Što želiš to i dobiješ!


Што желиш то и добијеш!

-Треба (ло је)пазити шта се ради-


Ових наредних 18 месеци ће све што је планирано, на глобалном плану, бити окончано. Све што су тражили државе, народи и појединци биће им дато. Поравнавање је опште, планетарно! Они који су уцењивали цео свет нафтом и гасом биће у стању хаоса и глади, јер су злоупотребили Божије дарове.

Од пет Американаца четири су или сиромашни или на граници сиромаштва, Кина се ућутала и чини све на реализацији датог обећања, да ће заустављање њене  прегрејане привреде и некадашњег раста прихода бити пажљиво заустављено да би потрес у целом свету био што мањи – мада то није могуће, Русија са својим банкарским и политичким институцијама улаже максималне напоре да њена национална валута, Рубља, не склизне нагло у нешто што се не би могло контролисати, планирана девалвација у односу на валуту сиромашне Америке и пропадајуће ЕУ иде брже него што је планирано, а план је да се овом девалвацијом, по рецепту банкарског «експерета» С. Милошевића примењеном на Србији  пре 20 година,  од грађана Русије извуче новац који је недостајући због драматичног смањења прихода од нафте и гаса...... уз настојање да се обећања новог руског председника, Путина, колико-толико испуњавају - што је, наравно, немогуће.

Европска Унија се копрца, пресипа из шупљег у празно, жмури на оба ока све у нади да ће се, када прогледа, Грчка, Шпанија, Италија и друге сиромашне државе те асоцијације држава, вратити на позиције вредне уважавања – што је наравно немогуће, јер грчким и шпанским путем иду и остале њене држава, превасходно надобудни некадашњи економски џин који је хтео да постане и политички џин. Остале државе тзв. Групе БРИК (Бразил, Русија, Индија и Кина) су у фази панике и напора да се како-тако одрже на површини – што је, наравно немогуће.

Друге, мале економије деле судбину ових великих у мери везаности за њих и у мери до сада изгубљене самосталности у економији и политици.

Србија је упутила апел да буде управно окупирана – то тече. И то је оно што је овде описано у наслову «Окупација, али управна» - артиљеријске припреме су извршене, очекује се навала пешадије и одликовања за мудре србијанске политичаре који су се, ипак, сетили да нису способни да управљају једном оваквом државом.

Све ово је, углавном, познато, мада ми се сваке недеље на извору благорадиокативне лековите воде која се налази у нашем двориштви, појави бар по један Србин који се и даље диви потпуковнику В. Путину који је овако мудро водио Русију у последњих 20 година, и од које очекују оно што јој је и самој неопходно и хитно потребно – помоћ! 
Они у Русији сада имају увертиру за праве мере које се морају предузети у односу на десетине милиона сиромашних имиграната из некадашњих совјетских муслиманских република, који су позивани по Плану «Евроазија» који је обнова бившег СССР-а, са улогом да ти имигранти буду фактор повезивања народа некадашње једне државе, као и да надоместе недостајуће милионе радника који су, само у мега-плановима и жељама, недостајали Русији,  а онда се догодило да су имигранти пристигли само у  намери да својим радом преживе и некако омогуће преживљавање својим бројним породицама - што је наравно, немогуће.
Милиони илегалних имиграната су корумпирали мамутски државни руски апарат, који није имао никакву евиденцију прилива, никакву контролу кретања, нити има било какав план шта сада чинити!

Њима се догађа њихово Косово, то су њихови Шиптари – све проверено на Србији и све ће им се по том сценарију и догађати.
Следе сукоби са милионима имиграната, протести њихових матичних држава, упозорења «Међународних» фактора, резолуције УН, осуде, па онда и мере да се спречи «хуманитарна катастрофа» - у Србији све већ виђено, о свему упозоравани, на време, Русија, Америка и Немачка! Немачка ће постати Косово, али и Америка и Русија.
Све што се пожели то се и добије!  

Човек не види далеко од свог видокруга, дозволи себи нестрпљивост, понесу га емоције, пожели и што му не треба, предузима мере да оствари оно што му није потребно и када му се све то догоди види да је погрешио при првом кораку – када примети, већ је поодмакао и већ му је већи део живота потрошен! Тада се жали на околности, на људе, на Бога..... све запостављајући да сагледа себе.

Имам неколико, некада моћних и, новцем и некретнинама, богатих познаника – неке знам 20, неке 10, а неке неколико година и није било тешко уочити шаблон по којем раде и прикривају своје богатство, а идентичан је и њихов крај кроз губитак тога што су желели: Сви су стицали много више него што им је било неопходно; Сви су за пријатеље хтели оне који су на власти због разумљивих привилегија како би се њихова имовина увећавала; Сви су минимално, или никако, плаћали своје сараднике; Сви су и када су им џепови били пуни, када су кипели, кукали како немају новца – да би се заштитили и од евентуалне помисли мање успешних или неуспешних њихових познаника да би им они могли припомоћи - јер би њихова мала помоћ за њих била врло велика; Сви су кукали како немају – чуло се до самог Неба, гледали их како лажу и како се увијају у своје лицемерје, па у том Небу закључили да им треба помоћи да почну да говоре истину – учињено све што је било потребно и сада говоре истину када кажу да немају новца! Тражили па им се испунило!

Мачвански сељаци се разметали кукурузом – било га је и за сеоске певачице, играчице, музиканте.... 200-300 кг. се сматрало количином које нема никакву вредност и онда се догодило да су последњих неколико година биле сушне, неродне, чардаци за кукуруз су сабласно празни, а они слободно могу да причају како је некада било и да сада уоче да је кукуруз, као дар самог Господа, имао много већу вредност него што су му они признавали.... испразнили оборе, нестали им извори прихода, аутомобили се возе само када се неко вози код лекара, мук по селима и страх шта ће бити и на шта ће све ово да изађе. Тражили па добили.
Сматрали да је кукуруз безвредан па им је укинут!

Многобројни Срби из Србије и целог света су у стању тврдог ћутања. Све прате, све читају, чак све и разумеју, али су изгубили моћ да своја мишљења јавно износе, све се плашећи да им се нешто још горе може догађати. Несолидарност, међусобна, узима свој данак: Радници моћних фирми у Србији ћутали када су затваране мале и слабе фирме а Срби остајали без посла – гледали себе и сада дошао на ред и на њихове фирме, неке се модернизују, неке смањују обим производње, неке се оријентишу на друге производе и сада ти несолидарни очекују прави народни устанак како би се заштитиле њихове фирме, заправо њихови интереси – а није могуће!
Разлика од 10-15 година је уствари трен, то је онај период од пропасти првих до пропасти ових садашњих, то је тај трен када се пропустило да се говори ИСТИНА. Ћутало се на неправду и она им се сада догађа. Тражили па добили!

Трговци опојним дрогама се богатили на тим крвавим парама – сада и сами од дроге губе животе, они или њихова најближа родбина. Тражили богатство кроз робе смрти и вратила им се смрт! У целој Србији - приметније у Београду и у великим градовима Србије, а катастрофално кошење смрти у општинама са муслиманским становништвом – Бујановац, Прешево, Нови Пазар, Сјеница, Тутин и цело Косово и Метохија!
Остају празне куће са скупоценим италијанским завесама у модерним кућама непримерених квадратура – остају споменици онога што су тражили и добили. Ко мачем сече од мача ће погинути!

Шкорпија:
Отровни паук Шкорпија преживљава тако што пре него што започне свој обед своју жртву убије отровом, вазда приправним на крају његовог репа, када се нађе у безизлазу, тај целог живота ношени отров искористи за самоубиство.
Сада се многе наше и стране шкорпије носе том мишљу, мада се надају нечем изненадном што би им омогућило да отрују неког другог – што наравно није могуће, па им остаје пример Шкорпије!

Треба (ло је) пазити шта се чини! Не треба жалити оне којим се догађа оно што су тражили и  не треба се сада мешати, поново, у Божија посла – они тражили, Бог само испуњава!

Бог са нама – пристани Боже! 

Драгољуб


Постављено 09.8.2013.г. у 15,45 ч.

1 comments:

Анониман,  10. август 2013. 18:03  
Администратор блога је уклонио коментар.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta