Zlatna valuta - KUKURUZ

20.3.2011.г.

Златна валута кукуруз


Наш економски аналитичар, који се у последње време представља као једини који зна кроз која врата Србија може да изађе из кризе, Бранко Драгаш (р.1959.г.) на свом сајту на којем су наведене и похвале из војске за добро гажење стројевог корака, као потврду исправности својих схватања и залагања за спас Србије, по његовом плану, на ударном месту, наводи - сада све вас молим да се спремите, јер ћете дознати велику тајну, која може помоћи Србији као држави, и сваком од вас, да се финансијски стабилизује(те):

«Сваком процесу инвестирања мора 
претходити период штедње, тј. да се у 
садашњости мора трошити мање да би се у будућности трошило више.»

-Ово је мисао економског "генија" 
Hessus Huerto de Soto-а
р. 1956. г. у Мадриду, водећег економисте 
аустријске економске школе,
професора политичке економије-

Сада када сте дознали тајну генија, молим вас, да у име захвалности г.  Бранку Драгашу који је пронашао, сачувао и усвојио ову генијалну мисао, његовог идола и колеге Хуерта, у себи, а може и гласно, кажете: Хвала и Слава великанима Политичке економије и Теорије економије, Драгашу и Хуерту! - ми се овако нечег никада не би могли сетити, ово нико од Срба не зна, овога се нису сећали ни наши очеви ни дедови, ни наш легендарни Гувернер Народне Банке Србије до Другог Светског рата, Ђорђе Вајферт, наравно, ни ми - нико се није могао сетити да када намерава да нешто купи мора да уштеди новац, или га набави продајом производа, услуга или знања!

Пазите: Ово је кључ!

Ето, ти који су овај кључ усвојили као велики проналазак, нуде се да приликом прве следеће промене власти, они буду власт!

О овом кључу сада у Србији говори преседник Србије, председник Владе Србије, вечити економски експрет, Словенац, настањен у Србији, р. 1946.г., Јуриј Бајец - саветовао Милошевића  и све после њега, а пре тога био уважавани комунистички економски експерт, као и многи други са факултета на којем је професор политичке економије, цитирани Хуерто или Бајец, или Лабус Мирољуб или наш "чувeни експерт",  Бранко Драгаш - сви говоре и сви мисле исто.

Овако уређен привредни финансијски свет почео је видно да се урушава половином 2008.г. када је Иран повукао у готову из швајцарских банака само 75 милијарди долара.
Дуг Америке је више од 14.000 милијарди долара, пропалих држава Грчке, Румуније, Бугарске и многих других, мери се стотинама и хиљадама милијарди.

Наши експерти, Лабус, Бајец и сви пре њих, као и експерти Динкић, Ђелић и бизнисмени који све могу да докажу, осим да су легално стекли почетни капитал, сада гледају шта други раде, односно шта други мисле, пошто нико у свету нема храбрости да себи погледа у очи, изађе себи на мегдан, и саопшти да је каса празна, да су економске теорије биле погрешне, односно да су послужиле за нарушавање хармоније живљења на целој Планети Земљи-кроз нарушавање обичаја, етике, морала и принципа који су давали резултате на дуге стазе.
Нарушавањем обичаје једног народа стварaју се услови за потпуну социјалну деструкцију друштва које је организовао тај народ. 
Пример је Србија, а најбољи пример је Косово и Метохија: Ја сам недавно тамо био и тамо је катастрофа у сваком погледу - раширен алкохолизам, наркоманија, проституција, напуштене џамије, цепање породица, суђење међу браћом... 

Преварантске економске теорије су давале резултат шибицара-чим неког превари одмах је на добитку! Али само док има  оних које може да вара.
Економисти «Лабус школе», »Драгаш школе», и сл. сада покушавају да окрпе напрслу економску теорију, да утврде где се грешило па да се настави скоро истим методама уз бољу контролу догађања. Не може! Како кажу моји другови из Врања - "Вино се не досипује-жена се не дојебује!"
Теорија је заснована на крајњем циљу да се реализује превара! Она је извршена, резултат је видљив и сада нам се прети тзв. економским сломом! 
Којим то сломом, чега, шта ће се то сломити? Зар није «банкарски експерт» Слободан Милошевић тај експеримент и тај слом приказао 1992-94.г.? Зар није човек на партијском комитету донео одлуку да се народ опљачка кроз инфлацију, да се потом у једном дану донесе одлука да једна немачка марка вреди један динар? Јесте, тај експеримент је платио народ, државна имовина, било је страшних потреса, али је држава преживела-сада Срби држе у страним банкама у Србији, које су уствари само мало боље уређене «Дафимент банке», око 6 милијарди Евра, а толико држе и код куће. 


Када, ускоро,  пропадне прва страна банка у Србији, улагачи ће тражити своје улоге, банка ће их обавестити «да због кризе» не могу да им врате њихов новац, које су примиле на чување, улагачи тада крећу код Гаранта за улоге до 50.000 Евра–Народне Банке Србије, и онога који је присвојио сву власт у Србији, код онога који понижава Србију у сваком дану у сваком погледу, онога који је пре два дана отишао, као Председник Србије, да се изразговара о послу са директором пропале италијанске фабрике аутомобила «ФИАТ», код Бориса Тадића, који ће им за улоге које су покрале стране банке у Србији, или исплатити улоге из Девизних резерви, ако су оне физички у поседу Србије, а ја мислим да нису, или ће настати «Вероватни» Сценарио за довођење Србије у ред (Види под «Сценарији за довођење Србије у ред», на овом блогу.

Свакако ће народ платити пропаст страних банака које су гарантовале улагачима лепим стакленим зградама у Србији! И Срби и данас у те банке носе своју уштеђевину-као на сигурно! Ех, моји Срби! Добри и лакомислени!

Сада нам у госте долази наш брат Владимир Путин - «Глас Русије» нас припрема за тај догађај, причајући нам «да ако будемо добри» можемо да добијемо од Русије 1,5 милијарди долара, неповратно! Но, како је сваком познато да се «за ништа не може добити нешто», треба добро отворити очи и видети која ће то врста захвалности од нас бити тражена - за ту могућност поклона. Имајмо на уму како се Русија понаша према Белорусији, која им је и ближа и важнија од Србије, као и околност да смо ми сада више потребни Русији него она нама - нема Русија где да спусти ногу у Европи када крене са својих граница, а да је не бију по нози, не пуштају керове на њу,  не пљују је и не псују... па јој, Русији, остали само ми који је чекамо, а он Путин 10 година није овде био, а био у Софији, Загребу, Будимпешти..., Медведев био само 6 часова у Београду-као да смо губави, и сада одједном «долазим са поклонима!» Полако и паметно, браћо Срби, јесу Руси наша браћа, јесте Расија/Русија наша држава, али нам, то се показало, кесе нису сестре!

Овај модел економије је пропао! Начин живота који ми у Србији водимо није одржив! Криза у Србији још није видела дно, јер још се пуши, пије пиво, возе аутомобили ради уживања, још сеоске девојке одлазе да буду конобарице и чистачице у градовима у Србији или у Америци јер неће да се удају у села, још се градске девојке без посла не удају у села, масовно нам долазе Албанке за снајке...., обавештења ради: То су Србкиње, силом натеране на промену имена, нације и вере, а у међувремену, до времена када ће криза и у Србији видети дно, потребно је на чело Србије поставити једног поштеног и паметног човека - Србина и Србијанца по рођењу и по даљњем пореклу, има за то пуно разлога, а први је да нема резервну домовину, некога који се доказао у паметном, и свакако домаћинском и србском, вођењу свог домаћинства, он потом бира за помоћнике исте такве и тако до Општине!

Долар као светска валута је пропао. Злато, сребро, дијаманти и слично, као подлога нису подесни јер су углавном, осим за накит и у једном сегменту медицине,  и технике, бескорисни и имају вредност илузије о поседовању неког богатства, али само док има заинтересованих да га купује, нафта је безвредна ако се не произведе довољно хране.
Светска валута мора да постане КУКУРУЗ! То је биљка која чини да се глад не појављује. Када има кукуруза, има меса, нема глади, нема проблема са нафтом, ред и мир у држави!
Често сам, док сам радио у РСУП Србије, мада и сада понекад одем, боравио на Косову и Метохији, међу Шиптарима. У кући мог друга, у Глоговцу, чуо сам још пре двадесет година причу: У току Другог Светског рата, на К и М нестало је хране. Кућа мог друга је била пуна народа - живело се у великој шиптарској задрузи. 
Штедело се за «црне дане» - у злату! Скупили пуну мушку чизму дуката! 
Није било кукуруза-отишли у даљу родбину да купе једну сељачку-белу торбу кукуруза (око 10-15 кг), купили торбу кукуруза за шаку злата, али када су се вратили, ујак мог друга је умро од глади!
Злато се, драга господо-бандити, преваранти из садашње економске струке, другови теоретичари, не једе!
Умро од глади поред пуне чизме дуката.... садашња ситуација на К и М је врло близу оне из овде описане, с тим што је садашње злато, опојна дрога, хероин. Имају га на лагеру у Бујановцу и Прешеву - увек 5 тона, даје се на вересију, за 3-5.000 евра/кг, а некада се код мог бившег клијента Каракафа Мехмет Алија у Истанбулу, плаћало 15-20.000 ДМ (сада Евра)/кг. У Београду је достизао 30-50, а у Немачкој 80-120.000 ДМ (Евра)/кг!
Значи, ни опојна дрога није никаква замена за било коју валуту, јер се ни она не једе!

Отпада злато, опојна дрога, отпада шарени папир, као нека вредност!

Резерве кукуруза треба да буду Девизне резерве сваке државе - чему служи шарени папир, долари, еври, јуани, јени? Зар није један земљотрес елиминисао Јен као валуту, и Јапан као економску силу? И шта сада чинити са Јеном, са пуним трезорима тог шареног папира? Мењати га за пропали долар или евро, који је на убрзаној силазној путање, за швајцарски франак којем се вредност одржава по основу депозита у швајцарским банкама у шареним папирима који се зову долар, евро и сл.
Шта вреди држати Девизне резерве у страним банкама? Шта се догодило са Девизним резервама Ирака и Либије-проглашени бандитима и паре заплењене
А да је било резерви у кукурузу?! Друге би им птице певале!
А наши владари хоће да продају Телеком, Ђердап... и да спакују у трезор у иностранству, шарени папир!
Па да он нешто вреди, тај шарени папир, што би га давали за Ђердап? Ко им брани да тај шарени папир прогласе неважећим, као наш банкарски експерт С. Милошевић, што је урадио?


Хало, експерти, преваранти, шта радите?!

Значи: Треба што пре прогласити планетарни слом економског и валутног система, и то ће бити ускоро, само се одлаже и под уценама се шарени папир трампи за нешто конкретно, код будала или боље речено, код оних који су уцењени, а врше власт, јер народ не може да продаје јавна добра! Он само може да смени оне који се понашају расипнички и бандитски, у економском смислу. Па зар не хватамо, не судимо и не убијамо разбојнике за мало пара, а како назвати оне који продају оно што се не продаје?

Треба одређивати цене према кукурузу. Одмерити и одредити одређене пропорције и променити укупну светску економију засновану на уценама Венецуеле, Сауди Арабије, земаља ОПЕК-а, Русије, оних које немају кукуруза, оних које седну па одреде цене нафте тако што плански изазивају несташице, дижући потражњу која доводи до права на веће цене-до непоштења! А цене кукуруза обарају! На берзама, под њиховом контролом. Не давати кукуруз ни за злато ни за нафту, и најбогатије земље ће бити земље које имају кукуруз!
Али, тада треба бити поштен, како би Бог то ново подржао. Буду ли земље које имају храну уцењивале као што сада уцењује Русија и друге, у вези гаса и нафте, Бог ће и њих оставити без хране-један сушна година и ствар је решена!

Овај свет су урушили манипулатори енергентима уз сагласност држава-власника енергената! 

У једном недавном  интервјуу објављеном у руским новинама «Аргументи и факта», Председник Руске Привредне коморе, Јевгениј Примаков, на питања како ће се будући рат против Либије (а још се није ни говорило о правом рату, већ о неким мерама невојне природе и пљачки либијског новца  у страним, америчким и банкама у ЕУ, банкама кроз «замрзавање права располагања» како се та пљачка назвала) одразити на Русију, када цена нафте почне да расте, одговорио је «Ми смо тада на коњу!» - Русија ће бити на коњу, повећаће производњу, цене расту и они су на коњу!
Е, због тог коња је Русија била «Енергично уздржана» када се доносила одлука о нападу на Либију, као и 1992.г при доношењу резолуције о санкцијама према Србији!

То је тај наш «верни» и «поуздани» ослонац» - ослонац који је покуповао сав кромпир и јабуке из Србије и који уговара и овогодишњи род, још непосејаног, кромпира. Тај, који диже цене свог гаса и своје нафте! Ни други, наравно, нису бољи, јер им је газда исти!

Шта ће да се једе? То је питање свих питања, а не колико ће се шареног папира имати у некој страној или домаћој банци или у сламарици, или  уложеног у нешто  што се не једе!
Другови економисти, "експерти" и економисти - преваранти, незналице, читајте «Протоколе Сионских мудраца!», читајте кинеског владара «Области Шан Јан», читајте "Сидарту" од Хермана Хесеа, престаните да паламудите, склоните се, или бар ућутите. Пењасмо се ми уз ваше уже, умало се уже не претрже! - ближе у наслову "Изборни слогани" на овом блогу.

Наравно, будући да ја нисам економиста, да нисам ни бизнисмен, разни Лабуси, Бајеци и Драгаши, могу да кажу да сам ја лаик - и јесам што се тиче дипломе, али чему служе њихове дипломе, теорије и преваре. Ево, Лабусе, шта сада предлажеш?
А ти, Драгаш? Шта кажете експерти сада? Сада када је пригустило? Мада, за нас још није опасно. Шта кажете ви из старих и нових политички странака? 
Шта кажете када странка која је сада у фази иницијативе формирања, предложи потпуно нови концепт пореза са три пута по 1/3? Шта ћете нам онда, где ћете, и када предложимо нешто једноставно, логично и спроводиво, када све са вашим институтима будете сувишни?

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права-криминолог

Постављено 20.3.2011.г.

1 comments:

Србија Миодраг Марковић,  10. октобар 2021. 08:35  

Поштовани Драгољубе,
Прошло је 10 година од издавања овог чланка и сада се остварује ваше предвиђање.
Iмам једну њиву поред реке величине једно јутро и сада (на пролеће) је на ред дошло сејање кукуруза. Надам се да ће следећа година бити родна за Србију и да ће нас Живи Бог погледати. Ми Серби-народ најстарији, нећемо бити гладни.
А пошто смо ми већ неколико пута пролазили кроз глад и беду, сматрам да смо огуглали и да код нас неће бити тако драматичне глади и беде какву видим да долази у еуропу (намерно написано малим словом) и америку. Требало је читава година дана да се оствари моја жеља да мечка мало заигра и на врата енглеске (што се сада остварује кроз несташице). Нека мало, тј, мало више, та културна еуропа осети како је нама било док су нас кињили и уништавали, срећом Бог није допустио да нас сатру до краја. Нека еуропејци буду гладни и жедни - то су и заслужили. Подај Господе.
Србија Миодраг Марковић

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta