Izuzeće kao institut




Изузеће као институт

-Изузеће за државне органе Србије-


Веза: Наслов на Златном Билтену «Морал»
          и други непосредно пре и после њега

Изузеће органа који пресуђује, одлучује, вештачи, је правни институт за обезбеђење објективности у поступку, суђења или доношења неке друге одлуке.
Паметан и поштен судија ће увек када уочи постојања разлога за изузеће сам прекинути поступак и затражити сопствено изузеће из поступка који води.
Други ће да се опиру, те ће одлуку о захтеву за њихово изузеће донети неко трећи, надлежан за одлучивање по захтеву за изузеће. Нарушавање или неуважавање поштовања елемената за изузеће чине поступак ништавним!

Цела Србија треба да буде обухваћена већим бројем судско-управних поступака, који би допринели да се Србија декриминализује.

Сви државни органи – судови, тужилаштва и све полиције, сви управни органи су због кривице извршене нечињењем онога на шта су били обавезни, испуњавају услов да буду изузети из поступака којим се иначе баве, а сада наступају као да њихово нечињење није допринело стању у којем се држава налази, већ узимају себи за право да као органи, које треба изузети, улазе у нове или настављају старе поступке, све се хвалећи како су они за поступке које би да сада започну, имали податке од пре неколико година – не одговарају зашто се чекало, ко их је спречавао...... само потврђују зрелост услова да буду изузети.

И они се не могу изузети никако друкчије до новим  изборима када би их грађани Србије изузели из власти, изабрали неке који не испуњавају услове за изузеће, како би се посао сређивања стања у држави започео и окончао.

У наслову «Спласнули» указао сам на гашење почетне захукталости – она се сада и не чује, јер се отпочетим поступцима иде директно на вршиоце највиших државних функција у Србији.

Дачић Ивица, учесник  власти од 1990.г. не може да буде тај који ће да суди о учинку власти из тог периода.

Вучић Александар не може да буде објективан због изразито пријатељских односа са Демократском странком за чије владавине је Србија доведена на просјачки штап – он се није определио, он не зна да ли да чисти, грабуља, или на прескок замахне косом све пазећи шта ће захватити, а и оно што би да захвати дочекује кадар ДС распоређен у полицијама, судовима, тужилаштвима, управним органима, јавним предузећима, медијима, дипломатији – комплетна инфраструктура ДС је активирала како заштитни тако и самозаштитини механизам у интересу сопственог опстанка или спашавања, те се овај посао декриминализације, како ју је замислио Александар Вучић не може обавити.
Александар се није припремао, нема стратегију, нема динамику, нема редослед – ухватио туђу, тупу, косу па би да коси узбрдо! Странка којој он припада нема никакву организацију својствену правим странкама организованих по правилима по којим  се странке организују – она није имала ни 1000 људи који би преузели полицију Србије, јер је ова недостојна посла који би морала да обави – ослонио се на затечене кадрове одговорне за овакво стање и сада би са њима да чисти! Ех, Александре, Александре, не може то тако!

То не може политичар – политичар то треба да на одређен начин контролише, али зид зидају зидари, а Александар није зидар, а хтео би да зида.

Аргумент: Без плана започета «Агробанка» - ухапшен друг другова из СПС, Секулић, почео да прича, то оцењено од стране оних који су слушали као небулоза па је Секулић на неодређено време смештен, ради лечења, да опет не даје небулозне изјаве, у чувену болницу Окружног затвора у Београду (ЦЗ) – да на миру размисли шта је рекао, шта ће да повуче и шта ће ново да каже, да не нанесе штету угледу СПС и његових руководилаца, да не говори о новцу који је даван за «специјалне потребе» - па најважнија потреба комуниста је брига за кадрове, и зар то онда нису и те специјалне потребе.
Углавном: Нема вести о Секулићевом бизнису, гледају се коалициони партнери, све мерећи како би прошли на неким новим јесењим или зимским изборима, при том умишљајући да су се показали способним да народ још једном преведу жедног преко воде. Али, неће  моћи! Завршено је то превођење.

Може ли Динкић Млађан  сада да говори о било каквим грешкама на плану финансија и економије, када је он био творац свега што се у последњих 12 година чинило на том плану и нису ли испуњени сви законски услови за његово изузеће?
О моралу не говорим у овом случају, јер што би о томе када је очито!

Може ли сада неки директор полиције да говори како ће да «хапси све редом» када је све то о чему се сада говори, сазревало у време његовог мандата?

Могу ли полицајци који су окретали главу од криминалних дела сада да почну друкчије и како ће се оправдати за ранији период..... потом се то питање може поставити тужиоцима, судијама, и свима осталим.

Да ли су србски политичари свеци, монаси или духовници?

Ако би се уважило да се на данашњи дан Ивица Дачић може суочити са оним што је одрасло у његово време могло би се констатовати да је он смогао снаге да изађе себи на мегдан, да је уочио своју кривицу и пожелео да из свега изађе, да је у неку руку постао сличан монасима, духовницими и свецима – а он то не жели, значи није ни светац ни монах и он се грчевити бори да остане на позицији са које се контролише криминал Србије.
То важи и за све друге......

Да се сада не очекује од србских политичара истина и поштење, кајање и покајање, одрицање од стечених материјалних добара?

Шта се сада очекује од Николић Томислава који се упетљао у поступак издавања дипломе за њега...... шта он сада очекује од народа, и има ли он увида шта у сличним ситуацијама раде политичари у свету.
Неће ли Николић бити поред тога што је био председник скупштине неколико дана, бити и председник Србије који је издржао неколико месеци на том месту?
Чиме ће се ова непотребна петљавина, лоше изведена, оправдати?
Зна ли Николић да је теже направити кривично дело без трагова, него га разјаснити?
Кога је слушао када се опредељивао да постане Оперативни менаџер? Зна ли тачно где се тај факултет налази? Има ли цимера са којим је размењивао белешке, скрипте, питања......?

Да ли је садашња УДБА та која треба да даје оцене о свом и о туђем раду – зар они не воде досијеа за друга лица, зар паметан човек прича сам о својим врлинама, зар се и у Небу не чита досије душе која је пристигла, који су други сачинили – па како се само у Србији догађа да државни апарат сам себи даје оцене, сам себи одређује висину плате, сам себи прави Стамбене правилнике, па официри имају иста права као у време ЈБ Тита!

Ко ће почистити Србију?

1. Народ када се прогласи банкрот државе, када може настати кратак период анархије налик на грађански рат, који се не може дозволити у срцу Европе, после чега следи окупација и сређивање од стране других држава – за детаље видети наслов «Сценарији за довођење Србије у ред» под «Вероватни», јер  тек нас чека Змијско легло звано «Колубара» па онда даље......

СПС неће хтети сам на себе, други не могу без њих, пат позиција = нови избори, нови трошкови и ненадокнадив губитак времена, уз опасности на које сам већ указао, али је СПС на добитку од неколико месеци док се тај нови циклус на оконча. Јер, све умишљају да ће време избрисати трагове које би да сада сакрију, а неће, ништа се не може сакрити осим онога што су појели, попили и дали певачицама и играчицама, остало је ту, Србија је мала, у њој се све зна – ево у селу у којем летујем, неки преко везе добили на име неприпадајуће социјалне помоћи по 100.000 Евра, већ данима секу шуму да врате новац и избегну затвор – продају камионе, тракторе, лимузине, куће и дотирају исеченом шумом!
Све само за 100.000, а шта ће они који су присвојили милионе?
Неки од њих ми кажу «Па брате, само да се обесим!» - ја кажем да то није најбоље решење, али је једно од решења.

2. Сам народ, свестан и своје кривице проистекле из незаинтересованости за истину, када ће народ силом натерати 10-15%  достојних службеника државних органа да се дистанцирају од остатка и преузму послове у своје руке, или их преузима народ са свим грешкама које из тога произилазе.

Дачић Ивица нас је обавестио да је за преиспитивање 24 спорне приватизације великих привредних система, на чему инсистира ЕУ, одредио око 60 криминалистичких инспектора...... из искуства знам да је за обраду око 50 лица потребна екипа од 12-15 инспектора и време од минимум  четири месеца - друкчије није могуће, а то значи да би за  само те 24 спорне приватизације било потребно око 300 инспектора – неупрљаних и ни на који начин умешаних у то што ће контролисати. А колико ће лица бити обухваћено «Галеником», «Колубаром», «Петрохемијом» и многим другим?

Али, Дачић ће то да уради са по 2-3 инспектора, потом иде извештај са констатацијом да је све било у реду – ЕУ то неће прихватити (врло оправдано) па ћемо бити третирани истоветно као и  у време његовог духовног оца, Милошевића, да би после тога, у беспарици, клекли и чинили све што од нас буду тражили.

Треба ли нам то?

Народу не треба, држави не треба, али политичарима, садашњим и бившим, то треба – то је куповина времена у илузији да ће се нешто само од себе догодити, а они остати недодирнути. То није могуће!

Срећан пут другу Николић Томиславу у Москву – то је она супротна страна од «Сна Србије», од ЕУ, али му је то и једина преостала страна.
Фластере на колена господине председниче!

Волео бих да наш брат Владимир Путин учини све што је потребно да се спаси Србија, али првенствено да се пре тога добро почисти! И да иде ђоном на овакве србске политичаре - без милости и одлагања!

Господе, добро нас гледај – и награди нас како заслужујемо!

Драгољуб


Постављено 02.8.2012.г. у 19,00 ч

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta