Koliko vredi Jakov?


Колико вреди Јаков?

-Како мере Срби?-

Син Јосифа Стаљина, Јаков, био је заробљен у Другом Светском  рату од стране Немаца. Стаљин је требао да одлучи да ли се иде у војну акцију ослобађања Јакова. Пре доношења одлуке, питао је одговорног за такве операције, Лаврентија Берију, колико ће руских специјалаца погинути приликом ослобађања Јакова – речено му: Минимум 15. На то је Стаљин гласно размишљајући, рекао «15 добрих и храбрих војника, за једног издајника, онога који се предао....., не, нађите добар снајпер па то завршите!»
Толико је вредео Јаков!

Колону возила у којој се возио Председниk Србије, опет, јуче, у Новом Београду, баш на раскрсници улице у којој живим, угрожавала «Шкода» без регистaрских таблица, која је побегла и сада се за њом трага, да се види шта је њен возач имао на уму када се убацивао у колону коју чувају полицајци....

Колико вреде наши политичари – Дачић, Вучић, Николић.....?

Њихову вредност не може одредити неки србски Стаљин, они заузимају све «стаљинске» позиције – они су министри силе, Николић представља Србију, значи они сами себи одређују вредност, нешто као измишљена вредност неке валуте, нпр. Евра.

Њихову праву вредност одређују грађани Србије. Грађани Србије одређују и вредност саме државе Србије.
Ако грађани не мисле да је штета да њихова држава пропадне, она ће пропасти! Без обзира шта о томе мислили политичари.

Ако грађани не мисле да је штета да погине неко од политичара,  вредност тих политичара је минорна, невидљива и нема препреке да се организује атентат на њих – нема баријере која би их штитила од таквих могућнoсти.

Та баријера је  та потенцијална осуда јавности, целог народа, осуда оних са којим ће убица бити у соби у затвору, јесте оно чега се потенцијалне убице и организатори једино и плаше.
Ако нема осуде такве могућности – нема страха – нема препрека да се и о томе размишља!

Ако се овакав вредносни суд створи у једном народу, нема мера које би се ефикасно примениле да се заштити онај којем је народ одредио малу вредност..... а ту народну вредност штите припадници тог народа, у конкретном случају полицајци, војни или цивилни.
И шта они чине?
Како они показују да су они које чувају вредни њихових мера – већ неколико пута се догађа нешто што је неразумљиво и необјашњиво било каквим околностима – не реагује обезбеђење Председника Србије у ситуацијама када је могуће да се испитују њихови критеријуми лојалности, односно спремнности да за «штићену личност» дају свој или узму туђи живот.
И проверено: Нису спремни за тако нешто!

Наш председник је у улози Зумбул аге из турске серије о Сулејману Величанственом – указивао сам на такву могућност, објашњавао, све се надајући да се то неће догодити и да ће Томислав Николић моћи да преузме дужност...... он ју је преузео, али вредновање његове функције, њега, других политичара, није ништа друго до једно страшно звоно за узбуну – не иде нам ништа од руке!

Нама, грађанима,  се већ више од 20 година дају лажна обећања за која нико не осећа било какав стид – циљ бављења политиком у Србији су искључиво лични интереси!

Народ је то схватио, на неки начин и прихватио, гледа своја посла, не мисли да га се тиче на било који начин овакав (не)рад државних органа, а у складу са тим ни шта ће им се догађати.
Срби су у својим генима, иако то упорно негирају, ипак, задржали страх од Бога – оставили су да Он уреди оно што они не могу, не умеју, не желе....

Пазимо се шта се све планира, а види се на оваквом (не)чувању председника државе. Томислав Николић је на престолу Немањића, цара Лазара, краља Петра, зар му је код нас оваква вредност и тежина? 
Зар смо ми за то криви? 
Јесмо ли само ми за то криви? 
Има ли и његове кривице?

Зар се оваквим поступцима у чувању наследника Немањића, цара Лазара и краља Петра, не шаљу сигнали свима и свакоме посебно: Ограда је про-форме, рушите је улазите, радите шта хоћете?

И зар је нормално да Ивица Дачић одабере новог директора полиције из круга својих сарадника који су командовали оваквом полицијом, која је радила ово што ради и која чува наследника Немањића овако, да га свако из неке «Шкоде» може без проблема лишити живота.

Зар је Ивица Дачић вредан таквих одлука? Хоћемо ли и ми узети кантар у своје руке?  Само..... можда је и касно.
Хоћемо ли их на неким, скорашњим, изборима опет учинити вредним нашег избора?

Оваква полиција не може да сачува наследника цара Лазара!

Платимо странце или наше приватнике да то раде за новац, и ове наше, државне, плаћамо скупо, опремамо их, а они то не раде како треба.
Није срамота овакав посао поверити нестраначким стручњацима, нашим или страним..... па онда неће бити пресецања колона, убацивања и сличног, недопустивог!

Прверимо и стручност оних који брину о овоме о чему говорим - нису ли то неки кадрови са Косова, неки са Дефектолошким, Геолошким или Менаџмент факултетима.... таквих је пуна полиција? 
Ја не знам ко чува наследника цара Лазара, али полицијама треба да руководе они који су завршили полицијске школе, мада је у Србији свако способан за све, и можда нам овако због тога и иде.

Бог припомаже, Он неће и не треба да ради уместо нас!

Драгољуб

Постављено 22.11.2012.г. у 13,55 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta