Krenulo, ubrzava, odlazi...


Кренуло, убрзава, одлази....

-Прање руку-

Хигијена у Србији!
Изненада  многи приметили да су им руке прљаве – пробају да их оперу, то је некако и могуће, гледано споља и ако се ради о физичком прању руку. Али, оне су прљаве од дела, од мисли, од резултата који су проистекли из дела и мисли и оне се не могу опрати спољашњим прањем...... оне су трајно испрљане!

Има један Србин који се жестоко борио и изборио пре 4,5 године да буде «Први полицајац Србије», недавно се хвалио да «дужи» уобичајену полицијску опрему, да има лисице, значку и овлашћење да хапси, да прима плату и у МУП-у, да му иде бенефицирани радни стаж.... ма, прави полицајац! Хвалио се и како му припада слава и уважавање јер је «његово» министарство, МУП, у протеклом мандату Владе Србије, вазда оцењиван као најбоље министарство, и по природи ствари он као најбољи министар,  да је успоставио одличне односе са руским Министарством за ванредне ситуације, са Националном Гардом Охаја, код које иде када га у Америци не примају на другим местима...... и наравно, у новим комбинацијама и калкулацијама пре неколико месеци успео да буде и Министар-Премијер, Први Министар илити Председник Владе! Али, «његов» МУП, тако удешен, уређен, тако опремљен, са тако стручним, опремљеним и дисциплинованим кадровима, није могао, а није ни било нормално очекивати, зар не (?!), да га  уступи неком другом, да тај други бере ловорике.
Па није он бивша опозиција ДОС која је тимарила и спремала коња и када га оседлала на њега се попео Војислав Коштуница – овај, школован за политичара то никако није хтео да допусти.
Задржао место министра МУП-а уз место Министра-Премијера! Па час је «Први полицајац», а час «Први министар» - сад га видиш сад га не видиш, како кажу шибицари на аутобуској станици у Београду!

И ишло то тако, додуше, било је сумњиво да то иде баш тако лепо и лако – неколико пута «Први полицајац-Први министар» отимао микрофон од певача и певачица на различитим прославама и певао! 
Да покаже да му је све потаман, јер Срби, и ваљда и сви други, певају када им је све потаман......, но испоставило се да он то чини да би се довео, он лично, у добро стање.
Изговорио нешто лоше против недела фашиста у Србији, наљутили се другови Немци, он  у Сурдулицу на прославу нечега, замере му нешто у Сарајево он отпева песму «Миљацка», почну да га питају како је регулисано право полиција (сада је он шеф и јавним и тајним полицијама,  а раније само јавној) да прислушкује грађане па и политичаре..... он отишао на Годишњу Скупштину Интерпола, свратио у Брисел попио чај са Тачијем (Председник Владе Косова) и усхићено нас обавестио о следећем:

"Већ се осам  држава ЕУ, од укупно 27, изјаснило да Србији треба дати охрабрење на путу ка Европи и на основу тога ће Србија МОЖДА, већ У МАРТУ 2013.г. добити УСЛОВНИ датум за отпочињање преговора за прикључење ЕУ" - (Турска их безуспешно води већ 21 годину).
Наравно, прескаче да објасни шта о том  мишљењу има да каже Немачка – она која заправо и чини ту ЕУ!

Јуче је, да нас охрабри, обавестио «Да га је руководство Русије обавестило да је све спремно да нам се чувени КРЕДИТ од 800 милиона долара стави на располагање» - он има директне комуникације са «руским риководством»! - данас је то појаснио и опрао руке рекавши «Да је руско Министарство финансија обавестило србско Министарство финансија да је све спремно за потписивање докумената о том кредиту....» мада је само пре десетак дана руски министар финансија изјавио да таква ставка није планирана у руском буџету, односно да се тај кредит везује за потписивање осталих документа за које је Русија заинтересована. 

Пажљивим праћењем руске штампе није нађена ни најкраћа информација да се било шта променилио, а и руска држава води дипломатску политику и преко одређених новина које бивају «Овлашћене» да објаве неку вест. Као некада код нас «Танјуг»
Као што сада неки минорни таблоиди објављују спискове за хапшења, дају податке из истрага, одређују које са ким, односно који одређују ко је и због чега са неким урадио то и то.

Е, у руским новинама нема најава за кредит!

Иоле озбиљни Срби би лако уочили да се Русија суочава и са сопственим и са међународним проблемима – њој недостаје жита, велики је притисак на Сирију коју Русија штити, јер је по свему судећи она следећа на списку држава које треба "дестабилизовати" – сада Русија мора да чини оно што није морала када је Србија била у питању 1999.г. – тада је она на списку била далеко, али спала књига на два имена....., она  има проблеме са падом цена нафте и гаса, због глобалног смањења потражње и протекционизма као оружја које се против ње користи, има сопствене проблеме око елиминисања људи одговорних за крупне пљачке, смењује врх војске и полиције.... и сада јој је, по «Првом полицајцу» једина преокупација кредит Србији, сада јој је да сипа воду да «Први полицајац» пере руке, односно да има неку причу за Србе.

Као да Срби очекују од било кога било какву причу. Срби су све схватили – остављају оне који би да перу руке и савест, саме са собом, или у групама, и гледају своја посла. Дуња/Гуња је зрела, отпашће и без трешења!

Данашње прање руку: «Зашто бих ја давао оставку на функцију министра полиције, па мене нико није обавестио, «они» су и мене пратили, то више не може тако, то се мора довести у ред!»
Шта да доводиш у ред, па не рече ли да је то све цакум-пакум? Шта је сада тачно оно од пре или оно од после  тога? Нас то и не занима, него знаш ли ти о чему причаш, уопште и у конкретном случају?

Моја напомена: Па зашто сте се толико узбудили због наводног нелегалног прислушкивања или праћења? Није нелегално – прислушкује вас легална државна служба по процедури коју сте сами смислили – да ли је добра, о томе могу неки који се у то разумеју, лаици никако у то не треба да се петљају - Па то раде све полиције света – ево сада се размрсују конци у које се уплео бивши француски председник Саркози – пратили га па сада одређене податке достављају и Русији јер је имао неке комбинације са руским званичницима, јесте ли чули да је Директор америчке ЦИА-е морао да да оставку јер је поред своје жене има још једну - туђу! Пратили и њега!!

Што се секирате, имате ли ви неких неприличних контаката, неких неприличних разговора, нечег неморалног, нечег забрањеног, живите ли ви само од плата.... јесте ли се окружили саветницима који немају никакве чудне контакте? 
Шта ви очекујете од полицајаца којима је посао да прикупљају податке, па они су у оквиру ваше контраобавештајене заштити у обавези и да вам указују на опасност од неких контаката у које ступате преко кумова, саветника, «поузданих» људи, и како они сада одједном криви?
Да нису дознали нешто што би вас могло коштати нечега?
Наравно, ја сам да се поштује процедура, ако се она не поштује па то је због тога што нам је министар полиције лаик, који није давао Директору полиције да ради свој посао, већ се у све петљао – а не зна!
То се на том чувеном Факултету политичких наука није учило, имају за то неке друге школе, могли сте и на скраћени курс код мене, за само 250 Евра!

Ето, ја ово и овако пишем, они који брину о вама морају да ме надгледају – редовно  ми слушају телефоне и интернет комуникацију од 1990.г. али ми не сметају у раду! Ја им понекада пробам да укажем на нешто што не знају и то тече. Не бавим се ничим забрањеним, не аплаудирам лаицима, не поливам никоме да пере руке, и код кога уочим прљаве руке ја то напишем! Окружују ме својим информаторима, чак сам и користи од тога имао - јер је међу њима било и жена које су ми се свиђале.

Зар сте ви политичари помислили да у тренутку када постанете то што сте, да вас народ и полицајци гледају неким другим очима?
Не, Срби вас гледају оним истим очима и виде вас онаквим какви јесте! 
Какви сте, па знате и сами! 
Детаљи у наслову "Коалиција дођеш ми..."

Зашто друже Дачићу, не смениш Милорада Вељовића, Директора полиције, зашто га, ако испуњава услове, не пошаљеш у пензију, зашто га не вратиш да буде инспектор - он то зна да ради? 
Зашто преговараш са њим? 
Зашто му нудиш да иде у дипломатију – шта ће полицајац међу дипломатама?

Смеш ли да подвикнеш бар сада – ниси смео када си био министар јер га је штитио неко други, сада си ти и тај неко други, лупи руком о сто и смени га!
Ако смеш. Ако због нечега ниси у ситуацији да када са њим разговараш подешаваш глас и стас..... да будеш фини и мек, да разумеш, да објашњаваш.... није инспектор глуп, то је сигурно!
Ех, мучењаче један!

Притисли ти друга Вучића – и он је страшно увређен што су га прислушкивали.

Ваш имунитет вас не штити од надзора, то је за ваше добро! Па знајући то, сада се прича како су планирали да га убију....., ма како да не, то ће баш тако да се ради!

Знате ли ви, ти и Вучић, да у Србији није могућа «Државна тајна»? У процедури око доношења тог документа учествује много лица који имају другове, кумове, супруге, љубавнице..... који имају потребе да негде кажу нешто ексклузивно - што ће рећи да се атентат не планира тако!
Не прислушкују се и не прати кретање преко легалних служби и уређаја – за 100-200.000 Евра се може набавити какав хоћеш уређај који истовремено прати неколико хиљада бројева..... није ваљда да вам ја то треба да кажем.

Значи, отпада та опасност око атентата на Вучића, а отпада и она опасност везана за паралелну вожњу полицијског аутомобила који није у пратњи председника, јер се искључивао траком која је за то на ауто путу и пројектована, а махнуо својим познаницима из пратње..... зар генерал полиције да угрози Николића?

Николић може сасвим безбедно да иде по Србији, сам, куда год жели, он није ничим заслужио да буде угрожен.

Будите као Патријарх Павле, путујте јавним превозом, идите пешице, будите скромни, живите од плате, не обмањујте информацијама, радите по закону и ми ћемо вам аплаудирати када прођете...... када будете такви.

А док не будете, пробајте што пробате...... страхујте, плаћајте новинаре да пишу лепше приче о вама, само Србија је овећа варош у којој се све зна, сви сте од некуда, све се зна!

Неће Срби на вас, нисте никоме ни из иностранства битни – ММФ долази по своје, молићете да нас управно окупирају, јер не можете да изађете на крај са својим комбинацијама и Срби ништа тиме неће изгубити, напротив!

Позивање другова Немаца, полицајаца, прорекао сам пре 20 година када ме је некадашњи начелник СУП Нови Београд упознао са проблемима и начином рада у време када је министар такође био из СПС – морао начелник да ноћу рекреативно трчи по Новом Београду, са сином министра да би га чувао!
И имао 120 људи на обезбеђењу «личности». Тада сам му рекао (сведоци живи) да ако тако наставе довешће Србију у стање да ће свака станица полиције имати по једног Немца који ће командовати, а они само извршавати, правдајући се «Ја не бих, али Немац наредио!» - ето дошло то време. Вучић позива Немце!

А сви ратови се и воде да би се нека земља довела у стање Управне окупације – покореном земљом се управно управља, и ето на данашњи дан, Дан Примирја у Првом Светском рату, у којем је Србија изгубила 30%  становништва и 50% мушкараца, сада сте нас довели у стање да их (Немце) добровољно зовемо да нас окупирају!

Милошевић посејао и заливао, преузели његови наследници, жетва је таква!

Прање руку се врши из главе - не из кофе, не на извору, не на реци, не у купатилу......
Кренуло је, убрзава, одлазе....

Не жалимо било кога – свако одлучује којим ће путем! И пут у провалију је пут! Али не пратимо те који иду ка провалији!

Слава свим погинулим у Првом Светском рату, укључив и мог деду по оцу Ђурђа!

Боже, учини да све ово одгледамо мирно, да не судимо брзо, а Ти знаш шта је ко заслужио. По Вољи Твојој Господе!

Драгољуб


Постављено 12.11.2012.г. у  13,45 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta