Korelacije sredstava i ciljeva


Корелације средстава и циљева

-Пазимо шта чинимо-


Лошим средствима не могу се 
постићи добри циљеви!

Ово је универзално правило, Васељенско, без обзира на подручје на Планети Земљи, на народ, културу, религију… и оно је усађено и генетску структуру свих људи, већина их се под истим условима придржава на сличан начин.
Измена амбијента у којем се доносе одлуке, измена путева једног народа, племена, појединца или једне породице, у доласку до планираног циља прави праву принципијелну вододелницу у насилном заборављању онога што се тиче лоших средства и добрих циљева.
Поклекне се, одбаце се принципи у почетку „само за овај пут“, потом се враћамо на њихово поштовање.

Као када неко пости неки дуги пост, који траје шест недеља, па на половини поста наиђе на амбијент у којем се нуди укусна храна, он гладан, поклекне, прекрши правила поста, једе масну храну, а онда сутра-прекосутра настави са постом, све се извињавајући Богу што је прекршио то што је својевољно себи задао, као да Богу треба било чије мучење, и као да одлука на пост није само једно самоискушење у нечему што оваквом људском телу пада тешко.

Тако исто се опредељује на напуштање државних, народних и личних принципа, неки појединац којем је као искушење додељена нека висока дужност у власти неке државе. Када ово говорим мислим на нашу државу – на Србију!

Ми смо у време СФР Југославије били велики извозници оружја – извозили смо га државама које су биле у грађанским ратовима, у ратовима са братским државама и народима, извозили и једним и другим и хтели да и са једним и са другим будемо пријатељи – да као пријатељи, своје пријатеље наоружавамо само оружјем, као да нисмо имали и неких других начина да им се нађемо при руци.

Биле су то лоше паре, а лошим парама се не може саградити било шта да траје, да велича онога који је то саградио, да се у томе ужива и да се његово име по добру помиње…. Онда, после извесног времена СФР Југославија се распала у крвавом грађанском рату, а градови у којим се производила лоша средства којим се хтело до добрих циљева, Американци сравнили са земљом!

После бомбардовања Србије 1990.г., промењена је власт, постављена такорећи потпуно зависна, Квислиншка, власт - зависна од оних који су је подржавали и помагали да заседне на власт.

Обновиле се порушене фабрике оружја, технологија и знање напредовали, конструисана и произведена нова оружја…..ми у беспарици, а дужни много, појели скоро сву летину за више наредних година још на влату, па се немамо чему ни надати од нове жетве.

Тада су нас потсетили на наше ранијих покваренлуке око производње и продаје оружја, када смо се тиме бавили не питајући коме, како, ко ће га против кога користити, била нам је важна само цена, провизија безброј посредничких фирми преко којих се наплата вршила, са крајњим исходиштем да се новац сливао у и стране банке, на рачуне фирми и појединаца који су организовале трговину оружјем.

Има нас на свим  сајмовима наоружања, враћамо се некадашњим купцима са Блиског истока, нудимо, потсећамо….. долазе нам у госте, чешће него што је нормално и пристојно, представници држава са тог Блиског истока, који су под тврдом контролом Америке, хоћемо са њима да се ортачимо у производњи средстава за смрт људи, све заборављајаћи шта нам се догодило после вишедеценијских богатих новчаних берби од продаје оружја.

Нудимо Ираку и другим државама, кооперацију и наступање на трећим тржиштима….пријатељ нашег Предводника одлучио да му о свом трошку ангажује саветника из Британије, а председник Украјине се стицајем околности нашао код тог истог пријатеља нашег Предводника и са њим договорио да му он, који нема  своју производњу, испоручује оружје! 

Ја само закључујем, да би ми и без наше воље могли бити увучени у нечасни посао са Америком и државама које су нам изненада постале велики пријатељи - указујем на то, па предлажем да се у такве сумњиве аранжмане никако не улази!

Позор! Опасно!
Америка се снебива да ли да отпочне систематско и масивно снабдевање оружјем Украјину, државу у којој живи наш србски народ, који се једно време називао Русима, сада Украјинцима и многи они који су пре неколико векова тамо нашли уточиште, добили парче територије и тамо основало Нову Србију, којој су комунисти потом заменили именом Нова Русија – то је територија у Украјини у којој бесни грађански рат.

Стари Срби – Украјинци, боре се против нешто млађих Украјинаца – Срба, који су се тамо населили.

Постоји опасност да се поново огрешимо!

Да поново, у шта не бих да верујем да ће се догодити, преко трећег лица, изненадног пријатеља Срба и Србије, који је у исто време велики пријатељ косовских шиптарских власти, снабдевамо Украјину оружјем и муницијом за њену борбу са својим грађанима који су се побунили, да учествујемо због нешто пара у тако нечему! Да тиме задобијемо позитивне поене код Америке и Британије, али и врло негативне код Русије!

Наравно, опасно је задобити и добре и негативне поене, јер се временом и једни и други могу трансформисати у своје супротности, као што нам се импутира кривица за изазивање Првог Светског рата, док смо за Други и онај који се против нас видио 1999.г., по онима који су нас напали, несумњиво криви.

Али, ми се због пара можемо наћи у клопци, да ми будемо ти који ће Украјину снабдевати оружјем, то оружје, у крајњем, је ипак минорне опасности уколико би се Русија одлучније и  отвореније ставила на страну наших Срба из Нове Србије / Нове Русије, а то опет може да буде увод у много већи конфликт, да буде увод у Трећи Светски рат, да нам се опет због нешто новца импутира кривица и за изазивање тог Трећег светског рата!

Упамтимо, првенствено они који доносе одлуке, у стисци, уз празну касу, уз уцене, да је лоша лествица у зависности од амбијента под којим се испоручује оружје – најгора варијанта је испорука оружја за грађански рат, или ради затирања извесних категорија становника једне државе.

Не могу се остварити добри циљеви, лошим средствима, а новац од оружја је увек лош!
Шта ће нам новац од оружја, муниције, ракета?

Зар није боље да се организујемо и неколико милијарди долара годишње добијамо за храну, за воће, за сокове, за вино, за техничка средства која олакшавају рад и живот оних којим их испоручујемо?

За Предводника и његовог духовног оца: 
Знате ли куда сте се запутили? Мислите ли да ће Америка да штити Србију од оних других, којим се ово можда неће допасти?

Зашто прихватате, без да сте нас питали, ми смо вас изабрали да водите државу као домаћини, као поштени људи, као богобојажљиви, зашто чините да сте под сумњом? Зашто страна држава да плаћа ратног злочинца, (Антони-Тони Блер из Британије) осуђеног од Окружног суда у Београду за Ратни злочин из 1999.г. да буде саветник Предводника Србије?

Ко је ово одобрио, да ли је Александар Вучић, сам као физичко лице, Влада Србије, или је он Премијер – Први министар на челу колектива од 20 министара који чине Владу, да ли су они одобрили овакав његов аранжман, да ли има некога ко би их посаветовао, укорио, спречио……?

Где си ти Србски царе у свему овоме, јеси ли ти само наизглед наш цар или си стварни, предузимаш ли шта у односу на потезе свог духовног чеда - заправо, да ли уопште видиш прамац брода „Србија“ и видиш ли куда се тај брод запутио?

Странци нам плаћају странца - ратног злочинца, да буде Саветник председника  Владе Србије!

Шта ће теби она црква у твом селу – па зар ти нико није рекао да је црква у којој нема Духа Божијег само грађевински објекат, а и гробница је грађевински објекат! Зар не размишљаш бар понекада као ја, овако мали и незнатан, па се уплашим шта нас све може снаћи, од људи и од Бога, а немам своју цркву…..и нисам створио духовно дете које би нас све у велики грех могло одвести?

Лошим средствима се не може остварити добар циљ - све паре од продаје оружја, од дроге, од пљачки, од превара су лоша средства и не чудимо се ако о томе сви ми, по заслугама, ускоро будемо морали да полажемо рачуне?

Читајте шта само раде наше комшије Румуни, па у Јужној Америци – данас си власт, а сутра си само један број у Бачванској улици број 14 у Београду (адреса Окружног затвора у Београду, из којег није могуће побећи).

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб
Постављено 24.2.2015.г. у 21,15 ч.
___________________________
На сајту Златнибилтен.срб (http://www.xn--80acmfgbreof2cf.xn--90a3ac/) налази се  још 68 других наслова, разврстани у 7 група - исти се могу читати под одређеним условима. Позивам све читаоце да се пријаве и исте читају.

 Д. Татомировић


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta