Orfej svira - svi igraju!


Орфеј свира – сви играју!

-Како Русија брани савезнике?-

Веза: Наслов на Зл. Билтену

Орфеј је старогрчки митски свирач, који је својом харфом заустављао море и реке, премештао шуме, скупљaо птице и животиње..... једном речју, био на неки начин свемоћан – када је он свирао сви су га слушали, играли, певали, заустављали се или се премештали.

Пре два дана су Русија и Србија потписали тзв. Споразум о Стратешком партнерству, клиширани документ какав Русија потписује са државама од којих може да има користи било које врсте, у којем се мењају саму уводни делови – некада се истакне сличност језика и вере, некада историје, некада индустријске сарадње, некада... па шта је актуелно у том тренутку.

Имала је Русија такав или сличан споразум или уговор и са Либијом, Ираком, Сиријом и многим другим азијским и афричким државама – са Сиријом има чак и Уговор о савезништву, који подразумева међусобну испомоћ у случају да нека од страна уговорница буде нападнута. И све су оне предате Америци, без икаквих стварних ангажовања или било каквих ризика. Чак се за Либију говорило да ће Русија профитирати (Јевгениј Примаков) – делом ће добити нека  нафтна поља у Либији, делом ће то постићи због несташица које ће настати ако Либија престане да испоручује нафту, па Русија ускочи на њено место.... око Сирије се порађа да испуни uговор од пре три године, који је подразумевао испоруку већ фамозних и митских система «С-300» који до сада никада нису испробани у реалним суловима рата већ само на полигонима и компјутерским тестирањима – сада се око те испоруке, скоро умирућој Сирији, конферише са Израелом, Француском, Америком – постала опет Русија некако битна, а што се савезник гуши, па ништа зато, савезници и служе да буду издати.

Са Ираном је око истих тих С-300 ишла на Арбитражу у Паризу и изгубила – не испуњава Русија своје уговорне обавезе!!

И Србија је потписала споразум о стратешком партнерству, један необавезујући документ који свака наредна, или и ова садашња, влада може ставити ван снаге, нема клаузула којим се регулише начин раскидања, нема никаквих депозита, хипотека - реч на реч! Тврда руска реч на тврду реч оних кoји су се пре неколико година преметнули из радикала у демократе каквих у свету и нема.

У оквиру изјаве дате приликом потписивања, потпуковник КГБ, сада на месту председника Русије, Путин, изјавио «да се Србима на Косову и Метохији морају обезбедити сва (припадајућа) права» – више не говори да Србија мора да обезбеди своја права на Косову и Метохији већ се прешло на људска и мањинска права, на НВО, на паламуђења каквих је на десетине сваког дана, у Србији, Русији, ЕУ, а тек у Америци!

И поновила Русија да подржава србијанску «Црну тројку» и све оно што она чини. И ударила печат на надања неких Срба који још живе у илузијама о постојању «Мајке Русије», мада никада дете не може бити мајка својој мајци, Русији је мајка Србија, али је се она одриче, јер је мала, сиромашна, озлоглашена.... и са њом мора да игра неку игру док Орфеј свира!


Ко је данашњи Орфеј?

Американци из неких разлога били повукли своју чувену злочиначку Шесту Флоту из Средоземног мора и околине – помислили Руси како је то празан простор који би и они са својим «кораблама» - лађама, могли да заузму, па сакупили бродове из свих својих флота и ту у Средоземном мору као изводили неке вежбе, и почели да се понашају као сваки миш када мачка није ту – дојавили мачки, и мачка целу лакрдију са «Сталним Бојевим дежурством «корабла» у Средозменом мору» - како су Руси говорили о тим својим  лађама, прекинула (мачка) тако што је без икакве најаве и помпе послала на острво Крит, два пловећа магацина Крстарећих ракета – послала мачка-Америка, своје две подморнице класе «Орфеј» од којих свака носи по 154 ракете домета 1.600 км и лоцирале се на 1000 км од Сирије, одакле ако затреба и ако падне таква команда могу да униште 308 циљева за врло кратко време – а ако их помере у неко море које улази у азијско копно, Русија им је као на длану – ми то искусили 1999.г., када су кроз прозор кабинета министра унутрашњих послова Србије убацили једну такву ракету, са подморнице из Јонског мора!

«Орфеј» са Крита засвирао и настала општа тишина – престали Руси да причају о својој Средоземној Флоти, о испоруци ракета «С-300» Сирији, престали да причају о плановима да регулишу доток миграната – сада је без икаквих ограничења и сви улазе са личним картама - из азијских држава, престали да причају и о, већ такође митском, гасоводу «Јужни ток», јер се у Бугарској, преко које иду цеви, мења власт, а Бугарска је под контролом НАТО-а, престали и да причају и о чувених 6 Миг-ова са два радара које би купила Србија – јер како да јој дотуре те авионе, морају у свакој врсти транспорта да иду преко НАТО држава, осим да све расклопе па у деловима  да се носи мало по мало!
Амбасадор Русије у Београду, Чепурин, се, изгледа, ујео за језик када је пре одласка чланова делегације Србије у Русију, говорио о неком суверенитету Србије над Косовом, његови шефови не мисле тако: Они подржавају власти Србије, које кажу да Србија више нема никакав суверенитет над Косовом, изузимајући Устав који ће они лако променити! «Орфеј» свира - сви играју!
И Руси, онако силни и важни - када никог нема да их слуша.

Америка наложила ЕУ (читати: Окупираној Немачкој са којом није склопљен никакав мировни уговор, па мора да слуша) да убрза преговоре са Турском из 2008.г. о приступању Турске Европској Унији – на већ постојеће милионе муслимана у Европи додаје се још 80 милиона – Турака, и тада ће «Орфеј» само свирати, а Европа и Русија ће бити раздељене као и све што буде када га нека маса нападне.

Догађаји из Шведске су мој наслов од пре девет дана потврдили тако што је пре 7 дана дошло до мигрантског бунта у Шведској – ја нисам никакав пророк, али ето, догађа се!

Шведска има 15% странаца, од тога највише муслимана, тај проценат је максимум за сваку државу да би могла да спроводи своје законе – пређе ли то, тих 15%, држава се повлачи, губи, иде хаос, анархија, распад државе, грађански рат, глад, болести, злочини.

Путин је одложио првобитну намеру да од 1.1.2014.г. у Русију улазе грађани муслиманских држава бившег СССР-а са пасошима – померио за годину дана касније – очекује се око 40-50 милиона миграната, друг потпуковник има диван план да се Русија муњевито размахне и створи нових 25 милиона радних места, на то још да уложи 12,5 милијарди долара у те сиромашне државе да им отвори радна места да не журе у Русију и да успутно не носе хероин – ово је предложио чувени руски стручњак за дроге,  пријатељ Путинов који је долазио и у Београд на неке договоре – и сигурно су му експерти за та питања рекли како смо ми то питање решили на Косову и Метохији, Бујановцу, Прешеву, Н. Пазару, Београду...... уверивиши га да је тај промет у Србији постао непознат!
И када буде имала Русија бар 200 милиона становника, опет ће бити велика – али и велика површина на коју ће јуришати мигранти који ће се на њеној територији организовати како је то и ред – док «Орфеј» буде свирао.

Ми смо своју игру научили, играмо лепо, мада нам се врат некако искривио, све гледајући на Русију, која нам је више пута и у последњих 20 година дала на знање да је не занимамо - званично и незванично, када су неки упорни Срби мислили да је у питању грешка што наша Русија подржава наше непријатеље Американце – сада је све јасно, нема никаве промене од времена Јељцина! 

Јељцин је поставио као свог наследника Путина, Путин је поставио Медведева, а потом се опет вратио - Јељцин је жив, није он умро, и неће, што се нас Срба тиче, све док је његових наследника! Јељцин нам је у својим   мемоарима све лепо објаснио, а ми: Јуришамо главом  у зид! 
Док Руси опет све снимају, исто као што су вршили мерења из Средоземног мора док су нас Американци бомбардовали 1999.г.. Ми морамо да се уздамо у се и у своје кљусе!

Ми миграната као силе више немамо – наши мигранти су намирени, узели су нам 20% територије и ми то ових дана технички предајемо, осталих миграната је мало, наша једина сила су само навијачи спортских клубова и због тога отимачина о Звезду и Партизан, због навијача који се могу навијати на одговарајући начин и чинити оно што им се каже. Ко њих навија, влада Србијом! Ко навија навијаче? 
Кога то занима нека оде на 

«Орфеј» свира, а Јапан и Кина играју – Јапан их је молио да га припазе од Северне Кореје, ови пристали, наравно да плате и да држе курс долар:јен око 110 Јена/ Долар и да откупљују све новоштампане количине долара којим се Америка буџетски намирила до септембар 2013.г.

Кина је доведена до стања «Ако узмеш кајаћеш се, ако не узмеш кајаћеш се» - све њене резерве су у доларима и она не сме да да дозволи да он пропадне, а пропашће, и са њим и Јапан и Кина, Европа и наравно Русија!

Питање је да ли је митски грчки Орфеј само мит – видите шта сада раде подморнице класе са именом «Орфеј»!

Мојој мајци и још неким мојим познаницима – који никако да схвате да нема и да никада није ни било Русије из њихових глава – сада је то капиталистичка држава, са већином грађана који би да живе као Американци, усвојили би све њихове обичаје, живот, одећа, проводи, а дали би све за то – ко у ово не верује нека оде на неки руски сајт на којем се на стотине хиљада младих девојака нуди за удају, углавном у Немачку, које траже младожењу који би испуњавао њихове жеље! 

А наши Срби-сељаци мислили да оне дођу и живе по селима, гаје кокошке, овце, буду домаћице – нема тога, Нано, нема тога, а ви којима се не може ово доказати, шта још чекате, па мало-мало трк у Москву  код неког маршала из времена комунизма – и они вам кажу да свака њихова услуга кошта – нема братства, вере, сродности, услуге за новац!

Тргујмо са свима, гледајући своје интересе, и не залуђујмо се непостојећим народом и државом – то је плод наших жеља из времена која су била тешка, а нама су сва времена тешка, између осталог што пристајемо да једини не играмо када «Орфеј» свира, он нас обележи па потом дође казна!

Не уздајмо се у људе ни у државе, ни у наше на престолу цара Лазара – уздајмо се и зовимо само Помоћника који никада не издаје, који нас је оградио и заградио, нећемо ми пропасти, ово су окрајци, а велики ће код нас радити за храну! Тако је већ бивало и опет ће бити.

Али и заврнимо рукаве – није неопходно баш сваке године ићи на туђе море, сваки одлазак 1.000 Евра – мој комшија је купио прелепу ливаду од 22 ара за 1.100 евра и ево већ ове године ће за траву добити 300 евра! И уместо да иде на море у Црну Гору или у Грчку, оде у Бању Врујци код Мионице, окупа се у топлој и лековитој води, потроши 1.000 динара па опет дође на своје.

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 26.5.2013.г. у 14,15 ч.

10 comments:

Unknown 26. мај 2013. 16:33  

http://www.amazon.de/gp/feature.html/ref=kcp_pc_mkt_lnd?docId=1000487353

Unknown 26. мај 2013. 16:50  

Postovani gospodine Tatomirovicu, procitah i ovaj Vas, pomalo i pesnicki clanak, s uzivanjem, kao i uvek.
Najvecu vrednost Vaseg pisanja predstavlja oduvek to sto raspolazete s mnogo podataka i - sto ich povezujete! I to na vrlo inteligentan i lucidan (prozorljiv) nacin.
Poslala sam Vam gornji link, da biste mogli da "skinete" elektronsku knjigu za koju mislim da je zaista vredi procitati, makar i samo "dijagonalno", za pocetak.
Link ce Vas odvesti na "Amazonovu" stranicu s koje cete morati prvo da skinete besplatni "ap" za citanje u formatu "kindle", na Vas(e) kompjuter(e), mobilne telefone - na sta Vec zelite, i koliko puta zelite.
Knjiga je na engleskom, napisala je jedna italijanska lekarka, ima 80 strana - ostalo neka bude iznenadjenje!
Ovaj "ap" cete, kada ga instalirate, moci da prebacite na engleski (ima mogucnost i za jos nekoliko jezika), posto je knjiga kupljena kod "Amazona" u Nemackoj, pa je i stranica na nemackom
Prilikom instalisanja "apa" trazice Vam da se registrujete (da bi knjiga uopste mogla da se otvori; ap i knjiga su vezani - bez instalisanja apa za citanje nisam mogla ni da obavim kupovinu), pa cete morati da date MOJE podatke, a oni glase - i-mejl-adresu znate, ono s rekom ispod Svarcvalda, a pasvort je: dorotej.

Pozdravljam Vas od srca i zelim svako dobro!
Srdacno
Ljubica Knezevic

Zlatni bilten 26. мај 2013. 21:06  

Одговор на Љубица Кнежевић: Ух, колико Вашег труда, само је то мени компликовано и ја се у то нећу ни упуштати - ако успете да то све средите да буде на србском, Ви ми то прследите на мејл, а ако не може, остајем закинут, не морам ни ја баш све да видим. Захваљујем што пратите шта пишем, мало претерујете у похвалама, али нека, можда понекада то и заслужујем, већином не заслужујем. Желим Вам свако добро. Д. Татомировић

Unknown 27. мај 2013. 11:49  

Помаже Бог, г-дине Татомировићу, у основи чињенице које сте изнели су тачне уз мање корекције. Путин је управо донео указ да грађани бившег СССР-а, не могу више улазити на територију РФ ако немају пасош. Претходна одлука да их пусти да раде само са личном картом: Таџикистанци, Киргистанци, Узбеци, Молдавци...је била сврсисходна, поготово овде за Сочи, који је тренутно највеће градилиште у Европи. Послови који они раде за 50 рубаља на сат (то је око 1,25 евра) + стан+ храна, просечни Руси НЕЋЕ да раде. За око 300 радних сати они зараде око 15.000 рубаља (то је око 500 долара) је мало богатство у односу за њихове матичне земље где је просечна плата 80 до 150 УС долара. И просто је јагма за њима, навиру са свих страна. Али зато миграциона полиција је ригорозна ако их нађу на градилишту да раде на црно а поготово ако их затекну у граду а да немају радну дозволу, све им паре одузму, добро изударају и врате кући. Чак су увели и Козачке патроле који ненаоружани патролирају градом заједно са полицијом ради контроле миграната. Да, у праву сте, сада је потпуно јасно да наша ''црна тројка'' НИШТА НЕ РАДИ НА СВОЈУ РУКУ и да је ово руски рукопис. Е сада поставља се питање, зашто?
Шта је Путину требало све ово, могао је да се сагласи са отцепљењем тзв ''Републике Косово'' још 2008. године, да не блокира одлуку СБ у УН, тада је био још у лошијој позицији на унутрашњем плану него сада?
Одлуку да се дозволи СБ у УН да донесе Резолуцију о Забрани летења борбене (Гадафијеве) авијације у Либији је донео лично Медведев, 2011. године тада је био Президент РФ, што су деца Ромог Дабе одмах искористила да га избомбардују и сећамо се како се рат окончао. Кажу да је ту избио први озбиљан сукоб између Путина и Медведева јер је Путин био ПРОТИВ ДА СЕ ГАДАФИ ПУСТИ НИЗ ВОДУ!
Сирија, не заборавимо да рат траје више од две године, БЕЗ РУСКЕ ПОДРШКЕ, Сиријци сигурно не би издржали толико. Ако ништа друго барем су спречили Турску да отворено војно интервенише на страни побуњеника, (узгред ДОСАДАШЊИ историјски скор ратних сукоба између Турске и Русије је, 17:0, наравно у КОРИСТ РУСИЈЕ!) и како сада ствари стоје Асад је НАДОМАК ПОБЕДЕ и да војнички порази белосветски башибозук који је нагрнуо са свих страна света (кажу међу њима има и око 300 Арбанаса и бивших Срба).А да не говоримо о осматрању и навођењу из космоса, јер данас је ПРАВОВРЕМЕНА ИНФОРМАЦИЈА кључ сваког успеха у било којој области! На основу мени расположивих информација постоје ДВА гледања на садашњу улогу В.В Путина:
1. Он је Хазар, ''законито дете'' Ромог Дабе, доведен да доврши посао уништења Русије али тако да се Руски националисти не досете, тзв ,,кување жабе''постепено се појачава температура, јер треба пацификовати или онеспособити руски НУКЛАРНИ КОМПЛЕКС који уопште НИЈЕ ЗА ПОТЦЕЊИВАЊЕ, а онда ће Русију поделити на три демократске регије: ТНГ (течни нафтни гас), ЕУРО-ДИЗЕЛ и БЕЗОЛОВНИ 100 октана, и наравно деца Ромог Дабе је оглодати до коске! Неко рече да је Путин проверен кадар, да му је ДЕДА ПО ОЦУ БИО ЛИЧНИ СТАЉИНОВ КУВАР! Ако се сетимо како је друг Коба био сумњичав према свима, ОНДА БИТИ КУВАР код њега НИЈЕ БИЛА МАЛА СТВАР!Његов је задатак да глуми Руског националисту, да доноси ИСПРАВНЕ ОДЛУКЕ али са БИТНИМ ЗАКАШЊЕЊЕМ те тако да увек има савршен алиби! Ето ја сам урадио шта треба, АЛИ ДРУГИ СУ КРИВИ ШТО КАСНЕ И што не спроводе исправне одлуке!
1. део...

Unknown 27. мај 2013. 11:55  

2. deo..
2. В.В. Путин је ЖУТИ ЛИЈАЋ ( лијаћ=мужјак лисице), јесте Хазар, јесте деда био кувар код Стаљина, био човек од ПОВЕРЕЊА РОМОГ ДАБЕ, АЛИ СЕ ОТЕО КОНТРОЛИ ЈЕР ЈЕ ПРЕСТАО ДА СПРОВОДИ НАРЕДБЕ (ЛИЧНИ МЕНТОР МУ ЈЕ Х. КИСИНЏЕР!), не све али НЕКЕ ОД ЗНАЧАЈА ЗА РУСИЈУ!!!И да је отпочео ХАЗАРСКИ СВЕТСКИ ГРАЂАНСКИ РАТ а резултат ће зависити од тога за чију страну ће се определити КИНА.Докази за ову тврдњу су следећи:
- ВРАТИО ЈЕ СВЕ СТАРЕ ДУГОВЕ СССР;
- ПОДРЖАВИО, ОДНОСНО ВРАТИО ДРЖАВНУ КОНТРОЛУ НАД ИЗВОЗОМ СВИХ ЕНЕРГЕНАТА И СИРОВИНА;
- ПОБЕДОНОСНО ОКОНЧАО II ЧЕЧЕНСКИ РАТ у којој се био зацарио НАЈЦРЊИ шеријат Саудијске Арабије, а Руси и буквално претворени у робље;
- ОДБИО ДАЉУ ДЕПОПУЛАЦИЈУ РУСКОГ НАРОДА СПРОВОЂЕМ НИЗА СОЦИО-ЕКОНОМСКИХ МЕРА, ТЕ ЈЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ, ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ РАСПАДА СССР-а, ЗАБЕЛЕЖЕН ПОЗИТИВАН ПРИРОДНИ ПРИРАШТАЈ;
- БЛОКИРАО РЕЗОЛУЦИЈУ О НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА У СБ у УН, 2008. године;
- БЛОКИРАО РЕЗОЛУЦИЈУ О ЗАБРАНИ ЛЕТЕЊА СИРИЈСКЕ БОРБЕНЕ АВИЈАЦИЈЕ ТЕ СПРЕЧИО ПОНАВЉАЊЕ ЛИБИЈСКОГ СЦЕНАРИЈА;
- ДО САДА ЈЕ БИЛО ВЕЋ НЕКОЛИКО ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА ЊЕГА;
- ПОКУШАНО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ СА ОРГАНИЗОВАЊЕМ ''ОТПОРА'' СТВАРАЊЕМ КВИСЛИНШКЕ ОПОЗИЦИЈЕ;
- ЗАПОЧЕО УБРЗАНУ ОБНОВУ ВОЈНО-ИНДУСТРИЈСКОГ КОМПЛЕКСА, (довео Рогозина, сменио Седјукова, министра одбране) РУСИ СУ ПРОДАЛИ ОРУЖЈА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЗА ПРЕКО 12-милијарди усд, а ОВЕ ГОДИНЕ ПЛАНИРАЈУ ПРЕКО 15- милијарди усд ;
- ФОРМИРАО ОДКБ КАО ПРОТИВТЕЖУ НАТО-у У АЗИЈСКО-ПАЦИФИЧКОМ РЕГИОНУ;
- ЗАПОЧЕО РЕАЛИЗАЦИЈУ ЕВРО-АЗИЈСКЕ УНИЈЕ КРОЗ ЦАРИНСКУ УНИЈУ У КОЈОЈ САДА ФУНЦИОНИШУ РУСИЈА-БЕЛОРУСИЈА-КАЗАХСТАН, А ПРИЈАВИЛИ СЕ И ТРАЖЕ ПУНОПРАВНО ЧЛАНСТВО ВИЈЕТНАМ И ЗАМИСЛИТЕ НОВИ ЗЕЛАНД;
- КОНАЧНО ДЕФИНИСАО ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ СА НР КИНОМ,ДАЈЕ ИМ НАФТУ ПО ПОВЛАШЋЕНОЈ ЦЕНИ А ЦИЉ СВИХ ЦИЉЕВА РОМОГ ДАБЕ ЈЕ: ДА ЗАРАТЕ РУСИЈА И КИНА;
- ОН ПРИМЕЊУЈЕ КУТУЗОВЉЕВУ ДОКТРИНУ ''СКИТСКИ НАЧИН РАТОВАЊА'''ТО ЈЕСТ ДОКТРИНА ''СПАЉЕНЕ ЗЕМЉЕ'' УЗМИЦАЊЕ ПРЕД МНОГОСТРУКО ЈАЧИМ НЕПРИЈАТЕЉЕМ, РАЗВЛАЧЕЊЕМ СНАГА ПРОТИВНИКА У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ, А ОНДА ПО ВЛАСТИТОМ ИЗБОРУ ЗАДАВАЊЕ СМРТОНОСНОГ УДАРЦА, КОЈОМ ЈЕ ОВАЈ ПОРАЗИО НАПОЛЕОНА (неки кажу да је то била прва инкарнација (утеловљење) Ромог Дабе, лично, Хитлер био друга...)
- ЊЕГОВА ЖИВОТНА ПУТАЊА ЈЕ НАЈСЛИЧНИЈА СТАЉИНУ, И ОВОГА ЈЕ РОМИ ДАБА ДОВЕО НА ТРОН, АЛИ СЕ ОВАЈ КАСНИЈЕ ОДМЕТНУО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ И ОТРОВАН...
и тако даље...

Unknown 27. мај 2013. 11:57  

3. део и последњи.
Не заборавимо да је В.Владимирович Путин (Путин на србском језику значи , онај који просеца, који ради на ПУТУ којим ће касније други да пролазе)осим што је потпуковник КГБ-а, већ и мајстор Џудоа, Аикида и САМБО-а, све ОДБРАМБЕНЕ технологије које се користе ЕНЕРГИЈОМ НАПАДАЧА па уз малу корекцију и МАЊИ утрошак властите снаге, АГРЕСИВАЦ УПУТИ ТАМО ГДЕ НИЈЕ ЖЕЛЕО!НА ПОД! Евидентно је да ове принципе користи и у МЕЂУНАРОДНИМ ОДНОСИМА!

Треба имати у виду да је сео на трон Руског Царства, које у том тренутку било на ивици коначног и државног и народног колапса и уместо да учини и тај последњи корак у амбис он је последњем тренутку направио ЗАОКРЕТ. Тај заокрет је трајао скоро четири године (1999-2004), нико није очекивао да ће овај НЕПОЗНАТИ АПАРАТЧИК КГБ смети да се иоле супростави СТРАШНОМ ЗАПАДУ. Он је наизглед наставио спровођење Јељцинове политике, стрпљиво заузимао позиције, доводио СВОЈЕ ЉУДЕ од поверења, и тек онда зајашио руски трон. ЗАШТО?
Да ли је прорадила Србска крв у њему, да ли га је лецнуо и опоменуо КРСТИЋ који му је мајка поклонила кога је донела са Христовог гроба, А ПРЕ ТОГА ТАЈНО КРСТИЛА КАДА ЈЕ БИО ЈОШ БЕБА?
Или му се допала идеја и МОГУЋНОСТ (по пророчанству једног руског монаха редослед иде овако: ПРВО ЋЕ ДА БУДЕ ПИЈАНИЦА на трону, ЗАТИМ ВОЈНИК, ПА ОНДА РУСКИ ЦАР!)да постане ЗАИСТА РУСКИ ЦАР? Кажу наши стари: ДАЈ НЕКОМЕ ВЛАСТ ПА ЋЕШ УБРЗО ДА ВИДИШ КО ЈЕ И ШТА ЈЕ!

Не заборавимо КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЛЕДИЦЕ ЛОБОТОМИЈЕ, (конструисање Совјетског грађанина), која је извршена на живо и без анстестезије у глави и на души руског народа, од стране бољшевика те копилади Ромог Дабе, а сада га АНЕСТЕЗИРАЈУ алкохолом, медијима, реклама лажног живота, АЛИ ЈОШ УВЕК ЈЕ ЖИВА ДУША И ДУХ РУСКОГ ЧОВЕКА, у то сам се уверио и непосредно, живећи и радећи са њима!

По мени Путин води рационалну политику: НЕ ЖЕЛИ ДИРЕКТНУ ВОЈНУ КОНФРОНТАЦИЈУ СА ЗАПАДОМ, (КОЈА ЈЕ НЕИЗБЕЖНА АКО ПОСАО НЕ ЗАВРШИ ПЕТА КОЛОНА), ЈЕР НИЈЕ ДОВОЉНО СПРЕМАН али чини све да им загорча живот и барем успори планове за реализацију. Па живи и здрави били и све видели!
И ПОТПУНО СЕ СЛАЖЕМ СА ВАМА: У СЕ И У СВОЈЕ КЉУСЕ! И Бог ће помоћи, ако буде оних који ће тражити ЊЕГОВУ помоћ!
Праштајте што оволико одужих, али ето некако се уселила нека ведрина у мојој души поготово кад видех одјутрос ова два-три филмића чијем Вам линкове шаљем.
Милан Ц. Исаиловић, мрав пешадинац.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=a3bLNKjkNFs
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jEIm87VPdx4
http://www.youtube.com/watch?v=g68N-WyZz1U

Zlatni bilten 27. мај 2013. 21:55  

Одговор на Милан Ц. Исаиловић:Поштовани, дали сте пуно информација, али ипак недостаје Ваше мишљење о потпуковнику Путину. Ја сам га изједначио, по поступцима у односу на Србе, са Јељцином, Ви говорите о његовим тајним мисијама у односу на Русију, а онда набројите целу страницу његових заслуга! Ја сам научио да емоције ма какве оне биле гурнем на страну, када нешто покушавам да објасним, и Путина сам објаснио као истомишљеника Запада који подржава оне у Србији који уживају подршку Запада. Навео сам да је овим сам Путин све лепо разјаснио не малом броју Срба, да се у Русију не треба више ни у сну уздати. И пропашће им замисао око Јужног Тока, наравно. Штета за нашу државу Расију/Русију! И да Вас замолим: Шта се то толико и толико дуго гради у Сочију - у Новом Београду је изграђено цело насеље за Студентску Универзијаду, за око 12 месеци, са хиљадама комфорних и луксузних станива и цела пратећа инфраструктура осим стадиона..... шта се тамо дешава?! Поздрав од Д. Татомировића

Unknown 28. мај 2013. 09:07  

Поштовани г-дине Д. Татомировићу,
тема је била: ''Како Русија брани своје савезнике?''где сте се Ви фокусирали на однос Русије према Србији. Хтео сам само мало да проширим хоризонт сагледавања и да акцентујем неке детаље у светлу информација које имам а које су оскудне + моја скромна имагинација и још скромнија интуиција. Сигуран сам потпуно да је Ваш фонд информација БОГАТИЈИ и ПОТПУНИЈИ а не заостаје уопште ни Ваша ИНТУИЦИЈА. А ја овако резонујем: прича о потпуковнику Путину није једносмерна и једнозначна, јер је СТВАР У ТОКУ. Трка се трчи до краја. Шаховска партија је на врхунцу и ускоро се очекује расплет! Погледајмо на примеру Милорада Додига. Ко га је довео на власт у РС? Знамо, деца Ромог Дабе, су га селектовали јер се доказао као КРИМИНАЛАЦ и БЕСКРУПУЛОЗАН тип! И одједном заокрет! Додиг постаде националиста, СРБЕНДА, недаде Републику Српску да се утопи и растопи у Муслиманији! Продаде Русима рафинерију нафте у Босанском Броду! Направи заједничко предузеће са Гаспромом за тражење и експлоатацију нафте и они већ започели са истраживањем и бушењем! И све то пред носом Американца и Немаца а притом је ЈОШ УВЕК ЖИВ И ЗДРАВ! Како се то зове у шаху, када жртвујете ловца или топа или ''недај Боже'' краљицу, а ИПАК ДОБИЈЕТЕ ПАРТИЈУ? Узгред, пре две године, се појавио чланак у Вечерњим новостима са веома занимљивим насловом: ''Због чега је почео рат у Босни?'' Аутор текста нас је обавестио да Босна и Херцеговина леже на огромним рерервама нафте и гаса, практично највеће резерве у централној Европи, да се то зна још од 70-година, да се чекало да ''наш'' Роми Даба ''умре пред сам крај свог живота''. Једини је био проблем овај: тамо где треба да се буши су најкомпактније србске територије: шири рејон Тузле и шири рејон Мостара! Пошто са Србима није могло да се договори, одлучено је да се помере ратом! Замишљено учињено! И сад одједном, ПРЕ СВИХ, буши и истражује руска државна фирма?!?!?!
Из других извора ево целе приче: 70-тих година, уз благослов Тита, Американци су ДЕТАЉНО са копна, мора и из ваздуха снимили, прекопали, сондирали и узорковали РУДНО БОГАТСТВО целе СФРЈ, и поред нафте које има у огромним количинама и на Косову и Метохији, ретких метала и минерала без КОЈИХ НЕМА ЛЕТОВА У СВЕМИР, НАЈВЕЋЕ РЕЗЕРВЕ ПИТКЕ ВОДЕ У ЕВРОПИ за коју није потребна никаква прерада, се налазе на ПЛИТВИЦАМА... И гле чуда: тамо где су највећи ресурси, горе су НАСТАЊЕНИ Срби! Знамо како се завршило прво полувреме! Пример други: Милош Обреновић, сви смо учили у школи да је утемељивач и обновитељ Србске Државе, је био Свињски трговац број 1., (нико није могао да извози крметину из Србије, завео МОНОПОЛ), убио Кума да би доказао лојалност Султану, (Кумоубиство је равно Оцеубиству, зато су Обреновићи ИСКОРЕЊЕНИ)али у ИСТОРИЈИ ЗАПИСАНО: МИЛОШ ОБРЕНОВИЋ, ПРВИ КЊАЗ У ОСЛОБОЂЕНОЈ СРБИЈИ!

Unknown 28. мај 2013. 09:14  

2. и последњи део:
Што се тиче потпуковника Путина, ја га назвах: ''ЖУТИ ЛИЈАЋ'', и рачунам на ауторско право за ово!
И без обзира на све наше жеље и надања и Бог се пита на крају! Руси кажу: ако хоћеш да насмејеш Бога, реци му своје планове! И чудни су ПУТЕВИ ГОСПОДЊИ! Господ Бог изабира често и ГОРЕ од нас самих не би ли нас привео и приволео к познанију Истине и Правде његове!Питаше једном неког прозорљивог Старца, због чега је Господ Бог, дозволио да нас Турци држе у ропству скоро пет векова? А овај после краћег размишљања одговорио: ''Бог нас је по великој мудрости и милости својој СПАСАО, јер су Срби из пркоса и ината радије страдали него се турчили и ипак претекли и САЧУВАЛИ ВЕРУ И ИЗВОРНО ПРЕДАЊЕ, јер би нас зграбили Латини старе варалице, корупцијом,ПОДВАЛАМА, привилегијама, слатким обећањима МА ТО ВАМ ЈЕ ИСТА ВЕРА, СВЕ ДО ЈЕДНОГ ПОЛАТИНИЛИ И ПРЕДАЛИ ЂАВОЛУ!''

Што се тиче Сочија, заиста преврнули су цео град наглавачке! Поред Олимпијских објеката за такмичење и пратеће инфраструктуре (скакаонице, боб стаза, ски стаза,панорамски лифтови, нови хотели, мостови) која је ПОТПУНО НОВА, изграђена у Красној Пољани, практично на ливади, у кањону речице Мзимке, на обронцима Кавказа, на око 70-десетак километара од Сочија, одакле се види снег и до јуна месеца (пролетос је Потпуковник сменио првог човека Олимпијског одбора, неко кавкаско муслиманско име, заборавио сам, зато што је 8 пута (и словима: осам пута)потрошио ВИШЕ ПАРА од предвиђене суме. Човек је у исто време био и Инвеститор (представник државе) и власник фирме која ИЗВОДИ РАДОВЕ, практично је сам себи плаћао, А ДА ОБЈЕКТИ КАСНЕ СА ЗАВРШЕТКОМ РАДОВА). Барем да није каснио, КРАЂУ БИ МУ ОПРОСТИЛИ!. Осим наменских олимпијских објеката, Ледене дворане, Олимпијског села, које се завршава у Адлеру, (у близини је граница са одскора независном Абхазијом), практично предграђе Сочија, изграђени су огромни хотели и пословно-стамбени објекти од стране приватних инвеститора који се просто утркују чији ће објекат бити већи, гламурознији, што је одлика скоројевића али који су промућурни: боље да новце зарађене на сумњив начин инвестирају у некретнине, оперу, сакрију, рачунајући да је бетон трајнији од папира! И све у славу бога Мамона, Олимпијски паганизам где ће се такмичити репрезентација КОКА-КОЛЕ, против репрезентације ПЕПСИ-ја, а наивна и залуђена светина навијати и аплаудирати, баш као у Старој РУМИ-РИМУ, за време гладијаторских борби у арени!
Питање: због чега мислите да нема ништа од Јужног тока?
Праштајте, опет одужих, од Бога вам здравље и свако добро!
Милан Ц. Исаиловић, мрав пешадинац.

Zlatni bilten 29. мај 2013. 20:49  

Одговор на Милан Ц. ИсаиловиЋ: Поштовани, хвала на објашњењу о грађевинским подухватима у Сочију, Ви сте ту на лицу места - а за Јужни Поток: Па Бугари! Колико ће они пута још променити ћурак, а Руси их стално протежирали на штету Србије - треба да им се то тако и врати, а друга ствар је понуда гаса са америчких и катарских бродова, који ове цевоводе чине правим Диносаурисима. Свако добро од Д. Татомировића

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta