Moral



Морал

-Удружени смо јачи-

Србија је у ишчекивању информација које се чекају већ 20 година – оних које би потврдиле да морал није заувек напустио Србију. Чека се испуњење обећања оних који су пре неколико месеци добили мандат да Србију приведу памети и опстанку – чека се објашњење ко је све учествовао у довођење Србије до просјачког штапа, сада именом и презименом, уз одузимање онога што је противправно присвојено.
Најава постоји, она се обнавља од четвртка до четвртка, све у нади да ће се нешто само од себе средити, да ће се они који су се трајно одрекли моралности, једног јутра, заједно или појединачно, јавити својим друговима из одговарајућих политичких странака распоређених у надлежне државне органе, како би их они, њихови дугови, процесуирали, како то сви у последње време воле да кажу!

Може ли се неморалан човек одлучити на моралан потез, може ли неморалан у државном органу примењивати законе и бити моралан према свом партијском другу, истомишљенику, могу ли државни органи, организовани на принципу и профилу морала својих шефова, сада, изненада и на пречац, постати неки други људо, могу ли се они покајати, могу ли они себи изаћи на мегдан, па потом кренути на мегдан оним које треба да процесуирају?!
Тешко! Јер би се пре тога морали одрећи онога што је претегло у тренутку доношења одлуке да се морал елиминише из сопственог менталног склопа и одмах замени нечим конкретним, опипљивим, што има вредност у некој страној валути, некретнинама или неким другим вредностима на лествици оних који су се одрекли моралности.

Да ли ова околност утиче на спорост у сређивању Србије?

Наравно, она не да утиче, она је креира, она је водиља у тзв. оштрим мерама према незаконитостима. Јер, како је могуће да једни те исти људи распоређени на одговарајућим местима са задатком прикривања криминалних дела, сада могу да тај систем искористе против основа тог система, чији су један тврди део постали, и заборавили на нека друга понашања из времена док се нису уградили у систем?
Није могуће!
Али, знајући шта би се догодилио са системом у којем су добили улогу која им се свиђа, непрекидно ће давати анестезију оној огромној већини која чека расплет, да они чине све што је у њиховој моћи..... да је то сложено, да се не може брзо и слично, како би се непрекидно куповало време, како би се остварила њихова илуизија да ће се «нешто» догодити, те да ће се они бавити неким важнијим темама - као да постоји важнија тема од опстанка државе и народа који ју је као такву оформио.

Како ће сада, примера ради, неки важан инспектор државне полиције да однесе информацију до неког важног државног тужиоца, о човеку, њиховом другу и познанику, можда  куму и пријатељу, која би га одвела у затвор, када су се свих 20 протеклих година исти ти инспектори и тужиоци договорали како да избегну да се њихов друг подведе под одредбе закона?
Било би то неморално по њиховом искривљеном схватању морала, јер је тај - наш друг, наш брат, он је свакакао наш и не смемо се разједињавати и слабити. Удружени смо јачи!

Наравно, и сада ће се они договратаи како поступити, а да буду и вуци сити и козе на броју – како то није могуће, опструираће поступак припреме за примену закона,  договараће се са својим другом, правиће комбинације, тражиће некога ко би пристао да одређен број месеци буде у притвору..... да прихвати на себе кривицу, а они би се опет договарали колико та њихова услуга кошта..., «за ово нам дођеш!»

Политичке странке су произвеле криминал сваке врсте, оне и сада имају политичку, неформалну али суштинску, власт у свакој области државног деловања и оне се и у овом тренутку, када упорно дају анестезију грађанима Србије, удружене по несхватљивим принципима, односно по принципима неморалности, удружују се ради заједничког вршења власти – сада углавном  усмереног на онемогућавање разоткривање делова криминалне прирамиде, које хтели-не хтели, неминовно води до главних страначких функционера!

Ако је ова хипотеза погрешна, како објаснити да Социјалистича Партија Србије (СПС) - странка социјалне једнакости и сваковрсне правде и поштења, непрекидно изгледа час као риба час као девојка – како је она у коалицији са сестринском комунистичком  странком, Демократском Странком у Београду и Новом Саду, а на наводном  државном нивоу са Српском Напредном Странком (СНС), да ли је ова риба-девојка љубавница и СНС-а и ДС-а и када је коме риба, а када је коме  девојка?

Због чега то чини СПС? Да ли због идеологије?
Не, ово се не чини ни због чега другог осим ради спасавања сопствених позиција, положаја и онога што се тима задобило од доласка банакарског експерта Милошевића у Србију – јер је ово све жетва његовог сејања, само су сада неки од сејача постали жетеоци и прикључили се свим осталим – сејали заједно, жању заједно и заједно дају анестезију народу Србије!

Може ли се ово овако распетљати?

Не може! Или ће се они међусобно договорити - или се посвађати, у шта је тешко поверовати - па покушавати да нешто распетаљју и када дођу до било ког већег мртвог чвора, стаће и договарати се до у бескрај.... како би се ушло у другу фазу.

Друга фаза:

Друга фаза подразумева планско увођење у хаос у којем би се као једина организована снага појавили они који Србију пуштају у хаос, како би очували тековине своје делатности у трајању од 20 година, да би из хаоса створили неки ред.
Тај ред у стању хаоса, био би пожељно стање које сада имамо и потом би они који би контролисали хаос били спасиоци, па би могли да на рушевинама и остацима од пожара, користећи се оним што су очували, да оформе неку другу Србију, са народом који би им био захвалан што су их оставили да живе – тада се о криминалу не би говорило.
То је та фаза два.
Али, они, планери фазе два, који се ослањају на планере из инострнства, не узимају у обзир Бога, јер су безбожници, те не знају да се хаос  неће моћи контролисати, не узимају у обзир шта се све дешава када народ узме власт у своје руке, шта се дешава када се најобичнија кукавица наоружа  и убије првог човека, када упали прву кућу, први аутомобил – они не могу држати целу Србију под контролом, па ће се сва имовина оних који би Србију пустили у хаос наћи на удару оних који нису под контролом, као и они сами ..... јер се у Србији, ама баш, све зна, а оно што се не зна, знаће се врло брзо.

Бог ће све људске грађевине од магле порушити благим поветарцем, у пожарима ће нестајати имовина која је стечена пљачком народа и државе, а у нередима ће, без икаквог суђења, нестајити пљачкаши. Јер ко је достојан, у овом тренутку, да суди, да хапси, приводи, открива криминалце? По којим критеријумима?
Шта су ти који би то сада да рада до сада радили – зашто нису штрајковали, давали отказе, обавештавали народ – није никакво оправдање «Виша инстанца бранила!», јер се постави питање зашто је слушана инстанца која не поштује закон?

Ја сам на Златном Билтену поставио више наслова који објашњавају «Шта нам је чинити?» - објаснио сам да се стање у Србији може довести у ред за годину дана са 300 стручњака и са ослонцем на 5-10% садашње полиције, уз 50 екипа тужилац-истражни судија-судско веће.
Цена је око 20 милиона евра. По 3 евра по глави становника, по две кутије цигарета, по три пива – ако будемо хтели! Да ли би ви пристали на овај издатак?

Да ли би ви дали три евра да се организујемо и натерамо власти да чине оно што је неопходно?

Сви моји досадашњи предлози су остали без одјека – скоро нико није био спреман да се лично потруди, да улужи неколио кутија цигарета у спасавање државе коју имамо – и ко нам је сада крив?

Драгољуб

Постављено 24.8.2012.г. у 15,30ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta