Brašno kao oružje!


Брашно као оружје!

-Хлеба и игара-

Од давнина позната вештина владања државама и њихово окупирање до присједињења, садржана је у вештини обезбеђења хране за становнике, односно за њихово забуњивање нечим неважним што се прикаже врло важним. 
Прво је хлеб, друго су игре! 

Без значаја је како се то остваривало – садашње време је време у којем се једновремено може деловати на огромним територијама настањеним милијардама људи – ко је то схватио на време он влада влада светом, ко то схвата он се труди да овлада тим вештинама, а они који не схватају осуђени су на пропаст и заборав.

У једном блиском прошлом времену помислили су они који су владали појединим државама и народима да су те вештине постале небитне. Као у оквиру доказивања основаности неке идеје, неке замисли или неког проналаска, увек се то проверава на малом узорку, на малој територији и на малом броју становника како  би се лако могле сагледавати добре и лоше стране предложене идеје или прототипа.

Онај чија је замисао мора да испуњава низ претходних услова који се тичу знања, да је замисао корисна и праведна, да се том замисли остварују општи и појединачни интереси, да се реализацијом те замисли не угрожавају основе Постања овог света, нити да се дође у сукоб са оним добрим које се налази у сваком човеку…..

У историји се догодило безброј злоупотреба најбољих замисли, када су оне на крају донеле само штету, општу и појединачну, као што се и у безброј примера неке наоко неважне идеје претвориле  велику корист.

Шкртост и жеља за неизмерним богаћењем, а оне су међусобно условљене – што богатији све шкртији -  уз нарушавање свега на чему је заснован живот људи на овој нашој планети, доводе до великих проблема. 
Највеће државе и народи имају и највеће проблеме, баш због намере да непрекидно повећавају своје богатство, негују шкртост и на крају бивају кажњени нестанком и заборавом.
У овом тренутку се баш то догађа са великим државама овог света, које се међусобно препиру или спремају на отимање богатстава уз употребу оружја, којом приликом се као оружје користе средства за утицај на психу људи, односно којом приликом се за ратовање у интересу једне велике државе ангажују народи малих држава, који су пре тога учињени зависним од тих великих држава.
Даље-клик на:
http://komanda-540.blogspot.com/2015/06/brasno-kao-oruzje.html

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta