Arambaše poharaše.....



Арамбаше похараше.....

-21 година касније-



Као помен погинулом разредном другу моје 
ћерке, на демонстрацијама против 
Арамбаше С. Милошевића
9.3.1991.г. у Београду, Бранивоју Милиновићу

Као подсећање, на одговорност, Радмилу Богдановићу, министру полиције која је убила Бранивоја,

Као подсећање мојим некадашњим 
канцеларијским колегама да су суодговорни за Бранивојеву смрт и

Као опомене садашњем министру полиције 
да води рачуна шта ради!
 Да и њему неко не донесе сличну вест - какву је он тада однео свом духовном оцу С. Милошевићу!



Хајдучка инструкција Арамбаше пред Ђурђевдан 2012.г.:

Несумњиви и као дуго очекивани Арамбаша Срба, С. Милошевић, који се ниодкуда појавио и стао на чело дружине хајдука, све претећи ратовима, туђом храброшћу, туђим новцем, туђим јунаштвом, туђим синовима које је мобилисао за рат, прво је одушевљавао Србе, а потом, када су се мало Срби пресабрали и израчунали, увидели да је то лош Арамбаша, да ће уштеђено упропастити, да ће их оробити и довести до просјачког штапа, па почели да гледају има ли неки бољи, смиренији, мање ратоборан и мање спреман да њихове синове шаље у своје ратове које је могао добити и памећу, стрпљењем, договором, компромисом, и одрицањем од КОМУНИЗМА.

На данашњи дан пре 21 годину (9.3.1991.г.) дошло је до прве масовније и озбиљније побуне против Арамбаше, Милошевића - видело се колико је слаб и колико је јак.... опстао је и наставио да предводи своју хајдучку дружину све до 2000.г.

Те, 2000. године,  Арамбаша је издат од својих хајдука и склоњен, нове Арамбаше су нам наметнули – и они се појавили од којекуда, назвали су се ДОС (Демократска Опозиција Србије) коју је један од њених вођа препоручивао као најбољи избор на изборима за парламент 2000.г., речима «Зачепи нос – Гласај за ДОС!».
И преварили се Срби, нису осетили колико и то заудара, изабрали новог Арамбашу - а потом се тако изабрани Арамбаша из ДОС-а учврстио, и ево их ређају се, смењују се, свађају се, оговарају се, али.... сложе се увек када буду у опасности и увек се некако спасавају.

Састајали се стално и никада се нису растајали! За њих није важио општепознати Хајдучки Календар «Ђурђевдан - састанак» и «Митровдан - растанак», јер каравана је било стално, било и појединих богаташа..... све у облику преосталог богатства Србије - фабрика, њива, река, извора, банака, девиза код народа који и постоји због хајдука - да га пљачкају, а он да им се диви и аплаудира им! Растанака није било..... распродаја од стране распикућа  трајала је све до јуче.

Јуче, 8.3.2012.г. око 16 ч. саобраћајна полиција је затворила прилазе Аеродрому у Београду да би на њега пристигла невиђено бројна колона полицијских и државних аутомобила, све са замрачени  стаклима, са ротацијама, са џиповима.....нисам знао шта се догађа, није то виђано још од времена Тита - када сам стигао кући дознах да је неки Монти из Италије био код Тадића - Био Бозаџија код Содаџије – потписивали уговоре, планове, пројекте, идеје, сликали се, храбрили један другог, па тај важни Монти отишао у Италију која је дужна 1.200 милијарди евра, оставивши овде нашег Содаџију - Арамбашу, који више нема новаца ни за бензин за полицијске возила! 
Проверено на путу Београд - Шабац - Сремска Митровица - Београд! Ниједног патролног возила није било ни на путу ни у овим градовима!

Следећи састанак хајдука је Ђурђевдан, 2012.г.!

Ко ће доћи, са чим и са ким – на тај састанак? Треба донети планове даљих пљачки направљених по основу информација које су прикупили Јатаци (Хајдучка Обавештајна служба), терба утврдити на који ће се вашар ићи, којим путем отићи и где заседе постављати, како би се отео новац од сељака који ће стоку на вашарима продавати...... али: Тужне вести носе Арамбашини другови! Хајдучка Обавештајна служба отказала послушност - нема информација о новим могућим пљачкама! 



Претили јатацима - а ови ћутали. 


Претили да ће им узети све што им је преостало - јатаци ћутали. 


Претили да ће им одузети живот - јатаци ћутали, па на крају рекли «Па још једино то и имам - узимај па да смо квит!».

Уплашили се хајдуци, остали без логистике, не плаше се људи више ни за живот, престали да им се додворују, не доносе им најбоље што имају за јело и пиће, не доводе им ни младе удовице, ни распуштенице.....ћуте, мрмљају, гледају их потајно, иду тромо, одговарају споро и неодређено, не смеју се, не кукају, не жале се, не траже ништа од њих - а они имају напљачканог од ових година.... и јављају једни другим, јављају и Арамбаши о ономе што уочавају....

Арамбаша као најискуснији, најмудријим најсмиренији, најуважаванији.... не верује им, мисли да се нешто предумали, да су извукли погрешне закључке, па им шаље отпоздраве и обавештава да он има план - био је код њега Арамбаша из једне сличне државе....обећао му подршку и да ће подићи разне фабрике код њега уз услов да они сви (хајдуци) скупе новац из кеса у којем им је опљачкана добит па да му дају паре а он ће да отвори фабрику па ће у њој да прави нешто много лепо и скупо и то ће да продаје неким багатим арамбашама у Америци, па ће плен да деле.... тако да зиме нема.

Долазиће тај Арамбаша овде почесто, наше је само да скупљамо паре. А, то што јатаци ћуте, није важно, имамо ми наше вичне и сабљи и пушки и рвању и мучењу.... не брините браћо моја драга, даће све они, они се само праве да им је свеједно - живи или мртви - воле они живот, јесте на живе као ми, лавови, али и мишеви, наши јатаци, и они о којим нам дају информације су ипак живи.



Браћо, хајдуци!

Промените своје понашање - припашите свијетло оружје, тражите најбоље за вас, не брините да ли и њима нешто остаје, не дајите им ништа, већ само понекада баците кесу са дукатима на сто и значајно им ставите на знање да ћете ви то једног дана да разделите народу, знајте, проверио је то пре четири године наш телал, онај који је агитовао да ја будем Арамбаша - обећавао им немогуће, што је то невероватније све је више пожељно - и знате да ме изабраше баш они, потом ја вас и шта нам сада могу?!
Код нас су и сабље и пушке, и магазе, и све што смо опљачкали! 
Па ми са овом што имамо можемо наћи јатаке и у другим државама, а ко ће њима потом бити Арамбаша?

Не брините, састајемо се за Ђурђевдан, како смо и планирали! Обавештење ће о томе разгласити она што је служила Арамбашу којем смо ставили кесу на главу, свезали му руке на леђа и послали га код нашег пријатеља - џелата, који воли нешто да убија ове наше, ове Србе, а упамтио нам, прискочи нам у помоћ када год би ово мало јада, ово  мало преостали Срба да нађу другог Арамбашу.... прете овим преосталим Србима, обећавају, пошаљу неког свог арамбашу - гољана  да буде виђен, како обећава, као потписујемо значајне уговоре, и власт нам је обезбеђена.

Па, зар браћо хајдуци, не видите сами? Зар не видите да нас чува онај који је био најближи Арамбаши којег смо испоручили џелатима у страној земљи - зар га нисмо поставили да буде шеф оних са сабљама и пушкама?

Тај ће због тог места побити све које буде требало и стално ће дрхтати да му не замеримо што је служио оног предходног..... а ви му понекада то пребаците, да не помисли да је наш - дајите и њему, вреди нам, али он није наш - наш је само колико нам треба и докле нам треба.

Ђурђевдан! Нови почетак! Имам план! Па зашто сам ја Арамбаша - да смислим, испланирам, а ви да то спроведете.

Плен се дели као и до сада! Прво мени, па редом како сте се око мене и окупили. Чувајте ме и браните, нека вам не пада на памет да пожелите моје место - много смо се сплели и није  могуће расплести, па поново сплести - осим да се сече, а ако се исече шта и ко остаје!

Данашњи дан је важан – то је дан када се започело желети да онај предходни Арамбаша буде замењен. Чувајте се да се то и сада не догоди - јер како смо ми покосили и почистили, то није било ни за време Турака! 


Не дајте да се сете и окупе, сеците у повоју - не жалите - ако попустимо, ко зна како ће сиротиња и голаћ да нам пресуди.

Браћо хајдуци!

Судимо строго да нам не суде! Бацајмо први камење - покажимо да смо безгрешни!!
Кунимо се у Бога само речима - дела су наша само нама на корист!

Мир, браћо хајдуци! Видимо се за Ђурђевдан и на још много наших, хајдучких, Ђурђевдана!!

Ваш Арамбаша.


Бог са нама – Пристани Боже!

Свети Ђорђе-Ђурђе, помози нам да савладамо Аждају хајдучку!


Драгољуб


Постављено 09.3.2012.г. у 14,00 ч

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta