Pogrešan let!



Погрешан лет!(?)

-Замена карте-


Чуда са Србијом и у Србији – комуниста Ивица Дачић отишао да моли енглеске империјалисте да инвестирају у Србији, а европејац и амерички адут Томислав Николић отишао код комуниста у Москву, да и њих наговара да инвестирају у Србији, али ни трећи опојани, Александар Вучић не седи скрштених руку, напротив за руку држи, и као да неће никада ни да га пусти, једног шеика из УАЕ – тројица опојаних на три стране, измешали карте и авионе, погрешили дестинације.... и сада се само лицитира колико ће милијарди долара да запљусне Србију – ако би се то догодило, требало би молити епископе СПЦ да нас све скупа опојају па да будемо сви тако успешни у борби за Србију, за кредите, инвестиције, чипове, фабрике авиона, ваздухопловна предузећа....., само: Нисам успео, ни врло пажљивом претрагом руских медија, да нађем ма и најмању цртицу о послу којим је тамо Томислав Николић, а раније се његова посета оглашавала, најављивала и пратила.
Што ли је тамо Томислав и отишао? 

Знају ли они уопште – ти који нуде Русима многобројне пројекте везане за Србију,  да је Србија  200 пута мања од Русије и  да Русији није непознато чиме се народ у Србији бави, ко га води и докле смо стигли, каква је ситуација у самој Русији, читају ли шта се тамо догађа са буџетом, напорима за уштедама, проблемима са падом потражње и цене нафте и гаса, са проблемима око изгледа дефинитивног губљења Украјине и Белорусије испод руског шињела, са недостатком новца за повећање пензија,  о девалвацији руске валуте рубље, о неуспелим реформама полиције које се врше од 2009.г., о претњи милиона кавкаских имиграната у Русији, о догађајима у џамијама у самој Москви и широм Русије.... знају ли ови који су отишли да се нуде Русији у истом дану када се Србија нуди Енглеској и Емиратима, да се тако не удаје ни најбоља девојка, а не остарела распуштеница без мираза, која је је истерана из своје куће?

Куда иде Брод Србија, ко је капетан, ко је крманош, ко је шеф машинског одељења, ко је извиђач? Па зар истог дана на три различите стране?

Ех, ви који помешасте авионе или путне налоге, шта нам доносите осим ваше приче и прича ваших из ваших новина, шта нам доносите осим информација овде усплахирених који годинама причају о неких тајанствених спремних руских 10 милијарди долара  за инвестирање у Србији, ко узима озбиљно онога ко нуди целу државу на продају или је даје целу на коришћење, па чија је држава у поседу странаца?

Шта ће бити ако се руска страна настави понашати као да јој се нисте ни нудили, шта ако Енглеска каже «Ено вам Русије», шта ако Емирати затраже примену Шеријатског уместо Римског права – куда ћете усмерити, овај за озбиљан ремонт спреман, Брод Србија? 
Где су вам сада ваши пријатељи Немци и Турци, са којим се састајасте целу ову годину - није ваљда да се више не волите? 
Или да су се предомислили у вези инвестиција о којима сте нас обавештавали? 
Зар не знате да нема пријатељства међу државама – само интереси, па кад се они обострано догоде онда све личи и на пријатељство, а опет  није!

Шта ако се процени да је ремонт Брода Србија нецелисходан, шта ако народ процени да није штета да овако уређена држава нестане..... зар мислите да се бацањем прашине у очи заиста може спречити да свако у својој кући подвуче црту и види да они који управљају бродом то не чине како треба?

Обишли сте сва четири своја стуба спољне политике, били сте у Кини, у Америци, сада код Руса и Енглеза – где сада намеравате? Шта нам сада спремате?
Зар мислите да ће неко ко иде са испруженом просјачком руком лево и десно, горе и доле, нешто испросити?
Неће, и просјаци и проститутке и нарко дилери и кријумчари цигарета или оружја имају своје рејоне..... где је ваш рејон?

Знате ли где сте се упутили и због чега и знате ли да од себе не можете нигде побећи, нити ваш рад било ко може улепшавати предуго, јер «роба говори» - ваш учинак у политици за период од 1990.г. се јасно види – којим правом се ви још намећете као наши владари, осим правом што сте још за кратко на тим функцијама?
Чиме ви себе легитимишете код тих у Енглеској и Русији, осим функцијом? А чиме код нас?

Томиславе Николићу, спашавај се – чини оно што мораш и задобићеш помоћ народа, овако ти време улудо цури. И ако тај Јужни Ток смеш да градиш, започни припреме трпљења целе државе и народа због тога, односно ако не смеш, опет се спреми за трпљење, овог пута само твоје!

Питао сам те да ли неко има неки документ који би ти држао везане руке – али ако си у позицији да ћеш се кајати ако Јужни Ток не крене и кајати ако крене, шта да ти саветујем: Види са собом, а ја ти Томиславе, иако седиш на столици цара Лазара, никако не завидим!

«Што ће бити јесенас – нека буде вечерас!» То што ће бити већ се збило и сада само треба да постане видљиво! А то видљиво је оно «болно» о чему овај твој Вучић завија већ месецима – болно је то за вас, првенствено!

Народ и држава не пропадају ако падне власт и не претите нам нашом пропашћу због ваше изгледне и скоре пропасти, не пропадају ни ако држава банкротира, не пропада ни у нередима и демонстрацијама јер се то смири, она пропада само ако то народ пожели, а то нам се може догодити, јер вас трпи већ 23 године, са све Милошевићем, Шешељем, Коштуницом, Тадићем и сада сте се спарили исти као и пре 23 године – ви започели на вама се завршава.
Брате Владимире, ако си му рекао – и требало је, хвала ти!

Боже, буди милостив према нама наивним Србима!

Драгољуб

Постављно 29.10.2013.г. у 21,15 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta