Ne mogu, jer ne smeju!


Не могу, јер не смеју!

-Зашто власти Србије не смеју да владају-

Када је оборен са власти Слободан Милошевић, државна кућа је била на својим темељима и могла се уз лакшу реконструкцију и фарбање фасаде учинити и лепом и стабилном, како би се у њој и о њој после тога водило рачуна у потребној мери..... они који су примили  новац од странаца да оборе Милошевића, преузели су тада и обавезе које нису давале могућности, нити стварале обавезе да се та преузета кућа доведе у ред.

Нису могли, јер нису смели!
Шта нису смели?

Нису смели да уклоне са власти, за неки дужи период, комунистичке кадрове, оставили их на ободу власти, они се по природи ствари  увукли у сам центар и потом наставили да владају, сада без обавезе да брину о свом угледу, јер су у првим редовима оних који су владали били они који су срушили Милошевића.
Чекали да Србија дође у стање да се период владавине комуниста узима као период који је сада само пуста жеља, пустили да се држава уруши, они били у првим редовима оних који су у томе помагали, само под другом заставом.

Само код нас?

Не, тако је у већини бивших комунистичких држава, посебно у Русији, која се стицајем повољних околности на енергетском плану, уздигла на завидан финансијски ниво, који јој ни у чему није помогао - ништа нису могли, јер нису смели?
Они не само да нису смели да чине оно што би било у корист Русије, они су оболели од тежег облика болести Шкртост, која их је спречавала да реагују на одговарајући начин у одговарајућем времену..... стално су каснили, све мерећи колико губе а колико добијају, бројећи новац добијен за нафту и гас. И тако мерећи, тако жалећи извесне суме новца које би губили кроз привилеговане продајне цене гаса и нафте државама за које су били заинтересовани – Украјина, Белорусија, Србија и још неке државе, изгубила утицај на Украјину која је уведена у стање грађанског рата са неизвесним крајем његовог трајања и изгледом граница када се то догоди, Белорусију гура од себе не желећи да јој омогући куповину нафте и гаса по ценама које би биле јединствене на јединственом тржишту планиране Царинске Уније «Евроазија», доводећи сам чин потписивања документа о стварању такве уније у озбиљно питање, док је са Србијом, као и увек до сада, све у сталном оклевању и кашњењу у предузимања било каквих мера – не могу, јер не смеју!

Ових дана је у Србији изабрана власт која има последњу прилику да у колико-толико редовним околностима  стање у Србији доведе у ред под контролом те власти, али..... не могу, јер не смеју!

А «само ко сме-тај и може! – Војвода Живојин Мишић.

Шта не сме новоформирана власт Србије?
Даље-клик на:

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta