Klopka za ovnove



Клопка за овнове

-Стигао ловац!-

У руској клопци за вукове, која се успешно примењује и у Србији, у средину се стави мамац за вука - јагње или овца, остави му се (вуку) да може да уђе у дуплу ограду, да до јагњета не може да допре, а крећући се у круг стално својим телом притвара врата кроз која је ушао. Могао би да иде уназад, али онда он не би био онај који се полакомио на мамац – не иде уназад, не може да се окрене, батрга се, гризе зидове, проба да ископа рупу испод ограде и док се тиме бави стигну насмејани ловци који из далека схвате да клопка није празна!
И тада слободни и опасни вук, страх и трепет и за стоку и за људе, постаје роб – ловци са њим чине шта им је воља. Када се полакомио на мамац и ушао у клопку завршио је са животом слободњака.
Када човек изгуби слободу он и није човек, посебно када он сам настоји да је изгуби.

Наши вукови, политичари - овнови тулани (овнови без рогова) трчали да буду што ближе мамцу, а вешти ловци им га измицали како би им се намера да загризу мамац утврдила, потом им се мамац да - да га само оњуше, ушли у клопку, живели у њој, ишли у круг, урликали, кезили зубе, плашили оне напољу и стално у зебњи ишчекивали појаву ловаца.
И стигли ловци!
Они чије су мамце загризали и у чије су клопке упали – дошли да виде шта некадашњи слободњаци сада планирају да чине, сада када у Србији треба да направе владу. 
Дошли ловци да опомену оне који су упали у клопку, да су они само привидни слободњаци, те да пазе чији мамац су загризли и прогутали.

Мамац за вука је јагње или овца. Мамац за србске политичаре - овнове је новац! Новац је оружје којим велике државе владају малим државама и народима и то тако што њиховим представницима и тзв. политичарима дају мамац одређене величине и то само да га виде – покажу им број рачуна у некој од банака са салдом из којег наши овнови закључе «колико су добри» - и потом се уговор реализује! Наши овнови никада не буду у позицији да стварно присвоје мамац који им је показан – овновима се мамац само показује. Јер су само овнови!
Да је друкчије, па зар би их ја сматрао за овнове и зар би их велике државе сматрале за посебно глупе овнове, поводом уговора који се  постигне са онима који су вољни да слободу живота и одлучивања замене за написани износ новца који никада неће добити. 

Пошто им се никада не верује,  поред њих се инсталира човек од поверења ловаца – он је често шеф кабинета, саветник, специјални саветник.... нешто што му омогућава да легално непрекидно надгледа шта контролисани ован  ради. И да прикупља и додатне информације и доказе који ће додатно ојачати оружје – новац и у неком тренутку непослушности послужити за васпитавање овна-политичара.

Наравно, дозвољено је овну-политичару да се батрга, галами, прети, напада вербално, истиче своју част и поштење, своју непоткупљивост, али када дође време, он је дужан, а ако одбије бива присиљен, да слуша и поступа по наредби ловаца на душе политичара - овнова! Богато је ловиште Србија!

Сада се у Србији догодила бежанија са скоро окончаних преговора око формирања владе.... неки од оних који су прогутали мамац, у облику оружја-новца, били се заборавили.
Дошли ловци да их потсете на договор, на мамац, на документа, а саветници им  сугеришу да се не плаше, да издају опет, јер се од оног ко изда једном очекује да то увек чини! И маше им се папирима испред очију, како би им се ставило на знање да се то лако може и обнародовати!
Застало се са формирање владе – батргају се и прете, али сви можемо да гледамо како ће то кратко да траје, јер им је у поверењу речено «да ће им се блокирати новац и имовина у иностранству»! Они, овнови од политичара, галаме како их се то не дотиче, увлаче рогове, скраћују језик, бивају умилни и поступају као и сваки вук кога ловци ухвате у клопци.
Ех, како је лепо бити слободан!
Шта се све лепо доживи по основу поштења - само то политичари не знају и не верују, они у поштење и награде за то, не верују! 
Они су политички математичари, мађионичари, жонглери, илузионисти, шибицари, силеџије, дипломате, патриоте, ратници, великосрби, верници вернији од самог Христа – шта већ затреба и шта код Срба најбоље пали, а у суштини сињи кукавци који почесто пожеле да се земља отвори и прогута их.

Али, ловци то не допуштају!
Они их заливају, орезују, прскају хемикалијама, изводе их на телевизије, позивају их на рибања која се представљају дипломатским контактима..... онај код кога је и нож и погача одлучује коме ће колико одрезати.

Е, моји школовани политичари, мудрост се учи код куће, она је везана и за генетику, у школама се уче разне вештине, али не и вештине како се спасити клопке у коју сте журили. Али, није да нема решења! Сами га нађите – не требам вам ја овако безначајан за саветника – «јер да сам паметан имао бих пара...» како ви волите често да просуђујете о нечијој памети.

Не жалимо их, па пазимо кога и због чега бирамо да нам командује - изоштримо критеријуме. Не пропустимо прилику да сада када Велика Порота  Србија заседа да би пресудила овим који Србију доведоше до просјачког штапа, да уочимо и шта све чине политичари - овнови који су упали у клопке!
Извуцимо корист од тога, а њих не жалимо!

И знајмо – Бог све види, и све награђује - по заслугама!

Драгољуб


Постављено 5.7.2012.г. у 16,30 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta