Zumbul aga


Зумбул Ага


-Харем Србија-


У оквиру државног турског пројекта припрема за обнову Турске Империје, код нас се већ дуже времена приказује телевизијска серија «Сулејман Величанствени», у којој се као један од главних чувара реда и мира у Царском Харему, појављује Зумбул Ага, лојални, плашљиви, сналажљиви и грамзиви евнух, са којим су у добрим односима све султанове жене и сва послуга – трпе евнуха, подмићују га кесама дуката, а он у исто време свима на услузи – султанијама, послузи, султану, шефу обезбеђења и нико га не цени више од пуког гласоноше и преносника дворских интрига.
Повремено га шеф царевог обезбеђења хвата за гушу тражећи од њега неку информацију коју је сакрио за кесу дуката….. он је лик из цареве близине којег ама баш нико не узима за озбиљно.
Али, Царев Харем ради – отимају се султаније о првенство код султана, рађају се наследници, трују се и боду ножевима, претуку понеку…. Чарају им, прогнозирају судбину…

У нашем грађанском законодавству којим су уређена питања брака, као оправдан разлог за поништење брака је и немоћ младожење да испуњава своје брачне дужности – сексулане дужности мужа у односу на жену.
Докаже ли се то, брак се поништава и као да није ни постојао. 
Остало неиспуњавање брачних обавеза је разлог за развод брака, када остаје трајна забележба о ступању у брак и разводу.

Ако се догоди да је склопљен брак између здраве жене и полно немоћног мушкарца, та ситауација се може разрешити на више начина, као:

-Поништај брака;
-Споразумом да се трпи умешаност другог мушкарца који би обављао оне улоге које немоћни младожења не може да обавља;
-Споразумни развод уз пристанак да се не наводе прави разлози већ да се инсистира на «неслагању нарави».

Недавни изборни земљотрес у Србији, која се претворила у већ остарели харем са остарелим младожењама из чијих се веза  опет очекују рађање деце, ради обнове становништва и наставка живота нације, учинио је да се младожења додворује скоро свима како би пристали на ћутање, сарадњу, наизглед и на уважавање, односно на претварање да се ради о сарадњи која причињава и задовољство. Овакво заваравање се назива и кохабитација и најчешће се примењује у политици.
______________________

Кохабитација је појам који се односи на договор две особе које нису у сродничким односима да живе заједно, често као део емотивне или сексуалне везе. У политици, стање власти до кога долази када председник и премијер нису из исте политичке странке или опције. Кохабитација може допринети политичкој стабилности и контроли само уколико две стране сарађују, а често може бити узрок политичких тензија нарочито у друштвима у кризи.
________________________________

Новоизабрани председник Србије иако по свему султан, договором остатка харема, никако неће моћи да буде у улози султана – њему су већ наменили улогу Зумбул Аге – гледаће га и трпети, али га неће уважавати нити ће му бити дозвољено више од онога што одлуче султаније и послуга. Наш султан у лику Зумбул Аге ће, наравно, маштати о начинима спровођења и својих жеља, али ће се на крају правити задовољним што испуњава жеље харемског персонала. 
Не буде ли тако, увек се може појавити неки шеф обезбеђења који би га придавио, припретио, опоменуо и у крајњем могао да учини и много горе ствари – шеф обезбеђења је увек несумњив, он истражује, сви осим њега су увек (њему) сумњиви...

Значи, из кохабитације нема плодова – нема деце, нема сарадње, нема љубави, нема напретка државе, па је свако уздање у резултат таквих односа само самохрабрење онога који зна да је осуђен на улогу Зумбул Аге.

Зумбул Ага моли слтаније и харемску послугу да буду добри, клања се шефу обезбеђења, пузи пред султаном, диви се шефу обезбеђења и истовремено нижу послугу којој је шеф малтретира, уцењује и кажњава....., стављајући им на знање свој ранг и своје звање.

Ако наш новоизабрани председник пристане на ову улогу – харем ће се полако растурити, султаније ће се међусобно свађати и оговарати, а он, будући да је пристао на улогу онога који ниједну своју важну жељу не може да оствари, задовољаваће се тиме што ће нижа послуга у ситним коцкарским играма намерно од њега губити, да би га одобровољили – све у осами кунући своју судбину, да иако султан, буде  редар у харему, у којој је и послуга султанових љубавница и жена више цењена од њега.

Зумбул Ага не може бити султан – евнух не може општити са женама на начин који уноси ред и мир међу њима. Ако је султан са особинама Зумбул Аге, он и није султан – он је Зумбул Ага!

Харем-Србија се сређује, кречи, намешта, мења се послуга, стижу и султаније, стижу нови шефови обезбеђења султана, али султана са особинама Зумбул Аге нико не може учинити султаном. После расула харема, распе се и растури и султанат, империја, царевина, краљевина, република........

Дај Боже, да наш председник не буде у улози Зумбул Аге!

Бог са нама – пристани Боже!

Драгољуб
Постављено 26.5.2012.г.  у 22 часа
__________________
Снимљено 19.2.2015.г. у 18,46 ч.- Застава Русије
11'49"  Belgrade

3 comments:

Unknown 18. мај 2013. 20:27  

Ovde se, po prvi put, ne slazem s Vama, postovani gospodine Tatomirovicu! I to, ama ich! - sto bi rekli Turci! (Ich - nista, u prevodu. I ovo "aman" potice od nekog njihovog prizivanja Boga, ne znam tacno od koje reci).
Kao prvo: Zumbul-aga je sve samo ne bezopasan!
Sve - samo ne neki nemocnik!
Sve - samo ne neki jadni i bedni intrigant!
Zumbul-aga je - spijun, spijuncina, dostavljac, "taster"!
Sigurno je da evnusi nisu bili krivi za svoju sudbinu!
Ali ovde i nije rec o toj cinjenici!
Posto je Bog ostavio uvek vise puteva za ocuvanje moci i zdravlja svakog zivog bica - pogledajte, pa cak i na kompjuterima, za svaku operaciju postoji makar po tri mogucnosti! - a kamoli da nece biti ocuvane kod zivih, bozjih stvorenja!
Evnusi su cesto uspevali da zadrze ne samo seksualni nagon, nego i polnu moc. Mozda i sposobnost reprodukcije - stvaranja dece - ali to nisu mogli da ostvaruju zbog svog drustvenog polozaja.
Jos jedna mala ispravka: mislim da je sultanija - sultanova majka! Znaci, samo jedna, a ne njegove mnogobrojne "zene", iz harema.
I najveci prigovor: samo su muskarci sami mogli da izmisle i sebi nametnu kao okov i izvor vecitog neprijateljstva medju sobom, i posebno, prema zenama, mit o zenskoj seksualnosti, posebno o nekoj "neutazivoj seksualnosti"!
TO NE POSTOJI!! Ama, ICH! - opet, sto bi rekli Turci!
Postoji MANIPULACIJA!!
Postoje zene koje vicu: Ah, sto te nisam ranije srela! I koje se PRAVE - PONAVLJAM, PRAVE! - "ludima od srece" u krevetu!!
A sta koriste? Musku laz o znacaju seksualnosti! Musku glupost - predubedjenje!Koje su muskarci nametnuli samima sebi (ili im je neko nametnuo, ali sigurno ne zene! Neke - ponavljam, neke od njih to samo koriste!)
Ne verujte u to!
Zene su krotka bica. Kao i muskarci. I mislim da smo najmanje na svetu, oba pola, zavisni od seksa!
Ta predubedjenja sluze samo za nametanje smrtonosno opasnog razdora izmedju muskaraca i zena - i za unistavanje porodice! O D P A M T I V E K A !
Pozdravljam Vas - svako dobro!!
Ljubica Knezevic

Unknown 18. мај 2013. 20:49  

P.S. Seksualno spajanje - u smislu "zvezdanih trenutaka" - su retki trenuci! Kao i svi vazni trenuci! Kao i svi lepi trenuci!
Najgora je "seksualna inflacija" koja prosto hara svetom, i ubija, ali BUKVALNO, UBIJA! - od pedesetih - sezdesetih godina 20. veka! Takozvana "seksualna revolucija".
Cista, najcistija MANIPULACIJA, i muskarcima, i zenama!
Nisam nikakav isprazni moralista, verujte! Prodjoh sve!(Rodjena 1960., u Bg). I samo o tome i pisem! Sto isprobah, na svojoj kozhi.
(Izvinjavam se sto ne prebacih pismo na cirilicu ili makar na nasu latinicu).
Odurno je vezivati seks za moc.
Odurno i pogubno, po goli zivot (opstanak, i da ne poginemo, svako pojedinacno)!
Nije nikakva moc vezana seks, ali svaka intriga - jeste!
Evo, vidite, cak nemamo ni pravu rec, toliko je to nezhna, tajna, retka rabota - da koristimo tudju, "internacionalnu" rec: sex.
Ludi li smo!!??
A Zumbul (ko li mu dade to lepo ime, i zasto, neka velika ironija, pa ni to da nas otrezni!) je - vrlo opasan covek, tkz., "trovach", u narodnom govoru!
Pozdrav.

Unknown 18. мај 2013. 21:12  

P.S. 2. I "Zumbul -aga" je uvek mocniji - u ovome svetu - od Sultana... Ama, uvek... Na zalost... Sultan, rodjen i vaspitan u gospostini i verovanju u "vise vrednosti" i dobrotu i kulturu... ne moze da se spusti dovoljno da bi shvatio sav jad i bedu, moralnu, vlastohlepaca SA DNA.
(Ovo se ne odnosi na naseg Predsednika, on se ponasa kao da ide, iako ne ide, upravo SA DNA! LUDAK! Obruka nas!! I sebe!!).
Ne znam zasto aristokratija ne vaspitava svoju decu - buduce vladare - upravo tako da shvate sta pokrece najgori ljudski sljam - da mogu da odbrane, i sebe, i narod?!
Cudno, ja nikada ne bih svoje dete ostavila tako bez odbrane!

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta