Osmatracnica Srbija!


Осматрачница  Србија!

-Осматрање, одмеравање и записивање-



Веза: Наслови на Златном Билтену
          *»Где сте силни и важни?»
          *»Шта нам раде цареви?»

У последњих неколико година, а посебно у овој 2011.г. указивано је на «Златном Билтену» и «Србијачи» шта ће се догађати на планети Земљи, почевши до 16.9.2011.г. као даном прекретником, са довољно описа и упозорења и шта ће нам се догађати после тога.
Било је то прејако, и изненада и невероватно, јер људи не желе да неки дан - прекретница икада дође.

Мој познаник којем се молбе испуњавају, једном је, одговарајући на моје питање везано за рокове у којима се догоди услишење неке његове молбе, одговорио да се то догоди увек за 2-3 месеца, то је нека врста аутоматизма у редовној процедури, ако се не тражи друкчије, што ће рећи да онај који моли,  ако има посебне разлоге за то, може да тражи и време испуњења те његове молбе - они, каже ми он, могу да траже и тренутна испуњења, али се то ретко користи и углавном када су испуњени сви, њима познати, услови.

Наш научник Никола Тесла, свакако Више Биће у лику човека, који је имао одговарајућу планетарну мисију, као и ми  сви што је имамо у неким мањим оквирима, да се у случајевима када му неки човек нанесе неко зло тај увек за неколико месеци буде адекватно кажњен, и тиме се, он, Тесла, није бавио, али је уочио, објаснио и оставио нам да и ми о томе размишљамо. Ми, превасходно у смислу да се трудимо да никог не вређамо, не понижавамо, не злостављамо...јер нам није дато да ми знамо који је, наизглед, обичан човек, ипак необичан - а ти необични се посебно и штите као што је и сам Тесла био заштићиван целог свог живота.
И он, Тесла, и мој познаник чије се молбе услишавају, говорили су о два-три месеца!
И то се догађа! И када се догодило ово, догодиће се и остало што је написано на основу његове приче.

Ево, од 16.9. 2011.г.до данас  прошла су три месеца и 12 дана, па се може рећи да је прошло довољно времена, када ће свако, ко хоће да гледа и слуша, и сам моћи да се уверава да је та информација коју сам од њега добио, вредна сваке пажње.

Срби из Цне горе, када неког хоће да прокуну учине то само са две речи и једном свезом речи, они кажу «Дабогда се осилио!» - после тога је та ствар закатанчена, тај који се осили обавезно брзо и на свима очигледан начн пропадне у највећим мукама, доживи презир и прими плату коју је заслужио.

Пре месец дана сам молио да ми неко јави шта се догађа са тада неким силним и важним - мислио сам на турског Неосултана Ердогана, немачку канцеларку Ангелу Меркел, америчког председника Барака Обаму и неке друге, сећам се био је поменут и кинески и маџарски председник, док се наш брат Путин Владимир није поименично помињао....
Прошло месец дана од тог мог јавно постављеног питања «где су и шта раде» - и ућутали се сви! Али прошло и три месеца од 16.9.2011.г. када им је истекао рок трајања.

Почетком децембра наш брат Путин Владимир изгубио царски трон - не верује, па покушава да укаже поданицима да је лажно оклеветан....кажу да ће 78 пута летети авионом по великој Русији како би до 4. марта 2012. стигао и до оних најудаљенијих.... труди се, али нема сврхе, њгово царско време је истекло, лепо сам му то објаснио под «Кисели осмех брата Владимира», Маџари су пред колапсом сваке врсте, чак им и њихови пријатељи из ЕУ и Америке скрећу пажњу на понашање према другим народима, јер они Кинески Манџури, не трпе друге народе, не могу да се стопе са другим народима - они их или асимилују или протерују или уништавају на врло монструозне начине исказиване на Србима од њиховог доласка на србску земљу, а посебно у последњих 100 година, од када су у тврдом савезу са осталим црним народима Европе, Турчин, Ердоган, се ућутао после свађа са својим великим  пријатељима из Европе и са Блиског Истока - економска ситуација га је прикочила те се, како је то и тражено, Ердоган сада бави собом и унутрашњим питањима Турске - мало му сада Нови Пазар и Сарајево изгледају удаљеније него само пре неколико месеци!

Кина је, после више од 10 година, свој привредни раст у овој години завршила са +8,5% према +12-14% у претходним годинама - са тенденцијом смањења у наредној години.
Ако овај привредни раст Кине спадне на +6,5% сви метали падају ценом за 20% а нафта, у најбољем случају, спада на 80-85 долара/барел (сада је око 110 долара/барел), па наша браћа Руси, стрепе од тог, веома извесног, пада Кине на тих критичних 6,5% привредног раста, као и од немогућности ЕУ да се избори са кризом привреде, валуте и потрошње јер се 51% трговинске размене Русије одвија са ЕУ.

Кина је, према налазу Кинеске Државне Ревизорске комисије завршила 2011.г са спољним дугом од 697,16 милијарди америчких долара, што је више за 27% у односу на прошлу годину - кинеска захукталост се смањује, мехур раста је на силазној путањи  и Кина ће пропасти у само једном  дану – када се склопе све остале, потребне, коцкице за пропаст.
Кина је била покретач раста привреда у целом свету - њен раст опада, опада и привредни раст целог света.

ЕУ је решила проблем Евра
-Откупила је све државне обвезнице држава чланица како би спасла Евро као симбол просперитета и величине Немачке, те се сада све издате државне обвезнице (менице) налазе на једном месту, у трезору Европске Централне Банке - све су без покрића, сада за менице не дугују Италија, Грчка, сада дугује ЕУ, ја сам још пролетос и летос ове, 2011.г. говорио да Грчка не може да банкротира поредећи то са околношћу да нпр. један округ у Србији буде презадужен када те дугове на себе преузима Србија - и то им се догодило.

ЕУ откупила, односно преузеле менице својих «округа» штампајући нове количине евра.... и све је исто као код нас у време банкарског експерта Милошевића.

Следећи корак је брисање 6 или 8 нула па успостављање нове валуте «Нови Евро» када ће један милион вредети ЈЕДАН НОВИ ЕВРО!
Жалим ове наше са по 10-20 милиона евра, имаће колико и сви ми, чак и мање, јер ће динар и тада имати неку своју вредност, сличну садашњој! Све валуте падају, само динар расте! То се полако остварује!

Само, Милошевић је имао државу Србију која је као суверена земља штампала свој новац и правдала га на уобичајене начине - ЕУ није држава, она је само договорна унија држава, које су на њу пренеле своје суверенитете али је нису направили државом! Држава постоји онда када има границе, територију, монетарни систем и контролу тог система, и када је као држава заступљена у међународним организацијама - све то ЕУ није, те се може рећи да се ради о великој завери и превари - једна недржавна организација штампала и растурала лажни новац којим је хтела да дође у посед стварних вредности!

То се открило, били нестрпљиви, хтели да живе јако лепо, продавали своје робе Кини, надувавала се Кина вештачки и та велика земља се на тај начин и припремала да банкротира када и државе коју су њену економију пумпале лажним новцем!
Све, било је превара!

Ваздигли се до скоро гладни – арапске земље, по основу тог лажног новца, трошили га на оно што не чини основу за преживљавање већ само за провод и уживање (скијалиште у арапским пустињама), успавала се Русија која се већ привикла да живи као и арапске државе – од продаје нафте и гаса – и сада и она спремна да подели њихову судбину!

Цена бензина у Русији је у 2011.г скочила за 11%, а права поскупљења се најављују за после председничких избора у тој држави - једној од највећих произвођача и извозника нафте. Па ћемо ми и Руси и по том питању бити браћа, возићемо се на бензин приближне цене! 

«Јужни (По)ток»- у принципу изводива траса гасовода из Русије у Европу, као геостратешка окоснице Русије која ће од нас мале Србије учинити да постанемо битан фактор и разводник разних кракова тог мега-гасовода ка србским земљама, Италији и којекуда... и све оно што је свих ових година, а најмање у последњих 10 чинило да помислимо да ће тај (По)Ток гаса бити оно од чега ћемо прогледати...

Неки моји познаници који имају фирме за обезбеђење већ почели да окупљају специјалисте за обезбеђење тог гасовода који се још налази у сфери употребе само у разговорима са Украјином, која се опире да гасовод који пролази њеном територијом прода или на други начин стави под контролу руских гасних фирми - сада је у питању игра око цене.
Руси траже 415 долара за 1.000 кубних метара, Украјинци нуде 240, Кина је обезбедила потребне количине гаса из Азербејџана, својим гасоводом, од те земље до Кине и она гас не жели да плаћа ни Русији више од 200 долара за 1.000 кубних метара (толико плаћа Азербејџану) те је сва прилика да ће Русија пристати на украјинску цену од 240 долара  и у том тренутку се фасцикла «Јужни (По)Ток» ставља у а/а!
Ко зна, можда би и нама много што-шта било јасније када би нас СПС и његов врли кадар Душан Бајатовић, обавестили по којој цени ми плаћамо руски гас, по 200, 240 или 415 долара/1.000 метара кубних! Али је то сигуро нека братска цена!

Наравно, у Русији има небројено много Јевреја, они су познати трговци и шкртице, Јужни Ток је Србији био шаргарепа којом нам се махало док је Србијом управљао експерт Војислав Коштуница, те им је цео нафтни комплекс уступљен за око ¼ вредности у доброј вери да ћемо од тог, за нас лошег, трговачког посла, касније, имати користи, посебно се говорило о некој геостратешкој и заштитничкој користи, јер ћемо накнадно да инкасирамо много новца од плаћања за транзит руског гаса кроз Србију!
И сада се то не  може раскинути - уговор о куповини НИС-а није био условљен обавезном изградњом Јужног тока, НИС је руски, гас плаћамо као да они овде не остварују никакве своје интересе, и опет нам се браћа измакла када нам је тешко!
Мада, тако нам и треба!

Ми морамо да се уздамо у себе а не у Русе или Американце. Највећи део руског гаса се сагори у котларницама градских топлана, од тога највише у Београду. Ми можемо да реализујемо започету градњу, од које се одустало када је Милошевић пао са власти, изградњу  топловода од Обреновца до Београда и да се ослободимо толике зависности од руског гаса, мада је то мало незгодно за сваку власт која се бори за директорска места у гасним и електро фирмама - ово би било добро, ако би нека србијанска власт гледала (и) интересе Србије, а када ће то и да ли ће то икада да се деси, ја не могу да кажем, али како ствари стоје, ма, врло, врло тешко!

Осматрачница Србија:

Од доласка црних народа на тло данашње Европе, Србија, као центар, као упориште у којем се налази осовина полуге ваге, која мери и одмерава, са које се гледа и записује, ми Срби, као прави Вагари, гледамо како се краци ваге померају на доле и на горе, како се та равнотежа скоро никада не одржи већ увек једни претегну - ова полуга је учвршћена у свом средишту, у средишту Земље, са крацима који, супротно од ваге, дају одговарајући резултат.
Овде је важнији и тежи онај који је горе! На обичној ваги је тежи онај који је доле.
И борба се води за тај положај - бити горе!
Ова симболична вага се из Србије сагледава као уздизање једних, а падање других народа!
Колико се ко измакне од средишта и седишта полуге ваге/Србије, толико брзо падне доле и толико далеко буде од средишта. Србија је мера! Више пута је у различитим насловима на то указивано, посебно нашој браћи Русима, али они у борби за превласт нису на то обратили пажњу - измицали се и удаљавали од Средишта и пропадали, јер су они са којим су се такмичили ишли на горе, уздизали се!

Србија је Осматрачница! Она је Средиште, она је упоришна тачка полуге којом се мере народи и државе и она се не сме оштетити, јер онда нестаје вага и нема мере, настаје хаос који се заснива на другим принципима од овог Вечитог - Вага је Центар, Упориште и она се  налази у Србији!

Лепо се види одавде све! Лепо се сагледава окупаторска Европа, Русија која заборавља коме припада и који народ ју је оформио, сагледавају се и до скоро гладни - арапски народи који се ваздигоше да би сада били спремни за падање, гледа(ла) се и Кина која се упустила у борбу за место оних који су већ пропали, гледала се и Грчка, Турска, Румунија, Бугарска, Маџарска, а  гледају се и територије на које Америка покушава да се искрца – Аустралија и Индија, како би се спасила, само неће вредети!
Америка и Европа су радили на уништењу упоришне тачке људског поретка на Земљи, напали и бомбардовали Србију, откинула се полуга, и као буздован, као бумеранг кренула по њима, захватила све што је потребно и вратила се полуга у своје лежиште - наместила се полуга на Осматрачници, све се гледа опет, све се опет одмерава, све се записује и исплаћује, из Србије - остало је неважно, сва Земља је одмерена од свог средишта - све осим Србије је периферија, ближа или даља, највећи су најдаља периферије, и од ње се почело са сређивањем.
Све те велике и силне земље су приправне да у исто, врло блиско, време, поделе врло сличну судбину – са сигурношћу им је одмерено, гледано из Средишта Земље, из Србије!

Питао ме у једној апсолутно непотребној полемици - мене са једне стране и групе која се показује јавно, кријући свој идентитет - мој познаник Будимир-Буда Новаковић, архитекта из Београда, у љутини, «па по ком принципу Ви доносите закључке о одређеним стварима..?» - пошто су у питању неархитектонска знања, ево, и њему и осталима, да кажем да се у различитим школама науче различита знања и да није за очекивати од оних са једва завршеним средњим школама, школама за менаџменте, онима којима је највише образовање читање новина на интернету, да се они служе давно постављеним правилима Анализе садржаја које је поставио амерички стручњак Берелсон још 1943..г., као и наш научник проф. Др Драгомир Драшковић са Филозофског факултета у Београду, који је имао катедру и на факултету који сам ја звршио - значи, за мог познаника архитекти Буду и остале: Све је написано, треба знати читати, све нам је говорено али требало је слушати, и не треба се упуштати у такмичење са мајстором заната који не познајеш, жеља је пожељна, али је она недовољна, и ко се у то упусти доживи пораз.


Знам бар пет жена које пате што нису вештице и неколико њих које јесу - не може се постати вештица својом вољом, не може се постати теозоф тако што се једно јутро устане и каже «ја сам теозоф»-постоје за то услови, много услова да би неко, без страха, то за себе могао да каже.


Но, сви могу свашта да пробају, као што многи носе крстиће око врата, бројанице у руци... само то не даје резултат. То је изругивање, то је као када ови са периферија, ови са крајева полуге ваге, говоре о Србији, «они доле, у Недођији!».

Ја оваквим причама пробам да читаоцима «Златног Билтена» олакшам размишљања о ономе што нам се догађа и ономе што ће нам се догађати-нама у Средишту и свима на периферијама.


И нећу се љутити на било кога ко ово оцени да је будалаштина - таквих има, наравно - њихово право, као и моје да им се не нађем при руци када ми се  обрате за неки савет – а има их у последње време све више, и сви ми се обраћају само на мејл, уз напомену да то не поставим на блог.

Желим вам свима свако добро, сада и убудуће!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 28.12.2011.г. у 19,00 ч.

2 comments:

Zlatni bilten 3. јануар 2012. 16:10  

Иван Милосављевић: Господине Татомировићу ако смем да додам-чини ми се да се спрема нека опасна игра од стране власти и СПЦ-а.Био сам пре неки дан на предавању о старој античкој историји Срба тачније о Србима и Арбанасима овде код мене у Нишу,предавање је држао Јован И.Деретић а у првом реду седео отац Влајко Грабеж-иначе највећи ауторитет и најпознатије лице од стране свештенства у Нишу,када је Јован Деретић говорио о томе да је и Исус говорио Србски само је климао главом,смешкао се и одобравао као и за време приче о односу хришћанства и старе Србске вере.Јако је чудно то одобравање и слагање јер се тиме дира у догму и учење хришћанске вере и самим тиме се љуља ауторитет библије,поготову јер то долази од стране неког ко је био најближи екуменистичком патријарху Иринеју,а и Ниш је средиште екуменизма,они би требали први да се противе и да проглашавају за лаж све то што се износи а у супротности је са хришћанском догмом јер као што знамо у библији нигде не стоји да је Исус причао Србски,као што не стоји да је хришћанство настало на темељима Србске вере.Црква зна све ово,то је јасно као дан али чини ми се да опет жели да привуче велики број родољуба на своју страну због неких својих циљева,тако да игра двоструку игру,када сам био у Светосавском дому код Нишке саборне цркве на предавањима о страдању Срба на Косову ту је опет био отац Влајко и остало свештенство јако блиско екуменисти Иринеју чак су тада говорили против Ватикана и католика,сутрадан увече нека друга прича,исто свештенство и тад је било говора о одређеној сарадњи са католицима и плус је био присутан представник католичке цркве.Две потпуно различите приче!

Zlatni bilten 3. јануар 2012. 16:13  

Драгољуб Татомировић, Драгољуб Татомировић: Ех, г. Милосављевићу, када би Србска црква рекла оно што зна и показала оно што има писала би се друга исорија и цркве и света-али они имају неку обавезу да о томе ћуте, а ми се нервирамо. не треба. Све ће изаћи на видело! Па и ово што нам је сада невероватно, може се,лако, показати тачним! Зар се све од времена ИХ не заснива на преварама, фалсификатима, сили, окупацији, отимањима, зар нисмо недавно бомбардовани и зар нам и сада на наше очи не отимају наше Косово? Бог са нама-Пристани Боже! Свако добро Вам жели-сада и убудуће- Д. Татомировић

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta