Jesmo li Nojevi?



Јесмо ли Нојеви?

-Успављивање Срба-


Веза:  Наслов на «Златном Билтену»:
           *»Евродафигејт»

Вечерас, после обавештења ТВ «Пинк» које се односи на питања пропасти европске валуте Евра, не могу а да не осетим понижење којим смо сви ми изложени пре 18 година и сада опет - све нас сматрају Нојевима, сви нас успављују уместо да нас буде!

Чујте, о теми о којој бруји цео свет, ми смо обавештени за 30 секунди јер времена нема, почињу важне емисије «48 сати свадбе», оне од којих нам зависи живот у наредних неколико месеци!

Успављивачи су по задатку: Владини чиновници и службеници банака, који нас уверавају «да нема потребе за бригом, јер су паре у банчиним трезорима и за све то гарантује Народна банка Србије», односно «да и ако прoпадне Евро, постојаће нека друга валута, извршиће се конверзија у ту нову валуту и мир Бачка!».

Као да сам погодио када сам један свој наслов на овом блогу назвао «Жив је Слоба - умро није» - као да сам поново млађи 18 година и као да слушам нашег прослављеног банкарског експерта,  Слободанa Млошевића, који је банкрoтство државе и замену валуте решавао «на ужем састанку Комитета», како је лично изјавио,  вероватну у његовој дневној соби на Дедињу.

И поново ови који су наследили Милошевића причају исту причу, заборављајући да је тада Србија банкротирала, технички и намерно, са одређеним циљем који је постигнут - извукла се сва уштеђевина грађана и пребачена у Грчку и на Кипар, али је резервна валута тада постојала, била је то Немачка Марка и само је после банкротства курс поново одређен - тада, ради лакшег рачунања је то био однос ДМ:Динар=1:1!

Технички лако решено, наша штампарија израдила нове новчанице и замена је могла да почне!

Е, ту је оно што експерт  Милошевић није могао да избегне - обезвредио је новац тако што је скинуо шест последњих нула, па је уштеђевина вредних и добрих, и увек неизмерно наивних, Срба, од 1.000.000 Динара замењена у банци/пошти за 1 Нови Динар, колико је вредела и једна мала пљескавица!
За тај милион динара се радило годину дана - и то је била цена техничко банкротства коју смо платили ми - грађани.

Наравно, није било могуће све предвидети те се као колатерална државна штета «Пројектанта» књижила продаја државних станова за безвредне суме у ДМ у време највеће инфлације, али је то компензовано продајом на хиљаде станова, пре тога,  по тржишним вредностима, што је био један од највећих усисних вентила за пљачку грађана.

Сада се појављују и опет нас, као и тада, умирују, да штете неће  бити!

А како ће то изгледати, ја ћу, оне који су заборавили, оне који су тада били млади, и оне који су завршили, сада безвредне, економске факултете, подсетити на след догађаја који је низбежан - без намере да било кога на било шта наговарам, али бих да понеко прочита ово  моје размишљање и, можда, га искористи за нешто корисно:

*Планирано банкротство Евра као валуте око 300 милиона становника у већем броју држава ЕУ, са Црном Гором која је ту валуту узела као своју из њој познатих разлога, није техничко банкротство и не МОЖЕ се поредити са намерним техничким банкротством које је извео Милошевић у Србији:

*Евро зона и ЕУ банкротира стварно због издавања лажног новца - штампањем на десетине хиљада милијарди шареног папира - на стотине пута више од суме коју су стекле државе чланице у тренутку конверзује својих валута у Евро!
Тада је само Немачка опљачкана за 50% свог новца у дотадашњим ДМ јер се за један Евро рачунало две ДМ, док су све цене остале као и  време важности ДМ - значи дупло веће! Па када се ово сабере испадне да је Немачка тада платила увођење Евра са 50% свог капитала, те је она тада и почела са банкротом од којег се бранила штампањем пара! Исто као и Милошевић у време хиперинфлације, с тим што је он могао и да се игра, а то је и чинио!
Остале земље су такође опљачкане у најмање том износу - неке и више, у зависности од курсева њихових националних валута, мерено према реперној валути - ДМ!

-Потом је то све обезвређено и доведено до хаоса, као што је у целости радила «Дафимент» банка - пирамидална банка.

-ЕУ је успоставила Пирамидални банкарски систем и он  је морао да прође исто као и «Дафимент банка!»

*У случају да се неко, ко би био потпуно луд,  определи  за контра-конверзију сада Евра у ДМ или у неку нову валуту спаса или у  остале валуте држава чланица ЕУ, имаћемо ситуацију да те валуте, ДМ и све остале, не вреде ништа више од наших динара из 2003.г. када смо имали у џеповима по неколико милијарди!
Друг Слоба од свих Срба направио милијардере!

Толико има наштампаних евра да би све остале валуте вределе таман колико и он сам којем се спрема сахрана за Нову Годину!

И шта би се онда тиме добило?

Ништа, осим онога што се нама догађало-празне радње, нема бензина, нема хране, хаос!

-То ће се, Европи и Америци, наравно догодити, јер тако треба!

*Нема никакве контра замене Евра у било шта - једно време ће се чинити да је ШФ нека сламка спаса, али ће и он потонути, јер је мала држава Швајцарска и њен удео у светским валутама је само 2-3%!

*Треба изучити шта се догодило у фебруару-октобру 1917.г у Русији када су тзв. милионери у новчаницама «Керенкама» - назване по тадашњем "белом" руском генералу Александру Керенском, који је у јуну 1917. г. покушао да контраофанзивом поврати власт коју су комунисти терором преузели - потом је са 200.000 Руса и војском био у Сремским Карловцима где га је одржавао и издржавао Алксандар Карађорђевић спремајући себе за свесловенског владара - цара! Црногорци су чудо невиђено!

*Треба изучити шта се са валутама догађало у великим економским кризама 1928.... па дознати да није било никакве замене, размене, конверзије! Шта да се мења, браћо Срби? 
Шта да се мења када је превара откривена?
За шта да се мења фалсификован новац - ко ће да откупљује фалсификате?

-Зар се сада не спрема продаја државних обвезница/меница за више од 1.000 милијарди Евра - тог лажног новца се власници отарашавају за «дај ми колико даш», а наши експерти нам сипају прашину у очи, успављују нас, па потом иде «48 сати свадбе!

Хало, Срби,  јесмо ли ми Нојеви?

-Чули сте да они мало паметнији који имају мале износе од 5-10.000 Евра у сламарицама, који нису потрчали да их предају разним банкама, које ево већ пропадају – те евра  трансферишу у нешто друго? Остали: Шта се чека?

Коме ви верујете? Па не очекујете, ваљда,  од ових који су продавали све за тај фалсификовани новац и у њему се задуживали да ће сада да говоре истину, чак боље: Зар мислите да они било шта и знају?
Не знају, у страху су, па као када дете плаче мајка ге љуља у складу са јачином тог плача-протеста! Да Срби не почну да протестују, дају им  оваква објашњења.

*У наслову «Прст на чело – време је!» дао сам онолико савета колико је потребно, у последњим насловима сам указивао како живети без пара - на моју велику жалост, то све ће се остварити врло брзо и нема никаквог чаробног штапа да се то догоди друкчије.

Ово време ће бити време када се морамо удруживати и опет некако правилније расподелити оно што сви заједно имамо: Причао ми је мој отац да је из Пуле, где је носио сланину и месо, доносио новац у валути и сребру, које је опет код кујунџија у Бијељини замењивао за новац - порез се  морао плаћати у динарима којих није било, а сребро је било у виду кашика и виљушака, накита.... све то није вредело ни оним у Пули ни њему - кујунџија је био тај преко кога се та сложена трансакција обављала. Било је изравнавање рачуна, изравнавање имовине. Ратови и овакве кризе нису само казне, оне су и поуке и понуде да се убудуће пази шта се чини!

Сада ће се опет давати оно што је зарађено на јефтиној сељачкој храни - даваће се то сељацима за храну, која ће поскупети!

*Ми смо криви, изабрали смо овај пут који нам се чинио равнијим и лепшим - поверовали смо оним који су нас лагали јер нам се свиђало то што су нам обећавали-продали су наше њиве и фабрике, наше шећеране и силосе, млинове и поново ћемо то све морати да правимо изнова или да приштедимо па купимо од садашњих власника - превараната, који су били паметнији од нас!
Или да у правним поступцима све вратимо у пређашње стање!
И сваки појединац ће морати друкчије - поштеније, личним радом, све ово је било као сан који је трајао 67 година - па прошао!
Ко се где и са чим затекао, тако ће му и бити! Није могуће исправити све неправде, нити их избећи – глобално све ће се ипак наместити на један праведнији и људскији начин.
То је онај окрајак градоносног облака на који сам указивао, он ће нас тим окрајком поткачити и научити.

*Пазимо сада како ћемо и шта ћемо, и са ким и када!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 30.11.2011. у 23,00 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta