Ko ostaje bez pertli?



Ко остаје без пертли?

-Скраћена процедура-


Веза: «Клопка за овнове» - наслов на Зл. Билтену



Када се неком одузму пертле, опасач, кравата..... значи да се спреми за притвор у којем не треба да изврши самоубиство, јер још неком треба жив.
Скидање опасача, кравате и вађење пертли налаже онај који има силу – силу власти или обичну грубу силу коју примењује по неким својим правилима, која су позната и оним који скидају пертле.
Ови знаци су неспорна потврда одлуке да неко иде у притвор. Ради испитивања, вођења неке истраге али и казне, јер се врло често у неким организацијама – мафијашким и обавештајним, примењује скраћена процедура, што подразумева изостанак прописане законске процедуре.

Пре неколико дана у Србију је дошао «Ловац из Америке» да обиђе и подмаже клопке у којим се налазе србски политичари-овнови, све описано под насловом «Клопка за овнове» у којем сам назначио читаоцима да сами могу да извуку недвосмислене закључке - ко је у којој, и каквој, клопци, а по основу нагле измене понашања оних који су заборавили да су привремени слободњаци под теретом преузетих обавеза – јели из руку ловца и власника клопки и сада морају, као и сваки истрениран и одгајан пас, да трагају, маркирају, кевћу, реже, машу репом и јуришају на оне на којем им се укаже на уговорени начин.
Да ли сте уочили ко је изменио реторику, ко се повукао у дубоку илегалу, ко се уплашио....?? Гледајте њихова уплашена и тужна лица, несигурност, интонацију и садржину садашњих прича......како добре и мирне куце!

Јесте, уочили сте. Добро, то је било лако претпоставити, а ја сам само на то указао.

Послови око формирања владе Србије теку – потпуно су измештени из уобичајених система преговарања, намиривања, уцењивања.... сада ће ти који су глумили самосталност мирно саслушати оно што ће им ловац рећи – формираће се влада под надзором, уосталом и наизглед самостална и снажна влада Немачке је надзирана влада чији канцелар пре ступања на дужност иде у Америку да потпише извесна канцеларска документа, којим је уређен начин давања извесне независности ономе који је у рату побеђен! Како 1944.г. тако данас!

Радиће се у Србији оно што је неопходно, гледаће се интереси ловаца из великих држава.... неки ће се пећи на тихој ватри, како су и заслужили.

Ми, становници Србије,  ћемо бити кажњени због неспремност да кренемо проблемима у сусрет уместо што смо изабарали да нам командују ови којим се сада наређује да скину пертле.

И та казна неће бити већа од оне коју би морали да истрпимо да су «ови без пертли» пробали да било шта предузму - они су се умотали у змијско клупко криминала - да размрсе не могу, да секу не смеју!

Србија је сувише значајна држава да би се дозволило њено потпуно расткање и деградација – а политичари - овнови, Срби, су били спремни на то. Идемо под контролу! Бог своју вољу реализује и преко оних које не воли – спасаваће Он Србију од самих Срба, преко непријатеља Срба! Радиће полиције и судови под контролом, успоствиће се неки ред који ће нам бити неопходан за време општег хаоса, којем неће бити раван ни сам Потоп, који куца на врата.
Немамо више времена да се уздамо у било кога – осим у Бога!

Не умишљајмо да ће се ствари променити ако затворимо очи, ако ништа не предзимамо, ако чекамо да држава збрине сваког појединац – сваки појединац треба да предузима самостално оно што може.... грмљавина се чује, севају муње, дува ветар, прокапљује киша, па зар се и даље сумња у невреме?!

Склањајмо што можемо да не покисне – склањајмо се под неки кров и гледајмо како смо мали, сви од реда, али и како и такви мали једино сами себи можемо бити од помоћи.
Неће Бог помагати оне који чекају, одмеравају, опструишу, цењкају се, двоуме се – а хоће да помогне, а то помагање не треба сматрати Његовом обавезом да све сам за нас обави. 
Помаже се неком ко се труди, ко ради, па му зафали снаге, пара, хране....а ова поскупљења цигарета, пива, хлеба, грејања, гаса, струје.... па нису то казне, то су подстицају да се осамосталимо и вратимо негда свеприсутном Принципу Довољности који је заборављен, потиснут, одбачен....

Време цури, ко како хоће!

Ове без пертли, не жалимо, помозимо и да се сваком ко је то заслужио изда таква команда – команда »Скидај пертле!».

Ортачимо се са Помоћником који никада не издаје!

Драгољуб


Постављено на Ивањдан, 2012.г. у 12,00 часова

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta