Kada "mali Srbi" postanu značajni za Ruse?




Када "мали Срби" постану значајни за Русе?

-Кофа хладне воде на угрејане србске главе!-

Био нам на 6 часова у гостима, као по ватру да је дошао, наш драги баћушка Владимир Путин - рекао шта је имао и отишао. Ми се сада поломисмо, не сви,  преко неких електронских новина, шта ће све Србија од тог доласка имати.
Ја свима поливам из ове кофе са хладном водом, да се умију, расхладе и трезвеније размисле, откуда да смо одједном толико важни братској Русији - ова кофа за хлађење је заправо чланак од пре три године као одговор на право понижење које је усмерено ка "малом србском народу са менталитетом великог" који је изрекао руски академик, наш баћушка, Константин Никифоров, посредно нас упућујући да усвојимо менталитет бугарског народа, који је Русији вазда ближи од Срба, мада се ми правимо да то не видимо. 
Да ли се нешто у међувремену променило? 

______________________________________________________________


Др Драгољуб Татомировић,
доктор права-криминолог
тел. 011-3-175-371,061-135-04-11
24.3.2008.г.
Б е о г р а д                                                                              »

   на факс 011-322-2407, за рубрику "Глас читалаца"

                                                                                                           

Баћушка Никифоров се занео

 (Објављено 25.3.2008.г. у Гласу Јавности)

Поводом ударног чланка објављеног у «Гласу» 24.3.08.г. у којем директор Института за словенске студије Руске Академије Наука, г. Константин Никифоров,  објашњава и саветује Србе шта нам је чинити у оваквим условима - штрчи другарска опаска нашег вољеног Баћушке, којом је и завршио своје одговоре упућујући «мали српски народ са менталитетом великог», «да се угледа на менталитет бугарског народа који је свестан своје величине профитирао»
Па Баћушка, Константине - величина народа и бројност становника неке државе нису једно исто! По Вама је Амерички народ велики, као и неки други народи који живе у многољудним државама – по Вама би и албански народ постао велики чим се обједини у једну државу! Не иде то Баћушка тако. Величина народа се мери другим мерама: Историјом, језиком, културом, вером у правду и поштење, пристанком на штету а да се не погази правда.
Хоћеш ли Баћушка да атерираш?! Кажи Баћушка, Константине, има ли у нашој братској Русији, у коју се утопило и више милиона Срба из некадашње Рашке-Расије, у братској Русији коју и ви Руси називате Расијом, историјских потврда културе, писма, историје и боравка људи старих 6-8.000 година? Нема тога Баћушка наш драги! Има ли потврда да је Винча, колевка европске (и руске) писмености, језика  и писма, у Русији  или је надомак Београда?

Немојте Баћушка Константине да нас разочаравате.

Значи ли то г. Константине, да би ми, овако сатерани у тесно, требали да свој менталитет великог и царског народа прилагодимо менталитету малог америчког, албанског или бугарског народа, да би профитирали? 

Или да у сваком случају будемо мањи од руског народа?? 

Ми се помало, још за неко време, уздамо у Русију, која нас за разлику од НАТО држава још само није и непосредно бомбардовала - иначе је са «својим западним  савезницима» учествовала у доношењу по Србију тешких Резолуција УН. И други, који не брину хоћемо ли их сматрати пријатељима,  траже да ми будемо мали и види се ни Вама то није страно.

Расијо, Русијо, господине Баћушка Константине, моли вас стара Расија која се сада зове Србијом, не тражите то од Срба! 
Ми Срби смо малобројни, али вредни и велики! Од науке до спорта – наши млади математичари побеђују на такмичењима математичара у целом свету; спортисти држе лекције екипама из «великих народа», по Вашим критеријумима, и једини ми нисмо имали страх од НАТО-а, а Ви, има ли Русија храбрости да се било где и стварно супротстави НАТО-у?

Сме ли г. Владимир Путин кога би многи Срби већ сада прогласили српским свецем-заштитником, да одбије одласке на разговоре код Римског Папе и енглеске краљице, сме ли да  покаже да је руски народ велики народ - ево му, ми, по Вама,  мали Србски народ, направисмо му прилику - нека се такмичи у помоћи Србији! 
Нека почне са финансијама и економијом, нека да помоћ у нафти и вештачком ђубриву, нека се не ценка при откупу фабрика од браће Срба који је продају у нужди,  нека не дави Србију као змија жабу причом о већ легендарном «Јужном потоку» - нека то учини и то брзо, нама руска помоћ после напада НАТО-а на Русију неће бити потребна, а опстаће Србија и без те огромне гасне бомбе пречника један метар и дужине 400 км која иде средином Србије, којом ће тећи за Србе скуп гас као и за све остале, па нека ослушкује. 
Нека се на било који конкретан начин супротстави Америци која отима, руши, бомбардује, наоружава, прети, одбите да јој дате коридоре за прелет до Ирака и Авганистана... урадите нешто што је смео «Мали Србски народ». Урадите, јер ви сте, на нашу велику жалост, следећи и ви, плашим се, нећете успети да опстанете ни колико Србија. Чините нешто и у име Бога а не само у интересу новца!  А тај новац који скупљају «Велики народи» у једном тренутку, који је близу, постаће само гомила безвредног папира! Тако, Баћушка, атерирај, уми се на неком хладном извору па размисли о мерама за величину народа, којим се служиш. Лепо је бити Велики народ, али је то тешко!

С поштовањем, Баћушка,                                                          
Др Драгољуб Татомировић

Постављено 17.4.2011.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta