Kalemljenje na staru granu!



Калемљење на стару грану!

-Пропаст империја – правила-


У појединим временским интервалима створе се повољне околности да један народ буја - да се бројчано увећава, да се шири његова наука и образовање, да се шири његова држава, да временом постане Империја, Царевина, Краљевина.... да се чини пожељном за уједињење других народа са њом.
Ово уједињење се, по правилу, у самом зачетку ствара са малим бројем народа и њихових држава, на добровољној основи, а онда следи прављење мапа, израда геостратешких студија, формирање замишљене одбране неких стратешких праваца и то је заметак распада тако створене империје! 
Геостратешке студије и војне доктрине подразумевају и насилно освајање ради припајања интересантних делова других држава, или целих држава, како би се она, Империја, могла браните од замишљеног нападача.
У тренутку када нека Империја, створена на добровољном уједињењу, у своју државну територију угради било колику, и било какву, страну територију, насилним путем, створен је услов и за почетак њеног краја!

Бог никада никоме није одредио да ствара себи краљевство или царство силом, убиствима, преварама, уценама.... он је људима оставио много снажнија оружја, оставио им знање о Правди и Истини – и све док се челник неке створене царевине држи тог принципа држава ће  јачати, јер такав цар никада није без невидљиве помоћи која заправо и одржава његово царство.
Када неки, било који, човек умисли да нешто може сāм, буде сāм и остављен, а будући да сāм ништа и не може, јаве му се деструктивне, снажне, и такође невидљиве силе, које га утврђују у намери да истраје у «самосталном» спровођењу својих замисли – и тада су се склопиле све околности да такав цар, и његова царевина крену на  пут пропасти.

У садашњем свету постоји неколико држава које се могу сматрати неком врстом царстава, првенствено по овлашћењима које има само цар или неки други државни орган којим се покривају, у суштини, царске одлуке:

-Америка, Русија, Кина, Европска Унија ... и можда још нека, што у овој намери објашњења и није важно.

И овлашним увидом у начин стварања ових царстава, њихових увећавања и проблема који су видљиви да се одрже, несумњиво се може закључити да су сва та царства «заокруживана» употребом силе.

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/saveznici.jpg
Пријатељство Американаца и Шиптара при отимању
Косова и Метохије од Србије
-Њихове мере Правде и Истине-
Америка је отела територију и од староседелачких индијанских племена, користећи се злочинима и геноцидом, примила потом огроман број афричких становника које су Јевреји, из Холандије транспортовали бродовима у Америку и продавали их као робове, потом су примили велики број становника свих држава света покушавајући немогуће, супротстављајући се Богу - да створе једну нацију од више раса, више култура, од народа из многобројних држава са посебностима које су слика одређеног народа у одређеној држави. Те посебности народа меморисане су у Геном човека и као такве су неуништиве.


Америка је хтела да код свих тако настањених народа уништи, првенствено, Геном слободе, који је основни ген опстанка људи и народа на Земљи, а да би то извела, развијала је методе контроле грађана – почело се од наивног, а стигло се до уграђеног чипа у тело човека, који се у том тренутку више никако не може сматрати оним истим од пре уградње!
Чип служи као документ о свему што је потребно, за плаћање, идентификацију, за контролу кретања, дружења, контаката.... човек изгуби оно што га је и чинило човеком и такав човек више није задовољан собом, наравно а и како би, али он није задовољан ни својом државом, те се тада активира онај давно усађени заметак побуне.... такав човек, у прво време, не сматра да је штета да његова држава, као таква, пропадне, а потом се прикључује, у границама својих могућности, у организације које припомажу пропасти тако организоване државе!
Огромна је снага у енергији здружених, идентичних, мисли човека – она је рушилачка или градитељска, зависно од мотива који такве енергије удружује, од ње држава пада брже него од снажног земљотреса, али се не виде узроци брзог падања, али се падање уочава, владар тада долази у стање панике, вуче погрешне кораке – углавном се увек определи за силу, да би очувао оно што је некада на силу организовао, покушава се сада ново калемљење на стару грану, (идеолошке приче, приче о суживоту, о обостраним интересима и сл.), таква прича - калем се не прима, а сила не даје резултат у лепљењу напуклине у државној територији, држава се исцрпљује, јер употреба државне силе подразумева јако велике трошкове, стандард живота, сада свих и на целокупној територији, пада и тај стицај догађаја додатно поспешује неуспех покушаја «калемљења на старо» - овом мером, силом, државни распад се само убрзава..
Ми проверавали од 1990-1999.г. на Косову и Метохији!

Русија је своје некадашњу малу Московску, па Кијевску кнежевину, ширило тако што је асимиловала староседелачка србска племена, или их на друге начине потискивала и чинила непостојећим, и свим њиховим територијама давала тзв. руска имена, називе.... у намери да се тако «заистори» да се покаже како је она ту од давнина. Тај посао је релативно лако ишао, јер су србска племена сматрала омање руско племе себи сличним, ти Руси су говорили србски, од Срба су преузели обичаје и религију, те се сматрали истим или веома сличним народом и асимилација је окончана – у Русији, односно сада у Украјини, више нема Нове Сербије, територије која је дата Србима који су се под притиском црних народа из Маџарске, Бугарске и Румуније, иселили на ту територију у некадашњем руском царству.

Руси, знају ко су и шта су, плаше се изненадног присећања Срба да је Русија србска територија, те су у згодном историјском и војном тренутку укинули тај назив за ту Србима дату територију, потом учинили што су чинили Немци, Кинези, Маџари..... све претворили у Русе, односно у  конкретном случају у Украјинце – они међу собом не трпе друге народе, осим као робове!

Проблем за Русију је настао када је умислила да ће и друге територије и друге народе, са другом религијом, језиком и културом, припојити и асимиловати као Србе – припојила огромна пространства са муслиманским становништвом, калемила на старо, није се примило, сада се то калемљење показује као неуспешно – Русија губи Белорусију, Украјину, Казахстан, Азербејџан, Татарстан, Туркменистан и неке друге мање области, али се због «огромних сума новца» уложених у те државе сада покушава са новим калемљењем, осуђеним на неуспех – као да их је неко терао да их силом припајају, као да их је неко терао да новцем заливају калем да се прими...... и они дочекали историјски, војни и економски тренутак, када Русија више нема снаге, када нема довољно Руса ни да управљају толиком територијом, а не да је учине настањеном Русима - оне сада, те некада силом залепљене државе, ослушкујући спољне звуке и осећајући погодне вибрације, склапају неке нове савезе, у којима Русије нема!
Али, Русија губи и Србију, и када се то оконча онда ће она бити «тиква без корена» јер је пристала да сакрије своју праву-србску историју, а њена-руска је исувише млада да би по основу историјских права бранила оно што ће јој отети у наредном периоду, када ће се круг бујање-пропадање затворити. Сила, сакривање, лаж или пристанак на лаж буду уништени Истином! Истина је сам живи Бог!

Зашто се не примају накалемљене гранчице?

Русија и Америка, и све остале набројане државе наравно, и немају неку своју тврду принципијелни стратегију, не држе се у стварност принципа који омогућавају савезе држава – њихови исказани принципи државе спољне политике, подведени под «демократија, људска права, обострани интереси и сл.» нису искрени, то је прашина у очи других народа  док се остварују њихови интереси исказани у НОВЦУ!

Обе су хтеле новцем да одржавају своје империје – новца нема довољно, или оне нису раде да га дају за развој неких држава и народа, већ га увек каналишу као потпору својих геостратешких, војних и економских интереса.

Оне потписују уговоре о савезништву, па од њих дигну руке у тренутку када се процени да им то није у интересу.

Пример:

Русија имала многе војне и економске уговоре са Либијом, па када је друга супер сила, Америка, преко Британије и Француске, напала ову државу, мимо свих принципа који су потписани као обавезни у међународном праву, Русија се измакла!
Њен чувени геостратег, Јевгениј Примаков, у само једном трену, у само једној реченици, оголио своје поштење и поштење државе чији је један од челника дуго година био, рекавши: «Ми се нећемо противити нити на било који начин ангажовати око одбране Либије, када дође до рата тамо, скочиће цене нафте и ми смо на коњу! «

И одмах после тога тај «коњ» постао немиран, одбацио било какве руске интересе, нису добили никакав «нафтни колач», показали се као непоуздан савезник и изгубили оно што је некада силом припојене државе држало на окупу, те су се оне почеле одвајати, не видећи у Русији ни силу, ни заштитника.
Тако пропадају империје!

Империје пропадају за 200-300 или више година, али су то само периоди када Бог потсећа да се без њега ништа не може! Русија се своди на оно што је некада била – да ли ће на ту меру бити сведена за две или двадесет година, није битно, она се налази на путу повратка на своју почетну позицију – показала се незахвалном онога што је имала! Сада они (Руси) вежбају рат у кавкаским планинама – заборавили изгледа искуства из Авганистана, све не желећи да виде да возови одлазе одвозећи оно што су силом припојили.

Америка је држава која је скоро уништила власнике земље, Индијанце, земљу је купила за бурад вискија, пушке, стаклене перле........ и од њих, Индијанаца, њој не прети опасност, али је удружена енергија многобројних народа који живе у Америци, незадовољних оваквим поступањем према њима, створило такао снажан енергетски хук од којег ће Америка да падне – јер су хтели сами, хтели мимо Правде и Истине.

Виде и Америка и Русија у каквом су стању, морају се међусобно испомагати да сачувају било шта, али више никада њих две неће бити оно што су биле, или оно што су сада, на данашњи дан!
Биће то остаци, па ако се окрену ка Добру, некада, кроз 10-20 генерација можда их у неким границама, добровољно уједињени народи, обнове.

Кина, Аустралија, ЕУ и друге су у строгој зависности од Русије и Америке и делиће њихову судбину – следи редефинисање територија, пропадање постојећих и прављење нових савеза држава и народа, кроз ратове, хаос, глад, болести – ми смо на путу Муслимана ка Европи, срећа да су направили саобраћајне коридоре преко Бугарске и Румуније, да би нас, не тако  давно, казнили, а сада нам је та казна сламка спаса да избегнемо Главни Стампедо, гладних, болесних и бесних Муслимана који хрле пут својих прарођака из Персије, Дајчера, који су се назвали Германима који данас имају своју државу на земљишту отетом од Срба – хрли стампедо људи да изравна рачуне  јер је Бог подвукао црту.
«Не можете ништа без мене!» - Била је ово једна од често понављаних порука Исуса Христа у разговорима са ученицима Његовим.

*Ова правила важе и за нас, за Србију – по истим принципу се она буди, буја, напредује, стари, пропада, нестаје, бива на искушењу док онај који ју је поробио не пропадне, па се опет појави, и тако за навек. Ради искушења и сазревања њеног народа.


«Апостоли» бизнисмени у Србији!

Јуче сам био у канцеларији мог друга који се бави бизнисом. Каже да је стање врло тешко, да се услуге које пружа тешко наплаћују, да се нови послови тешко закључују.... брине за основно у некада врло јакој фирми.
Дошао сам 10 минута раније јер на Мосту «Газела» није било возила, сео у канцеларију секретарице чекајући време које је уговорено за наш контакт и тада сам видео Србина  који се ликом учинио Апостолом – има дугу косу, а свака дуга коса је неуредна и масна, стару скупоцену излизану јакну, ситан глас, који има шофера и који се растајао кроз причу о фактурама и плаћањима.

Када сам ушао  у канцеларију власника фирме, нашалио сам се и питао га «Који ти је овај Апостол?» - одговорио је «Који апостол, где си га видео?», а када сам  му објаснио да је то онај са којим је састанчио пре мене, одмахнуо је руком, не могавши да ми објасни шта он («Апостол») у томе свему тражи, али је његов пријатељ, мој познаник из његове канцеларије, озбиљно узвратио да је тај хипик стварни Апостол, да није једини у Србији и да он ради уобичајене «апостолске послове».......
Видевши у шта Срби све могу да поверују, када су у финансијским проблемима, па помоћ очекују од оваквих «Апостола!» - осетио сам неку хладноћу, иако је у канцеларији било топло,  да бих после чуо оно што ме је занимало, и чији сам један део уградио у овај текст, а тиче се Америке и Русије.

«Апостоли» у Србији су, већином, новинари, писци књига о тајним вештинама или тајнама које су познате обавештајним службама које им дају материјале за књиге, раде за стране и домаће тајне службе, припадају тајним организацијама које јавно делују у Србији, баве се посредовањем за новац, лобирају за новац, гостују у радио и тв емисијама.... баш прави свеци за србска схватања! Их, какви ученици онаквог Исуса Христа! И они Га чекају.

Схватања су резултат мирења са нечим (да се нешто догодило онако како нам је објашњено) или су резултат промишљања, она творе дела, а за мисли и  дела се одговара – овде за дела, а Тамо и за мисли и за дела!
Чувајмо се својих лоших мисли и дела, пазимо како градимо своја схватања.

Без Њега се ништа не може!

Драгољуб


Постављено 8.3.2013.г. у 15,00 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta