Kipar je gotov, neka se spremi Amerika!



Кипар је готов, нека се спреми Америка!

-Ко је власник новца приватних улагача у банке?-

Различитим вештинама медија, кипарска пљачка депозита грађана и фирми у износу од око 60%, под изговором привремености док се не стабилизују прилике, изазвала је прави финансијски земљотрес у Европи, Русији, Британији..... некако се слегло, Русија наставила да послује преко Кипра, Кипар дошао до неопходних милијарди, привремено се спасио и сада је, наизглед, све у реду.

Али: То је била само проба! Већ сам на Златном Билтену пре неколико месеци објаснио да су САД успеле да потпишу низ билатералних споразума са много држава,  који им омогућава контролу финансија у тим земљама преко обавезних извештавања о уплатама-исплатам са девизних рачуна грађана и фирми, како би се на тај начин Америка бранила од све изгледнијег банкрота.

Пољска планира да национализује Приватне пензионе фондове, јер су државне финансије у проблему, Пакистан је донео забрану промета златом па је, због страха од побуне народа, брзо повукао, Индија пописује златан накит који су верници годинама, као прилоге, давали у њихове многобројне храмове-процена је да се у њима налази око 20.000 тона злата – црквене власти су у шоку, неке игноришу захтев, неке негирају да су га примиле, док су верници Хинду религије били спремни да оду да се лично обрачунају са Резервном банком Индије (Централна банка).

Грудва се увећава и убрзава, али прави проблем настаје када је највећи дужник, највећи потрошач, највећа војна сила са геноцидним обичајима, Америка донела одлуку да «Америчка Савезна корпорација за осигурање депозита усвоји резолуцију по којој осигурање престаје на депозите веће од 250 хиљада америчких долара. У Aмерици  и огранцима америчких банака у иностранству. 
Дакле, сви депозити клијената америчких банака ван САД су остали без осигурања. Узети заједно, они су једнаки три хиљаде милијарди долара!»

Па неће ваљда да Америка банкротира поред хиљада милијарди у својим банкама широм света!

Значи: Сви ви, Срби и сви други, који имате било где у некој од америчких банака и њених многобројних огранака широм света, депозит већи од 250.000 долара немате никакву депозитну гаранцију на сигурност, на могућност да се у неком тренутку и вама каже да вам се тај депозит одузима – под изговором да је банка у проблему, да је држава у којој је банка у проблему, да се депозит замрзава привремено док се не утврди законитост стицања тог депозита... или, поједностављено - опростите се од тога!

Последице овако велике пљачке руше, сасвим сигурно, цео светски монетарни поредак – истовремено пропадају све девизне резерве у доларима, ланчано и у другим важним светским валутама, те остају валуте мањих држава које колико-толико имају самосталност Централне банке и своју штампарију новца, али ће оне бити изоловане за извесно време док се не ухода принцип трговине разменом роба, док се не утврде пропорције вредности тим робама, док неке робе не постану гаранција плаћања, односно док се не успостави нека друга валута.
Све валуте падају само динар расте!
Златна валута-кукуруз!

Сада већ није смешно читати оно што сам пробао да као упозорење дотурим до вас читалаца Златног Билтена – сада ни самохваљени и хваљени банкарски експерт Бранко Драгаш не истиче ништа конкретно као решење, а ја сам у марту 2011.г. као неекономиста предлагао конкретно и прогнозирао шта ће се догађати.

Он и сада критикује, исто као и онда, не зна шта би, ја тада и сада само говорим о конкретним робама као вредностима и залогом у неком послу. Јер, шта чинити са пуним орманом шарених папирнатих новчаница? А шта са пуним силосима и сеоским чардацима, кукуруза? Ко је ту експерт, ко ће остати жив  а ко ће умрети од глади?

Све је ово читаоцима Златног Билтена познато, 1.000 дана упозоравам, саветујем, нудим  практична решења и поступке, предлажем да се нешто (новац) што сваког дана може постати ништа, стварно претвори у нешто конкретно – у земљу, у воду, у шуму, у ливаду, у стадо коза или оваца, у фарму коња, у малу производну радионицу, у нешто што ће људима увек требати. Мало их је који су ме послушали – већина их је то нешто претварала у ништа одлазећи на туђа сиња мора на купања од по 10-15 дана.

И о томе је сада непотребно опет – кога занима нека погледа још неки од 440 наслова на Златном Билтену, па нека се информише.

Ја овај пример малог Кипра, осредње Пољске и велике Америке узимам као пример којим ће поћи све државе света у тренутку када им буде јасно да је државна каса празна и да ју је немогуће попунити сопственим плановима или нечијим обећањима – обећање лудом радовање - ми сада слушамо умирујућу причу: Дају (??!) нам пријатељи Арапи неколико милијарди долара да премостимо плаћања неких доспелих дугова, потом иде реформа пореског, пензионог и здравственог система и новца ће и претицати. За плате и пензије мора да буде – и то нам је довољно.

Али: Када загусти, нисмо ми у Србији мање вешти од Кипараца, Пољака, Индуса, Американаца.... узећемо оно што су Срби дали и у банке, то је 1994.г. сјајно испробао друг С. Милошевић када је све депозите грађана и фирми умањио тако што је један милион старих динара вредео један Нови динар!

И ништа се није догодило, донео човек са Кипра једну милијарду, почео аутопутеве, мостове и све је било у реду, а та штедња ће се исплаћивати и  у наредних 20 година, па ко доживи.

И шта сада?
Ништа, баш ништа браћо Срби - ништа, нешто сам се зачитао, па расписао, знам да не вреди, знам де се нестрпљиво чекају сутрашње новине са именима оних који су зрели за хапшење, ту су и избори....

Знам да немам истомишљеника, проверавам позивам, предлажем, формирамо организацију..... ма ништа од тога није потребно. Нисмо ми пропали Кипар или Америка.
Нема потребе правити био какве резерве, не куповати било шта за резерву чега има у мега маркетима, шећера и свега - пуне полице.
И све помислим да су у праву они који чине све супротно од онога што ја саветујем.
Ево, половним аутомобилима само у Србији расте цена!
Купи се у Италији неки ауто за 1.000 Евра, плати се порез и царина око 20.000 динара и истакне се табла 2.850 Евра!
Нисмо ми пилићари, не сматрамо ми зарадом зараду од 20-50%.
Признајемо само зараду од 150-200%!

Ми смо за велике партије, шта је за нас, да нас садашњи «Слоба» опљачка за 6-7 милијарди депонованих евра – ништа, не могу они нас пљачкати толико, колико ми можемо бити наивни!

Драгољуб


Постављено 13.9.2013.г. у 21,00 час

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta