Opet Milica!



Опет Милица!

–Ко нуди победу за пораз?-

Срби су на Косову 1389.г. победили огромну турску војску-погинуо им је војсковођа и император, па су се Турци у нереду и у бегу спасавали пут Цариграда.

Давид је победио Голијата!

Кнез Лазар се винуо међу свеце и задобио својом смрћу вечну титулу цара Срба, овенчао се славом и он и његови јунаци о којим се и сада, после 500 година певају песме захвалности и дивљења!
Сва звона хришћанских европских цркава су звонила у част ове србске победе.
Срби су одбранили хришћанство!

Али: Милица, супруга србског цара Лазара се уплашила победе над турском војском – сумњала је у себе и србску властелу, није веровала да ће она заменити погинулог и вазнесеног у Небо, њеног супруга, а нашег цара Лазара, па им је (Турцима) понудила нагодбу која се не одбија.
Понудила да призна да је србска победничка војска заправо изгубила битку, а да су Турци победили, понудила своју ћерку Оливеру за харем новог султана,  јер је онај који је довео турску војску на Косову ту и остао заувек, пристала је на статус Србије као вазалне државе која би плаћала годишње таксе како је то уобичајено када победник одређује услове мира и примирја.
Цео наслов је на:

http://www.komanda-540.blogspot.com/2015/05/opet-milica.html

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta