Ručak!



Ручак!

Ова песма је настала после гледања праве представе-неуспелог птичијег разбојништва, које се није ни догодило после неустрашивог става за борбу, омањег црвеног петла, који се супротставио и самој намери великог Кобца, који је господствено долетео из шуме, да, као успут, понесе кокошку за ручак - предомислио се, разбојник, и одустао, исто као што и људи - разбојници одустају ако им се у изглед стави било каква борба, јер су и кобац-разбојник и људи разбојници, кукавице, које иду само на сигурно. Такви су и сви други људи у улогама «моћних», јаких и бахатих - срце им је мало, те се не бојмо њих, покажимо им спремност да их уклонимо и силом, и гледајте како се силни смањују, плаше и спремни су да се повуку, извињавају... Живот је јединствен, у целој Природи!
Д. Татомировић


Ручак!

Кокошињац, дан је летњи-
за кокошке, ево претњи!

На шљиву је кобац стао,
није страшно, 
да већ овде није крао!

Однео је коку једну,
да се слади и да прети,
а сад гледа шта ће бити,
до капије кад долети!

Пет'о црвен, мали, ситан,
нарогушен шири крило,
много већи сад изгледа
него што је икад био!

Кобац гледа, мерка, вага,
дал је њему тол'ка снага?!

Окрете се час ка шуми,
па понижен он одуста!
Од тог ручка од кокошке,
само жеља пуста оста!


Љиљана-Љиља Татомировић,
10.6.2009.г.
Планиница на Равној Гори

Постављено 03.4.2011.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta