Sila kao slabost!



Сила као слабост!

-Дисхармонија владања-

Уобичајено је да се за силне мисли и да су јаки. Јакима се не противречи, склањају им се са пута, често им се додворују, ласкају им и настоје да буду виђени са њима, јер се онда и за њих помисли да су јаки по основу тог дружења.
Али, сила је, ако не твори добра дела, слабост и најнепосредније чини да се слабост претвори у узрок пропасти. Како?

Једноставно је то објаснити – силом се ствара привид хармоније између оних који имају силу и оних којим се том силом влада, и тај привид хармоније ту силу и урушава - рађа слабост која, у крајњем, силу и јавно покаже као слабост.
Они којим се влада, или на било који начин управља уз помоћ силе, музичким језиком речено, дистонирају, хор се не чини јединственим, чују се различити непредвиђени тонови и хор постаје неподобан за слушање – а ако се један хор не слуша чему он служи?!

Када  се правила која пропише нека власт, влада неке државе или нека нижа власт у њеном склопу, силом остварују, када се користи непримерена сила да се прописана правила спроведу, дистонирање је видљивије, дисхармонија учини да власт своју силу појачава чиме се пропорционално појачава и дисхармонија и слабост је ту – правила се не могу спроводити.

Примера је много код нас и у свету. Хитлер је у Други Светски рат ушао са највећом могућом, и било када, организованом силом оружја и људи, који су чинили хармоничну целину јер је идеја Хитлера била прихваћена од огромне већине Немаца без обзира где су живели и шта су радили – сви су учествовали у припремама за рат, у самом рату, и касније у обнови порушених делова Немачке, опет са, у том тренутку, јединственом надом да ће следећи покушај овладавања светом бити успешнији!
Хитлер је мао на располагању 290 милиона људи – Немаца, Талијана, Хрвата, Бугара, Румуна, Маџара, део Украјинаца и још неких других мањих народа који су под диригентском палицом Хитлера певали посмртну песму огромном броју људи, све се борећи отворено и против самог Бога.

Наше прилике су поучне, тужне, разарајуће и оне заслужују одговарајући осврт у оквиру овог наслова који говори о Сили као слабости – јер нас се тицало, тиче се данас и о томе треба водити рачуна и убудуће! Чак посебно, за то убудуће.  

У време Косовског боја, Лазар је окупио највећи могући број војника, опремио их како су могућности дозволиле, развио хармоничан звук хора који су чинили власт и народ – Бог припомогао и вишеструко бројнији Турци побеђени и одмах се вратили у Турску. 
После је диригована историја ово променила, те је победа претворена у пораз, а пораз се догодио тек 1448.г. падом Смедерева – у том периоду од 59 година, обавештајне службе тог доба су учиниле да до пораза дође! 
И дошло је када су се Срби и они који су владали нашли у раскораку, када су се владари свађали за територије, повећавали порезе и тражили од народа да о њима пева као о добротворима и малим боговима – тада је дошло до дистонирања у том хору, Бoг се измакао, Њему не требају двојници на Земљи, па је Србија пала у период искушења, купања, самочишћења, па када се хор увежбао и почео да пева у хармонинји, ослободила се од црних Агарјана - Турака.

Пред Први Светски рат, народ и власт су чинили једно – преживели Голготу повлачења преко Албаније и вратили се као победници које је само дипломатија спречила да не ослободе и стари србски град који се сада назива Бечом!
После тога се власт одвојила од народа, започела да влада силом и тако је припремљено лако поробљавање од оних који од Искона јуришају на Србију – Немаца - 1941.г. када се показало колико је погубно владање силом, или повезивање различитих народа у једну државу путем силе.

После Другог Светског рата доминирала је сила управљања од стране комунистичке секте у Русији, Југославији и свим државама које су биле под утицајем Русије - трајало је докле је та сила била у снази да се супротстави нормалним жељама људи као божијих бића која су створена да буду добра, поштена, праведна.... када је потреба примене силе за очување једног робовског система превазишла могућности оних који су је користили, као основно средство управљања, систем се урушио, неповратно, правећи провалију између урушеног система и неког новог којег би људи добровољно прихватили, за наредних 4-5 генерација, све дотле док геном страха, који је комунистички систем усадио као један од саставних делова генетске структуре људи, не избледи, а када ће се то догодити зависи од начина на који се сада влада у Србији и остатку света.

Америка је тренутно у ситуацији страшног раскорака који води у потпуну дисхармонију и дистонирање њеног државног хора које чине они који управљају и они којим се управља – јер се користи сила, обмана, илузије прилагођене времену и могућностима којим се располаже. Овај страшни раскорак обавезно доводи до краха државе, њеног застоја, уситњавања територије, небројених злочина, како би се и тамо кроз већи број генерација оздравило, па почело све изнова.
Већина становника Америке се поклонилa Богу! Како? Све озбиљне анкете су утврдиле да већина становника Америке верује у библијска пророчанства о крају оваквог света, те да је сасвим свеједно шта било која власт предузима да се то не догоди, одложи или избегне – овај став говори да власт више нема подршку народа, те да ће у наредне две године, колико је остало до планираног распада на планетарном нивоу, да би се почело све изнова, користити све већу силу, изазиваће све већу дисхармонију и потом ће се та власт довести у стање да се самоизолује од народа ради спашавања голих живота и чекања неког бољег времена.
Тамо, наравно, Бог није и неће бити уз власт која користи силу и та власт је бивша, по свим питањима! Све што буде чинила америчка власт биће у функцији стварања привида да се нешто ради.

Више од 55% грађана Русије би да на месту председника Русије буде неко други уместо Владимира Путина, који је једно време имао подршку скоро 70% грађана, који је чекан као спасилац, о којем су се испредале неосноване легенде – легенде нестају, популарност је у сразмери са успехом испуњења обећања, дистонирање је све видљивије и ту никако не помаже демонстрација силе авиона, тенкова, ракета, специјалних јединица – хор дистонира, као такав нерадо се слуша, а хор који се нерадо слуша бива распуштен!
Хор зависи од диригента, од његове моћи да успостави контакт са певачима хора, да успостави хармонију и да његов звук окупља слушаоце, а не да их разгони!

Кина је држава у силаску, огромна је са огромним бројем људи – улази у огромне проблеме опстанка, нема воде за пиће, ваздух је отрован, дневнице су робовске, слободе су под тоталном контролом, протестанти се уклањају на све могуће начине, Бог их је напустио и ово преостало време ће показати колико је Сила која не твори добро,  немоћна!

Немачки хор је хор силе: Ахтунг, Ахтунг! Па рафал из шмајсера – то је народ који је у гене својих  становника успео да убаци и утврди ген рата, отмице, разбојништва, геноцида, надмености, права да влада људима – и биће побеђен једном светом књигом – Кураном! Расте број џамија у Немачкој, расте број муслимана, расте број градова или четврти у градовима Немачке у које немачка полиција не залази, у којим је немачки језик непожељан..... као у свакој окупацији!
Немци су у свакој земљи у коју су улазили ратом, свој језик чинили доминантним – и сада им се то само враћа! Сила је слабост – и као слабост чини да Немачка буде окупирана  књигом!! Хеј, Немачка пала од књиге! А јесте и треба.

Опет о нама, о Србији: Наш хор дистонира врло очигледно – власт се одвојила од народа, од Цркве, од Историје, старије и оне од пре 10-15 година, ангажује силу за остварење својих замисли, али «Сила отме земљу и градове», али не може освојити ни једну једину душу човеке, које се могу претварати да су освојене, побеђене, да су се преобратиле....  Наш хор се мора зауставити, треба разговарати са диригентом, са певачима, чути и њихово мишљење, треба чути мишљење оних који слушају – ако је репертоар хора такав да се не свиђа онима који га слушају, а због њих је оформљен, треба мењати и репертоар и програм.
Узалуд је терање слушалаца да аплаудирају диригенту и хору  који дистонира или пева оно што им се не допада – терањем се не придобија било ко за било шта.

Диригент који силом уводи ред у хор који дистонира и међу оне који не желе да га слушају, иде ка свом отвореном показивању слабости. А сила је увек слабост!
Уз силу не стоји Бог, сила постиже супротно од оног што се жели – она ствара мржњу и отпор.

Пример: Бивши руководиоци Србије, Николић, Дачић и Вучић, којим је јуче одржано и опело - а ја их само назвао бившим, и не познајем Владике Амфилохија и Атанасија, али им не могу забранити да читају оно што објављујем на Златном Билтену - потписали нешто око предаје Косова и Метохије, на шта су натерани или шта су желели, мимо воље народа и његове цркве и сада то не могу ни милом ни силом да спроведу – шака Срба са Косова је јача од њих! Јер је Правда и Истина на њиховој страни!

Овај праведни отпор Срба са Косова ће резултирати употребом силе, прво над тим Србима а онда над оним који ту силу употребе, те ће ова власт на крају доживети оно што је већ доживела приликом свог падања са власти 2000.г. када је срушен Милошевић - сада ће се у  улози власти која пада опет наћи исти они који су оборени те 2000.г.!
А пали су и  2000.г.  и пашће и сада због коришћења силе у својој бахатости, намери да истрају у реализовању онога за шта су говорили да неће чинити,  пашће у свом неопрезу и незнању  да је СИЛА СЛАБОСТ!

Држава је хор – он мора да оличава хармонију, буде ли тако, диригент и певачи доживљавају почасти и уважавања у свакој ситуацији – у супротном им се звижди, окрену им се леђа, па наставе да певају само за себе или се разиђу – а то је знак да је хор постао непотребан! И он се онда реформише, реорганизује, тражи се нови диригент, па на пробу, пред слушаоце, пред народ!

Држава за коју њени грађани мисле да није штета да пропадне неће бити сачувана!

Државе од пропасти не чува сила, већ Правда и Истина!
Шта мислимо – где нам је сада Србија?

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 11.5.2013.г. у 14,30 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta