Puska banjalucka!



Пушка бањалучка!

-Атентат који се није десио-


Веза: Наслов на Зл.Билтену «Изборни слогани»

На Крсну славу Републике Српске, Свети Стеван, 9.1.2012.г. у Бања Луци се нашао Председник Србије, Патријарх СПЦ и, наравно, домаћин је био Председник Републике Српске. Неуобичајено, али је на дан уобичајених контролних контрадиверзионих прегледа пред долазак званичника и осталих гостију у Халу «Борик» у Бања Луци, полиција открила неколико килограма експлозива, пушку са пригушивачем и нешто муниције. 
Нема поузданих података да ли је уз експлозив пронађен и одговарајући детонатор - неко је говорио о штапину, али штапин не може да доведе до експлозије пластичног експлозива, он се детонира/активора јаком иницијално експлозијом одговарајућег детонатора!
И само тако, никако друкчије!

То је исто као што нафта за погон дизел агрегата не може да се упали шибицом, али се под одређеним пристиском врши самозапаљење и експлозија, која својом снагом потискује клип у мотору и тако наизменичним експлозијама у комори за сагоревање врши се кретање клипова горе-доле, заправо долази до рада мотора који ствара обртне силе на излазном вратилу спојеном на мењач, а овај ту обртну силу преноси на осовине и точкове, па се возило креће.

Налажењем канте нафте (Дизел гориво) не значи да неко хоће да направи пожар или изазове експлозију, али је налажење канте нафте околност о постојању дела репроматеријала за прављење снажног експлозива до којег се долази применом релативно једноставног технолошког поступка - али, и тада је потребан детонатор!

Без детонатора је то само маса подобна да у спрези са детонатором постане рушилачка материја-експлозив.
Због тога се у оквиру транспорта и чувања експлозива посебна пажња поклања чувању детонатора - они се чувају и транспортују увек двојено од експлозива.

Али, ово су мере предострожности.
Детонатор се детонира електричном енергијом одређене снаге и напона, па без тог услова и чување детонатора  уроњеног у саму масу експлозива не може да изазове експлозију.

Нађено оружје и експлозив у Хали «Борик» у Бања Луци, јесу подобни за иницирање експлозије, односно за дејство метком који би био испаљен из пушке.
Али, то налажење није потврда намере да се тог дана оно употреби против било кога, па ни против високих представника световних и црквених власти две србске државе!

Приче лаика-новинара, полицајаца, оснивача разних НВО специјализованих за безбедност, су само приче. Причине, како би стари Срби рекли.

Прича о опасностима којој су били изложени они који још нису ни били у тој  хали када се то оружје и експлозив открило, једноставно не стоји.
Разгледајући фотографије нађеног, сасвим је очито да то није биле припремљено за коришћење - то је накнадно могло да се припреми, али је то у сфери «шта би било када би било» - у цеви пушке није било метка, у магацину муниције није било метака, значи та пушка није била приправна.

Потоње приче о карактеристикама те пушке су такође део ове причине о могућностима, које нису искоришћене и нису ни могле бити искоришћене јер су оружје и експлозив пронађени пре доласка оних који су могли бити угрожени у простору у којем би се овим средствима могло деловати.
Сам експлозив је био одвојено упакован, детонатор се не види а и да се види није припремљен и није непосредно опасан.

Наравно, згодно је ово за коришћење у различите сврхе: како је опасно бити функционер у Србији и Републици Србској, сада се уз то прикачињу и нижи функционери да се и они од те имагинарне,  и само технички могуће опасности, која уосталом постоји увек, окористе - да им држава и народ одају почасти ради хараброг држања на тако ризичним местима, али ето, они воле више Србију него себе.

Шта све пушка може?

Појавио се надриексперт за безбедност који је почео да даје упутства како министар полиције у Србији треба да укине тровлашће у свом министарству - пазите, он већ зна да је у питању тровлашће, да упозорава да је то недопустиво, да цуре подаци и да би министар ако не сада, оно убудуће,  могао да трпи штетне последице када се једном таква опасност појави у свом правом, опасном, облику.

Ова «Бањалучка пушка» служи за све осим што не служи за оно што јој је основна намена - пушка служи за гађање, кога - то зависи од онога у чијем је поседу. Ова нечујно пуца по криминалцима из Србије и Босне, по Шиптарима, по Вехабијама, по терористима - ова пушка чини сада беспредметним и питање оправданости боравка полицајаца ФБИ  у Србији, које је фактички довео Дачић Ивица када се враћао из Америке, како би заједничким снагама разјаснили зашто је један из Новог Пазара, пуцао из «Калашњикова» на америчку амбасаду у Сарајеву, а и иначе како би видели шта се то догађа у Новом Пазару, пошто Дачић мисли да су у србској полицији сви аматери као што су он и његов специјални саветник, па се за помоћ обратио својим стратешким партнерима из Америке.

Ова пушка служи и за међукоалициони обрачун власти и партија у Србији – једна странка командује полицијом, друга тајном полицијом и војском, трећа, финансијама, и тако редом - сада, пред изборе у Србији треба показати како су они други недостојни да се баве тако значајним пословима....., а новинарски експерти опште праксе, па зашто они иначе и служе - они су ту да набачене идеје пласирају народу, све мислећи како ће се народ  узбудити на околност да неко прети некима из власти, све заборављајући да су Срби донели чврсту одлуку да се у њихову тучу не мешају - није то туча Срба, то је туча оних кји се боре за министарска места и привилегије!
______________

«Да ли је нађено оружје било припремљено за извршење атентата у Бањалуци и јуче је било главно питање у МУП Србије. Конкретни докази да је планиран атентат не постоје, али како наводи наш извор, одређене чињенице указују на озбиљност ситуације.» Блиц, Интернет, 17.1.2012., 13,43, под «Вести».
_________________________

Та пушка пуца и по Милораду Додику: Каже неки Хомен из власти Србије, како је 50 најбољих полицајаца из Србије отишло у помоћ колегама у РС!
Хоће да каже како је тај Додик на челу државе са неспособним министром полиције и неспособном полицијом, хоће да сугерише и да се размишља и да ли је оправдано постојање једне такве творевине која имитира државу - све у исто време када тако јавно говори и саветник за нешто, црногорског председника. Некако синхронизовано!
А у Мачви се ономе који се незван гура да решава туђе проблеме постави питање «Јеси ли ти све твоје проблеме решио, па сада доспео да мени помажеш?» - србски министар полиције позавршавао сва полицијска посла у Србији па сада сређује регион, а ако га другови из Америке позову у помоћ оде нам он на челу опет најбољих 50 полицајаца из Србије, да његовим пријатељима Американцима припомогну!
Не иде он на тронедељне молитвене доручке у Америку, тек тако.
Верују једни другим. Имају, изгледа,  исти циљ до којег иду из разних праваца.

Ово све што се догодило у Бања Луци и ово потом, мирише на једну намештаљку аматера који гледају америчке криминалистичке филмове и то им је највише криминалистичко образовање, мислим на политичаре, експерте из НВО и понеке мучењаке из полиције који невољно морају да говоре оно што не мисле.

Онај који је донео средства подобна за убијање и рушење, ако то није по налогу и договору са неким из полиција, може одговарати само за поседовање оружја и муниције, односно за набављање убојних средстава чије набављање грађанима није дозвољено.
Може се ово истраживати и у смислу могућих намера да се оно у неком будућем времену искористи за неко недело, па и за атентат, али зато постоји добра полиција у Републици Српској, ратничка, искусна и патриотска, која сасвим сигурно воли свог председника државе, и те намере остају само намере.

Постоји могућност одговарања за удруживање ради вршења кривичних дела, али се то удруживање и намера морају доказати нечим више од приче «експерата» из НВО и србске политике... иначе би многи од нас по разним основама били у затвору!
Неком се учини да ми нешто смерамо, јави коме треба, дођу и одведу, осуде, стрељају при хапшењу, при покушају бекства и ствар решена..... сила узме земљу у градове а да не узме живот неког малог појединца који стално сања о слободи и људским поштењима, којег је све мање, посебно међу новинарима, политичарима и њиховом послугом, додавачима и оним који су нечији «Мали од палубе!».

Када прође још једна недеља дана овај случај ће бити заборављен, карте су показане, пушка искоришћена у оне сврхе за које је уствари и била  намењена. Хвала Богу за то, али ко зна чиме ће нас још наши вредни, и на опасним местима седећи, политичари све задужити до дана избора.

Хоћемо ли имати срца да не гласамо за њих, који се овако жртвују за нас?

Изборна кампања тече - наслов «Изборни слогани» на овом блогу, постаје актуелан иако је прошло скоро годину дана од његовог објављивања.

Браћо Срби, не дозволимо да нас «експерти» из политике и НВО-а, са новинарском послугом без икаквог свог мишљења,  опет преведу жедне преко воде!

Чувајмо их се, они се не замарају, они се спремају на нова обећања без да положе рачуне за неиспуњење ранијих.

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 17.01.2012.г у  20.20 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta