Nemoć srbskog cara!


Немоћ србског цара!

-Коме се цар обраћа?-


В е з а: Наслови


Пре неколико дана упозоравах сву тројицу који се отимају о престо Србије – и одмах се огласи овај о којем пишем:

Цитат из наслова «Увреде као аргументи!»

«*За Томислава Николића: Ти немаш снаге ни да галамиш, ти би да плачеш али те срамота од ових гардиста испред врата – кога ти Николићу подржаваш, оног некадашњег четничког војводу Николића званог «Тома Гробар» и блиског сарадника Слободана Милошевића, или ове који су у трку променили дрес, или подржаваш тог новог Николића који нам је непознат и којег си пре избора прикривао – ми смо хтели оног Николића, овог не волимо, не ценимо и нећемо га жалити ако буде гласно плакао због нечега, мада смо ми Срби сажаљиви - мене је мој отац критиковао што сам «повратан» што се брзо одљутим, опростим..... - али, некадашњи радикалу, некадашњи четнички војводо, носиоче ленте неког витешког реда којим се поносиш, некадашњи Србендо, некадашњи куме Војислава Шешеља, некадашњи патриото, ми те сада не познајемо!»

Већ неколико пута у овом месецу, разним пригодном приликама наш садашњи србски цар, као да нема сарадника, као да не постоји систем институција са којим  сарађује и којима је на одређен начин и надређен – јавно преко медија тражи «да се сви они који су криви за овакво стање садашње Србије изведу пред лице правде»

Браво царе, браво Томиславе Николићу! Браво човече са надимком Тома Гробар – сахрани проблеме који нам уништавају народ и државу!

Приведи правди све оне који су криви за наше овакво садашње стање, притвори све оне који су из Србије изнели 51 милијарду долара (Званичан извештај специјализоване америчке агенције која се бави праћењем финасијских токова), одузми то што су присвојили, постави Србију на место које јој по свему припада и искупи се за све ове твоје гимнастичке радње и прелете.
Искупи се због себе, Томиславе, док још можеш, после Божића ти ово нећу саветовати.

Разумем ја тебе: Ти би да се нешто, бар нешто уради, ти би и да бар нешто од својих обећања испуниш, али, немаш са ким. Не слушају те они који се отимају за место са којег се влада Србијом, за место председника владе – Дачић и Вучић.

Свакога дана се нама обичним грађанима сервирају подаци од којих се више и не јежимо, климнемо главом и кажемо «Па, да – сви су они исти!» - каже се да постоји Фонд за подршку привредним организацијама, па се набрајају добитници новца државе Србије, све експресни бизнисмени: Мишковић, Човић, Перчевић и многи други, постоје бизнисмени који су се обогатили преко Војвођанске Банке за развој, па они који су учествовали у продајама великих србских фирми.... и наравно није могуће а не помислити да су се у једном страшном Злочиначком подухвату упереном на државу Србију и све њене становнике, удружили они који су били било каква власт од 1990.г. до дана данашњег, да су поделили улоге као у свакој организованој банди – једни су као политичари креирали законски амбијент, други су отишли у бизнисмене, трећи у полицију, четврти у тужиоце, пети су били њихови правни саветници или адвокати....
Али Баба са много више хајдука од његове мале банде од само њих 40!
Поделили шта је било за поделу, поделили плен, замели трагове, поставили стражаре на капијама иза којих се чувају тајне о Злочиначком подухвату и сада се доводи дечко од 28 година да нам уреди финансије. Фарса!

Наш цар, Николић, види да се неће дуго налазити на царском престолу јер ће држава нестати, а када ње нема нема ни цара – проба да спашава што је могуће, али нема са ким! И обраћа се некоме.
Коме се он обраћа више пута поновљеним јавним изјавама «да се морају привести правди сви кривци за овакво стање државе»?

Да ли он то хоће нешто да поручи Дачићу, Вучићу, тужиоцима, судијама, полицајцима....? И има ли он уопште било какво право, морално и било које друго, осим права функције коју тренутно и за још за кратко врши, на упућивање оваквих порука када је по његовом личном признању он својом «молбом» закочио изјашњавање Уставног суда Србије поводом дела која су они - Николић, Дачић и Вучић - извршили у односу на Косово и Метохију?

Може ли се у једном тренутку ометати највиша правна инстанца државе у свом раду и одмах потом од оних, нижих инстанци државе, тражити бескомпромисна борба и широкофронтни захват привођења правди свих криваца?
И како се то може извести?
Царе србски, Томиславе, имаш ли идеју како се може велика незаконитост елиминисати стртиктном применом постојећих прописа?
Не може никако – прописи  су прилагођени Злочиначком подухвату, као када се нека фабрика прво осигура па се потом запали да би се наплатила премија осигурања, и ако би се по њима судило нико не би био крив, све је рађено према закону!

За ову ванредну ситуацију морају се применити ванредна правна средства – мора се донети један специјални закон који би све што се чинило од доласка Слободана Милошевића на власт па до дана данашњег, поништити, то се зове враћање у претходно стање - због низа криминалних радњи проистеклих из Злочиначког удружења.
Такав закон ти, Томиславе, не можеш да прогураш!

Нешто слично, и тада много мање опасно, покушао је Владимир Путин у свом другом мандату пре 6-7 година, када је тражио од руске Скупштине да донесе закон по којем ће бити забрањено да посланици примају поклоне вредније од 100 долара – једногласно је тај предлог одбачен, закон није изгласан, и тада је он престао да буде цар Русије, и тада је Русија осуђена на пропаст због корупције која се и због таквог става посланика толико одомаћила, да се сматра нормалним понашањем свих који тамо живе – али, то је био увод, крај ће бити много ружнији и за њих велике.

Томиславе, ти не можеш да такав закон прогураш кроз садашњу србску скупштину, странку си предао Вучићу, Вучић зависи од Дачића који је у власти од свог дипломирања и од дана доласка Милошевића на чело Србије, па уз све тзв. демократске владе, да би на самом крају и сам ускочио у столицу владара!

Е, они не могу да изврше оно што ти тражиш!

Они контролишу све полиције – јавне и тајне  и мораш Томиславе, да учиниш нешто неуобичајено, али се не устручавај ни Србија није обична држава – мораш да извршиш ПРЕДСЕДНИЧКИ ДРЖАВНИ УДАР!
И не бој се ових којим командују Вучић и Дачић, нису они задовољни што су им они команданти, не брини се за њих, придобио си народ, а народ је сила, народ све зна, из народа су полицајци и официри – и почисти, Томиславе, али метлом, не грабуљама, да не остане ништа од ђубрета, и тада ћеш моћи да кажеш да си стварно власт и да си стварно србски цар.

Не узбуђује се ако ти саветници буду рекли како је то немогуће и неизводљиво – какви саветници такви и савети!
Већ ти је нуђена опција да се ствар покрене, сети је се, позови на договор оне који су ти то напоменули, прошири круг оних са којима  разговараш о томе – за шест месеци ће све бити почишћено, а у року од годину дана све што је почишћено биће и разврстано – ако смеш, ако ниси са њима, ако немаш путера на глави, ако ниси уцењен, ако можеш да докажеш одакле си купио сваку ствар коју поседујеш, ако нико нема никакво твоје обећање, ако нико није у поседу неког документа који би те ставио под ову метлу.... ако би ти, уз све људске грешке, смео да се у ово упустиш.

Ако се не упустиш у ово што би желео, а двоумиш се и размераваш, седиш ту где си док има државе, ако она почне да се љуља одоздо, на врху где ти седиш се то највише осећа, и немаш онда где.
Не чекај, не обраћај се нама грађанима, ми те подржавамо, обрати се онима који то знају и умеју.... пишем подуго о томе.
И онда ће се твоја рамена подићи, и корак ће постати мушки, смећеш да сваком изађеш на мегдан. Само, пожури, времена немамо баш много, добро смо заглавили у живо блато, чупајмо се или се почнимо поздрављати са овим животом.

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 22.10.2013.г. у 20.15 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta