Šesta lička!


Шеста личка!

-На лево круг – напред марш!-


«То је нама наша борба дала – Шеста личка спасила Маршала!»
-Парафразиран, често коришћен, стих на весељима
припадника различитих Шестих личких*

*Шеста личка је назив новоствореног менталитета који је стечен после заразног утицаја оних који су се под тим именом безобзирно лактали кроз власти Србије, на свим нивоима – тада (1945.г.), после тога и данас!

*Пре неколико година једна новинарка Радио Београда, у некој својој љутини, иако ћерка једног од оних из Шестих личких, која се била негде загледала, па изгубила такт и никако да добије руководећу позицију, питала ме је «Када ћемо ми Београђани владати Београдом? – одговорио сам: Када научите ијекавски/јекавски!

Говорим о овоме, јер је по мом мишљењу тај ментални бацил заразио све Србе, уништио Србе - Домаћине, учинио их бездушним у сваком погледу, избрисао многе старе особине Срба до Другог Светског рата и учинио нас оваквим какви смо сада, када је неопходна права правцата Контрареволуција против менталитета «Шеста личка» - то је онај менталитет који су у Србији успоставили наоружани прекодрински Срби, са титовкама на глави, револвером о појасу, одликовањима на реверима, ијекавским/јекавским говором, незадовољни што су многи Срби седели у Србији уместо да су са, њима, драгим Маршалом тумарали по гудурама Босне, па је те седеће Србе требало некако и казнити и показати и понизити и свакако их ућуткати за вечна времена, да им не падне на памет да питају како се то догодило да су очеви припадника Шесте личке, у Мачви били на челима Аустрогурских Казнених експедиција, а они, њихова деца, сада ослободиоци Србије?
Даље - клик на:

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta