капи,  су се мимо моје моћи и могућности моје контроле или одбацивања до мере непостојања тих капљица,  довеле су ме у ситуацију да су се те капљице нагомилавале у мојој души, односно да су им  се придодавале и капљице неморала уоченог у нашим међусобним односима, нас полицајаца међусобно, међусобних корелација полицајац-криминалац, међусобних односа службених лица полиције и правосуђа, успостављених принципа могућности напредовања и стицања других погодности. 
Од свих тих капљица направило се омање језерце које је претило да потопи суви остатак моје душе, због чега сам смогао снаге и из свега се измакао сачувавши суве делове своје душе, коју проветравам и доводим у ред свих ових година – више ми је  требало да је просушим на ветру и сунцу него што ми је требало да је капљицама неморала наквасим.
______________________________________________
Даље-клик на:
http://komanda-540.blogspot.com/2014/08/rob-ne-zivi-on-postoji_21.html

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta