Istina ne trpi zatvor - Ona hoće na videlo!



Истина не трпи затвор – Она хоће на видело!

-Сигурност методе посредног закључивања-


Овако уређен свет, од самог свог настанка,  зидао се, и зида се, на темељима прикривања Истине. Овакво зидање  је било делотворно, али увек само на краће стазе, јер се једна  неистина прикривала новом неистином и тако до, сада већ, несумњиве околности да је цела Људска Грађевинаљудско устројство Света, засновано на прикривању Истине. То је постало толико уобичајено, да се и односи у породицама, у браковима, у љубавним везама, у пословном партнерству, заснивају на тој уобличеној, сада већ, вештини, прикривања Истине.
Али, Истина не воли затвор, она хоће на видело! И Она налази начина да изађе, да буде виђена, да Она сагледава шта се догађа када они, који би је држали у добро обезбеђеним  тамницама, утврде да се измигољила и отишла у обичан народ, где се показује онаквом какав је - јер је Она увек иста, Она је Истина! Показује се та, увек иста, Истина и у облицима који нису мили људском оку, који нису мили цару неког народа, који у крајњем, а врло често се то збива, нису мили  ни самом Живом Богу!
Али, Она је та која указује, показује, открива, објашњава, ћутом критикује, руши цареве, империје, кумства, љубавне везе, пословна партнерства, Она, Истина, је та која излази из затвора да кроз неред заведе ред!
Истина руши медије који лажно информишу - неки познати електронски магазини пре шест месеци су имали непрекидни број посетилаца око 4000 у сваком тренутку, што је јако велики дневни број читалаца, да би се сада тај број свео на 1600-1800, што је умањење од скоро 60% -све захваљујући труду покретача тог магазина и труду његових сарадника да се Истина држи у затвору!


Садашња тзв. Цивилизација, заснована на прикривању Истине, више никако не успева да ту Истину, држи у затвору, испуцао и сам затвор, затворски чувари постали недисциплиновани, разговарају о Њој, о Истини, доносе своје судове, нису више спремни да је по сваку цену држе у затвору, како Она не би људома открила оно због чега су је ставили у затвор, јер је Она - Истина једина под сталном заштитом самог Живог Бога. Истином се врши Воља Његова, а затворски чувари, сазнавши од саме Истине оно због чега су је ставили у затвор, почињу да шире ту причу..... и кроз њихове приче, њихова мишљења, њихове судове, па иако плаћеници оних који су Истину ставили у затвор, бивају аутентични сведоци да је оно што Истина говори права стварност, односно они тако обнародују да се Истина извукла на видело, где јој и место!

Сиромаси пуних ћупова!

Истина је учинила да се уруши систем људске организације заснован на одсуству Истине коју су ставили у затвор, да се уруши систем заснован на Неправди и Непоштењу, на бездушности и на неуважавању самог Бога,  који је предвидео да људи живе са Истином, да се са њом вежу, венчавају, друже, богате се, уживају по заслугама. Систем Света изграђен по вољи оних који су хтели да увек Истину држе у затвору, систем заснован на гомилању новца – шареног папира, урушава се!
Та превара са «шареним папиром», са папиром са сликама и бројевима које као објашњавају колико тај «шарени папир» вреди, без да је наведено у чему он то вреди, у којој роби, раду, у чему је његова вредност - а његова вредност је у претпостављеној  могућности, одређеној од људи, да се за неку новчаницу може купити одређена вредност нечега. Али, само док има роба, надничара, док има оних који желе да нешто конкретно мењају за нешто фиктвно.
Замислите: Прошле године (2010.) је фиктивна вредност шареног папира евра била изражена у шареном папиру од  1,5 Швајцарска Франка, ове, 2011.г. у јуну месецу у Немачкој се за 1 Евро могао добити 1,15 ШФ, а потом се за те франке могла купити земља у Војводини и Мачви, могао се купити Аеродром Београд, нечија кућа и имање са све емоцијама оних који су ту живели.... и напунили, неки, а трудили се многи, људи своје ћупове овим «златом» - и догодили о се оно што се увек догађа када Истина побегне из затвора, или када Њену причу разнесу Њени затворски чувари - постали ћупови терет: Прво - да се не дозна да их поседују; Друго - да се једне ноћи та огромна, а фиктивна вредност, одлуком људи који Истину држе у затвору, претвори у безвредни шарени папир, када ћуп постаје вреднији од онога чиме је напуњен... дрхтуре власници ћупова!
А ти власници  таквих ћупова,  принуђени су да непрестано живе као сиромаси, како се не би сазнало за њихове ћупове. Легализација криминалног новца, кроз тзв. "прање"  већ сада кошта 36% од суме која се пере, са тенденцијом пораста тог процента - ускоро ће то бити 50%, потом 70 % и на крају ће све то изгубити сваки смисао 


Ко то чини?
Ко тера наше угледне суграђане, ко тера Србе, који стално причају о поштењу, да прикривајући Истину, живе као сиромаси?
Па, нико, нико их не тера, нико од људи, али их тера Истина, Она коју они знају, а Она је неумољива, Њој паре не требају,  Њој не требају пријатељства људи који је затварају и чувају под катанцем - Она их не воли, Она воли видело, она се показује – показује се свима другим, те се сада ти други који су Истину видели на виделу, са гнушањем, понекада и са нескривеним задовољством, гледају на оне који су мислили да када Истину ставе у затвор људи о њима  мисле оно што би они желели!

Велика је Њена моћ - Моћ Истине је огромна, јача од сваке државе и војске, јача од свих људо заједно, јер је Она сам Бог, а Он се показује у безброј облика и лица – Он је накада просјак, некада цар, некада чобанин, некада аутостопер - увек оно што је за нас, сваког посебно, ИСКУШЕЊЕ - када нас Он стави пред Истину, да самостално одлучимо шта ћемо и како ћемо!

Тако Истина учини безвредним затвор у коју је стављају, учини безвредним  све оно због чега су је држали у затвору и тако казни свакога ко би да је склони са видела! А Она може, Она може шта хоће!

Како се све затвара Истина?

Цар неког народа основао је низ институција - органа те незајжљиве аждаје, који убирају харач, деле приходе целог народа, тргују, измишљају ценовне односе роба, рада и фкиктивне вредности шареног папира, они имају и органе задужене да брину да се Истина не измигољи из затвора - они имају и Статистичке заводе који објашњавају, бројкама аргументују, подешавају, увећавају, смањују и чине све оно што цару, чији су уосталом органи, одговара. Ови органи су затворски чувари Истине, која се не може затворити!

Посредно закључивање и откривање Истине:

Држава је забранила својим законима прављење оружја, експлозива и другог из те категорије, сво оружје је пописала, зна код кога је, може да га одузме када год хоће, даје дозволе само подобнима, и рекло би се ствар је сигурна.
Али страшна експлозивна средства - бомбе, могу се, по одређеној технолошкој процедури, направити од брашна, шећера, кафе, вештачког ђубрива, нафте, плина за домаћинства.... па се може констатовати да је ова моћ државе строго ограничена вољом поданика да је поштују и само док је поштују.

Држава преко својих органа износи најневероватније податке - када је Истина у затвору - о стању у некој области у држави, о заслугама цара и његовх сараданика... али у Србији је могуће купити било које Новине-Огласе и на основу онога што тамо пише, могу се извести несумњиви закључци кроз број и врсту огласа: Масирала бих код мене или вас, прала бих, кувала бих, чувала бих, шетала бих – јер се у њима скрива Истина, која објашњава колико је жена принуђено да ради послове који су предмет огласа.
У Србији је могуће купити специјализоване Ауто-Ревије које кроз прилично тачне податке о продаји нивих возила омогућавају да Истина изађе из затвора - у односу на пришлу годину број нових возила продатих у Србији мањи је за око 30% - и ко може да сада  каже да је пад стандарда у Србији у домену годишње стопе инфлације од 8%? Не да то Истина! Она каже шта нам се догађа.

Нема страних инвестиција у Србији:

Па наравно, оно мало страних инвестиција је пресушили јер су и у земљама из којих су инвестиције долазиле попустили затвори, побегла Истина, па пара више нема ни тамо, а већина инвестиција у Србији су инвестиције од наших, србских, пара, изнетих из Србије у време «банкарског експерта», С. Милошевића, које се и сада врте преко његових тадашњих «бизнисмена» који су држали Истину у затвору – Она побегла, они запечатили ћупове, живе као сиромаси, чекајући да се Истина обрати сваком појединачно! И дрхтуре власници затвора из којих је побегла Истина, дрхтуре као сиромаси крај пуних ћупова! Хтели су да затворе оно што се не може затворити - хтели да затворе Истину! И чекају воз што доћи неће.

Истино, добро нам дошла - коси и решетај, осветљавај, указуј, заведи ред! Кроз Банкрот, пропаст фирми, кроз сиромаштво оних који су Те држали у затвору - не жали никога, јер Истино, ти си сам Живи Бог!!

Слава нашем Живом Богу!

Бог са нама – Пристани Боже!

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права – криминолог и теозоф


Постављено 02.7.2011.г. 

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta