Maskiranje


Маскирања

-Када маска изгуби сврху-

За многе лепо дотеране девојке кажу да младожењу треба да траже под вештачким светлом – и да се свакако удају пре купања, јер тада спадну средства маскирања, па се првобитни суд о њима промени до мере одбацивања као било какве прилике за женидбу.
Маскирање је постало део наших живота – свакодневно их примењујемо у одређеној мери, колико и шта, зависи од сврхе и намере варања.
Маска је превара!

Знам бар неколико дама које ни саме себе не виђају често, или никада, без маске – трепавице, пудери, кармини, лак за нокте, мириси различитих врста на више места на телу...... све само да се не види и упозна она стварна – без маске.

Ако ово узмемо као неспорну чињеницу, а требало би, и ја то предлажем, онда се не треба чудити маскирањима-преварама, играчица, певачица, тв водитељки, политичара, председника држава и влада, министара...
Временом се маскирани, или маскирана, сроди са својим лажним ликом као производом маскер мајстора, па умисли да је он/она заправо та лажна, помисли да је лажни лик њен стварни.

Даље од овог видљивог и лако уочљивог маскирања неотпорног на најобичније туширање водом, постоји оно које се гради плански, оно је невидљиво, подржавано од силе медија који брину о неком конкретном човеку – био он уметник, бизнисмен или државник.
За уметнике то маскирање и није опасност по државу или публику – када се увере да је у питању суштина која им се не допада, појединци престану да посећују оно што им се нуди уз учешће тог уметника; када је у питању бизнисмен – његова маска падне на књиговодственим извештајима, нанесе се извесна штета појединцима или фирмама, он банкротира, можда буде осуђен и ту је крај опасности; код треће категорије маскираних, а превараната у својој суштини, негативно се  одрази на много појединаца, на цео народ, на државу – јер ако је маскирани преварант на челу неке државе, а умисли да је његова маска његова суштина, он ће неминовно разочарати мноштво људи, али овде је у питању штета по углед државе, по народ  те државе, по формирање мишљења о целом једном народу по основу мишљења о њеном предводнику. 
Јер, ко од нас директно познаје неке Белорусе да би по њима судио о том народу? Али, њихов карактеристични предводник, крупни, Александар Лукашенко, са увек уредно офарбаним брковима, у црно, бритким језиком, непоказивањем страха од неких који су као важнији од њега, чини да и о Белорусима судимо по основу мишљења о њиховом предводнику.

Ми, Срби, нисмо имали среће да се о нама суди по неком нашем предводнику који би се издвојио из масе нас обичних, па говоримо о Карађорђу,  као ратнику, о Милошу Обреновићу, кумоубици и издајнику, као о творцу државе – каква нам је, а створена испуњењем турских захтева, видимо и сами - после њих се није појавио неко вредан било какве пажње – појавио се Зоран Ђинђић, штрчао, па склоњен, а ове друге, па ко ове друге од Милоша Обреновића, гледаног кроз легенде које су такође својеврсне маске, по било чему памти – када се склоне са власти падну у прави заборав!

О предводницима великих држава се прича, њихови ставови се цитирају стотинама годинама после њих – у новијој светској историји су то Бизмарк, Черчил и Стаљин!
После њих ни те велике државе нису имале, нити сада имају, неке ликове који би били цитирани, упамћни по лику и делу, па су се изједначили са нама из малене Србије.

Немци покушавају да од једне жене створе новог Бизмарка, али им не иде, Енглези, да им није краљице нико нигде ни за једног њиховог предводника не би ни знао ни чуо, а за Русе се плански покушава  већ више од 13 година створити нови Стаљин – онај који је  био  (страхо)поштован, цитиран, на којег би се позивали, јер не постоји било која велика држава а да јој и предводник није велики!
Заправо, величина државе не зависи само од територије – мисли се на њено поштовање у свету, углед, пожељност живота по њеним принципима организације - она зависи од њене уређености и памети предводника којег је изабрала са механизмима за брз опозив за случај да се увере да су преварени.

У овом тренутку «Пантине кује» - то је куја мачванског ловца Панте, која је трчала за једним зецом и када је скочио други и кренуо у другом правцу, она се збунила, стала, и наравно оба зеца су побегла.
Панта ју је заменио, а она ушла у том крају у легенду, па вам је ја овде преносим - у којој се налазе наши предводници, ја ћу говорити о предводнику једине наше преостале велике државе – Русије.

Већ сам у више наслова јасно образложио да Русија свој углед и величину смањује због особине коју је преузели од некадашњих Авганистанаца - названих Хазарима настањених у некадшњем Хазарском Каганату, који су попримили особине и веру од малобројних Јевреја који су се кретали из арапских крајева у којима је убијен Исус Христ, па постали Хазари, које је руски кнез Свјатослав, чинећи велику грешку, уместо да их је оградио на једној територији и омогућио им да живе на њој, исте раселио широм Русије – због преузете хазарске особине ШКРТОСТИ.

Русија је изгубила све бивше чланове СССР, потоњег ЗНД (Заједница независних држава), а посебно државе са нашим србским народом – Украјину и Белорусију, све се крећући ка губитку саме себе!
Они су деценијама уцењивали кроз цене гаса и нафте, све пазећи да се још неко не обогати, поред њих, који су цену гаса самостално одредили, док им цене за транзит кроз цеви које иду територијама других држава не одговарају, па и ту таксу сами одређују, а када се нека држава осмели па искаже неку вишу цену, онда се тој држави олако лепе епитети «издајник», «подлац», «нелојални» и сл. – јер Руси сматрају да им неки народ и њихова држава морају бити лојалнији него својој држави и свом народу!
Ако то није тако, онда сте им сумњиви и врло близу су закључку да вас сматрају неком врстом издајника.
Када са  ја био у прилици да пред једним високим руским дипломатским службеником изјавим да ли више волим Русију или Америку, а ја рекао «Србију!» - остао је без текста, било му неразумљиво, питао како то, па сам, тупану, какви су они, у много случајева, пробао да објасним нешто што га нису научили у кући и у школи…. Безуспешно!

Поједини Срби(?) су  ставили велики плакат /билброд са сликом В. Путина,  и текстом «Императоре, волимо те!» - Види прилог.
И одмах је то искоришћено у руским медијима за додатак маскирању које се жестоко и свакодневно користи у Москви – ем је Император, ем њихов предводник, ем га у Србији обожавају!
http://www.imperiya.by/news.html?id=137214
Наравно, нигде се не помиње да је то у Србији, иначе, прилично слободној држави, исказао на тај начин неки појединац који о В. Путину мисли баш тако.
Стиче се утисак како је то у Србији масовна појава и да једва чекамо да постанемо део такве Империје!

Ја бих, наравно, волео да та Русија, та наша једина преостала велика држава, буде империја по поступцима, по мудрости, по капиталу, по војној сили, по платама Срба/Руса у Русији, али бих, много више,  волео да нас она није већ три пута издала у ових 24 године – Први пут приликом распада бивше СФРЈ када су они међу првим признали као независну државу Хрватску, други пут 1999.г. када су нас преваром навели на врло танак лед – пребацујући мањи војни контигент из Босне у Приштину и трећи пут када сада, данас, овог тренутка док ово пишем, мирно, или такорећи мирно и врло пажљиво, стидљиво и плашљиво, уклањајући трагове сваке врсте, ћуте на припреме покоља украјинских Срба који су тамо насељени (Украјина, Нова Србија, коју су сада назвала Нова Русија) 1751.г. и даље, под царицом Катарином и опет им и тада припала улога тампон зоне ка непријатељски настројеним Татарима.

Ћуте Руси, ћути овај са билборда у Србији, мудрује, излази на видело његова суштина – неопрезно изашао на кишу, маскирна средства спала, па имамо једног којег је као спасиоца чекало на милионе украјинских Срба, на србским територијама на којим су оформили Сабирне центре, у којима их «филтрирају» по основу учешћа у терористичким операцијама, истоветно као недавно у Хрватској, истоветно како то одувек раде Немци.
Онако, искуствено, прецизно, падантно - фашистички, док је В. Путин наредио да се предузму дипломатске мере због уласка неколико борних кола не територију Русије!!

Хало, Владимире, хало Русијо, па зар не видите којим путем идете?
Видите ли шта вам се ради са бока – стотине хиљада исламиста добро наоружаних и организованих, од оних који су створили такве организације док сте ви покушавали да под окупацијом држите Авганистан,  окупирају Ирак, где ће они који их организују на одговарајући начин поставити ирачког предводника који ће радити у сарадњи са њима,  зар не видите да улазе у рат са Ираном, са Сиријом? 

Кажу, крећу на Израел, зар не видите како виси у ваздуху ваша «велика (дипломатска) победа у Сирији», зар не видите да ће против вас окренути милионе муслимана, да ли сада видите како је погрешно што сте на милионе муслимана из држава бившег СССР пустили без икакве евиденције, на личну карту, у велике градове Русије, зар не видите шта вам се догађа са опојним дрогама - где вам је сада велики експерт Бастрикин који је предлагао једну невиђену глупост, а најближи сарадник В. Путина, да се изграде све околне државе па да нестану узроци трговине дрогама?!
Хеј, мој брате Бастрикине, чиме си ти бавиш, сада наравно, реорганизујеш ту службу за борбу против дрога – а са Марса ћеш да доведеш полицајце који су непоткупљиви!

Видите ли колико касните са плановима истоветне организације као што је америчка тзв. «Приватне безбедности» – јесте, и ви сте поставили организацију, именовали генерале, али сте заборавили да им дате новац за организацију….. сада је то и касно!
Шкртост вас убија, браћо Руси!
А да сте са именовањем дали и новац, да сте, да сте….. да «Пантина куја» није стала, бар би једног зеца натерала на Панту и он би га можда погодио, овако – оба побегла!

Знам, долази ваш министар Сергеј Лавров, онај који је надгледао све ваше издаје нас Срба, да овим нашим, који су лане опојани па наставили да се понашају као да се то није ни десило, заврће уши – аргументе у вези дуга за гас имате, имате вероватно  и других аргумената, и користите их – ја сам за то, али никада нећете ставити прст на чело, па поштено о свему размишљати – јер би тада себе видели без маске, а тај изглед није такав да привлачи погледе!

Ја сам вашу судбину описао у наслову «Ти ниси ја!» - штета што то нисте прочитали, а и не можете, она је на сајту који је намењен само регистрованим читаоцима, ви нисте хтели да се региструјете и испуните остале критеријуме – па због шкртости вам ни то није познато - а иде баш тако како је речено и написано!
Штета, жао вам новца!
И шта ћете сада, када вам Украјинци (Американци) за транзитне таксе за гас који иде кроз цеви положене преко Украјине одреде износ од 500 долара/1.000 метара кубних?

Сматраћете да је то много – као што они сматрају да је превелика цена коју сте им одредили за ваш гас. Видите куда води шкртост и уцена новцем, видите како батина има два краја, видите шта вам се догоди у Бугарској око Јужног тока….. видите ли ви уопште било шта осим безвредног америчког новца у америчким банкама?

Да ли ва је позната цена по којој Срби плаћају ваш гас кроз комерцијалне комбинације преко фирми у Швајцарској?

Знате ли да се Срби масовно искључују са гасних инсталација? Питајте шта је у питању, без тога, сва се кривица сваљује на вас и ваше партнере, ловце и пријатеље који управљају фирмом у Србији која продаје ваш гас. Обнародујте истину,  ако смете, наравно!

Даће  Бог да вам сав такав новац сакривен у тим западним банкама буде заплењен! Јер сте због њега пристали да не будете Срби.

У славу Команданта Небеске војске,
Св. Арханђела Михајла!

Драгољуб

Постављено 14.6.2014.г. у 14,20 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta