Započele pripreme za secesiju Preseva i Bujanovca

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права-криминолог

Пословно-обавештајна служба  ® 21/97
Нехруова 131/28, 11070 Нови Београд
Телефон/Факс 011-3-175-371; 065-3-175-371
www.krimskola.rs
E-mail : administracija@krimskola.rs                                                                                              
Број  327/2010
09.12.2010.g.
Б е о г р а д


Предмет: Информација о активностима Албанаца из      Прешева и 
                   Бујановца у циљу    припрема за одвајање тих општина 
                    и припајање Косову и Метохији

В е з а:     Моја информација број 321/2009 од 06.8.2009.г. 


Мојом информацијом од 06.8.2009.г. информисао сам детаљно о стању на подручјима општина Прешево и Бујановац, предложио одређене мере којим би се планиране активности Албанаца-екстремиста  ублажиле, са крајњим  циљем одустајања од њих. У истој сам навео да су они одвајање орочили на период од пет година - сада по протоку 1,5 године дана, будући да државни органи нису ни на који начин реаговали у смислу сугестија које сам  давао, активности за одвајање се убрзавају, уз видно присуство представника различитих обавештајних служби које наступају кроз стране медије и новинаре на терену, представнике страних амбасада у Београду, различитих европских тела и Невладиних организација.

На дан 09.12.2010. године примио сам следећу информацију:


За 10.12.2010.г. Аљбин Курти, Председник Албанског покрета «Самоопредељење» из Приштине, заказао је састанак војног и политичког крила организација Албанаца из Србије, Македоније, Црне Горе и вероватно из Грчке, док се Албанија подразумева, са циљем саветовања и договора око конкретних мера које треба предузимати на терену у циљу стварања услова за обједињавање свих простора око Албаније и Косова на којима је претежно становништво албанско у једну државу.
Општинске политичке организације као и војна крила тих организација која су сачувала и доградила логистику, мобилизацију, опремање и остало, шаљу већи број својих представника на тај састанак који ће запарво бити нека Скупштина Албанаца «Из свих албанских земаља» на којима ће се сагледати садашња ситуација, испланирати мере активности са динамиком и орочавањем реализације тих припрема са крајњим циљем да се подручја општина Бујановац, Прешево и Медвеђа припоје Косову.

Прешево је пуно горе навдених агената обавештајних служби, који документују, упућују се у проблем, дају савете и чакају даљи развој ситуације.

Надлежни државни органи не испољавају никакве видљиве активност и има се утисак да тих активности и нема. Ако их мој информатор није видео а оне постоје, исказујем своје велико задовољство.

Према процени врло добро упућених лица, одвајање ће се догодити у току идуће године или у пролеће 2012.г. наравно, ови рокови ће зависити од кретања разговора на релацији Влада Србије-Влада Косова која је иако илегална задобила извесне форме легитимности због америчког кишобрана под којим делује.

У овом тренутку се са сигурношћу може рећи да ће се политичка и војна активност организација Албанаца, на подручјима Прешева и Бујановца, повећати и у зависности од укупног економског стања на тим подручјима задобијаће мање или више присталица.

Могуће је бити у току збивања,  али се та могућност стално смањује и она је много мања од времена када је написан први извештај са тих подручја, по коме се ништа није урадило.

Остале информације  засноване на сазнањима из више извора који покривају ово подручје указују да се тамо мора озбиљно улагати и озбиљно радити или се припремити за мирење са одласком тог подручја из Србије.

                          др Драгољуб Татомировић


Напомена:

Због потпуне незаинтересованости државних органа и политичких партија за мој извештај од 06.8.2009.г. исти сам са свим напоменама коме је достављан поставио на мој Интернет-сајт  www.zlatnibilten.blogspot.com  па се сви оне које би тај извештај могао занимати могу са истим и упознати.

10.12.2010. u 10,00
Моји напори да пронађем некога у овом остатку Србије, чија је дужност да брине о оваквим догађањима нису уродили плодом. Никога то не занима. Ни моји познаници немају некога ко би ово примио к знању, па ово постављам уз претходну информацију како би бар они који прочитају садржину  сајта «Златни Билтен» знали шта се догађа-да буду приправни и за друга слична или још болнија догађања.
Изгледа, по ономе чиме се баве српски политичари, да је  важније је да испуне «вољу грађана и политичара» да Србија пошаље свог представника на доделу Нобелове награде кинеском дисиденту коју је издејствовала Србији «пријатељска» Америка, која нам је за сада узела само 15% територије и која подржава самоопредељење «народа» Прешева и Бујановца да и они остваре оно што им «Међународна заједница» мора омогућити. Остало је да још отворено гурнемо прст у око Русији, а потом «онај који последњи изађе, нека   угаси светло»!                                                                                               
  Д.Т.




Постављено 10.12.2010.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta