Iz kriminala u politiku radi kriminala!


Из криминала у политику

 ради криминала!


-Личи ли ово на то?-

Веза: Наслов на «Златном Билтену»


Не постоји криминална организација било ког ранга без ослонца на власти државе у којој делује! Квалитет тог ослонца на власт, заправо, и одређује њен ранг. У Србији, Русији, Америци и широм света.

Како се ствара криминална организација?

Неко, са бујном маштом и уверењем како је способан за нешто више од продаје сопственог рада за неку мизерну плату, смишља «Комбинације», којим би се без школе, знања, труда, зноја и, наравно, без и трунке поштења, попео на лествицу у друштву коју је пожелео, коју вазда из подрума гледа, а хтео би до самог крова!

Проба и успева да пронађе неколико својих истомишљеника који га као носиоца идеје о «Комбинацији» прихвати као вођу – они рачунају за почетак, а он сматра да је то трајно, те улазе у реализацију те «Комбинације». Било да успе та једна или њих неколико, после извесног времена, углавном због незадовољства расподелом плена и различитим угледом ка спољашњем свету који се заснива на рангу у организацији, која је уствари још увек само једна криминална група, појави се прва пукотина – коју спремно дочекује криминалистичка полиција која се убацује у групу/организацију кроз ту пукотину, створивши од незадовољног члана свог сарадника, којем толерише и извесне самосталне излете и уз најаву да ће га својом моћи промовисати у «Шефа». Организација/Група наставља сада, да ради, фактички, под контролом полиције. Контрола се обавља преко тог незадовољника, а касније се лако успостави одговарајући контакт са самим шефом када се шеф контролише преко оног незадовољног, а незадовољни преко шефа!

Полиција тада ставља под надзор све друге групе у којима нема пукотина или их она није уочила, тако што толерише многе «Комбинације» групе која ради под њеном контролом, чиме је ваздиже у односу на друге групе, које се тој која се помаже почињу обраћати за помоћ, коју добијају – тада постану зависни и тада се неписаним правилима и уговорима стављају под команду групе коју је полиција ваздигла.
Тако, поступно, све криминалне групе буду потчињене једном шефу, шеф је потчињен полицији, полиција политичарима, те се у створени услови за њихову коигзистенцију и сарадњу у многим областима – Организација је и даље криминална, али се главни шеф и његови најближи помоћници издвајају од обичних криминалаца-војника, који и даље чине очигледна кривична дела, а они постају «Бизнисмени» на различитим пољима на којима  је профит врло изгледан, дугорочан и увијен у форму законских прописа - некада се директно укључују у политику те постају посланици или министри, а некада утицај на политику остварују из позадине и неприметно, користећи се успостављеним криминалним везама и новцем који се стиче криминалом и то се зове прање новца стечено деловањем криминалаца - војника.

Држави је, наравно, позната историја сваког таквог «Бизнисмена», она зна како је створен почетни капитал, има доказе о томе и то је мач који виси над главом шефа организације који је због тог мача увек на услузи полицији, односно властима које су оформиле такву полицију – политичари и криминалци, доводе се преко полицајаца у непосредан контакт и започиње међусобно чињење, прво  ситних, а потом и великих услуга – када се то први пут догоди, већ уцењени криминалац одузима невиност политичару и једини који је на добитку је онај који их је довео у везу и који је ту везу задокументовао – ова два тада бивају оруђе у рукама полиције, полиција постаје моћнија, њени шефови временом створе илузију да се ради о полицији којој су они на челу која је пандам организацијама криминалаца и политичара које надгледају! 
Полиција не прави никакву разлику између политичара и криминалаца, јер се испостави да су многи из криминала ушли у политику ради криминала, или ушли директно у политику ради остварења личне користи, па и преко сарадње са криминалцима!
И њихове организације, сличне као јаје јајету-криминална и политичка, пуцају због свађа око расподеле стеченог новца и других привилегија, због гурања на место "Првог" или по налогу оних који их на одговарајући начин уцењују. 

И тада успешни криминалац, поставши политичар, има битан утицај да неко постане капетан, пуковник или генерал полиције, а полицајци, као и сви, воле да напредују јер им је тада и њихова гомила мрвица које им следи, са стола политичара и криминалаца, већа и разноврснија.

Приватне организације: криминална, политичка и полицијска! 
Тада је држава само параван којим се прикрију врата иза којих се сарађује. Али параван пропушта звуке, па се све зна о тој сарадњи!

У мом роману «Хеклером бушим повољно» који је написан 1997.г. и штампан у неколико издања (Има га у Интернет продавницама књига и обавезни примерци су у Народној библиотеци Србије) написана је прича до у детаље о стварању криминално-политичко-полицијских неформалних организација и њиховим заједничким активностимс и тада сам се, будући да у полицији у којој сам радио тога није било, и сам изненађивао обимом и дубином те прожетости заједничких послова, после сам се и плашио због времена која ће доћи, која се (активност) у целости и у детаље одвијала по причама јунака тог романа.
Понекада га прочитам опет и после 19 година од почетка прикупљања информација за тај «Роман», не могу да га не назовем неком врстом Новог Србског Пророчанства, које објашњава шта и како ће се догађати и како ће се све ово окончати.

Јунаци «Романа» ми више нису на окупу, један је отупутовао и неће се враћати, жена-јунак се изгубила из мог видокруга, неки су погинули, неки су у затворима широм Европе, а неки од главних се, наизглед, мирно упокојили!

Остали њихови наследници-ђаци шефова који су испричали «Роман», остали полицајци-ђаци оних који су их (криминалце) ваздигли до криминалне организације каквих у Србији пре тога није било и остали политичари-ђаци оних који су се сложили да се створи Ново Србско Свето Тројствополиција – криминал - политика, ради, у суштини, криминала! Сви ови ђаци  сада и не могу ништа друго до да до краја иду колосеком пруге којом путују 23 године.

Пруга се завршава у провалији..... у вагоне којим они иду настоје да уведу што више грађана, јер им је некако лакше умирање у друштву које ствара илузију да су све чинили у корист тих грађана, да се негде нешто непланирано раштеловало, да су они поштени, патриоте, да су имали добре намере..... да су, да су, да су..... и онда прасак – пут на дно Провалије!

Ка тој Провалији путују «поштени бизнисмени» који су се бавили опојним дрогама, рекетом, убиствима, путују сарадници западних обавештајних служби који се бусају у србско-руске јуначке груди, путују политичари које су поставили на важна места у власти Србије, странци извесног ранга у неким важним државама, путују полицајци, тајни и јавни, у униформама и цивилним оделима који су у аманет и као потврду онога што су чинили изнели из полиција много својих важних службених извештаја које нису смели да потпишу, плашећи се непознатих спрега својiх шефова са онима на које се извештају односе.

Шта је Провалија?

За ово Ново Свето Србско Тројство, Провалија је губитак власти за политичаре; За полицајце губитак статуса, слободе или живота; За криминалце губитак статуса, богатства, слободе и живота, док је за народ Провалија – незапосленост, сиромаштво, алкохол, опојне дроге, пад морала и свих других обичајних норми, деградација у сваком погледу, све спремно за Провалију после које следи велика Катарза – за оне који преостану.

Истичем навођење из овог наслова да се временом умисли да је држава сврстана у три организације, да су оне приватне, да се никако не смеју напустити шефовска места, а коме није мука од слушања «Ударних» вести у Србији, нека их чује па нека их пореди са овим шаблоном – шаблон је криминалистички, криминалистика је егзактна дисциплина, сва њена сазнања проистичу из милиона случајева из праксе свих полиција света – она се имају сматрати ПРАВИЛИМА! И ова Провалија је Правило.

У стању опијености лажним надама, очекивањима, нежељењем да се види оно што се гледа, на моју велику жалост, поред малобројних из Новог Светог Србског Тројства, у Провалију ће нас отићи много, наоко, недужних, који смо ћутали и гледали не хтејући да кажемо себи и другима шта смо то видели. А, онда ни наша кривица није мања од ових Нових Светаца Србије.

Боже, буди милостив према нама - добрим и лудим, Tвојим Србима!

Драгољуб


Постављено на Огњену Марију 2013.г. у 14,00 ч.


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta