Ili tutnji il se Zemlja trese.....


Или тутњи ил се Земља тресе,

ил удара море о брегове....

-Србија се изоловала, али стрепи-



 Веза: Наслов "Кожни Мантили", 
                          "Прст на чело-време је!" и 
                          "Сценарији за довођење Србије у ред"


На Факултету безбедности у Скопљу изучавао се и предмет «Истраживање безбедносних појава» - нов предмет, први пут у том облику уведен, предавао га професор са Филозофског факултета у Београду – гунђали смо, сматрали да је та новотарија и непотребна и сл., а потом се показало да је то, само та новотарија  била вредна путовања у Скопље!
Тај предмет ми је омогућио да без одговарајућег радног искуства при доласку у нову јединицу «елитну» како се сматрало, веома брзо потиснем оне без одговарајуће школске спреме, дефектологе, социологе, психологе, машинске инжењере, и будем задужен управо за Израде безбедносних прогноза, које су сачињаване методом који је  веома сличан овом који сада користим за сагледавање опште климе у Србији и за дефинисање онога што је дневна, недељна и будућа преокупација становника Србије, односно и других народа, будући да су читаоци Златног Билтена из скоро целог света-погледати преко "Бројача посета" у Анализатору «бета» па видети да се за исти интересују и из Кине и Индије, малих океанских острва....

У могућности сам да, укрштајући информације из легалних извора информисања, инфрмације које добијам на друге одређене начине из целог света, информације о интересовању за изложене теме на овом блогу, скоро сигурно доносим добре закључке и дајем добре прогнозе. Хвала професору др Драгомиру  Драшковићу, који је у систем школства безбедности увео предмет Истраживања безбедносних појава!

Јер, у крајњем, све ове информације о различитим појавама, сведу се на крају на будуће могуће стање наше укупне безбедности!
Чему благостање без безбедности, чему уваженост државе - без безбедности, чему становање у елитним блоковима града - без безбедности, чему лепа и паметна деца - без безбедности, чему лепе девојке ако нису безбедне, чему и живот човека проведен у страху!? 

Да, браћо Срби, стварно, чему живот проведен у страху?!

О недостатку нашег задовољства и о разлозима тог недостатка - свих оних кји живимо у Србији - детаљно сам образлагао у наслову «Кожни Мантили» - али сам и  сāм  у некој мери изненађен како се тај зауздани Ген Слободарства, у том заузданом облику, лако преноси на младе генерације, које, сада, ипак нису у стању «Кожних Мантила» из мог детињства, али се млади плаше, плаше се средовечни, стари су по својим биолошким одликама склони плашењу за основе своје егзистенције, па имамо Србију која ћути.

Тутњи око Србије, тресе се ЕУ и Грчка, пада стандард живота у целом свету, спрема се Нуклеарни рат у Персији, у Србији се спремају откази за 200.000 радника, затварају се мале радње са по 2-3 запослена, пољопривредне производе нема ко да купи, масовно се не плаћа струја и комуналије, појављује се и буквална глад и у Мачви, уочава се појава необјашњивих криминалних поступака, суровост криминалаца који пуцају у главу полицајцима и грађанима, хватање криминалаца који су на слободи и поред на десетине извршених кривичних дела које су тужиоци пустили да се бране са слободе, слушање политичара-бандита, који би по свему требало да су у затвору, обавештавање о дуговима Србије.... о списку од 200 тајкуна које треба процесуирати у кривичним поступцима, и на све то Србија се тресе од мўка, од ћутања, од страха да не буде још горе!

А Србија мора да уђе у то «Још горе», да би потом кренула ка површини, узела ваздух, окренула се око себе,  видела где је и шта је, и тада, реално, почела да планира пут ка нечем бољем.
Мојих око 200 наслова покрили су све области које би читаоце могле да занимају - статистика о читаности по темама, у тренутку гледања статистике, у току дана, недеље, месеца, укупно, тако је конципирана да омогућава лако и сигурно закључивање: 

На челу укупне читаности су наслов «Сценарији за довођење Србије у ред» и «Нострадамусова пророчанства»!!

Остале теме су поређане по неком логичном редоследу, по актулености догађаја, по интересовању наших из иностранства, по интересовању страних и домаћих тајних служби...., али: Поред све тутњаве и све грмљавине, поред свих рђавих најава и догађања, превасходно питање Срба - читалаца, којих је око 150 сваког дана са узорком који покрива цео свет су - «Како Србију довести у ред» и пошто је то већ постало дубоко хипотетичко питање јер нико не верује да ће се то започети, одговори се траже код видовњака Нострадамуса, чија пророчанства сам ја коментарисао и објашњавао, повезивао их са Србијом и догађајима који следе у њој и на ширем плану.

Срби више ни од кога не очекују одговор - читају оно што сам ја, као мали појединац, закључио и написао и оно што је рекао Нострадамус! Наравно, не треба рећи да их не занимају узроци концепцијске пропасти ЕУ, пропасти неких других великих држава, али је сво интерсовање прекривено дебелим слојем ћутања.

У овом тренутку становницима Србије, посебно Србима, јер они немају резервних домовина, нико и не покушава да било шта појасни, покаже, прогнозира - Црква се више одвојила од народа него од државе, држава се претворила у оне са тог списка који су Немци доставили Тадићу «да поступи», радници немају никакве сигурности у опстанак на пословима на којима су, у државним органима се препакивају чувене «Систематизације» којим се ућуткава и помисао да се на нешто укаже, да се нешто критикује, медији ослушкују шта им газде налажу да пишу, прате се иступања «спасилаца» Србије у лику Веље Илића и Томислава Николића, држе се тајни страначки састанци по регионима, мешају се политичке карте, не види се у какво живо блато можемо да упаднемо.... слушамо самохрабрење оних кји су се ухаватили у самоклопку, слушамо о рекама милијарди које ће да привуче Томислав Николић(!) у Србију, јер се само на њега чека, бомбардују нас рекламама са свих радио и телевизијских станица, паноа, огласа на трафикама, на зградама, на стубовима за струју за трамваје, бродови и сплавови-ресторани се опет препакују, неки су потонули, неки се ваде из воде, неки сиу напуштени, а неки се праве изнова....

Ово стање Србије, слично стању државе Грчке, чији се један од Епископа одважио да Грцима каже истину и укаже на пут којим треба ићи да би се остало на суву, по деловању србске цркве стање у Србији ни приближно није такво.
Ћуте епископи, ћуте свештеници, ћуте верници, ћуте неверници, ћуте сељаци, ћуте трговци, ћуте занатлије, ћуте државни чиновници који одмахују руком и кажу да је све пукло, нема бензина ни чизама за полицију, нема станова, нема дневница, нема папира у станицама полиције, нема полицијских кола да се врате из сервиса, нема чак ни свезнајућег полицијског експерта Дачића да нам бар припрети за нешто... да нађе зашта би нам се могло припретити..., нема ни реформатора Динкића, нема чак ни Ђелића - тутњи од србске тишине!

Ја нисам ничим задужен да било кога саветујем - оно што сам знао рекао сам вам у наслову «Прст на чело-време је!». Па ко хоће. А оно из «Сценарија за довођење Србије у ред», биће, биће баш како сам и рекао, не треба да било шта додајем. Осим можда да се грчке банке већ продају и да ће се то догодити и са њиховим банкама у Србији...... Ви видите шта ћете и као ћете, нико вас ни на шта не може натерати, позивао сам вас да се организујемо, да предложимо нешто боље, да платимо чланарину у износу од суме за цигаре за 30 дана – нема заинтересованих, па добро, нека иде овако, ваљда тако и треба, ваљда смо то и заслужили.

Србија се јесте изоловала, јесте се изоловао и сваки појединац, али се нико од себе не може сакрити, и због тога је Србија у страху и чекању!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 7.11.2011.г. у 15,45


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta