Poluga bez oslonca!


Полуга без ослонца!

-Поглед после умивања-


„Твоје грађевине од магле, Бог руши
благим поветарцем!“
У „Души човека“ под 4.
– моја књига –подсетник

„Уморила се вековима испружена Србска Рука спаса – уморили се Срби који су молили за Русију, та вековима испружена Рука спаса је пала, спустила се, и за њу се више Русија не може ухватити!
Закаснила, окаснила, обневидела, оглувела…. Чекана, чекана, па утврђено да није вредно времена ни труда показивати слепом и певати глувом.“
Цитат из наслова „Када је четвртак Црни петак“
http://www.xn--80acmfgbreof2cf.xn--90a3ac/tema.php?id=63

Архимед је у своје време објавио да би могао померити и саму Земљу уколико би имао довољно дугачку полугу и одговарајући ослонац. Било каква полуга је само могуће средство за померање, ако јој се не обезбеди одговарајући ослонац – и она, полуга, ако се не користи за намену померања великих тежина, често буде или бескорисна или искоришћена за неке друге намене, чак често, ако је у питању дрвена полуга, буде исечена и бачена у ватру! Тада се њена бивша претпостављена снага претвори у енергију и пепео, који се разаспе по тлу или води и једном  речју нестане из видокруга, а касније и из сећања оних који су је гледали као моћно помоћно средство, потом као дрва, као ватру, као жар и када се угаси, онда само у преостали пепео и угљевље.

Многа  дела људи су осуђена на судбину ове описане полуге – чак и највеће људске грађевине, прављене од неког тврдог материјала, а посебно оне грађене од магле, од жеља и обећања, од најава ради довођења у заблуду оних којих се тиче, бивају порушене благим поветарцем, којим Бог уређује своје имање.

Ја често, када од неких слушам о намерама-грађевинама од магле, упитам колику снагу ветра оне могу издржати, посебно имају ли обећање Онога који све зна и све може да ће је заобићи приликом следећег уређивања…. 

Останем без одговора, али питање није сасвим узалудно, јер их натера да свој план о некој огромној Грађевини од магле поново сагледају, и често утврде још док сам присутан, да има много мана због којих од ње треба одустати.

Огромна Русија изгубила Ослонац у центру Планете Земље, изгубила Ослонац на Божијем Имању, у Србији!

Цео текст је на:
http://komanda-540.blogspot.com/2014/12/poluga-bez-oslonca.html

Напомена: На сајту Златнибилтен.срб (http://www.xn--80acmfgbreof2cf.xn--90a3ac/ постављено је више од 60 наслова који нису доступни на отвореним блоговима, или су завршнице наслова са блогова Златни  Билтен и Команда-540 постављене на њега. 
Региструјте се и читајте!

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta